AEVL | 3.Hafta Fenerbahçe 3 - Galatasaray Yurtiçi Kargo 1

23 Ekim 2011 Pazar günü
Saat: 17:30
Salon: Burhan Felek Spro Salonu (İstanbul-Üsküdar)
Yayın : Sports TV

Gerçekçi olmak gerekirse Fenerbahçe'nin bu sezon bize karşı ağır favori olduğu tek spor dalı voleybol. Özellikle de erkeklerde. Çünkü ellerinde dünyanın her takımında banko oynayabilecek iki tane süper yıldızları var. O da yetmezmiş gibi yerlileri de çok iyi. Özellikle pasörleri Arslan. Bir de Soner Mezgitçi volaybol kariyerinin sonunda manşet almayı öğrenmiş. Coskovic'den çok daha faydalı oynuyor.

Bizim takımda ise Hidalgo ve Ahmet Pezük fark yaratacak oyuncuların başında geliyor. Pasörümüz Ulaş Kıyak ve 2.10 luk ortamız Erhan Dünge geçen Plevne maçında yaptıkları gibi saçmalamazlar ise postu o kadar kolay satmayız Fenerbahçe'ye. Yine de çok ümit vari konuşamıyorum malesef ancak Galatasaray var ise ümit her zaman vardır. Hadi aslanlar! Bu işin yıldız ve para ile değil yürek ile olduğunu gösterelim şunlara! Ki geçen sene göstermiştik 2 sefer! :D

Pazar günü kesinlikle salonda olacağım!

Formamızı giyemeyeceğiz tabii. İçimi okuyacak halleri yok ya! Zaten Fenerbahçe seyircisinin bir 50-100 kişilik grubu var ateşli ve aptal. Belli ki futbol kökenli seyirciler. Geri kalan seyircisi zaten voleybolu sevdiği için takip eden zararsız seyirciler ki onların sayısı da 1.000-2.000 i buluyor. Dediğim o 100-150 kişilik psikopatlar olmazsa formanı giy gir aralarına. Bir tanesi dönüp "Ne yapıyorsun sen kardeşim?" demez. Tabii haddini aşmadığın sürece. Bu Fenerbahçe'ye has bir durum da değil. Gerçekten voleybol için salona gelen tüm takım taraftarları karışık maç seyeredebiliyorlar. Hiç bir sorun olmuyor ki ben yaklaşık 10 yıldır salonlara giderim.

Geçen yılki yarı final serisini hatırlayın. Salonda yaklaşık 1.500 kişi vardı. Maç bizim sahamızda idi ve Fenerbahçe taraftarı girmemeliydi. Ama o 1.500 kişinin hiç abartmıyorum 1.250 si Fenerbahçe taraftarı idi. Zaten maçın sonlarına doğru dayanamadılar ve açık açık takımlarını desteklemeye başladılar. Tabii bizim futbol kaynaklı da olsa ateşli bir taraftar grubumuz olmadığı için yaşandı bunlar. Yoksa böyle bir şey mümkün değil yaşanmazdı.

Kerim abi,bir iki noktada devreye girmek istiyorum.Geçen sezon o maçın oynandığı gün bu forumun yarısı Edirne'de,üniversite gruplarının tamamına yakını da İnönü'deydi.Takımın yaratamadığı aidiyetle de birleşince öyle tatsız bir gün olmuş Burhan Felek'te.Üstte saydıklarım yeterli değil zira dün gördük yeri gelince iki şehri birden kırmızıya boyayabildiğimizi.Erkek voleybolda dönem dönem tribünün hakkını versek de kadın voleybol takımı yıllardır bize bir şey sunamadı.Kimsenin ayağı salona gitmiyor haliyle.2008-2009'da erkek voleybol takımıyla kurduğumuz bağ çok farklıydı.Haftasonu programımı erkek voleybol takımına göre yapardım.Normal sezonda zirveye çıkıp play-off'ta o sezonun ağır şampiyonu Belediye'ye toslamıştık.
Fenerbahçe yıllar sonra sezona iyi başladı.Ters bir zamanda oynuyoruz.Geçen sezon iki maçı da kazandık ama play-off'ta varlık gösteremeyince tadı buruk oldu.
Bu sezon durumlar farklı.Yıllar sonra şampiyonluğu telafuz edebiliyoruz.Voleybol garip spor.Normal sezon derbiler dışında pek bir şey ifade etmiyor.Müessese takımlarına karşı deplasman olgusu zayıf.Play-off'ta rüzgarı arkasına alan takım deplasmanda rahatlıkla bir maç çalarak seriyi noktalayabiliyor.
Taraftar faktörünün etkin olduğu yegane maçlar derbiler.Mağlubiyeti anlarım,yalnız 'şu an doğru zaman değil,bu takım play-off'ta final görür' inancı bize aşılanmalı.Şayet bu ışığı göremezsek Işık hocanın durumu etraflıca düşünülmeli.Hali hazırda Oktay Mahmuti gibi bir değeri yaşıyorken kendisinin icraatları tatmin etmiyor.
Yeni yabancı alsalardı Arslan bir güzellik daha yapardı. :) Başarılar Aslanlara,farklı önceliklerim olsa da derbi galibiyetinin -hele ki salonda biz yokken- anlamı büyük olur.

