Abdi İpekçi´de Yaşanan Olaylar Hk.

"dehşet, facia, vehamet, güruh, şüpheli, zavallı"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmî sitesinde yer alan sözcükler.

Masum oyunları oynayan bir kulübün rakibine yazdığı sözcükler bunlar.

Ne oluyor yahu? Biraz sakin. Savaşa mı girdik?

Bu "dehşet"i Galatasaray'ın yarattığından bahsedilmiş. Galatasaray bugüne kadar bu dehşeti desteklemiş ve desteklemeye devam ediyormuş. Bırakın bunları sütten çıkmış ak kaşıklar!

"Facianın işaretleri daha o günden gösterilmeye başlamıştır." diyerek, olayların "organize" olduğunu mu göstermeye çalışıyorsunuz?

Yiğit Şardan'ın açıklamasına "vehamet" diyerek kendinizi süt gibi temiz bir kulüp olarak mı nitelendiriyorsunuz?

"güruh" sözcüğünü Galatasaray taraftarı ve dolaylı olarak Galatasaray Yönetimi için kullanırken nasıl bir anlayış içinde olduğunuzu görmediğimizi mi zannediyorsunuz?

Yemek davetine, "zihniyet" yakıştırması yaparak, asıl sizin bu davete hangi "zihniyet"le katılmadığınızı sorgulamamızı mı bekliyorsunuz?

Efes Pilsen maçında yaşanan olaylar masumdur; ama bu maçta "bize zarar gelmiştir" diyerek, tek taraflı yaklaşma durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? "Biz yaparsak haklıyız, siz yaparsanız haksızsınız." demek midir bu?

Medyaya laf ederken, "şapkayı önüne koymak" deyimi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Daha yakın zamanda Galatasaray'a edilen küfürlerin ve bu kişilerin medyadaki durumunu tekrar gözden geçirmenizi istiyoruz.

"Zavallıların ardındaki organize güç" derken "tahrik" olayını da göz önünde bulunduruyor musunuz? Maçın normal süresinin bitimine kadar hiçbir olayın yaşanmadığı bir maçta, "organize"nin normal sürenin bitimine mi denk getirildiğini düşünüyorsunuz?


Karşı yönetim bu anlayıştayken, taraftarından mantık beklemek güç olur.
 
Fikrim değişirmi ilerde diye hergün kendimi sorguluyorum,ama hakkınızdaki düşüncelerim sanki hergün biraz daha sağlamlaşıyor...Acaba diyorum benmi çok fanatiğim,acaba diyorum genelleme yapmak yanlışmı,yani her grubun içinde olduğu gibi onlardada tek tük olabilirmi,yok yok efendiler kendimi sorguluyorum ama yok işte fikrim değişmiyor...Dün olduğu gibi bugünde değişmedi...HEPİNİZ HALA ÖYLESİNİZ,dün neyseniz bugünde osunuz...
 
Biri demişti tam hatırlamıyorum ama kardeşim Fenerli olayları izlemek yerine Nevizade dinleyerek Galatasaraylı olabilirdi diye ama ben de diyorum ki Fenerbahçe ile adı aynı anda anılmış kişiler dünyanın bütün yeminlerini ederek, geçerli-geçersiz bütün dini kitaplarına el basarak Galatasaraylıyım dese inanmam ki kırmızı karın yağacağına inanarak hayat boyu sarı mont giyen birisi olarak... :)
 
facebook'taki video herşeyi özetliyor.. belki sıradan vatandaşı kandırıyorlar ama bizi kandıramazlar.. biz bu yolun yolcusu olmuşuz.. hanım demeye bin şahit isteyen, evlerden uzak o kadının "kill for you" denen kuduz aşısına muhtaç gruptan olduğunu ben biliyorsam herkes biliyordur.rakip takım benchinin arkasına kimin oturduğunu da herkes bilir.. maçtan önce alkol alacak kadar yürekliysen, maçta da ağzına ,eline sahip olmasını bileceksin.. yoksa adamın suratını çarşamba pazarına çevirirler böyle.. benim gözümde bu tip insanlara yapılan herşey mübahtır.. spor dostluk, kardeşlik v.s.. hepsine tamam.. ama bu alt kültür mamülleri hariç..
 
Yine bir fenerbahçe medya güç gösterisi daha. Fener Efes maçlarının ardından olan olaylar 1 gün sonra hasır altı edilmişti. Artık durmadan bu maç konuşulur. Allah'ım ne yaygara yaptılar ya. Bunlara sormak lazım Efes-Fener maçından sonra neredeydiniz diye. Fenerlilere falan nefretim yok ama şu fenerli medya beni gıcık ediyor. Adamlarda ne lobi varmış ya.
 
Ey Galatasaray medyası uyuma takımına, kulübüne, yöneticine, taraftarına, oyuncuna, değerlerine sahip çık bu düzenbazlara karşı savunmanı (gerçekleri) sende haykır, unutma biz yoksak sen hiç yoksun.
 
