Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Re: Aslantepe

Aslantepe için benimde içime sinmeyen bir çok konu var. İlk proje aşamasından beri bu tarz sıkıntıları yaşıyorum bir çok arkadaşımız gibi. Şimdi Tuncer ve Metin arkadaşlarım kadar konuya vakıf olmadığım için bir şeyler söylemem ukalalığa kaçabilir. Rahatsızlıklarımda artık önlemi alınabilecek şeyler değil..

Kısa konuşmak gerekirse, burada konuşan arkadaşaların hepsinin ortak amacı GS'a yararlı olmak ve bildiklerini ve/veya duyumlarını bizlerle paylaşmak. Sonuçta taraftarında bazı konularda baskı unsuru olması gerekiyor. Bunu çatı olayında gayet iyi gördük. Kamuoyuna yansığı şekilde sie klüp ve Toki belli pazarlıklar içindeydi. Ama şimdi stadın söz verildiği şekilde yapılacağı belirtildi. Biz buradan ve farklı platformlardan bu baskı ve eleştirel bakış açımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sizlerinde bizim böyle baktığımızı bilmenizi ve birbiirinizi kırmamanızı diliyorum.

Bu süreçte Metin, Sercan, Tuncer arkadaşlarım başta olmak üzere konu hakkında birikimi fazla olan kişilerin bize yaptığı bilgilendirme için teşekkür ederim.
 
Re: Aslantepe

Tuncer YAMAN' Alıntı:
Kişisel olarak kimseyi hedef almadığım yazıları birbir kendi üzerine alınıp direk Bana saldırıldığı için yazıyorum.Sonrasında ne derseniz deyin,görmeyeceğim muhtemelen...

Metin bey,
Allah aşkına,şu stadın beğendiğiniz bir tek yerini söyleyin.Nedir bu sizdeki karalama,beğenmeme,eleştiriden öte yerin dibine batırma gayreti?Şimdiye kadar bir çok şey yazdınız,söylediniz.Bir tek örnek vermeden,bir tek somut bilgi,belge koymadan herşeyi ve herkesi karaladınız.Örnek dersiniz;
1.Koltukları gördüm,şöyle kötü böyle kötü dediniz.Gösterin şu koltukları herkes görsün.Alman firması denmesinide eleştirilecek bir şey olarak lanse ediyorsunuz.Yazın firmanın ismini,koltuk başına ödenecek ücreti vs.tüm camia bilgilensin.
2.Şuradan çaldılar,buradan kastılar dediniz/diyorsunuz sürekli.Hangi kalemden ne kadar masraf kısıldı,hangi kalemden ne kadar çalındı yazın Allah aşkına herkes bilsin.
3.Çatıyı doladınız dilinize son zamanlarda.Olması gereken projeyi gösterin bizlere.Olması gereken projede ne vardıda şuan neler eksik,yanlış yapılıyor öğretin lütfen.
4.Kaba inşaatta olabilecek basit bir yamukluğu,bu inşaat yanlış yapılıyor noktasına taşıyabildiniz.Demekki nasıl olması gerektiğini biliyorsunuz.Lütfen gösterin projeyi,nasıl olmalı bilelim.

Hani laf arasında,arada bir falancaya bir daha sorayım,filancayla görüştüm diye ,herdaim klübün içinde olan,klübün yaptığı yapacağı herşeyi bilen birisi edalarıyla yazıyorsunuz ya o yüzden diyorum.Siz herşeyi bilen bir kardeşimiz olarak bunların doğrusunuda biliyorsunuzdur.Ama bu kez,Allah aşkına birşeyler verin,birşeyler gösterin somut olarak.Daha önce yaptığınız gibi;o böyle söylüyor,burada şunu duydum tarzında değil.lütfen...

Melih mevcut durumdaki uygulamalardan öğrendiklerini yazıyor,onlarıda karalıyorsunuz,cümle cümle cevap vermeye çalışıyorsunuz.Ne bir yorum yapmış,ne bir fikrini öne sürmüş şöyle olmalı böyle olmalı diye.Sadece böyle yapılıyor diye durumu özetleyen ifadeler.Bunlara bile tahammülünüz yok,yazılan çizilen her şeyin sizi hedef aldığını sanan bir ruh hali.Hakikaten çok ilginç.

Çatıyla ilgili birkaç şey yazayım.Siz biliyorsunuzdurda,bilmeyenler için;

-Çatının projesi Selçuk İZ beye aittir.Bu projeyi Eren Talu için çizmiş ve vermiştir.Son ihale yapıldıktan sonra,yeni yüklenici yeni bir çatı projesi çizdirmemiş,mevcut olanı alıp aynen uygulama yoluna gitmiştir.Yani Sercan'ın veya başkalarının kulaktan dolma bilgilerle söylediği gibi öncesinde/sonrasında çizilen başka çatı projesi yoktur.
Aynı Selçuk bey,V taşıyıcı kolonların ve aslanlı yolun projelerininde sahibidir.Aslanlı yol altına planladığı otoparklar ve dükkanlar Toki ve Klüp tarafından kabul görmemiş,iptal etmesi istenmiştir.
V kolonlardaki,sizin stad yanlış yapılıyor dediğiniz görüntüleri Selçuk beye sorabilirsiniz.Normalmi değimli?Çatıyıda sorun neler olmuş.Proje sahibidir ,sürekli şantiyede kendisi,bilir sanırım kendi projesini.Hoş,Siz O'nada inanmassınız ya.
Eren Talu ile olan alacak verecek durumunuda sorun,proje karşılığı olan.
Klübe,şantiyeye girebiliyor,her şeye vakıf olabiliyorsunuz ya,ondan diyorum.Lütfedin,herkes öğrensin her şeyi?



Hızınızı alamamış,Kerem beyin yazdığı mesaj üzerinden saldırmaya devam etmişsiniz.

Sitemizdeki politikamız kendi kararımızdır ve hariçten gazel okumak siz dahil kimsenin haddine değildir.Sitede neye izin verip vermeyeceğimize karar verecek olan siz değilsiniz.Galatasaray'lıyım diyen bir insan her tür platformda klübünü savunmak,klübün menfaatine davranmak durumundadır.Sercan veya bir başkası babasının hayrına yapmaz bunu.Klübü için yapar ve taraftarım diyen insanın asli görevlerindendir,herhangi bir ayrıcalık getirmez bu davranış.Stadla ilgili birkaç şey biliyorum diye,insanları yanıltmak,yanlış yönlendirmek Ben dahil kimsenin hakkı değildir.

