http://seyrantepesporkompleksi.com/[/url]
customadam'in yani sizin, skyscrapercity.com dahil niye her siteden uzaklastirildigini çok daha iyi anliyorum artik. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir sahsiyetsiniz maalesef
Selametle..[/quote:3lz3aa8v]
Olayı kişiselleştirmeyin. Stadın resmi sitesi değil orası. İlgili şirketin görmemizi istediği fotoğrafların yayınlandığı, haber diye 2-3 satır herkesin bildiği şeylerin yayınlandığı yer. Kameraların bile en önemli anda kapatıldığı bir siteyi savunmak size mi kaldı? İlgili şirket bir tane bile kendinden habersiz fotoğraf yayınlanmasına izin vermiyor? Neden acaba? Niye siz; stadın kötü şekilde inşa edilmiş yerlerini gösteren fotoğrafları silmeyi kendinize görev edindiniz? Niye rahatsız oluyorsunuz?
Allianz Arena, Donbass Arena gibi yerlerin websitelerine girerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Ama her nedense inşaat başlayınca herkes kendini inşaat mühendisi ve mimar sanmaya başladı. Bırakın da herşeyi bilmeyiverin.
Eski yöneticimiz Doğan Hasol' un mahal listeleri ile ilgili endişelerini anlatan makalesini okudunuz mu? Tahmin ediyorum; okumadınız. Işın Çelebi Bey' in tekrarlanan ihale sonrasında şartnameden bazı şeylerin çıkarıldığını söylediğini biliyor musunuz? Hayır onu da bilmiyorsunuz. Çünkü takip sınırınız şantiye ile özdeşleşmiş. Kulübün içinden hiç kimseyi tanımadığınız için karşınızdakini de kendinize eşdeğer görüyorsunuz.
-------------------------------------------------
Şu ana kadar hiç bir stad sitesinden uzaklaştırılmadım. Hiç birinden. Hepsinden kendim ayrıldım ve ayrılma sebebim de stad inşaatı başlamadan önce inşaat ve mimarlık hakkında zerre bilgisi olmayan insanların forumlarda ahkam kesmesi ve buna izin verilmesi sebebiyle oldu. SSC.com' da ise tartıştığım Fenerli bir kişinin forumu yönlendirmesine forum yönetiminin müdahele etmemesinden dolayı ayrılmak istedim. Hatta beni "ban" etmelerini istedim. Forum politikalarında sebebsiz yere ban olmadığı için kendim ayrıldım ve ismimin altına birer boşluk bırakarak "b a n n e d" yazdım.
Bunları niye mi anlattım? Çok basit. Olayı manipule etmeyin diye! Yoksa size değer verdiğimden dolayı değil. Buraya gelip ilk mesajını bana saldırmak üzerine kurmuş birine ben böyle ayrıntılı yanıt vermem, saygı da duymam. Ama bu forumda o kadar değerli arkadaşlar var ki, işte onun için yanıt veriyorum. O arkadaşları burada da yönlendirmeyin diye!
Bakın size birşey anlatayım. Galatasaray' lı olmak ile Galatasaray taraftarı olmak arasında kalın bir çizgi var. Belki bilmiyorsunuz bunu. Sizler stadın içinde bağırır, çağırır, bağırıp çağıracağınız yerin nasıl bir yer olacağını düşünür ona göre yaşarsınız. Bu gayet normal durumdur. Kınanmaması gerekir. Galatasaray taraftarı olmak böyle bir şeydir. Ben de bir zamanlar taraftardım. Ama Galatasaray' lıyım diyecekseniz işte orada başka şeyler devreye girer. Önce Galatasaray' lılık değerlerine sahip olacaksınız. Onlardan sonra bu kulübün çakıl taşı sizi ilgilendirecek, stadın içindeki en ufak şeyden haberiniz olacak, en ufak olumsuzluk sizi dertlendirecek ve üzecek. Bugün para kazanıyor musunuz bilmem ama kazanıyorsanız ya da kazandığınızda kendi evinizin dışına hatalı işçilik uygulayan ustaya ne tepki verirseniz işte stadımıza da bunu uygulayanlara aynı tepkiyi vermeniz gerekecek. Sizin evinizin çatısını başlangıçta gösterdiğiniz projeye uygun olmadan değiştiren bir ustaya nasıl tepki veriyorsanız aynısını stadın çatısını maliyet nedeniyle değiştirenlere de vereceksiniz tepkiyi. Stadı ne zaman kendi eviniz gibi görürsünüz ve onun en ufak şeyine zarar gelmesi sizin evinize gelen zarara üzüldüğünüz gibi sizi üzer işte o zaman birşeyler değişmiş demektir. O zaman buraya gelebilir ve beni sorgulayabilirsiniz. Ama forumlarınızda "sakin olun arkadaşlar en iyisi olacak, bu kadar kafaya takmayın" diyen kişilerin mantığı ile benim mantığım bir değil. Sizi küçümsemiyorum. Ama siz de başkalarının endişelerini anlamak ve böyle hissetmediğiniz konulara direk müdahil olmamalısınız.
Olursanız da inşaatın içinde bir iki tur atıp,
kendinizi bilgi ve fikir sahibi sanar, 1996' dan beri kulübün stad inşaatlarını en ince ayrıntısına kadar takip eden, bugün de sadece stadyum değil, kulübün yapacağı salon,havuz kompleksinden Küçükçekmece tesislerinin yenilenmesine kadar, Kalamış projesinden (o projenin nasıl olması gerektiğini düşünene kadar), Sapanca' daki yapacağımız kürek tesisine (tıpkı Fenerin yaptığı tesis gibi yıkım karar) Hasnun Galip Binasının yerine yapılacak olan Galatasaray Araştırma Enstitüsü' nden (nasıl olması gerektiğinden) Yeni Büyükçekmece Altyapı Tesislerine kadar, Florya' nın nasıl değerlendirileceğinden Riva' ya ve burada sayamayacağım nice projelere kadar hergün kafa patlatan biri karşısında zor duruma düşersiniz. Bunu samimi olarak istemem.
Gerçekten faydalı bir iş yapmak istiyorsanız,
viewtopic.php?f=1&t=8282 burada başlattığımız ankete destek olun. Belki haberiniz yok ama kulübümüzün Euroleague A Lisansı almasının koşullarından biri olacak basketbol yapılanmasının ilk temel taşı olan 10,500 kişilik bir arena' nın mücadelesini veriyoruz. Belki sitelerinizde de "3 tane prekast daha takılmış" muhabbetinin yanı sıra "Neden 6,500 kişilik salon yapıyoruz" sorusu da sorulabilir böylece. Tabi diğer projeler sizi alakadar ediyorsa... Hani olur ya...