Alba Torrens

Ben de inanmak istemiyorum ama sporda her şey mümkün. Neticesinde hepsi profesyonel sporcular. Seneye bir değişiklik olmaz da bütçe daha da kısılırsa bu durum en çok Alba ve Sancho'yu etkiler.

Ne aldığı ödüllerin, ne yaşadığı şampiyonlukların (İspanya, Halcon) boşuna olmadığını gösterdi. Üstüne leylek gibi vücuduna karşılık yaşadığı sakatlıktan etkilenmemiş gibi dönmeside ayrıca muazzam. Ben şüpheliydim. Sevecenliği karekterini zaten belli ediyor. Sözleşmenin devamı dileğiyle.

Ben de inanmak istemiyorum ama sporda her şey mümkün. Neticesinde hepsi profesyonel sporcular. Seneye bir değişiklik olmaz da bütçe daha da kısılırsa bu durum en çok Alba ve Sancho'yu etkiler.

Evet hepsi profesyonel oyuncular ama bazıları da vardır ki oynadığı takımı sahiplenen, benimseyen, taraftarlarca benimsenen, Alba başka takımlara gidebilir elbet ama bu ezeli rakip olmamalı :/

Yönetim biran önce sözleşmesi biten oyuncularla anlaşmalı, yoksa çok geç olabilir, gelecek yıl Ummc'nin aynı güçte olacağını düşünürsek, fb'de bu hezimetten sonra bizden oyuncu koparmaya çalışabilir, özellikle Alba ve Sancho'ya göz diebilirler dikkatlo olmak gerek, bide tabi Dinamo Moskova ve Kursk var onlarda önümüzdeki Yıl baya iddaalilar, Alba ve Sancho pozisyonlarının en iyi avrupalıları, Alba bana göre en iyi avrupalı oyuncu, hem Işıl hem Alba o ağır sakatlıklardan bu hale gelmeleri bile ne kadar büyük oyuncu olduklarını gösteriyor...

Neden bilmiyorum ama Top sendeyken bir rahat oluyorum.
Okadar sorumluluk aldın ki Hele eka maçında Alllbaaa torreeensssss diye haykırışı spikerin asla kulaklarımdan gitmiyor.
Sen efsane oldun ALBA Seni unutmayacağım.

Bugün bir sitede Ekaterinburg'un Alba'ya transfer teklif etmek istediklerini, bunun için ön görüşme talep ettiklerini ama Alba'nın kabul etmediğini ve kariyerine Galatasaray'da devam etmek istediğini, 2 yıl daha sözleşme imzalamak istediğini yazıyordu, umarım Alba takımda tutulur

Bugün bir sitede Ekaterinburg'un Alba'ya transfer teklif etmek istediklerini, bunun için ön görüşme talep ettiklerini ama Alba'nın kabul etmediğini ve kariyerine Galatasaray'da devam etmek istediğini, 2 yıl daha sözleşme imzalamak istediğini yazıyordu, umarım Alba takımda tutulur

3 Puan - Bütçe düştü yıldızlar gidiyor birde bu haber var ama gerçi böyle trasfer dedikoduları her başarıdan sonra çıkar ama bekleyip görelim sonucunu umarım yönetm buyuk bir hata yapıp bu takımı dağıtmaz :(

3 Puan - Bütçe düştü yıldızlar gidiyor birde bu haber var ama gerçi böyle trasfer dedikoduları her başarıdan sonra çıkar ama bekleyip görelim sonucunu umarım yönetm buyuk bir hata yapıp bu takımı dağıtmaz :(

Açıkçası yönetime güvenmiyorum, geçmişte de şampiyon takım dağıtılmıştı, ha bu yönetim o zaman yoktu evet ama o güvensizliği veriyorlar. Transfer dönemi yine sinir harbi olacak gibi ama ben şimdi Avrupa şampiyonluğunun tadını çıkarıp ardından lige konsantre olmak istiyorum :)

Ummc dışında bu sene bütçeyi artıran Dinamo Kursk'tan teklifler varmış. Her halükarda ya Ruslar ya biz.

Biz 2012 yılındaki sakatlığında çok büyük destek vermiştik. Gideceğini zannetmiyorum. Gerçi hakettiğini almalı.

Bu yanlış anlaşılabilecek bir mesaj olmuş. Alba bu sene giderse, sakatlığında verilen desteğe ihanet etmiş gibi olacak anlamı çıkabiliyor cümleden.

