#61 Göksenin Köksal

Obra metecan diye birini çıkarmış cska maçında bile oynadı. Bizim altyapımız uyuyor mu ? İyi de oynasa kötü de oynasa elimiz mecbur mutlaka her maç sahaya çıkıyor ama şöyle 17 - 18 lik oyuncularımız olsa kadroda onlar süre alsa. Forma için savaş olsa. Bak gökselin nasıl şut sokmaya başlıyıor.

Göksenin bayağı eleştiriliyor ancak dün fark açılırken kaldırıp attığı şutlar sorumluluktan kaçmadığını gösteriyor. Bence önemli olanda bu belli ki çalışıyor ve daha iyi olacak gibi.

Öncelikle şunu söylemek gerek, takımdan biri ayrılacaksa bu Göksenin değil Sinan olmalı.

Göksenin'e gelirsek, zamanında "en büyük hayallerimden biri Barcelona'da oynamak" demişti. Eğer bunu 4-5 yaşındaki çocukların "ben astronot oyucam" mantığında söylememişse Avrupa basketbolunu, hatta zaman bulursa NBA'i izleyip kendi pozisyonundaki oyuncuların ne yaptığını, neler yapmadığını, Barcelona'da oynamak için nelerini geliştirmesi gerektğini öğrenecek ve ona göre çalışacak.

Savunma önemli, savunma çok önemli, kabul. Ama sadece savunma yapmak, hatta kartal duruşu eşliğinde rakibi bunalttıktan sonra saçma sapan 2 faul alıp kenara gelmek marifet değil artık. Kısa oyuncuların post up oynadığı, uzun oyuncuların üçlük attığı bir dereceye geldi basketbol. ABD'nin yedek SG'si, dünya basketbolunun sayılı oyuncularından Dwyane Wade bile dış şutu yok diye eleştiriliyorsa Göksenin de bunu yapacak kimse kusura bakmasın. "Ben Türk'üm, her türlü kontratımı alırım" mantığında ilerlerse Göksenin'den bir şey olmaz.

Elimizde Göksenin'le ilgili ne var peki ? Savunmasına bir derece iyi diyebiliriz, boş kaldığı zaman dış şut tehdidi haline gelebiliyor, topu yere vuramıyor, penetresi zayıf. O zaman Göksenin günde atıyorum 500 tane dış şut atacak, penetrelerini daha etkili hale getirecek, yeri geldiğinde sorumluluk alabilecek düzeye gelecek. Gordon'a geçen sene dış şutu yok diyorduk bu seneki hali ortada, Cenk yıllarca sadece üçlük atabilen gelecek vaadeden Türk pasaportlu oyuncu diye biliniyordu bu seneki hali ortada, Göksenin de 20-21 yaşlarında üç senedir Galatasaray a takımında oynayan bir oyuncu olarak bunları yapmak ve kendini geliştirmek zorunda. Kimse kusura bakmasın.

Göksenin bizim altyapınının çocuğudur, potansiyel de var eyvallah ama iş saha içine kalınca o potansiyel kendini icraata dönüştürmeli. Ve eğer eğri oturup doğru konuşacaksak Göksenin gelişim parametresi olarak ne potansiyelini icraata dönüştürüyor ne de dönüştüreceğe benziyor. Dost acı söyler.

Göksenin kadar savunma yapmaya çalışıp da yapamayan biri yoktur sanırım.

Tek dribblingle geçilir, perde gelirse mutlaka takılır perdeye ama kollarını çılgınlar gibi sallamaya devam eder.

Geçen seneyi Darüşşafaka'da kiralık olarak geçiren Göksenin Köksal yuvaya geri döndü ve sözleşmesi bir sene daha uzatıldı.

Sinan'ın zaten sözleşmesi devam ediyordu, Göksenin de kulüp twitter sayfasından açıklandığı üzere yuvaya döndü.

Daçka'da şutunu biraz daha geliştirdi, biraz da irileşti, 3'te de kullanılabilir. Yalnız fundemantalı hala ciddi bir sorun.