Bir soruda bu konuyla alakalı olduğu için sorayım size;Galatasaray'ın menfaatine göre davranmak,sizin yaptığınız gibi "klüp şantiyeye giremiyor" diye pervasızca ve mesnetsizce yönetimine iftira atmakmıdır yoksa yönettiği platformda klübüne,takımına,yönetimine sallayanlara,kol kırılır yen içinde kalır,beğenmessenizde başkanımızdır,yöneticimizdir diye,sahip çıkmak,iftiralara engel olmakmıdır?


Son birkaç soru;
-Herşeyi bilen sizin,klübüne böyle iftira atabilecek ayrıcalığınızmı var?
-Yoksa bu kadar feveran;stadın sn.Polat zamanında bitiyor olmasındanmı?
-Durduk yere Beni hedef seçmeniz,yazdıklarınızın yanlış olabileceğinin başkaları tarafındanda fark edilebileceğindenmi kaynaklanmaktadır?
-Stadı sedece Siz ve ismini vermediğiniz bir kişi tarafından takip edildiğini,Sizden başka kimsenin bir şey bilemeyeceğini neye dayanarak söyleyebiliyorsunuz?
merak sadece...
selametle?

Önyargı yok mu önyargı işte en büyük sorunlardan biri de bu. Siz eleştiriyi anlamıyorsunuz. Körü körüne öyle bir savunmaya geçmişsiniz ki sitenizde eleştiri yapılması olanaksız. Öyle olunca da en ufak dışarıdan eleştiri geldiğinde bunu karalama, yerin dibine batırma olarak algılıyorsunuz. Sizin siteniz sizi ilgilendirir ama ben burada tespit yapıyorum. Yoksa sizin sitenizde ne olup olmayacağına ben karar veremem elbet, zaten öyle bir niyetim neden olsun ki?

Somut bilgi belge derken ne istiyor sunuz? Kulüpteki arkadaşlarımdan edindiğim bilgi belgeleri ortaya serip onları zor durumda mı bırakayım? Bu mudur isteğiniz?

1) Koltukları gördüm evet. Şimdi de resim mi istiyor sunuz? Madem bu kadar merak ediyorsunuz sitenizdeki arkadaşınızdan öğrenseydiniz ya. Koltuk başına ödenecek ücret için 27-28? düşünüldüğü ancak kaliteli koltuklar için 32 ? istenildiğini net olarak biliyorum mesela.

2) Çaldılar çırptılar demem, demedim de. Ben maliyet düşürme amacıyla yapılan işlerden bahsediyorum. Bunu nasıl algıladığınız sizi ilgilendirir. Ayrıca stadın bütçe artımı neden ortaya çıkmış bir araştırın bence. Açılır kapanır kapaklar 6-7 milyon? iken nasıl 20 milyon ? bütçe neden artmış bir araştırın. Stadın turnikelerini bile kulübe yüklemek isteyenlerin olduğunu da bir zahmet araştırın. Ha bilmiyorsanız insanları itham etmeyin. Sizden daha fazla bilgiye sahip insanların varolduğunu da hem kabul edin, hem de iyice anlayın.

3) Çatı ile ilgili olması gerekeni anlattım. Daha neyi anlatmamı bekliyorsunuz? Çatının projeye uygun yapılmadığını söyledim. Dahası da var. Çatının dış kısmının istenilen ovallikte olmayacağını bunun düzeltilmesi gerektiğini bizzat Işın Çelebi söyledi telefonda. TOKİ' ye de bu konuda başvuruldu.

4) İlk kez mi oluyor kaba inşaattaki özensizlik? Fotoğrafının çekilmesi istenmeyen yerleri siz görmediyseniz arkadaşlarınız da mı görmedi? Neyi kimden gizlemeye çalışıyor sunuz?

Somut olarak yazıyorum ben heryerde. Siz herhalde beni başkalarıyla karıştırdınız. Forumlara AEG ile ISG ile anlaşıldığını ilk olarak duyuran benim. Do&Co' yu, Comperio Research' ü de duyuran benim. Kendimi anlatma gibi bir gereksinimim yok ama en azından burayı okuyanlar bilsin diye söylüyorum.

Selçuk Bey' le ilgili olarak siz Barış Cenk Akkaya' ya danışın o size gerekli bilgiyi aktarır tabi onu da forumda susturmadıysanız.

Taraftarlık la da ilgili siz bana ders veremezsiniz. Ben oturduğum yerden tabağıma ne konursa alır yerim demiyorum. İnsanların kulübünü savunması gerektiğiniz sus pus olmak anlamında anlıyorsanız bu sizin bileceğiniz iştir, sizin kararınızdır, forumunuzda uygularsınız. Ama kimseye taraftarlık öğretmek te sizin haddinize değildir.

Kulüp şantiyeye giremiyor diyen ben değilim. Bunu bizzat Peküstün söylüyor. Ama doğru ya siz ona da inanmazsınız şimdi. Sonradan değişti bu durum. Bu doğru. Ama önceden bu böyle değildi. Bunu bilmemenizi anlayabilirim. Ama kalkıp siz bunun üstünden ona buna iftira atıyorsun diyemezsiniz.

-Ben kulübüme iftira atmam. Son seçimde de tüm kalbimle Sayın Polat' ı destekledim. Hala da destekliyorum. Diyorum ya siz eleştiriyi o kadar silmişsiniz ki forumunuz dışından başka eleştiri gelince bunu garipseyip kendi kendinize anlamsız çıkarımlar yapıyorsunuz.
-Birşey bilmiyor sunuz evet(bunu çoğul olarak algılayın yani site olarak). Bunu net olarak söylüyorum.

Saldırı demişsiniz. Saldırı falan yok. Forumunuzdaki yazınızı bir arkadaşım bana iletti ve "abi seni hedef almışlar" dedi. Arka arkaya yazılanları okuyunca da evet üstüme aldım. Aptal değilim kimin kime ne yazdığını anlayacak kadar zekam var.
 
Re: Aslantepe

bu konuda asla ahkam kesecek durumda değilim ama sanki bu koltuk olayı biraz abartılıyor gibime geliyor, kalitesiz olsa dahi (şuan koltuklar hakkında net bir bilgi yok) en kötü bir sponsorluk anlaşmasıyla koltuklar silbaştan değiştirilebilir.
 
Re: Aslantepe

Böyle bir diyaloğun içinde bulunduğum,ikili tartışma ile başka arkadaşları rahatsız ettiğim için Özür diliyorum.
Son kez cevap veriyorum ve kendi açımdan konuyu kapatıyorum.

Metin bey,
somut belge,proje dedim.Yine yok,yine afaki,kulaktan dolma bilgilerle cevap vermişsiniz Bana.
Şu kalemden kesti Toki,falan noktada maliyet düşürmek için şu işlemi yaptı demek,kimseyi zor durumda bırakmaz.Basit bir konuyu bile cevaplayamıyor yine birsürü laf kalabalığıyla olayın etrafından dolanıyorsunuz.
Lütfen somut bilgi verin biliyorsanız.
Bilmiyorsanızda insanları yanıltmayın.

Benim ve tüm site yönetiminin birşey bilmediğini söylemişsiniz.Böyle bir iddiamız hiç olmadı.Biz biliriz,Bizden başka kimse birşey bilmez modunda olmadık hiç.Allah korusun,olmayızda inşallah.

İnsanları yanıltıcı,yalan yanlış bilgi kalabalığını kesin bildiğimiz doğruların süzgecinden geçirip yakalayabiliyorsak ve yanlış bilgilendirmeyi engelliyorsak bunun adı ne sansürdür,ne önyargıdır nede körü körüne biryerleri,birilerini desteklemektir.Yalanların engellenmesidir sadece.

Hakkımda/hakkımızda ne düşündüğünüzü önemsemiyorum,istediğinizi düşünebilir,yazabilirsiniz.Bundan sonra size cevapta vermeyeceğim.Allah herkesin gönlüne göre versin.Neticede aslolan Galatasaray'dır.

tek bir konudaki yanlış bilgilendirmenizi,yine kulaktan dolma kesin biliyorum dediğiniz bir konuda düzeltme yapıp iyi akşamlar dilemek istiyorum herkese.

Koltuklar...
Sizin bahsettiğiniz gibi,hiçbir zaman 28 veya 32 euroluk koltuklar gündeme gelmedi bizim stad için.Stada getirilen,incelenen hiçbir koltuğun maliyeti bu rakamlarda değildi.
32 euro(Sercan yazdı)allianz koltuklarının tanesinin fiyatı.Yine neye göre yazdı bilmiyorum,Sercan'ın ifadesidir;bizimkiler galiba 28 euro olacak demişti.sanırım Sizi,bu okuduklarınız yanılttı,kesinmiş gibi kabul ettiniz.

Kesin karar verildi,koltuklar belli.Ve taraftar koltuklarının tanesi için ??.8 euroya anlaşmaya varıldı,yakında üretimleri başlıyor.Soru işaretlerinindeki rakamları siz söylersiniz artık...
 
Re: Aslantepe

Tuncer Bey sanırım beni yanlış anladınız ben şunu demek istiyorum şantiyeden bazı bilgileri bazı kişilerden alıyorsunuz normal olarak o bilgileri aldığınız kişilerde belli kurumları temsil ediyor,acaba diyorum bu kurum temsilcileri ile aranızdaki samimiyet onların yaptığı işi eleştirmenizi yanlışları göstermenizi etkiliyormu,işin açıkcası ben bazen böyle bir duyguya kapılıyorum forum yönetimi ve sizin yazılarınızı okuduğumda...Yanlış duygularada kapılıyor olabilirim şeytanın avukatlığını yapıyorum belki biryerde,buda olabilir yani...Amacım bir eleştiri getirmekti,yazımın sonundada yazdım eğerki yazımda bir aşırılık oldu ise affola diye,olabilir yani hepimiz insanız ve karşımızdakine eleştiri getiriken bazı şeyler gözümüzden kaçmış olabilir...

Umarım bu sefer daha net anlamışsınızdır ne demek istediğimi...
Eleştiri yaparken bazı kelimelerim yanlış anlaşıldıysa tekrar k.bakmayın,amacım aynı armaya,aynı renklere gönül verdiğim bir kişiyi kırmak değil,kendimce yanlış gördüğüm bazı şeyleri size ulaştırmaktır,bunda haksızda olabilirim değerlendireceğinizi düşündüğüm için bu eleştiride bulundum...
 
Re: Aslantepe

http://img15.imageshack.us/img15/3709/aslantepe008.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/773/resimmm.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/8189/0003d.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/160/iscilik.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/5646/iscilik2.jpg

Şu işçiliğe bakın! Yamalı bohça gibi. Daha ne resimler var stadın arkasından. Yalanların engellenmesini istiyorsanız bu "gerçek" resimlere neden tahammülünüz yok? Bu da mı yalan?

Görünen beton yüzeylerin inşaat standardı aşağıdakidir. İstisnası da olmaz. Adam kalıp deliklerini bile hizalamış. Panel birleşim çizgilerine, betonun yüzeyine bak.

peri_maximo_04_lg.jpg


Aynı betonu kullanıyorsun, aynı kalıp malzemesini kullanıyorsun. Kalıbın belki biraz daha ucuz ama o da senin sorunun. "Parayı alırım ama beton nasıl çıkarsa artık" diye iş yapılmaz. Patagonyada bile. Ondan sonra içerden bir tek uzaktan, kendi çektiğin, küçük resimleri yayınlarsın.


14_akkoebrue_peri_4_lg.jpg


Akköprü barajı, Dalaman. Suyun altında kalacak betona bakın.
------------------------------------------------------------------------

Gelmeyecek normalde. Panel duvar döküyorsun, sıvaya ne hacet. Yaparsın düzgün, pırıl pırıl olur. Bir kere mimaride modern trend bu, çıplak beton yüzeyler. O resmi aldığım PERI kalıp sitesinde, Hırvatistanda bir stadyum da var.

http://www.peri.de/ww/en/projects.cfm/f ... _ID/24.cfm
-------------------------------------------------------------------------
Parabolik Kirişlerin dış yüzeyinde kullanılmak üzere iki alternatif uygulama durumu sözkonusu. Bunlardan birisi Renkli Mineral Sıva ile kaplama yapılması. Bu uygulama biraz daha düşük maliyetli olması açısından kabul edilmesi yüksek olasılıklı uygulamadır.

Diğer kaplama ise Epoksi Kaplama Malzemesi ile yapılacak olan uygulamadır. Bu uygulama hem işçilik açısından zor hemde maliyet açısından daha yüksek rakamlara çıkan bir durum arz etmektedir. Epoksi uygulaması yapılmadan önce ince düzeltme sıvası yapılacak ve üzerine epoksi uygulaması yapılacak şeklinde proje hazırlanmıştır.

Bu noktada her iki alternatifte değerlendirilmekte olup Renkli Mineral Sıva'nın daha maliyetsiz ve doğal göründüğü varsayılmaktadır.


Bu yazılar da bana ait değil.(koyu renkli italik yazılar) Maliyet nasıl düşürülüyor' un anlatımı. Çatıyı zaten açıklamıştım. 25 USD' lık koltukları da!

V kolonlardaki özensizliği de göstermiştim. Giriş katı neden asfalt? Siz de yok mu resimleri? Hala belge mi lazım?

Asıl siz bunları neden forumunuzda göstermeyip rahatsız oluyorsunuz onun açıklamasını yapın. Neden siliyorsunuz bu resimleri? Onu da açıklayın.

Stad nasıl temiz işçilikle yapılır? Onu mu istiyor sunuz? Buyrun size resimler!

http://legia.com/www/galerie/wydarzenia ... g/1012.jpg
http://www.legia.com/www/galerie/wydarz ... g/1026.JPG
http://legia.com/www/galerie/wydarzenia ... g/1009.JPG
http://legia.com/www/galerie/wydarzenia ... g/1008.JPG

Durun şu sizin ama bu stadın bir bütçesi var bahanenize de hemen yanıt vereyim. Şu tertemiz WARSAW - Stadion Wojska Polskiego 136 milyon ?' ya yapılıyor. Üstelik işçilik ve malzeme orda daha yüksek.
 
Re: Aslantepe

Metin Kuruçay' Alıntı:
Bu kadar sus pus bir stad inşaatı olur mu? Avrupa' ya bakın bütün stad inşaatlarının bir web sitesi var. Hem inşaat anında hem de sonrasında her bilgi burdan paylaşılıyor. Ama nedense bizim stad sürekli gizli saklı ile ilerliyor. Kulüp kendi kullanacağı stadın içine dahi giremiyor istediğinde.

Sanirim insaati hiç ama hiç takip etmiyorsunuz! Bu insaatin resmi web sitesi var. Site Varyap-Uzunlar-Toki Konsorsiyumu tarafindan sürekli güncelleniyor. Ve 4 Adet kamera ile 24 saat canli seyredilebiliyor. Santiye Sefleri her hafta bilgi veya en azindan güncel fotograflar yayinliyorlar. Gece bile 15.000 kisinin siteyi ziyaret ettigi soylenmisti medya'da. Siz ise sus pus stad insaat edildiginden bahsediyorsunuz? Ilginç degil mi? :roll:

Resmi Insaat sitesi : http://seyrantepesporkompleksi.com/

customadam'in yani sizin, skyscrapercity.com dahil niye her siteden uzaklastirildigini çok daha iyi anliyorum artik. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir sahsiyetsiniz maalesef :(

Selametle..
 
Re: Aslantepe

Tayfun Karadag' Alıntı:
Metin Kuruçay":3lz3aa8v] Bu kadar sus pus bir stad inşaatı olur mu? Avrupa' ya bakın bütün stad inşaatlarının bir web sitesi var. Hem inşaat anında hem de sonrasında her bilgi burdan paylaşılıyor. Ama nedense bizim stad sürekli gizli saklı ile ilerliyor. Kulüp kendi kullanacağı stadın içine dahi giremiyor istediğinde. [/quote] Sanirim insaati hiç ama hiç takip etmiyorsunuz! Bu insaatin [b]resmi[/b] web sitesi var. Site Varyap-Uzunlar-Toki Konsorsiyumu tarafindan sürekli güncelleniyor. Ve 4 Adet kamera ile 24 saat canli seyredilebiliyor. Santiye Sefleri her hafta bilgi veya en azindan güncel fotograflar yayinliyorlar. Gece bile 15.000 kisinin siteyi ziyaret ettigi soylenmisti medya'da. Siz ise sus pus stad insaat edildiginden bahsediyorsunuz? Ilginç degil mi? :roll: Resmi Insaat sitesi : [url="http://seyrantepesporkompleksi.com/' Alıntı:
http://seyrantepesporkompleksi.com/[/url]

customadam'in yani sizin, skyscrapercity.com dahil niye her siteden uzaklastirildigini çok daha iyi anliyorum artik. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir sahsiyetsiniz maalesef :(

Selametle..[/quote:3lz3aa8v]

Olayı kişiselleştirmeyin. Stadın resmi sitesi değil orası. İlgili şirketin görmemizi istediği fotoğrafların yayınlandığı, haber diye 2-3 satır herkesin bildiği şeylerin yayınlandığı yer. Kameraların bile en önemli anda kapatıldığı bir siteyi savunmak size mi kaldı? İlgili şirket bir tane bile kendinden habersiz fotoğraf yayınlanmasına izin vermiyor? Neden acaba? Niye siz; stadın kötü şekilde inşa edilmiş yerlerini gösteren fotoğrafları silmeyi kendinize görev edindiniz? Niye rahatsız oluyorsunuz?

Allianz Arena, Donbass Arena gibi yerlerin websitelerine girerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Ama her nedense inşaat başlayınca herkes kendini inşaat mühendisi ve mimar sanmaya başladı. Bırakın da herşeyi bilmeyiverin.

Eski yöneticimiz Doğan Hasol' un mahal listeleri ile ilgili endişelerini anlatan makalesini okudunuz mu? Tahmin ediyorum; okumadınız. Işın Çelebi Bey' in tekrarlanan ihale sonrasında şartnameden bazı şeylerin çıkarıldığını söylediğini biliyor musunuz? Hayır onu da bilmiyorsunuz. Çünkü takip sınırınız şantiye ile özdeşleşmiş. Kulübün içinden hiç kimseyi tanımadığınız için karşınızdakini de kendinize eşdeğer görüyorsunuz.

-------------------------------------------------

Şu ana kadar hiç bir stad sitesinden uzaklaştırılmadım. Hiç birinden. Hepsinden kendim ayrıldım ve ayrılma sebebim de stad inşaatı başlamadan önce inşaat ve mimarlık hakkında zerre bilgisi olmayan insanların forumlarda ahkam kesmesi ve buna izin verilmesi sebebiyle oldu. SSC.com' da ise tartıştığım Fenerli bir kişinin forumu yönlendirmesine forum yönetiminin müdahele etmemesinden dolayı ayrılmak istedim. Hatta beni "ban" etmelerini istedim. Forum politikalarında sebebsiz yere ban olmadığı için kendim ayrıldım ve ismimin altına birer boşluk bırakarak "b a n n e d" yazdım.

Bunları niye mi anlattım? Çok basit. Olayı manipule etmeyin diye! Yoksa size değer verdiğimden dolayı değil. Buraya gelip ilk mesajını bana saldırmak üzerine kurmuş birine ben böyle ayrıntılı yanıt vermem, saygı da duymam. Ama bu forumda o kadar değerli arkadaşlar var ki, işte onun için yanıt veriyorum. O arkadaşları burada da yönlendirmeyin diye!

Bakın size birşey anlatayım. Galatasaray' lı olmak ile Galatasaray taraftarı olmak arasında kalın bir çizgi var. Belki bilmiyorsunuz bunu. Sizler stadın içinde bağırır, çağırır, bağırıp çağıracağınız yerin nasıl bir yer olacağını düşünür ona göre yaşarsınız. Bu gayet normal durumdur. Kınanmaması gerekir. Galatasaray taraftarı olmak böyle bir şeydir. Ben de bir zamanlar taraftardım. Ama Galatasaray' lıyım diyecekseniz işte orada başka şeyler devreye girer. Önce Galatasaray' lılık değerlerine sahip olacaksınız. Onlardan sonra bu kulübün çakıl taşı sizi ilgilendirecek, stadın içindeki en ufak şeyden haberiniz olacak, en ufak olumsuzluk sizi dertlendirecek ve üzecek. Bugün para kazanıyor musunuz bilmem ama kazanıyorsanız ya da kazandığınızda kendi evinizin dışına hatalı işçilik uygulayan ustaya ne tepki verirseniz işte stadımıza da bunu uygulayanlara aynı tepkiyi vermeniz gerekecek. Sizin evinizin çatısını başlangıçta gösterdiğiniz projeye uygun olmadan değiştiren bir ustaya nasıl tepki veriyorsanız aynısını stadın çatısını maliyet nedeniyle değiştirenlere de vereceksiniz tepkiyi. Stadı ne zaman kendi eviniz gibi görürsünüz ve onun en ufak şeyine zarar gelmesi sizin evinize gelen zarara üzüldüğünüz gibi sizi üzer işte o zaman birşeyler değişmiş demektir. O zaman buraya gelebilir ve beni sorgulayabilirsiniz. Ama forumlarınızda "sakin olun arkadaşlar en iyisi olacak, bu kadar kafaya takmayın" diyen kişilerin mantığı ile benim mantığım bir değil. Sizi küçümsemiyorum. Ama siz de başkalarının endişelerini anlamak ve böyle hissetmediğiniz konulara direk müdahil olmamalısınız.

Olursanız da inşaatın içinde bir iki tur atıp, kendinizi bilgi ve fikir sahibi sanar, 1996' dan beri kulübün stad inşaatlarını en ince ayrıntısına kadar takip eden, bugün de sadece stadyum değil, kulübün yapacağı salon,havuz kompleksinden Küçükçekmece tesislerinin yenilenmesine kadar, Kalamış projesinden (o projenin nasıl olması gerektiğini düşünene kadar), Sapanca' daki yapacağımız kürek tesisine (tıpkı Fenerin yaptığı tesis gibi yıkım karar) Hasnun Galip Binasının yerine yapılacak olan Galatasaray Araştırma Enstitüsü' nden (nasıl olması gerektiğinden) Yeni Büyükçekmece Altyapı Tesislerine kadar, Florya' nın nasıl değerlendirileceğinden Riva' ya ve burada sayamayacağım nice projelere kadar hergün kafa patlatan biri karşısında zor duruma düşersiniz. Bunu samimi olarak istemem.

Gerçekten faydalı bir iş yapmak istiyorsanız, viewtopic.php?f=1&t=8282 burada başlattığımız ankete destek olun. Belki haberiniz yok ama kulübümüzün Euroleague A Lisansı almasının koşullarından biri olacak basketbol yapılanmasının ilk temel taşı olan 10,500 kişilik bir arena' nın mücadelesini veriyoruz. Belki sitelerinizde de "3 tane prekast daha takılmış" muhabbetinin yanı sıra "Neden 6,500 kişilik salon yapıyoruz" sorusu da sorulabilir böylece. Tabi diğer projeler sizi alakadar ediyorsa... Hani olur ya...
 
Re: Aslantepe

TTarena.net sitesi bir arkadasimizin bizzat Isin Celebiden aldigi bilgiyi forumda paylasmasina izin vermemistir...Nedir bu bilgi toki yapilan A.Samiyen arazisi satisi ihalesinden sonra cati kapaklarini yapmaya yanasmiyormus arkadasimizin bunu yazmasina izin verilmemis bu bilgi sansurlenmis ve kisiye ceza verilmistir...Isin Celebi buna karsi cikmakta ama Adnan Polat kabul edebiriz demektedir...Zaten yapilan basin toplantisinda bu ayriligi net olarak gormustur dikkatli gozler...Kisaca sunu demek istiyorum TTarena.net sitesi bir Galatasaray taraftar forumu degil birilerini taseronlugunu yapan varyap uzunlar ve toki resmi sitesidir...Bu olusuma gereken tepki Galatasaray taraftarlari tarafindan verilmelidir...Misyonu sapmistir bu forumun...
 
Re: Aslantepe

Bugün kü basın toplantısından notlar:

Önce gelinen süreçte Varlıbaş' ın açıklamaları basında çıktı. Hiç gereği olmadığı halde açılır kapanır kısmın gereksiz olduğuna ilişkin. Bunu zaten okuyan okumuştur. Buna girmiyorum. Ancak bunun bir önhazırlık olduğu da belliydi. TOKİ net olarak kapakları yapmak istemiyor. Bu en başından da belliydi şimdi de bu düşünce aynen devam ediyor. Bunu kulüpte biliyor elbet. Şu ana kadar neden 2. ihale yapılmadığı ortada.

Gerek Varlıbaş gerekse de TOKİ 2. Başkanı kesinlikle açılır kapanır kapak kısmından bahsetmediler. Stadımızın tanımı çok amaçlı 52 bin bla bla diye tanımlanırken açılır kapanır çatıya sahip kısmı hep atlandı. Sadece 2. başkan bunun yapılıp yapılmayacağını görüşeceğiz şeklinde açıklama yaptı.

Ancak şunun bilinmesi gerek Sayın Çelebi ve Kulüp bundan endişeli. Bunu burayı okuyan herkesin bilmesini istiyorum. Eğer baskı olmazsa saçma sapan "kapakları da amma önemsediniz" türü acayip hangi takımın taraftarı olduğu belli olmayan insanların telkinleri ile gidilirse bu işin sonuna kadar ciddi şekilde stad kan kaybedecek. Bunu bugün Sayın Çelebi açıkça toplantıda söz alarak "tutanaklara geçmesini isterim" diyerek sert biçimde dile getirdi. Bunu hala anlamayıp, "canım rahat olun siz kulüp ne de olsa gereğini yapıyor" yorumunu çıkartmak hakikaten kötü niyetli olmaktır. Kulüp bize açık açık baskı yapın diyor. Yine Çelebi açıkça "biz camiamıza bunu anlatamayız" diyor. Herhalde camia derken Fenerbahçe ve Beşiktaş camiasını kastetmiyor. Biz baskı kurmaz ve gücümüzü birleştirmezsek bugün konuşulanlardan sonra çok üzülürüz. Burada baskı kurulacak kurum TOKİ' dir. Başkası değil. Nasıl kalite konusundaki endişelerimizi Varyap' a iletiyorsak, bütçe konusundaki endişelerimizi ve baskımızı TOKİ' ye bilgi edinme yolu ile belirtmeliyiz.

Lütfen bu toplantıyı değerlendirenler, önce 10 gün önceki Varlıbaş' ın açıklamasına baksınlar. Sonra bugün kapaklardan hiç bahsetmeyen yine açıklamaya baksınlar. Ayrıca TOKİ 2. Başkanının sanki görüşülecek yeni birşey var gibi Mart' taki işi bitmiş anlaşmayı tekrar tartışabiliriz manasına gelen açıklamasına baksınlar. Ve en önemlisi bu tip basın toplantılarında hiç olmayan bir şekilde Kulüp Genel Sekreterimiz Işın Çelebi' nin hem de basın toplantısında söz alıp TOKİ' yi yalanlayan ve oldukça sert açıklamalarına baksınlar.

Uzunlar Başkanı' nın normal koltukları önemseyen açıklamalarına baksınlar. Neden açıklama yapma gereği duydular bir düşünün lütfen. Yönetim bizden gerekli desteği alamaz ise eli zayıflar. Yönetimin en büyük gücü TOKİ' ye göndereceğimiz bireysel başvurulardır. Bunu yaptığımızda TOKİ Başkanı' nı Kanaltürk' te açıklama yapmak zorunda bırakırız. Bunu küçümsemeyin.

Bunları da Işın Bey' le sürekli görüşen birisi olarak yazıyorum. Bunlar benim hissettiklerimdir. Sayın Çelebi' nin bana direkt aktardıklarından çıkardığım sonuçtur.
 
Re: Aslantepe

http://toki.gov.tr/programlar/bilgiedinme/tekle.asp

adresinden TOKİ' ye bilgi edinme hakkı çerçevesinde soru sorabilirsiniz. Verecekleri yanıtlar resmidir. Konu kısmından emlak vergisi, tapu devri, arsa satışları kısmını seçin. Daha sonra gerçek kişi seçeneğini seçin. Sonra sorunuzu sorun.

Örnek olarak yazıyorum. Mesela "Seyrantepe Spor Kompleksi' nde Mart ayında yapılan protokole göre çatının açılır kapanır kapaklarıyla ilgili anlaşma yapılmıştı. Neden TOKİ Başkan Yardımcısı 07.05.2010 tarihli toplantıda hala görüşeceğiz diyor. Buna yazılı cevap veriniz" diye sorun.

Ne kadar başvuru olursa bu konu o oranda dikkate alınır.
 
Re: Aslantepe

http://www.aslantepe.biz/mayis-2010/07- ... i/new/#new

Lütfen fotoğrafların sonunda fotoğrafları çeken Murat Berber' in Işın Bey' le bugün yaptığı konuşmaya bakın.

ÖNEMLİ


Işın bey basına roportaj verdikden sonra yanına gittim. Beklemediğim derecede sıcak bir yakınlıkla karşıladı. ''Siz taraftarsınız size söylemeliyim bu stadın açılır kapanır olmasını istemeyenler var'' .Kim istemiyor ışın bey dedim. Fenerbahçeliler dedi.Evet yanlış okumadınız Işın bey ıslarla bunu yazmam gerektiğini çünkü; burda taraftarı temsilen tek siz varsınız, ne yapıp edin edin taraftar olarak kamuoyu oluşturun bizi yalnız bırakmayın" dedi.
Taraftar olarak bize düşen herneyse bundan sonra yapmamız gerekir. aslantepe.biz olarak buna duyarsız kalmayacağız.
Tüm Galatasaray taraftarlarını bu konuda birlikte hareket etmeye çağırıyoruz.
 
Re: Aslantepe

Benim birşey dikkatimi çekti.Işın Çelebi Ligtv röpotajında;

''Rekabet kulüpler arasındaki seviyeyi ve kaliteyi arttıracak şekilde olmalı '' dedi.

Bu işin arkasında büyük pislikler var bence.Allah belanı versin Aziz !
 
Re: Aslantepe

Tuncer bey denilen kimin adamı olduğunu seçemediğim zat bunları okusun kapaklar yapılmasın diye baskı geliyor,Fenerbahçe kulis yapıyor ve Işın Celebi bu konuda taraftar desteği istiyor üstü kapalı olarak sizde duruşunuzu gösterin diyor,baskı yapın diyor ama orda sansürleniyor mesajlar,ya siteyi kapatın yada bırakın millet muhalefet oluştursun,öncülük yapacak duruşunuz,mevkiniz yok ise bırakın bu duruşu gösteren kardeşlerimiz yapsın bunu...Orda bir sürü insan stadı takip ediyor,açıklamalı olarak yazılacak bir negatif mesaj binlerce insanı harekete geçirip belirli yollarla tepki gösterilmesini sağlayacaktır,ama gelde bunu körelmiş beyinlere anlat,veya anlamak istemiyor diyelim yoksa bu kadar eksik bir insan değildir kanımca...

Not:Farkındayım ağır konuşuyorum ama Galatasaray'ın menfaatlerine bu kadar sırt dönmüş bir şahıs hakkında daha hafif konuşamam,geçen sefer k.bakmayın demiştim iki üç gündür olanlardan sonra k.bakın artık...
 
Re: Aslantepe

http://toki.gov.tr/programlar/bilgiedinme/tekle.asp

Arkadaşlar bu başlığı kullanarak,açılır-kapanır kapaklar hakkında bilgi isteyebilirsiniz,birileri bu kapakları yapmak istemiyor birileride buna hizmet ediyor,ama taraftar olarak edilgen değil etken olmalıyız...En basitinden mart ayında kapakların yapılacağına dair resmi açıklama yapılmıştı şimdi ne değişti filan gibi şeyler yazılıp bu çatı ne zaman yapılacak diye bilgi istenebilir...Baskı unsuru olmamızın zamanı geldi...İmkanı olan arkadaşlar telefon açabilir,faks çekebilir bunlar daha etkin olabilir ama imkan yoksa buda bir yol...


En önemli konumuz budur artık,kim gelecek kim gideceği tartışmayı bırakıp bazılarının yaptığı baskıyı kırmak için etken olalım,Galatasaray'ın menfaatlerini baltalamak öyle kolay değil mesajı bizim tarafımızdanda verilmeli...
 
Re: Aslantepe

Kraldan çok kralcı olmayacaksın hiç bir zaman.

Stad konusunda yönetimin baskı altında olduğunu zaten bende söylemiştim burada.Işın Çelebi'nin açıklamalarıda bunu pekiştiren cinsten olmuş.Çatının yapılmasını engellemeye çalışan pisliklere buradan tek diyeceğim hodri meydan.
 
Re: Aslantepe

Bence bu stad açılır kapanır olmalı.Türkiye'de de böyle stadlar olsun.Bu engellenmemeli.
 
Re: Aslantepe

Arkadaşlar Aslantepe için çok ciddi kampanyalar başlamış durumda. Bugün Milliyet Gazetesi' nin manşete aldığı habere bakın yeter. Manşetten vermişler. Bu stadın önüne taş koymak isteyenlerin nasıl mücadele ettiğini görün işte. "Bana gerek yok nasılsa birileri bizim yerimize de ilgili kurumlara başvurur" diye düşünenler bugün Milliyet Gazetesi' nin manşetine baksınlar yeter. Çok önemli ve riskli bir sürece girdik. Bu stadın projeye uygun şekilde yapılmasını istemeyen üstüne üstlük projenin mümkün olduğunca kırpılıp Galatasarayımıza ek maliyetler getirmesini isteyen bazı mihraklar bu işin peşini bırakmayacaklar.

Birlik içinde olmamız gerekiyor. Medya, rakip kulüpler bu işin içinde. Sayın Çelebi ne demişti hatırlayın LigTV' deki röportajında. Bunlar bireysel işler değil. Bunlar birilerinin hukuk büroları tarafından hazırlanmış organize işler! Sıkı ve sağlam durup gözlerimizi sonuna kadar açmamız gerekiyor. Edilgenliği bırakıp etkin olarak bu mihraklara dişlerimizi göstermemiz gerekiyor. Uyudukça, işleri başkalarına havale ettikçe kaybeden taraf biz olacağız.

Lütfen gücünüzü kullanın. Pasif kalmayın!

Aşağıda Milliyet denen gazetenin manşete çektiği haber. Bu haber sadece internette değil kağıt baskısında da manşet.

Milliyet, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başmüfettişi Sinan Erol?un TOKİ?nin Galatasaray için inşa ettiği Seyrantepe Stadı hakkındaki raporunu ele geçirdi. Erol, kamu çıkarını koruyamadıkları gerekçesiyle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü?nün (GSGM) eski Genel Müdürü Mehmet Atalay ile yeni Genel Müdür Yunus Akgül hakkında soruşturma izni istedi. Atalay halen spordan sorumlu Devlet Bakanlığı bünyesinde Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör olarak görev yapıyor.
Başmüfettiş Sinan Erol, 8 Mart 2010?da tamamlanan ?ön inceleme raporu?nda iki GSGM yetkilisini, ?kurum çıkarlarını korumamak, tedbirsiz, kayıtsız ve ihmalkâr? davranmakla suçladı. Erol raporunda şu ifadelere yer verdi:
?Ali Sami Yen Stadyumu?nun arazisini, kendilerine hiçbir finansman külfeti getirmeyecek bir yöntemle ve bugün TOKİ?nin deklare ettiği gibi ?arsa satışı? veya ?hasılat paylaşımı? yöntemiyle değerlendirmeye malik oldukları halde, taşınmazın değerlendirilmesi işini TOKİ?ye havale etmişlerdir. Hiçbir somut garanti ve taahhüt almadan Ali Sami Yen?i TOKİ?ye devretmişler ve TOKİ?nin elde edeceği gelir/kâr miktarı kadar gelir kaybına uğramak mahiyetinde bir tasarrufa razı olmuşlardır. GSGM?nin hak ve çıkarlarını korumak adına, Eren Talu&Alke Ortak Girişim Grubu ile yapılan sözleşmenin feshine müdahil ve taraf olmayarak, GSGM?nin zarara uğratılmasıyla sonuçlanan işlemlere seyirci kaldıkları sonucuna varılmıştır. Bu nedenle haklarına cezai takibat yapılmasını teminen bu şahıslar hakkında soruşturma izni verilmesi yerinde olacaktır.?



İŞTE BAŞMÜFETTİŞ SİNAN EROL?UN SORULARI

?Bedeli nasıl tayin edildi??
1- Galatasaray?ın Ali Sami Yen ve eklerini kullanma karşılığında, GSGM?ye (kira, müsabaka geliri payı gibi) ne tür ödeme taahhütlerinde bulundu? Hangi borç ve taahhütlerini yerine getirmedi? Galatasaray hakkında hangi yaptırımlar uygulandı?

2- GSGM?nin Galatasaray?a kiraya verdiği Ali Sami Yen?in üst kullanım hakkını, 1997?de bu kulübe devretmesinin gerekçesi nedir? Stat üzerine alacaklı şahıs veya şahıslar tarafından konulması muhtemel ipoteklerden GSGM?nin bilgisi var mıdır? Kiracının bu yönde tedbirlere sebep olmasına karşı, uygulamayı öngördüğünüz bir müeyyide nedir?