Çoğu kişi dün akşamki programı izlemiştir sanırım. Ama benim anlamadığım bu kadına neden prim veriliyor.neden olaylar tek taraflı dinleniyor. Serhat Beyde bayana küfür edildi diye onu haklı görüyor ya helal olsun.

ordan çıkıpta senin orada ne işin var denmiyorda!!!

akşam tam arkasındaki tribünde olan biri olarak canlı yayına bağlanmak istedim ama bağlanamadım!!!

açıklamaları

-maçın başından itibaren kafamıza bozuk para şişe yağdı.edilen küfürlerin haddi hesabı yok.bizim için en önemli kavram namus.gözüme para geldi küfürleri duydum kollarım morardı dayanamadım o hareketleri yaptım.

cevabım

1-bu maça deplasman seyircisinin girmesi serbestte benim mi haberim yok?

2-sen maça girdiğinde üzerinde o takımı temsil eden birşey olmadığına göre senin o takımlı olduğunu anlayıp sana nasıl küfür edebiliriz?

3-maçın başından beri su sişesi vs yağmış.siz tvden izleyen arkadaşlarım çok yoğun bir şekilde küfür yada sahaya yabancı madde atımı oldumu size soruyorum?

4-son pozisyonda tepki vermediği halde taraftarımız tepki verdiğini görüp 50-60 kişilik grup üstüne yürümüş.peki bunu anlayan taraftar neden 40 dakika beklesin?hadi anladı bekledi maçın bitmesini neden beklemesin?

5-kollarından tutup morartmışlar ondan sonra bu hareketi yaptım diyor.o ana o hareketi yapana kadar fiili müdahelede bulunan biri olmadı çıkarmaya çalışırlarken hala çıkmamakta ısrar edende oydu.yanlış mı gördük acaba?

6-sinir haliyle yapmış.size soruyorum siz sinirli olsanız ne yaparsınız???
alıp elinze bir sandalye fırlatırsınız yada ne gelirse fırlatırsınız o heyecanla doğrumudur??

7-hadi bunların hepsi tamam.geldin gizlice izledin.yanlışlıkla tepkide verdin.o zaman ufak tefek sonuçlara katlanıp sesini çıkarmadan koridora gitseydin kim nasıl anlayacaktı?

çünkü asıl amaç şu idi...

ordaki binlerce galatasaraylıyı ayağa kalkarak ah diyerek proveke etmek zordur. çünkü bu atraksiyonu tribünde aynı anda herkes yakalayamaz.

Ancak;

önce sol sonra da sağ elinle dudaklarını büzerek ve küfür ederek çok rahat bir şekilde o hareketi yapabiliyorsan ben bunun altında komplo teorileri ararım.

şimdi arkadaşlar

buradaki amaç bizim galibiyetimizi gölgeleyip futbol maçında yaşanan olayları unutturarak bütün dikkatleri bu konunun üzerine çekmektir.

bu kadın salona nasıl girdi?

dün tvde yanında adam telefonunu görevliye vermiş bir olay çıkarsa diye.yani salon görevlileri bunların rakip taraftar olduğunu bile bile nasıl içeri alabiliyorlar??

aynı salon görevlileri yapılan pankartları ağır tahrik diye içeri almazken bunları tahrik unsuru teşkil etmediği için mi içeri aldı!!!!

madem bu kadın orada halinden memnun değil neden 40 dakika bekledi???
maç bitince olayların çıkmasını istedi???
şimdi bazı arkadaşlar diyebilir.maç uzatmaya gitti. o zaman uzatmanın bitmesini beklerdi diye yorumlar gelebilir.

arkadaşlar bu kadın seyirci değil.dün tv de salona 40 kere stad dedi!!!!

bu aramıza özellikle sokulmuş olan ancak anlamadığı için ancak maçın normal süresi bitince fitili ateşleyen sadece bir maşadır!!!!

boşu boşuna konuşuyoruz. tezgahı çok güzel ayarlamışlar.şimdide reklam yapıyorlar.serhat efendi de bayana küfür olmaz diyor.

ben arkasındaydım ve tüm olanları gören biri olarak söylüyorum kurulu bir düzenektir bu arkadaşlar!!!
 
Ayrıca bu haftasonu Basketbol ve gelecek hafta Futbol maçlarının ikisini de seyircisiz oynayacaklar. Bunun neden olduğunu düşünmeden Şekip Mosturoğlu çıkmış kötü olaylarla mücadelede yalnız kalıyoruz diye yaygara yapıyor. Bu ay taraftarnız basketbol ve futbol maçlarına giremeyecek, takkenizi önünüze koyup düşünmenizin zamanı gelmedi mi de hala Galatasarayla uğraşıyorsunuz. Aynaya bak derler. Ama bunu medyadan kimse çıkıp demez o ayrı tabi. Kuyruk acısı fena bişey.
 