Topu elinden cikarirken 3lugun girmeyecegini hissediyorsun. Yunanistan macinda 1hucumda ustuste 2 bos ucluk kacirdi.Kenara aldi hemen coach.

Savunmada çok gayretli ve hareketli ama, pozisyon bilgisi zayıf olduğu için enerjisini 100% verimle kullanamıyor. Ceza şutu da düşük yüzdeli halâ. Eğer üçlüklerinde istikrar yakalayamazsa kendi gerçeğini kabul edip boş kalsa bile daha az şut kullanmalı, pas opsiyonu aramalı.

Ceza sutunun dusuk olmasini gectim bir profesyonel basketbolcunun turnike yuzdesi nasil dusuk olur yahu?

Deli gibi kollarini sallamaktan baska ne ise yariyor bilen biri varsa soylesin, cogunda da faul yapiyor yada adamini kaciriyor zaten.

Eleştirilerde haklılık payı olsa da hocanın son iki maçtaki tercihlerine bakarsak öyle yada böyle büyük olasılıkla 12 kişilik kadroda yer alacak gibi gözüküyor.Son iki maçta Kartal ve Kenan hiç oynamadı Birkanda son maç süre almadı sanırım .Birkanı kadroya alacağını hiç sanmıyorum hocanın.Kartal ve Kenanın sağlık sorunu yoksa ikisinin de kesilip Göksenin+Furkanın kadroda olma olasılığı yüksek Kartal ve Kenanın ikisininden biri kadroda yer alsa bile Göksenin ve Furkan arasındaki tercihin Göksenin lehine olma olasılığı yüksek 2 numarada zaten Sinan ve Melih gibi ciddi süre alacak oyuncular var Furkan 3 numarada süre aldığında rakip 3 numaralara fizik ve özellikle kuvvet açısından ciddi şekilde eziliyor.

Savunmada söylendiği gibi zaman zaman pozisyon hataları yapıyor.Bu pozisyon bilgisinin zayıf olması kadar belki de daha fazla hücumda vermediği katkıyı savunmada verme motivasyonu ile ilgili diye düşünüyorum.Top kendi savunduğu oyuncuda değilken takım savunmasına yardım adına gereksiz hamleler yapıyor.Bu sefer kendi savunduğu oyuncuyu kaybediyor .Hücumda temel sorun yeteneklerinin kısıtlı olması ama işin psikolojik kısmı da bu sorunu artıyor.Hücum alanına geçince vucut dili değişiyor .Hücümda ciddi anlamda hata yapma korkusu olduğunu düşünüyorum.Bu korku yüzünden daha da kolay hata yapıyor.

Sonuç olarak Göksenin 2 yıl daha sözleşmeli oyuncumuz,Gerek maç sırasında gerek de antremanlar bağlamında elinden geleni yapmaya çalışan çalışkan bir oyuncu,ederinden fazla bir yıllık ücreti olduğunu da sanmıyorum.Bütün eksiğine gediğine rağmen Ataman gibi pragmatik bir koç tarafından 12 kişilik milli takım kadrosuna da alınacak gibi duruyor .Şu andan sonra değerlendirme yaparken oyuncumuzu biraz kayırmamızın bir zararı olmaz bence tam tersi destek olmamız kendisini biraz daha rahat hissetmesine yol açar ve ama az ama çok performansına olumlu katkı yapar.

Gayet iyi enerji verdigini dusunuyorum takima. Sutunu mutlaka gelistirmeli eyvallah ama oyuna girer girmez ozellikle savunmada o farki hissedebiliyorsunuz.

Mesela basketbolda orta mesafe atmak herkesin harcı değildir. Ben yarım saat çalıştım 2 yildir leblebi gibi atıyorum. Göksenin yıllardır bu sporun içinde ama Oktay Mahmuti döneminden beri gelişme yok. Ben yarım saatte yapabiliyorsam çok da zor olmasa gerek bu şut turnike vsvs çalışmaları.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi