#61 Göksenin Köksal

Koç da hakkını veriyor, belli ki çok güveniyor. Son 2 maçta yaptıklarından sonra güvenilmeyecek gibi değil ki. Savunma gayreti, hücumdaki soğuk kanlılığı ve asistleri. Muhteşem bir maç çıkardı. Koç da son saniyeler de onu kenara alarak taraftara alkışlattı, orası da ayrı güzeldi.

Devam et aslanım.
 
Timur Saglam' Alıntı:
...Göksenin'i guard savunmasında Evren'den sonra 2.opsiyon olarak kullanabilirsek de mevcut durumda Göksenin 5dk civarı bir ortalamayla sahada kalacagını,...

Bugun 24 dk sahada kalarak, 40-50 maçlık sezonda gereken rolu ustlenebilecegini göstermeye başladı.
 
Kerem Seçer' Alıntı:
İşin ilginç tarafı Göksenin bildiğin Fitch tarzı, Dixon tarzı bir oyuncuydu altyapıda takip ettiğim kadarıyla. Devamlı top kullanıyordu bu kadar olgunluğa erişebileceğini hiç düşünmüyordum açıkçası.

Evet. Gençler Şampiyonası'nda 27,7 sayı ortalamasıyla en skorer oyuncu olmuştu.

Tarzı biraz, belki istatistiklerden dolayı, Gerald Fitch veya Malik Dixon'a benzetilebilirdi. Ama diğer yandan İzmir'deki turnuvada ribaundlarda da takım lideriydi (maç başına 7,7). Top çalma ve asistlerde yine öyle. Göksenin, oynamayı istiyor bu sezon. Ve bunu nasıl başaracağının farkında. Yaz mevsiminde çok çalıştığını biliyoruz. Fizik olarak güçlendi. Omuzları geniş, ayakları sürekli hareketli. Oktay Mahmuti'nin takımında kanat oyuncularına sertlik gösterebilecek üç kısadan biri. Altyapıdan geldiği için daha fazla motive oluyor. Taraftar sezon içerisinde ekstra destek vermeli kendisine. İyi olacak.
 
Bende isterim Göksenin'in ilk 5 başlamasını ama şuan o düzeyde değil. Evren-Shipp gibi örneklerinin olması kendisi için bir avantaj. Evren'in saha görüşünden, Shipp'in müthiş yeteneklerinden bir şeyler kapıp ilk 5 çıkmaya başlarsa hem kendisi için hem de bizim için en hayırlısı olmuş olur. Bizim asıl yapmamız gereken şey bu tip yetenekli gençlere sabretmek. Fener yıllar önce Semih'i Oğuz'u Ömer'i 19'lu yaşlarda Euroleague'de oynatarak kazandı. Bunu bizde yapmalıyız.
 
Biraz temizlik yapmak gerekirdi, sezona bu kadar güzel başlayan bir oyuncumuzun adının geçtiği başlıkta.

Sakın, sakın ben oldum artık deme. Seni çok daha iyi yerlerde görmek istiyor bu taraftar.
 
Oyun stili Ömer Onan'a çok benziyor.Savunma yönünü geliştirirse özellikle birebir savunmalarda ve fast breaklerine özen gösterirse Galatasaray Ömer Onan tarzında bir oyuncu kazanmış olur.
 
Harika bir yetenek diyebiliriz. Bundan sonrası kendine bağlı artık eğer geliştirirse kendini hem milli takım için hemde takımımız için müthiş bir oyuncu kazanmış olacxak Türk basketbolu. Ben taraftardan alacağı elektrikle buyuk işler başarabileceğine inanıyorum.
Hele o topu kapıp haluka asist yaptıktan sonra alınan mola da benche gelırken o ateşi gördüm onda.
 
M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
Bir ara Göksenin diye bağırmaya çalıştık ama Göksen,Köksal gibi değişik sesler çıkınca pek anlaşılmadı:))
Kimse ismini bilmiyordu nerdeyse. Oktay hoca maçın sonunda kenara alınca herkes Köksal diye bağırdı. Ama bu maçtan sonra herkes öğrenmiştir artık...
 
İkinci yarı başlarken sahaya çıktıklarında Evrenle yanyanayken gelişmesini net şekilde görebildik. Evrenden daha fizikli durumda şu anda.

Çalışmaya devam Göksenin,

Şu günlerde buna çok ihtiyacımız var.
 

Üst