Bence asıl soru "Alba gider mi?" değil, "Alba'ya yeni bir teklif yapılır mı, takımda tutulmak istenir mi?" olmalı. Çünkü bu sezon öncesi gönderilmek istendiğini ancak, Alba'nın kaldığını hepiniz biliyorsunuzdur. Yeter ki kulüp Alba'yı gerçekten tutmak istesin, Alba o zaman zaten bir yere gitmez. Ama seneye Alba'nın Galatasaray'ın kadrosunda olması bence ihtimal dahilinde bile değil. Ancak, şu tartışmaya açılmayacak kadar kesin ki, bu ayrılığın sorumlusu Alba değil, Galatasaray'dır.

Yani takımın teklif yapmayacağını mı söylüyorsunuz ? Eee o zaman Alba Dinamo Kursk haberi doğru. Merak ediyorum Ekrem hoca ne düşünüyor Alba hakkında. Işıl'ı takımda tutmak isteyeceğine eminim ama Alba'yı istemiyorsa (eğer teklif yapılmayacaksa bu konuda onunda bilgisi vardır) yerine daha iyisini koymalı.

Alba Torrens: “Transferi sezon bittikten sonra düşüneceğim”

gs-medya-gunu-2014-6.jpg

-Sekizli Finaller’in MVP’si ve unutulmaz Ekaterinburg maçının kahramanısın. O maçta nasıl hissediyordun? Gerçekten havanı bulmuş gibiydin…
Bence maçı kazanmak için çok sıkı oynamamız gerektiğini biliyorduk. Harika bir takım oyunuydu. Herkes maç için hazırdı ve kazanmak için en iyi oyununu ortaya koydu.

-Sancho oyundan çıktığında nasıl hissettin? Maçı kazanma şansınızı kaybettiğinizi düşündün mü?
Sancho o sırada harika oynuyordu. 8 dakikada 12 sayı atmıştı. Sakatlanması bizi korkutmuştu ama hesaba katmadığımız bir şey vardı. Bahar oyuna girdi ve harika oynadı. Mükemmel bir iş başardı.

-Bu, kazandığın ilk MVP ödülü değil. Bu onuru daha önce birçok kez yaşadın. Bunca başarıdan sonra konsantrasyonunu korumayı nasıl başarıyorsun?
Günün sonunda elinden geleni en iyisini yapman gerekiyor. Bir takım için oynuyorsun ve takımın hedefleri senin hedefin oluyor. Takım başarılı olduğunda ve hedeflerine ulaştığında herkes mutlu oluyor ve bu çok çalışmaya değiyor.

-Sezon sonunda Galatasaray Odeabank’tan ayrılarak Dinamo Kursk ile sözleşme imzalayacağın yönünde söylentiler var. Bu dedikodularda haklılık payı var mı?
Şu anda sadece lige odaklanmış durumdayım. Artık yeniden lig için çalışmaya başladık. Adana Botaş’a karşı çok önemli bir maçımız var ve şu anda tek düşündüğüm bu. Bunları sezon bittikten sonra göreceğiz.

Alba Torrens, Galatasaray’da çok mutlu

El Mundo Deportivo gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Galatasaray’la ilgili düşüncelerini anlatan Torrens, “Türkiye’ye gittiğin için pişmanlık duydun mu?” sorusunu ise “Hayır, tam tersine. Sadece Avrupa Ligi kupasını kazandığımız için de değil. Burada bulunduğum 3 yılda bana her şeyi çok kolaylaştırdılar. Galatasaray büyük bir kulüp. Tarihi bir geçmişi var, çok profesyonel ve burada olmaktan çok memnunum” şeklinde cevapladı.

Sezon başında hedeflerinin Avrupa Ligi’nde ilk 8′e kalmak olduğunu anlatan İspanyol basketbolcu, şunları kaydetti:

“Büyük bir turnuva çıkardık. Grup maçlarında Fenerbahçe’ye kaybettik ve diğer maçları kazandık. Bazen iyi bazen de daha az iyi oynadık. Ama her zaman mücadele ettik. Yarı finalde takım olarak çok büyük maç çıkardık. Finalde de Fenerbahçe’ye karşı sonuna kadar zor bir maç olacağını biliyorduk. İnanılmaz bir şeydi. Şimdi ise Türk liginde Botaş’a karşı yarı final oynuyoruz. Hiç durmadan devam ediyoruz.”

Alba Torrens, şu anda sadece ligde kalan maçlarını düşündüğünü ancak gelecekte dünyanın en iyi ligi olarak gösterilen WNBA’da oynamanın “çok güzel olacağını” ifade etti.

İspanyol basketbolcu, bu sene oynanacak Dünya Kupası’yla ilgili de “Biz İspanya olarak en iyisini yapmaya çalışacağız. Ancak ABD dışında Avustralya, Fransa ve Türkiye gibi çok zor rakipler de var” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul’a hayran olduğunu kaydeden Torrens, “Çok büyük bir şehir, trafik sorun ama ben rahat bir yerde oturuyorum, salon da yakın. Her geçen gün burada kendimi daha rahat hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak