#6 Joey Dorsey

BJK maçinda double double'dan ote Goksenin'e yaptigi asist muazzamdi. Sezon basindan beri kotu oldugu maçlarda bile bazen boyle ilginç, pozisyonu itibariyle kendinden beklenmeyecek seyler yapiyordu. Ileride bazi zor maçlarda basimiza is açacak hareketler olacak olmasina ragmen bu yolda ilerlemesi iyi olur, yaraticilik guzel bi sey :)

Dorsey'in en büyük problemi "adanmışlık" konusunda bence. Şimdi Lasme iyi de oynasa etkisiz de kalsa o motivasyonu ve hırsı hep görebiliyorsunuz. Hele salondan takip edenler dikkat etmiştir mutlaka, istediği gibi oynayamadığı bir günde Lasme kenara gelirken yüzünden düşen bin parça, hırs üzüntü ve öfke dolu oluyor suratı. Adam her şeyiyle maçın içerisinde, belli ediyor bunu. Takıma katkıya her an hazır.

Dorsey'in ne zaman katkı vereceği, ne zaman pota altını domine edeceği hiç belli olmuyor. Bir iyi bir kötü. Bugün aynı Lasme gibi tamamıyla maça vermişti kendini, dağıttı BJK pota altını. Ama üç maç sonra gamsızlığıyla delirtebilir de...

Biraz da çocuk ruhlu biri gibi. Mental açıdan problem oluşturuyor bu da.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="tr"><p lang="tr" dir="ltr">Dorsey önce blok sonra smaç! <a href="https://t.co/sQycO0ZgAD">pic.twitter.com/sQycO0ZgAD</a></p>— Galatasaray Basket (@GSbasket) <a href="https://twitter.com/GSbasket/status/681536812049891331">28 Aralık 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Derbi gazıyla gösterdiği performans güzel de asıl istikrarlı katkı vermesi önemli. Deplasmanlardaki silik görüntüsünü atması önemli. Tabi bunda takımın onu besleyemeyişinin de önemli etkisi var. Bu tip adamlar kendisi yaratamaz takım onu besliycek Dorsey de topu verirsen topla beraber adamı da sokar potaya. Takım iyiyken iyi olacak adamlardan Dorsey

Basit bir grip mi? Hocam öyle bi salgın var ki babam bir ara rapor almak zorunda kaldı bir hafta boyunca.

Başka bir sebebi de olabilir ama grip de gayet halsiz bırakabilir bir sporcuyu. Bence hakkını yemeyelim.

her insanın acı eşiği hastalıklara karşı direnci farklı. sana dağ gibi adam olarak görülen dorsey belki acı eşiği düşük ve hastalıklara karşı zayıf bir adam bilemeyiz. Yok varsa aksi bir iddianız yazarsanız olur biter.

İstikrarlı olarak verim verememesinin nedeninin kendisine bazı EL takımlarından giden tekliflerin kendisinde yarattığı kafa karışıklığı olduğunu tahmin ediyorum.Zaten enteresan bir mental yapısı var.Maç içinde bile sürekli kendisiyle konuşuyor, kendisiyle konuşurken maçtan kopuyor.32 33 yaşında bu kadar tecrübeli bir oyuncuya oynadığı kulübe bir türlü odaklanamaması yakışmıyor.

Ortalama mıyım altı mıyım bilmiyorum lakin sırf ilgi için ortaya bir iddia atıp ardından yöneticiler benden iyi bilir ne açıklayacaklarını deme gibi huyum yoktur. Teklif varsa gitmek isterse ve. Ize de uygun gelirse yolu açık olsun denir. Bu herşeye gizem katma huyu iyi birşey değil.
Ha sizden iyi bilen yönetimin beceriksizliği ortada.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Normalde grip bir oyuncunun oynamasına engel olarabilir ama o oyuncu Dorsey olunca dahası skorboard'da adı yer aldığı ve maç başlarken ismi anons edilen oyuncular arasnda yer aldığı halde ortalarda olmayınca ben de acaba demedim değil

Olayın iç yüzünü bilmem de grip bazen adamı öyle bir hale sokar ki bırak maça çıkmayı tuvalete çıkamazsın . Ha olayın içinde başka iş vardır bilemem ama normalde grip son derece geçerli bir mazerettir.

Dorsey'in oynamama sebebi farklı olabilir ama yine "basit bir grip yüzünden oynamadığına inanmıyorum" ifadesi grip olan bir sporcuya (herhangi bir sporcu) yapılan haksızlık. İyice robotlaştırıyoruz.

Bana Barcelona talip olsa ben X takımla parkeye çıksam yine blok kovalar ribaund kovalarım(ki Dorsey de bunları yapıyor) o yüzden biraz saçma geldi bu fikirler bana. Ayrıca Dorsey'in maç içinde kendi kendine konuşmalarını ben de takip ediyorum. Takıma ve kendisine sürekli kızıyor daha iyisini yapabilmek için ki bu da ne kadar hırslı olduğunu gösteriyor.