Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Başkan'ın dünkü açıklamarından sonra Telekom'da bir açıklama yapmış.

Türk Telekomünikasyon A.Ş’nin açıklamasında, Galatasaray’dan gelen teklif kabul edilip Seyrantepe’deki yeni stadın isim hakkı sponsorluğu anlaşması kapsamında, stadyumun oynanacak ilk resmi maçtan itibaren 10 futbol sezonu boyunca "Türk Telekom Arena" olarak anılmasında anlaşıldığı hatırlatılarak, "Anlaşmaya bizimle birlikte imza atan ortaklarımızdan sözleşmede anlaşılan şartlara aykırı sözler duymak bizleri son derece üzmüştür" denildi.

Türk Telekom’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin "sporun en büyük taraftarı" olarak farklı spor dallarında kulüpleri desteklediği, sponsorluklar ve altyapı yatırımları ile sporun birçok alanında tüm taraftarlar için değer yaratma hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

Bu çerçevede, Türkiye spor tarihinde "bir ilk"e imza atılarak, Galatasaray’dan gelen teklif kabul edilip Seyrantepe’deki yeni stadın isim hakkı sponsorluğu anlaşması kapsamında stadyumun oynanacak ilk resmi maçtan itibaren, 10 futbol sezonu boyunca "Türk Telekom Arena" olarak anılmasında anlaşıldığının altı çizilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "Bu anlaşmaya bizimle birlikte imza atan ortaklarımızdan sözleşmede anlaşılan şartlara aykırı sözler duymak bizleri son derece üzmüştür. Sadece Galatasaray camiasının değil Türk spor camiasının tamamının saygı ve sevgiyle andığı rahmetli Ali Sami Yen’e ve onun ismine Türk Telekom’un bir itirazının olması mümkün değildir.

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren, grup şirketleri ile birlikte 34 binden fazla çalışanı ve Türkiye’nin en değerli markası olan Türk Telekom, henüz boş bir arazi konumundayken ve inşaatı bile başlamamışken bu stadyumun isim hakkı sözleşmesine imza atmıştır. Yaşananlar bu sözleşmenin şartlarının yerine getirilmesi için atılan adımlardan ve sözleşmeden kaynaklanan hakların korunması için yapılan çalışmalardan ibarettir.

Karşılıklı iyi niyet ve güven çerçevesinde bir uzlaşmaya varılacağına inancımız tamdır. Türk Telekom, Türk sporuna gelecekte de destek vermeye, bu alanda üstlendiği sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir."

Öncelikle Telekom'dan nefret ederim. Adnan Polat'ı da pek tutmam. Ali Sami Yen konusunda ben de kullanılması taraftarıyım ama Telekom o kadar para vermişken stadın ismine Ali Sami Yen eklemek bence Telekom'u enayi yerine koymak olur. Duygusal olarak tabiki ASY taraftarıyım ama adamlar da enayi değil yani, mantık olarak bakınca da bu çıkıyor. Yalnız buradaki en büyük hata da Galatasaray yönetiminin. Anlaşma yapılmadan mutlaka biliyorlardı, şimdi taraftarı da ekleyerek kamuoyu yaratmaya çalışıyorlar. Telekom bu işin peşini bırakmaz bence.

Zaten anca bizde olur böyle şeyler.
Stadın ismi Türk Telekom Arena ve bizim başkanımız Türk Telekom ismini ağzıma almayacağım diyor..

Öncelikle Telekom'dan nefret ederim. Adnan Polat'ı da pek tutmam. Ali Sami Yen konusunda ben de kullanılması taraftarıyım ama Telekom o kadar para vermişken stadın ismine Ali Sami Yen eklemek bence Telekom'u enayi yerine koymak olur. Duygusal olarak tabiki ASY taraftarıyım ama adamlar da enayi değil yani, mantık olarak bakınca da bu çıkıyor. Yalnız buradaki en büyük hata da Galatasaray yönetiminin. Anlaşma yapılmadan mutlaka biliyorlardı, şimdi taraftarı da ekleyerek kamuoyu yaratmaya çalışıyorlar. Telekom bu işin peşini bırakmaz bence.
Aynen, bende böyle düşünüyorum.

Dünde Nilay Abla'nın Facebook iletisinde de aynı şeyleri yazdım. 100-150 milyon dolar veripte stadın ismine ASY demek hayalcilik olur. Anlaşma bellidir, bu konuda yüzde bir milyon Telekom haklı. Ha izin verseydi hoş olurdu ama onların yerinde bizde olsak inanın aynı tepkiyi verirdik. Burada Adnan Polat kelime oyunlarıyla Kerem'in dediği gibi kamuoyu yaratmaya çalışıyor, taraftara ve divan'a "bakın, biz ASY Kompleksi olması için uğraşıyoruz" demeye getiriyorlar.

Sen anlaşma yapmadan önce her şeyi kabul ediyorsun sonra da çıkıp kendince adamlara tavır koyuyorsun, bir de ismini falan ağzıma almayacağım gibi şeyler söylemiş. Ben eğer o kadar para vermişsem kimse kusura bakmasın ama çatır çatır on sene Türk Telekom Arena derim ve dedirttiririm.

Öncelikle tüzükte yer alan stad isminin Ali Sami Yen olması konusu unutuldu ya da es geçildi. Daha sonra bu durum ortaya çıkınca mecburen Ali Sami Yen eklenmek istendi. Ama adamların elinde kontrat var ve haklılar.