3- Galatasaray?ın, GSGM?ye karşı taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle, kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğiniz bir dönemde; Galatasaray?ın Ali Sami Yen?i genel müdürlüğünüze iade etmesi karşılığında, Seyrantepe?de mülkiyeti Hazine?ye ait arazide 52 bin kişilik bir stadyum yapılarak, Galatasaray?a bu defa bedelsiz olarak tahsis kararı aldığınız anlaşılmaktadır. Seyrantepe?deki stat karşılığında, yıkılarak üzerine rant tesisi yapılması kaydıyla TOKİ?ye devredilen Ali Sami Yen Stadyumu?nun bedeli, nasıl, hangi ölçülere göre, kimler tarafından tayin, takdir ve tespit edilmiştir?

?Seyrantepe neden bedelsiz??
4- Ali Sami Yen?in arazisi üzerine yapılacak iş merkezinin (veya genel anlamıyla rant tesislerinin) inşaat ve kullanım alanını tespit etmek için genel müdürlüğünüzce yaptırılmış bir avan mimari projeniz var mıdır? Bu arazinin kamu çıkarlarına en uygun şekilde değerlendirilmesi için bir piyasa araştırması yapılmış mıdır? Arazinin rant tesisi yaptırılarak değerlendirilmesi düşünüldüyse, neden genel müdürlüğünüzce doğrudan ihale ve yarışma açılmamıştır?

5- Ali Sami Yen?in yerine inşa edilecek rant tesisleri üzerinde mülkiyet ve gelir paylaşımı yönünden, kamu adına genel müdürlüğünüzün ya da TOKİ?nin bir hak ve yetkisi kalacak mıdır? Ali Sami Yen?den elde edilecek gelir, Seyrantepe Projesi?nin finansmanına yetmezse, aradaki farkı kim, nasıl karşılayacak?

6- Ali Sami Yen?in yerine TOKİ tarafından bir rant tesisi yaptırılması, karşılığında Seyrantepe?de bir stat inşa edilmesi teklifi, kim tarafından, ne zaman ve ne şekilde gündeme getirilmiştir?

7- Ali Sami Yen - Seyrantepe trampasının (takasının) idareniz çıkarlarına uygun olduğu yönünde somut tespitleriniz var idiyse, anılan yeni stadyumun daha projesi bile olmayan, temeli dahi atılmamış ve hatta tasavvur halindeyken ?taahhütlerini yerine getirmediği için? genel müdürlüğünüzle davalı olan bir spor kulübüne bedelsiz olarak tahsis edilmesinin gerekçesi nedir?
Bir stadyumun peşinen ve bedelsiz olarak tahsisi, kanunen hiçbir yükümlülüğünüz olmadığı halde, idareniz ve kamu çıkarlarına uygun mudur? Uygun olduğunu düşünüyorsanız, bunu hangi hesaplamalara dayandırıyorsunuz? Bu stadyuma talip olması muhtemel başka spor kulüpleri, talep rekabetine çağırılmış mıdır?

?Para tahsil ettiniz mi??
8- Ali Sami Yen?de önce kiracınız, sonra şagil (işgalci) durumuna düşmüş Galatasaray?a, bu stadı size iade ederek karşılığında kamu kaynaklarıyla daha büyük stadı bedelsiz olarak vermenizin, müfettişliğimize incelenmek üzere gönderilen dosyada görünmeyen, söz konusu protokollerde yer almayan idari, hukuki ve teknik bir zorunluluk var mıdır?

9- Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin?in imzasını taşıyan 28 Ağustos 2006 tarihli protokolde, ?İki taşınmazdan elde edilecek değer mukayesesi sonunda fark meydana gelmesi halinde, bu husus ilgili bakanlarca değerlendirilecektir? denmektedir. Bu husus, kimler tarafından yerine getirildi? Ek protokolde idarenize ödeneceği taahhüt edilen para ve oranlar kim tarafından, hangi maliyet ve karlılık analizlerine göre belirlendi? Genel Müdürlüğü?nüze (kira, kar payı vs) hangi ad altında, ne miktarda ödeme yapılacak? Bugüne kadar herhangi bir para tahsil ettiniz mi?

10- Galatasaray?dan Seyrantepe?yi kullanması karşılığında kira istenmemesinin gerekçesi nedir?

?Soruşturma izni verilmesi yerinde?
Başbakanlık Teftiş Kurulu Başmüfettişi Sinan Erol, hazırladığı raporda GSGM?nin eski ve yeni genel müdürleri hakkında soruşturma izni verilmesinin yerine olacağını belirtti.



Vatandaşın ?bilgi? savaşı!
Her şey, Sinan Yağcı isimli vatandaşın Seyrantepe Stadı için düzenlenen protokolün detaylarını merak edip, Bilgi Edinme Kanunu?ndan yararlanmak istemesiyle başladı. GSGM, 13 Mart 2007?de Yağcı?nın bilgi talebine, ?Talep ettiğiniz bilgiler taşra teşkilatımızı ilgilendirir. İstanbul Valiliği?ne müracaat etmeniz gerekir? cevabını verdi. Başvurularını yenileyen Yağcı?ya, bu kez GSGM İstanbul İl Müdürlüğü, ?Tarafımızca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır? dedi.
Yağcı, son olarak, Cumhurbaşkanlığı?na ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı?na bir dilekçe verdi. Yağcı dilekçesinde, ?Mülkiyeti devlete ait iki farklı arazinin kamu kuruluşları arasında el değiştirirken buharlaştırılması ve devletçe 120 milyon dolar para harcanarak stadyum yapılması suretiyle devlet zarara uğratılmıştır? dedi. Şişli Savcılığı, GSGM ve İstanbul İl Müdürlüğü yetkilileri hakkında, ?ön inceleme talebi?nde bulundu. Talep, önce ilgili Devlet Bakanı Faruk Özak?a, oradan da Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı?na ulaştı. İncelemeyi Başmüfettiş Sinan Erol üstlendi. Erol, 2 Şubat 2010?da dönemin GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay?a bir yazı göndererek, sorular yöneltti.

http://www.milliyet.com.tr/basbakanlik- ... efault.htm
 

Üst