Re: Adam Gibi Adam Murat Özyer.
Murat Cantas' Alıntı:
1-Külüpte görev aldığı süre içinde gerek taraftarlara gerek birebir bizlere karşı olan saygı ve sevgisinden
2-Yüzüne karşı eleştridiğimizde bile çirkinleşmeyip hakaret etmeyip anlatmaya çalışıp yeri geldiğinde 15 yaşındaki taraftara bile anlatmaya çalışıp karşısındaki insanı ciddiye almasından
3-Hiçbir taraftarı tribünden kovma cüretini göstermemesinden
4-Görevinden ayrılmasılmasına ragmen birçok maçta tribünden taraftar olarak en az bizler kadar coşkulu takımını desteklemesinden
5-Eleştiren taraftarı kavgaya davet etmemesinden..
6-Yenildiğinde suçlu benim diyecek kadar yürekli olup mazeret üretmemesinden..
sadece hürmet değil Mithat bey ben hayatın hangi alanında olursa olsun yaşamım boyunca böyle insanların önünde fikri bana ters düşse bile önünde saygıyla eğilirim..
Murat abi söylediklerinin harfi harfine doğru...
Fakat;
-Neden bu vefa örneği olan olaylardan önce değil de sonra gösteriliyor?
Murat hoca kişilik olarak olsun,basketbol dışında ve içinde oturmasıyla,kalkmasıyla,konuşmasıyla kısacası herşeyiyle saygın ve dürüst bunu kimse inkâr edemez.Taraftarla bir bütündü,sıcak ortam vardı bunlar zaten vâr olan kimsenin yok sayamayacağı şeyler. Bunlar güzel şeyler ama başarı nerde denildiği zaman Murat hoca saygılıydı,Murat hoca küfretmezdi aranılan sorunun cevabı bu değil ki. Zaten Murat hoca kişilik olarak hâl ve davranışlarıyla mükemmel bir insan.
-Peki, Murat hocanın kişiliği Arma´dan daha mı önce gelir? sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor...
Tek bir gerçek vardır bu takımın başına kim gelmişse veya kim gelecekse!
Takım ne derece başarılı oldu? Harcananan paraya verilen emeğe karşı elde edilen başarı ne derece paralel? Taraftar takımın bulunduğu yerden memnun mu?
Kimseyi göklere çıkarmaya veya yerin dibine sokmaya gerek yok! Zaten bu takımın başındaysa taraftara Galatasaray´da olduğunun bilincinde olarak davranması şart!
Koray hocaya fırsat verildi bekleneni veremedi ama verebilirdi! Murat hocaya fırsat verildi hem de fazlasıyla o bütçeyle en azından şampiyonluk yaşatabilirdi olmadı...
Geçmişte olup biteni konuşmak yerine gelecekte ne yapacağız onları düşünelim. Murat hocayı göklere çıkarmanın,Koray hocayı da eleştirmenin bizlere hiçbir faydası olmayacaktır.Kuru kuruya da sevgi olmaz basketbol içinde. Herşeyiyle dört dörtlük bir insan olsa da bu Arma´yı şampiyon yapmadığı sürece saygımı kazanabilir ama sevgimi asla! Galatasaray Taraftarı´na nasıl davranmasını bilmiyorsa yönetimdeki insan benim için beş paralık değeri yoktur!
Daha fazla konuyu meşgul etmek istemiyorum madem bir vefa başlığıdır.
Murat Özyer´e bu takıma emek verdiği için teşekkür ederim.Umarım hayatının her alanında başarılar elde eder.Saygılar!