bu kadınla adamcığın, fanatik olduğunu söyleyenlere gülüyorum ben arkadaşlar. en çok da ok bunlara 1 sene yok 3 sene salonlara girmeme cezası verilsin diyenlere gülüyorum. bunlar fanatik taraftar değil ki. güdümlü yaşayan para ile satın alınan fenerbahçe üzerinden yaşamlarını ikame ettiren aciz tipler bunlar. zaten yöneticileri de tanıyorlarmış bakın. sonra organik bağ yok diyorlar. organik bağ derken neyi kastediyor? yok, aziz benim bildiğim, benim babam değil. genede anneme sorayım, amcam, kardeşim, değiller anlamına gelmezmi?
ne diyor kadıncağız? cubuklumun arkasına düştüm onun onuru için takımıma sessiz destek vermek istedim. ya koca fener camiasında cubuklunun onurunu koruyacak başka bir kişi çıkamamışmı? o onuru korumak bu kadınamı kalmış? bunu fazla konuşmamak en iyisi sanırım.

hukukda okuduğunu söyleyen bir arkadaşa vardı. orda okumuş biliyormuş işler öyle kolay değilmiş:) sana tavsiyem hemen o fakülteyi bırak öğretmenlik yapmak için eğitim fakültesine gir ya da muhasebeci ol. hadi beni dinlemedin bitirdin okulu, o zaman bir noterin yanına gir ama hukuk sistemimiz içine girme... hem yanlış biliyorsun bir de referans verip bunu haklı göstermeye çalışıyorsun. neymiş dava açmak o kadar kolay değilmiş:) ya ben sana 100 tane dava açarım bunu kabul etmeyecek savcı bulamazsın.neden benden boyu uzun boyunun uzunluğunu yanımda bana aşağıışayıcı bakarak kız arkadaşımın yanında, beni aşağılıyor diye bile dava açarım.

sonuç olarak, her şey için dava açarsın, bunu mantıklı donelerle sabitlersen , haklılığını ispat da edebilirsin. Ben mesela bir dava açmak istiyorum, sahalara gelen herkese anarşist göz ile bakan devlete ve spor camiasına. normal ülkede devlet suç işleyene kadar herkese masumsun der. bizim ülkede hepiniz suçlusunuz diyip olayı çözüyorlar.
 
Muhammet Çelebi' Alıntı:
[quote="Kerem SEÇER":3qftxsw3]Buna çok güldüm ya. Sonrasında ne oldu duyabildi mi? :)

Sonrasını duyamadım abi.Tam videoyu bulmak lazım :)[/quote:3qftxsw3]
Sonrasında tekrar yayına bağlandı ve hiç bişey olmamış gibi devam edildi. Ahmet hocanın sözlerini hiç sormadı tekrardan serhat bey ama ahmet hoca tekrar gündeme getirdi o konuyu bu seferde yayından alınmışlardı..
 
Antu hakaretlere başlamış ana sayfalarından, kendi yaptıklarını unutarak. Bizde gerek kendi sitemizden, gerekse ultraslan.com dan gereken cevabı veremez miyiz?
Akif'in dediği gibi: Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır."
 
Fenerbahçe kötü bir dejavu yaşadı, bu sefer acz içinde olan kendileriydi, umarım bundan büyük dersler çıkarırlar.
Tabii bizlerde takkemizi önümüze koyup düşünmeliyiz, sahaya girmek, oyunculara vurmaya çalışmak ne olursa olsun kabul edilemez!
 
3 maç ceza verileceği konuşuluyor basket sitelerinde.

Bu durumda seyircisiz maçlar:
Tofaş (8.hafta)
Antalya BŞB. (10 hafta)
Türk Telekom (12. hafta)

Telekom maçının seyircisiz olması önemli bir avantaj kaybettirecek bize.
Bu arada yine yandi bizim kombineler:)
 
3 maç ceza vermek Galatasaray'a yemez.Federasyon Başkanı, Galatasaray'ın unutulmaz başkanlarından Ali Uras'ın yeğeni olması da etkili olabilir.Tabii bu kartı çekmeyi düşünürse yönetimimiz...
 
Can Akogul' Alıntı:
3 maç ceza verileceği konuşuluyor basket sitelerinde.

Bu durumda seyircisiz maçlar:
Tofaş (8.hafta)
Antalya BŞB. (10 hafta)
Türk Telekom (12. hafta)

Telekom maçının seyircisiz olması önemli bir avantaj kaybettirecek bize.
Bu arada yine yandi bizim kombineler:)

Kombineler asıl aşağıya seyirci alınmazsa yanar. Beklerim böyle bir gelişme. Geçen sene Daçka'nın yaptığını bu sene de salonun sahibi Federasyon yapar.
 
3 Maç Çok Fazla Bana Göre Sahaya Yabancı Madde Atıldı birde Sahaya giren bir taraftar kinsey'in arkasına şaplak attı.Oysa Geçen Yılki Final Serisinde efes benchini darmadağın ettiler resmen görüntüler ortada.

Bana göre 1 maç ceza çıkmalıdır ama sanırım 2 maç gelecek.
 

Üst