Öncelikle şunu söylemek gerek, takımdan biri ayrılacaksa bu Göksenin değil Sinan olmalı.
Göksenin'e gelirsek, zamanında "en büyük hayallerimden biri Barcelona'da oynamak" demişti. Eğer bunu 4-5 yaşındaki çocukların "ben astronot oyucam" mantığında söylememişse Avrupa basketbolunu, hatta zaman bulursa NBA'i izleyip kendi pozisyonundaki oyuncuların ne yaptığını, neler yapmadığını, Barcelona'da oynamak için nelerini geliştirmesi gerektğini öğrenecek ve ona göre çalışacak.
Savunma önemli, savunma çok önemli, kabul. Ama sadece savunma yapmak, hatta kartal duruşu eşliğinde rakibi bunalttıktan sonra saçma sapan 2 faul alıp kenara gelmek marifet değil artık. Kısa oyuncuların post up oynadığı, uzun oyuncuların üçlük attığı bir dereceye geldi basketbol. ABD'nin yedek SG'si, dünya basketbolunun sayılı oyuncularından Dwyane Wade bile dış şutu yok diye eleştiriliyorsa Göksenin de bunu yapacak kimse kusura bakmasın. "Ben Türk'üm, her türlü kontratımı alırım" mantığında ilerlerse Göksenin'den bir şey olmaz.
Elimizde Göksenin'le ilgili ne var peki ? Savunmasına bir derece iyi diyebiliriz, boş kaldığı zaman dış şut tehdidi haline gelebiliyor, topu yere vuramıyor, penetresi zayıf. O zaman Göksenin günde atıyorum 500 tane dış şut atacak, penetrelerini daha etkili hale getirecek, yeri geldiğinde sorumluluk alabilecek düzeye gelecek. Gordon'a geçen sene dış şutu yok diyorduk bu seneki hali ortada, Cenk yıllarca sadece üçlük atabilen gelecek vaadeden Türk pasaportlu oyuncu diye biliniyordu bu seneki hali ortada, Göksenin de 20-21 yaşlarında üç senedir Galatasaray a takımında oynayan bir oyuncu olarak bunları yapmak ve kendini geliştirmek zorunda. Kimse kusura bakmasın.
Göksenin bizim altyapınının çocuğudur, potansiyel de var eyvallah ama iş saha içine kalınca o potansiyel kendini icraata dönüştürmeli. Ve eğer eğri oturup doğru konuşacaksak Göksenin gelişim parametresi olarak ne potansiyelini icraata dönüştürüyor ne de dönüştüreceğe benziyor. Dost acı söyler.