#61 Göksenin Köksal

Hollanda maçını Göksenin'in 3/3 serbest atışı ile uzatmaya götürmemiz çok ilginç bir durumdu. Bazen o kadar ekstra işler yapıyor ki, muhtemelen kendisi bile şaşırıyordur. :)

Göksenin bu kadar üçlük denemesen?.. Her boş kaldığında kaldırıp atıyorsun ama, yüzden çok düşük. Dışarıda boş kaldığında direkt veya feyk sonrası içeriye penetre etsen, faul aldırmaya çalışsan çok daha faydalı olursun.

Dün Olympiakos maçında yine üçlük atacağım diye panya dövdüğüne şahit oldum. Yıllar akıp geçiyor ama Göksenin'in şut özürlüsü hali değişmiyor yani.

Göksenin'i seven biriyimdir şahsen ama 24-25 yaşlarına geldi ve hala şutu konusunda hiç bir ilerleme yok. Çok ekstra bir yeteneksizlik hali falan sözkonusu değilse tembellik yapıp şutunu geliştirmek için yeterli düzeyde çalışmıyor demektir.

Kendisinden Jaycee Carroll falan gibi dış şut performansı bekleyen yok, takımdaşı Sinan ağabeyinin bu konuda yaşadığı gelişimi örnek alması yeterli. Bu konuyu aşamazsa Göksenin'den olmaz...

Eleştirmesini bildiğimiz gibi hakkını da verelim. Bu aralar müthiş şut sokuyor, belli ki çok çalışıyor. Böyle devam etmesi dileği ile.

Daha iyisini yapacaktı.
Schilb ile birlikte devreye girerse ligin en iyi Avrupa'nın da en iyi 2-3 numaralarına sahip birkaç takımdan biri olacağız. Sinan- Goksenin- Micov ve Schilb.
Böyle devam pala bıyıklı ;)

Belki linç edileceğim ama milli takımdan beridir Göksenin hakkında dikkatimi çeken birkaç şeyi söylemek istedim. Dün yaptıkları biraz tuz biber oldu. Maç içinde yazacaktım ama fırsatım olmadı.

Evet şutları girmeye biraz skor üretmeye başladı ancak bu gökseninin egosunu şişirmiş ve basketbolun doğrularından vazgeçmeye başlamış. Yapması gerekenlerden vazgeçip başka şeyler yapmaya daha çok şut atmaya, turnikeye girmeye, top sürmeye vs başladı ve bu bana göre hiç iyi bir şey değil.

Set hücumu için konuşursak göksenin top elinde olmasını isteyeceğimiz bir oyuncu değil (en azından benim değil) sadece ceza şutu için 1 saniye veya hücum ribaundu aldıktan sonra 1-2 saniye elinde kalmasını isteyeceğim bir oyuncu. Ancak son şut dışında mesela hücum süresine 18 sn varken top göksenine geldiyse ve şut pozisyonunda değilse bi 6-7 saniye topla oyalanıyor, dripling denemesi yapmaya çalışıyor, olmadı olduğu yerde bacak arasından geçirerek sektiriyor, yanına sg geliyor pas almaya vermiyor eliyle git işareti yapıyor sonra pg gelip ısrarla isteyince uff al tamam ne halin varsa gör gibi bi vücut diliyle topu veriyor.

Yanı sıra top çalmış takım çalan kişi göksenine vermiş hızlı çıkıyoruz 3vs1'iz yapması gereken topu biraz sürüp bitirici pozisyonda en müsait kimse ona vermek ancak kendisi istisnasını dahi hatırlamıyorum asla ve asla kimseye vermeden kendisi bitirmeye çalışıyor. Rakip de doğal olarak faul yapıyor, bizim paşa da en iyi ihtimalle 2'de 1 atıyor zaten ve takımı 1-2 sayıdan edebiliyor böyle hücumlarda. Bomboş pozisyonlarda caleb veya errick bekliyor ve göksenine veryansın ediyor. Çok dikkatimi çekmeye başladı gökseninin bu yaptıkları ve kesinlikle yeteneği inanılmaz sınırlı olan birinin bu şekilde işler yapması.

Ergin hocanın acilen kenara çekip konuşması lazım. Nasıl ki derrick brown, sariç gibi avrupa için harika oyunculara bile ivkoviç tarafından topla oynama izni verilmiyorsa (bizim maç istisnaydı, huertelin sakatlığı yüzünden) bu kadar yeteneksiz ve basketbol bilgisi bana göre zayıf bir oyuncuya da topla oynama izni verilmemesi lazım. Yoksa gerçekten başımıza iş açacak takım ritmini bozacak.

Top sürmesi, şut atması niye ego olsun? Aksine bence oyununu olgunlaştırmış ki sadece 5 saniyelik markaj değil topla oyunu da yapmaya başlamış. O zaman boş 3 lükleri atmasın bidahakine, var mı böyle birşey:)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Top sürmesi, şut atması niye ego olsun? Aksine bence oyununu olgunlaştırmış ki sadece 5 saniyelik markaj değil topla oyunu da yapmaya başlamış. O zaman boş 3 lükleri atmasın bidahakine, var mı böyle birşey:)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi size nasıl bir cevap vereyim ya da vereyim mi bilemedim. Çünkü söylediklerime karşı gerekçelerle gelmemiş, sırf cevap yazmış bir şeyler karalamış olmak için iyi o zaman 3'lük de atmasın diye bi lafla gelmişsiniz. Yaklaşımınız klasik oo süper yüzdeyle atıyor oo aslan parçası yaklaşımı. Basketbolun doğrusuna bakmak, yapması gerekeni mi yaptı yoksa hiç denememesi gereken bir şey deneyerek şansa sayı mı yaptı sizin ilgi alanınız içerisinde değil görüldüğü kadarıyla. O yüzden detaylı cevap vermeyeceğim. Size göksenin sevginizle mutluluklar.

Göksenin say atsa suç atmasa suç. Alt yapından son yıllarda çıkıp A takımda iyi kötü iş yapmış tek adam ama yine yaranamıyor. Ben savunmasını daha önemli buluyorum lakin sayı attı egolu lafları cidden komik oluyor. Arada bir düzenin dışına çıkılır.

Göksenin say atsa suç atmasa suç. Alt yapından son yıllarda çıkıp A takımda iyi kötü iş yapmış tek adam ama yine yaranamıyor. Ben savunmasını daha önemli buluyorum lakin sayı attı egolu lafları cidden komik oluyor. Arada bir düzenin dışına çıkılır.

Hocam bana yaranmak zorunda değil. GS basketbolunun geleceği için doğru oynamak zorunda. Allah rızası için şurada mantıklı bir şekilde konuşmaya çalışıyorum. Biri gelmiş üçlük de atmasın diyor biri gelmiş sayı attı suçlu oldu diyor. Tamam pardon suç ben de. Gördüğümü keşke yazmasaydım da bu mantıkla bakan insanlarla aynı konu üzerinde tartışmak zorunda kalmasaydım.

Özür dilerim hatamı kabul ediyorum. Eleştirerek yanlış yaptım. Göksenin aslan parçasıdır. Alt yapımızdan yetişti. Camiamızın evladıdır. Kulubün anahtarını kendisine teslim etmemiz lazım. O içimizden biri sonuçta.

Hocam bana yaranmak zorunda değil. GS basketbolunun geleceği için doğru oynamak zorunda. Allah rızası için şurada mantıklı bir şekilde konuşmaya çalışıyorum. Biri gelmiş üçlük de atmasın diyor biri gelmiş sayı attı suçlu oldu diyor. Tamam pardon suç ben de. Gördüğümü keşke yazmasaydım da bu mantıkla bakan insanlarla aynı konu üzerinde tartışmak zorunda kalmasaydım.

Özür dilerim hatamı kabul ediyorum. Eleştirerek yanlış yaptım. Göksenin aslan parçasıdır. Alt yapımızdan yetişti. Camiamızın evladıdır. Kulubün anahtarını kendisine teslim etmemiz lazım. O içimizden biri sonuçta.

Bazı pozisyonlarda ben de yanlış seçimler yaptığını düşünüyorum. İkiye birlerde mesela direk kendisi potaya gidip sayı bulmak istiyor yanında arkadaşı boş iken. Daha çok oynayıp oyunu olgunlaştıkça düzelecektir diye tahmin ediyorum.

İkiye bir oyunlarda yanlış seçimler yaptığı malum ama bu yüksek egodan ziyade tecrübe eksikliği demek daha doğru olur.
Şut atmadığında özgüveni yok, zorladığında egosu yüksek gibi psikolojik tabirlerin bonkörce kullanılması yerine yanlışlar ve doğrular açısından bakmak lazım. Dün doğrusu daha çok bir Göksenin vardı.

Bazı pozisyonlarda ben de yanlış seçimler yaptığını düşünüyorum. İkiye birlerde mesela direk kendisi potaya gidip sayı bulmak istiyor yanında arkadaşı boş iken. Daha çok oynayıp oyunu olgunlaştıkça düzelecektir diye tahmin ediyorum.

İkiye birlerde pas verememesi egodan ziyade fundemental eksiği ve altyapıdaki öğretilerinden. Göksenin altyapılarda yaşıtlarına göre çok güçlüydü o yüzden hep potaya giderek oynadı. Bence bu yüzden hızlı hucumlarda topu kapınca pas vermeyi beceremiyeceğini düşündüğü için direkt potaya gidiyor.

Bu arada pozitif olarak topla daha haşır neşir, örneğin dorsey'e yaptırdığı alley-hoop cok iyiyidi. Birde ribaund sezgisi cok gelişmiş, almasa bile rakibe net aldırmıyor ve hep karıştırıyor orayı.
Hala gelişiyor ve belli ki çalışıyor. Bu sene böyle devam ederse x faktör olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İkiye birlerde pas verememesi egodan ziyade fundemental eksiği ve altyapıdaki öğretilerinden. Göksenin altyapılarda yaşıtlarına göre çok güçlüydü o yüzden hep potaya giderek oynadı. Bence bu yüzden hızlı hucumlarda topu kapınca pas vermeyi beceremiyeceğini düşündüğü için direkt potaya gidiyor.

Bu arada pozitif olarak topla daha haşır neşir, örneğin dorsey'e yaptırdığı alley-hoop cok iyiyidi. Birde ribaund sezgisi cok gelişmiş, almasa bile rakibe net aldırmıyor ve hep karıştırıyor orayı.
Hala gelişiyor ve belli ki çalışıyor. Bu sene böyle devam ederse x faktör olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ribauntlar konusunda harika geliştirmiş ve psikolojik olarak sayı farkının kaç olduğuna bakmaksızın hep ribaunda giriyor. Belli ki iyi çalışmış ve/veya iyi yönlendirilmiş. Şutları da daha yüzdeli atmaya başladı. Dediğiniz gibi bunu sezona yayabilirse çok can yakar ve x faktör olur.

Altyapılarda göksenini izlemediğim için net bir yorum yapamayacağım ama ben hala özellikle son zamanlarda artan 2-3'e 1'lerde pas vermemesinin veya normal set hücümlarında drive, asist, kendi 3'lüğünü yaratma gibi şeyler denemesinin biraz fazla özgüven, kendisini gösterme, ön plana çıkma, ego vb şeylerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Elbette ki bu yönlerini de geliştirip komple bir oyuncu olması, daha iyisi olması hepimizin isteği. Ama bunlar zamanla olabilecek şeyler. Yani maç içerisinde 1 kere 3'e 1 de vermez bir kere de kendin üretmeye çalışırsın. Böyle böyle kendini kabul ettirip sezonun ilerleyen bölümlerinde takım arkadaşların da sana güvendikçe daha rahat olursun. Ancak göksenin bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bunları aniden ve maç içinde çok fazla yapmaya başladı.

Biraz daha ağırdan alması lazım. Bi anda olmuyor bi oyuncunun kendini geliştirmesi. Şu anda kendi kendine bir şeyler üretmeye çalıştığında, set içerisinde rakip savunma yerleşikken drive etme denemelerini görünce avrupa basketbol şampiyonda melih mahmutoğlu yaptığında olduğum gibi inanılmaz geriliyorum.

Hakkını yemeyelim. Gösterdiği gelişim göz ardı edilemez. Hem savunması eskiye göre daha etkili, hem de dış şut yüzdesi pozitif yönde istikrarlı bir hâl almaya başlıyor. Derbide de iyiydi. Beklenen katkıyı verdikçe yerli rotasyonu açısından önemli bir koz.