#6 Joey Dorsey

Dorsey zaten fundamental olarak çok zayıf oyuncu,ona pozisyon hazırlamadıktan sonra topu içeri indirip pivot hareketlerinle sayı bulmasını beklemek hayalcilik,fakat sorun istatistiklerinden ziyade vucud dilinde,oyunda hiç yok kafa olarak,ne ribaund için savaş veriyor nede savunmada caydırıcılığını gösterebiliyor,sanki takıma onu birisi kolundan zorla tutup getirmiş gibi hareketleri,ha bu arada bu yazdıklarım sadece şu an için düşündüklerim,inşallah bu saatten sonra beni ve benim gibi düşünen arkadaşları performansı ile utandırır ve kendisine bir özür borcumuz olur..

Son yıllarda en sevindiğim transferdi...Ama basketbolu bırakmış sanırım..O hali de geldi bizi buldu...Yazık gerçekten...Bu hali nasıl şaşırtıcıysa umarım toparlar ve bizi tekrar şaşırtır...

Maç sonu Kutay ile de hakkında konuştuk. Geçen sene Houston'da 1 yıl oynaması Avrupa Basketbol'una adaptasyon süresini mi uzatıyor?
NBA'de penetre eden kısayı beklerken ve hücumdaki rolü kısıtlıyken yeniden döndüğü Avrupa'da ikili oyun savunmasında yaşadığı zorluk ve yine hücum performansı adaptasyon sorununa bağlı olabilir.
Ek olarak muhtemelen NBA'deki rolü gereği biraz kalınlaşmış olması eski atletizmini etkilemiş de olabilir. Bunlar varsayım tabi.
Eğer daptasyon sorunu varsa biran önce halleder umarım.
Yüz ifadesine gelince; aslında her kenara geldiğinde üzüntüsü ve hırsı belli oluyor. İyi niyetli ve bence oynamaya da niyetli.
Bu lafı duymaktan sıkıldık ama biraz sabretmekte fayda var.

Ergin Ataman, Joey Dorsey ve oyuncunun henüz ritim bulamaması hakkında gelen bir soruya cevap verdi:
“Maalesef bir sezonu NBA’de geçirip de fazla dakika almayan oyuncularda bir ağırlaşma oluyor, bir ritim kaybı oluyor. Joey Dorsey’de de onu yaşıyoruz sezon başından beri. Antremanlarda gayet iyi niyetli çalışıyor ama bir türlü o maç ritmini bulamadı. Bizim için de çok önemli bir oyuncu çünkü uzun rotasyonunda mutlaka ihtiyacımız var. Kapasitesi çok yüksek bir oyuncu ama katılıyorum ben de, bugüne kadar oynadığımız maçlar içinde bir ya da iki maç dışında kendisinden beklenen katkıyı vermedi. Üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”
Oyuncunun Türkiye’de mutlu olup olmadığı hakkında gelen soruya ise:
“Aslında çok da mutlu. Takımda da çok seviliyor, kişilik olarak da iyi bir kişilik ama o da aslında bir çok şeyi yapmak isteyip yapamadığı için kendi içinde strese girmiş durumda. Düzeltmeye çalışacağız. Sezonun hedef bölümüne daha zaman var, düzeltmeye çalışacağız eğer düzelmezse gerekli önlemleri alacağız.” şeklinde cevap verdi.

Alıntıdır...

Bu senenin hayal kırıklığı Dorsey olmaz umarım. Hocanın da dediği gibi maç ritmini bulması zaman alacak. Zaten dün ilk beş başlatması da bu yüzden sanırım. Bir an önce formunu ve kendine güvenini kazanması lazım.

Şu haliyle safi zarar. Hucum açısından zaten bir beklentim yoktu, ama rebound ve savunma konusunda nerdeyse jawai'den farkı yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence bir kac mac daha ilk bes baslamali. Ben ümitliyim kendisinden. Onu oynatabilecek bir guardimiz olmamasi dezavantaj ama ribo ve defansa daha siki sarilmali daha fazla katki vermeli..

Tam anlamıyla bir fiyasko. Tahammül edilemeyecek kadar kötü ve sabredilse de düzelme imkanı yok bence. Adam basketbolu bırakmış, resmen veteran liglerde oynayacak kıvamda. Eğer imkan varsa bir an önce gönderilip yerine yeni bir pivot alınmalı, yoksa her maç 1 kişi eksiğiz...

Bu zaman kadar maçlarda Schilb çok destek oluyordu kendisine ama dün Schilb de patladi sinirlendi . Umarım arkadaşlarının emeğini görür ve bi an önce kendini toparlar.

Ben suçu yüzde yüz Dorseyde bulmuyorum. Adam Ted maçında baya kıpırdadı ancak Hoca ona sadece 10 dk süre verdi ve 1 kere oyuna aldı. Dorsey bu şekilde takıma yaralı olamaz ona güvendiğimizi anlatmalıyız yoksa Dorsey hiçbir zaman arka planda olarak bize faydalı olamaz

Bazı şeyleri tadında bırakmak lazım ben hocanın birşeyler amaçladığını düşünüyorum belki de Dorseyin kendini sorgulamasını istemiştir.

Dorsey'in bir şekilde ritmini bulması lazım. Lasme kalın pivotlara karşı çok zorlanıyor. EuroCup'ta gözüken en zorlu rakibimiz Kazan ve Valencia gibi gözüküyor. Bu takımlarda Dublijevic, Parakouski önemli süreler alıyorlar. Lasme bir az zor arkalarında kalır.

İhsan bayulgen'in de dedigi gibi .. Dorsey bildigimiz oyununu oynarsa , Galatasaray eurocup'da final oynar.
[video=youtube;iWf6g0IJ15E]https://www.youtube.com/watch?v=iWf6g0IJ15E[/video]
[video=youtube;EO_6y1JOm4k]https://www.youtube.com/watch?v=EO_6y1JOm4k[/video]
[video=youtube;irIWSyIy8Jo]https://www.youtube.com/watch?v=irIWSyIy8Jo[/video]