Yönetimin çok saçma yanlışlarından birisi daha.

Telekom sözleşmesinin kendine sunduğu avantajları korumak istemesi yönünden haklıdır bence.

Adnan Polat'ta bu kadar çok iyi niyetli anlaşmalar imzaladıkları bir kurumdan hoşgörü beklemekte haklıdır.Kaldıki Telekom'un açıklamaları bana kalırsa orta yolu bulma,ortamı yumuşatma amacı taşıyan bir açıklama.Polat'ın açıklamalarından sonra onlarda bu yönde bize doğru bir adım atacaktır muhakkak.

Bu arada 1 yıla yakından Superonline fiber kullanıyorum.Hiç bir sıkıntım yok.Hızımdanda şahane memnunum.TT net'e kıyas yapılamaz kesinlikle.

A.Polat ın yaptığı çok saçma bir tartışma bence.Gidip adamlara yalvarıyosun sponsor olun diye anlaşma yapıyosun,sonra da isme karışıyosun.Yeni mi aklın başına geliyor A.Polat.Adamlar o kadar para veriyor isimlerinin önüne neden başka isim koydursunlar,enayiler mi.Sen şirketinin reklamını yaparken başka bir ismi koydururmusun şirketinin isminin önüne.

Hem Ali Sami Yen ismi skorbord ta olsa ne olur olmasa ne olur.Ali Sami Yen ismi skorbord ta yazmıyor diye insanlar Ali Sami Yeni mi unutacak sanki.Her Gs taraftarı zaten Ali Sam Yen in GS için ne anlama geldiğini bilir.Sözleşme yapmıssan ona uymak zorundasın uymuyorsanda sözleşmeyi yapmayacaktın zamanında.

Ya da sözleşmeyi yaparken 3-5 m.euro az para alsaydın Ali Sami Yen ismini kabul ettirseydin telekoma madem o kadar hassassan bu konuda A.Polat.

244248787.jpg

İnşaatını an be an takip edenlerdenim heyecanla beklemiştik amma siyasi çıkarlar uğruna zehir ettiler soğudum açıkcası
nerede salonumuz, nerede yolumuz nerede!
birde üzerine kira ödeyeceğiz ,tabela asacağız kazıklandığımızı düşünüyorum
TVde Sami Yeni görünce içim cız ediyo, nerede benim küçük sıcak yuvam

Bjk ın kullanması için Ünal Aysalın izin verdiği haberleri yazıyor basında..İnşallah öyle bir hata yapmazlar..Bjk taraftarını gördük Engelsiz Aslanlarımızın maçında,yada efsanelerimize küfür ederken İnönüde...Gitsinler Olimpiyata bizim statımızda işleri yok..Başkan böyle bir hata yapmamalı..

Arena nasil 49 yilligina bize verildi o konuda cok muglak.GSGM unun konusmalarindan sanki 2 senelik stadi kiralamis muamelesi yapiliyor bize.Anlasmanin detaylarina ulasmak lazim.Pek bir hakkimiz olmayabilir stad uzerinde.Odedigimiz kira ucreti ve Turk Telekom sponsorlugundan verdigimiz yuzde 10 paylarda cabasi.En son GSGM turk telekom sponsorluk payinin yuzde 25 ini istiyordu.Yoneticilerimizde bir aciklama yapamadigina gore elimiz kolumuz bagli gibi.Kisacasi herkes devlet imkanlarini kullanirken biz aleni kazik yedik devletten.Varyapin bizi takmamasi cim bakimini yapmasi gerekirken GSGM tabelasi asmadigimiz icin o bakimi bile yapmamasi isleri agirdan almasi ve ulastirma bakanliginin yollar konusunda maksimum yavaslikta hareket etmeside diger gercekler.

Polat'ın başkan olduğu dönemlerde yine böyle safsatalar dönmeye başlamıştı,akgül ozaman telegol de bjk'nin oynayıp oynamamasına GS karar verecek demişti,ee tabii şimdi vatan ve milliyet'i demirören satın alınca bu saçma haberler yine türemeye başladı.yavaş yavaş ortamı hazırlamaya başladılar ama böyle bişeyin olabilme düşüncesi bile mide bulandırıcı.zamanında olanları kimse unutmadı,herkesin neden ilk düşündüğü seçenek biz oluyoruz?Başkan artık kesin bi ifadeyle bu saçma sapan düşüncenin gerçek olamayacağını "yüzsüz bjk" yöneticilerine bi şekilde izah etmeli.adamlar anlamıyo!,hadi paşa paşa olimpiyata gidin, dünya yıldızlarınızı(!) kapasitesi bizden de fazla olan bi statda ağırlayın.. ayrıca GSGM 'nin başkanının kendini devlet sanıp bu şekilde konuşmalarına da zahmet olmazsa gereken cevap bi şekilde verilsin... "#besiktasittarenayaistemiyoruz"

Olimpiyat stadi atil yatirim olarak dururken GSGM Besiktasi Arenaya davet ediyor bu en hafifinden gorevi kotuye kullanmaktir.Bos tesisin dururken daha yollari bile yapilmamis arenaya Besiktasi davet etme isguzarligi nasil aciklanabilir.Besiktasin yuzsuzlugude ayri bir konu.Inonuye izin vermeyip bizi Olimpiyata yollayan zihniyet simdi iyi niyet bekliyor.