@Kurtuluş Yazıcı
Uyarı için teşekkürler. Kopyalayıp yapıştırınca o detayı düzeltmeyi atlamışım. Kusura kalma.

@Onur Uncu
Başka bir yazımda da belirtmiştim. Bırak bu forumu veya diğer taraftar gruplarını. Sırf salon etrafındaki mahallelerdeki Galatasaray'lıların %10 u salona gelse yine 500 kişi toplanır diye düşünüyorum. Sebep her ne olursa olsun koskoca Galatasaray'ımızın 45-50 kişiye maç oynaması benim çok zoruma gidiyor. Şimdi Fenerbahçe ortalama 1.000-2.000 kişiye oynuyor diye zannetmeyinde 3-5 sene öncesine kadar farklılardı. Kesinlikle onlar da bizim durumumuzda idi. Gerçi erkek takımı halen daha öyle sayılır. Ancak bayan takımlarının ciddi seyirci potansiyeli oluştu artık. En dandik maça 1.000 kişi bulabiliyorlar. Burada bizim yönetimimize düşüyor. Biz de şampiyonluğa oynamalıyız, biz de CL ye gidip F4 yapmalıyız. Bunun için 7 kişilik takıma iki süper star transfer etmek yetmez malesef. Biraz daha muslukların açılması lazım. Seneye kaliteli yerlileri toparlayamazsak iki yabancımız ne kadar iyi olursa olsun durum çok da parlak olmaz malesef.

@Ali Saygın
Hayır diğer iki yabancımız gelmediler. Pan Amerikan şampiyonasında imişler galiba. Kasım ayının ortalarında gelecekler bildiğim kadarı ile.

İleride iyi olacağız ona şüphe yok ama şu an iyi oynamıyoruz 2 yabancı hala gelmedi ki Bell en önemli oyuncumuz zaten. Fb ise geçen sene playoffta kaldığı yerden devam ediyor form olarak, realist olmak lazım 3-1 yenerler tahminime göre, önemli olan playofflar olduğu için yenilirsek takılmayın pek ileride yabancılar gelip takım tamamen oturunca farklı olacak işler.

@hakan avci
2.hafta Plevneyi 3-2 yendik.

Maça gideceğim , fenerbahçe favori olsa da süpriz yapabiliriz. Bizim takım çok ilginç Plevneye 2 set verip Fener'i 3-0'da yenebiliriz. Yeter ki günümüzde olalım :)

ilk 8 e girdikten sonra normal sezonda alınan mağlubiyetlerin pek bir önemi yok. Önemli olan play-off grupları. Bence bu sene Fenerbahçe zorlanmadan şampiyon olacak. Biz şampiyonluktan ziyade CL yi hedeflemeliyiz. Finale kadar Fenerbahçe'den açıkça kaçınmalıyız. Sıralamadaki yerimizi ona göre ayarlamalıyız. Mesela ligi 2. sırada bitirmek bunun en garanti yolu. Tabii Play-off larda da grubu lider bitirmek zorundayız. İkincilik yolunda bence en büyük rakiplerimiz sırası ile İBB ve Arkas.

Fenerbahçe - Arkas, Fenerbahçe - İBB ve İBB-Halkbank maçlarını seyrettim.

Arkas kötü bir görüntü sergilemesine rağmen ikinci yabancı hakkını Kevin Hansen'den yana kullandığında çok tehlikeli bir takım olabilir. İBB ise Fenerbahçe ile yaptığı maçta oldukça iyi direndi. Hatta bir set bile aldılar. Benim seyredene kadar Favori olarak gördüğüm Halkbank maçında ise İBB harika bir oyun sergiledi. Halkbank'a geçen yılın Ziraat Bankası gözü ile bakabiliriz. Çünkü geçen yılki Ziraatin ilk altısından 3 oyuncu transfer ettiler. Celitans, Resul ve Can Ayvaz. Ancak yine de pek bir varlık gösteremediler İBB karşısında. Bu maçtan sonra Halkbank'ı favori listemden çıkartma noktasına geldiğimi söyelyebilirim. Ancak sırf Celitans, Selçuk ve Serhat'ın yüzü suyu hürmetine onlara biraz daha süre vermeye karar verdim.

Sonuç olarak bu 2+1 Fenerbahçe'ye yaramış gibi görünüyor. Hem bayanlarda hem de erkeklerde. Bir Erol Ünal KARABIYIK'ı hiç sevmezler. Altın tepsi ile sundu onlara şampiyonluğu. Daha ne yapsın adam?

Fenerbahçe çok formda ve tam kadro oynuyorlar. Bizim ise henüz takım uyumunu sağladığımız söylenemez. İki yabancımız eksik üstelik. Bir Fenerbahçe galibiyeti daha mutlu eder ama mağlubiyet fazla dokunmaz açıkçası.

Ben Aslani bozarsak kazanacagimiza inaniyorum.Aslan bozulursa sahada kavga etmeye baslarlar ve macin ibresi bize doner.Umarim boyle olur.

Ben seyirci manasinda demedim zaten.Sahamizda olsa dahada hirslanirdi o sekilde bozamazdik zaten.Oyuncularimizin iyi servisi,iyi blok tutmamiz ve manset istikrarimizla oyuna girebilirsek mutlaka hatalari saga sola ihale edip sorun cikaracaktir.Ve pas istikrari bozulup smacorleri gerektigi gibi oynatamazsa kavganin fitili ateslenir.