Alper Durur

Yazıklar olsun kulübün en winner şubesine reva görülene bak...Amatör şubeleri yük gören zihniyet asla yönetimde olmamalı. Galatasaray futbol değil, bir spor kulübüdür nokta...Şubedeki ayak oyunları G.O.T. dizisine ilham olacak kıvamda. Resmen ahbap çavuş ilişkisi ile antrenör belirlendi...Tiksiniyorum...
 
Son düzenleme:
Ben sezon icerisinde coaching konusunda bir degisim yasanacagini düşünüyorum, once iyi kadro kuralım da.

Bende böyle düşünüyorum. Alper Durur'a çok fazla tahammül edileceğini düşünmüyorum. Kurulan kadro ve alınan sonuçlar göre Ekrem veya Efe hocaya döneriz.

McCowan pota altı için gerçekten iyi bir isim. Fenerbahçe ile yarışacak durumda değiliz ama yabancıları umarım iyi seçebiliriz...
 
20220707_184422.jpg

Resmi : 2022/23 sezonu kadro yapılanması için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray Kadın Basketbol A Takımı Başantrenörlük görevi için geçtiğimiz sezon Ormanspor’da çalışan Alper Durur ile 1 yıllık anlaşmaya vardı.
 
Kötü bir koç olduğunu düşünmüyorum. kaldı ki ligi de bizim üstümüzde bitirdiler. zaten kurulacak kadro az çok belliyken Ekrem hocanın olmasını istemezdim. Piyasada pek bir oyuncu da kalmadı zaten umarım en azından istediklerini alabileceği bir ortam olur. Hayırlısı olsun, başarılar.
 
Duyduklarımdan anladığım kadarıyla;

- Efe hoca ile devam edilmeyeceğinin açıklanması sonrası Ekrem hocaya dair bir beklenti oluyor. Daha doğrusu hem yönetim tarafında hem de Ekrem hoca tarafında üçüncü şahıslarla yapılan sohbetlerde dile getirilen bir durum ortaya çıkıyor. Ancak sözlü de olsa doğrudan bir konuşma/teklif yok.

- Seçimden sonra göreve gelen yönetim ile Efe hocanın prensipte bir görüşmesi oluyor, hatta gayrı resmi olarak iş bitme noktasına geliyor. Ancak burada olay duruyor bir şekilde. Yönetim son adımı atmıyor, hoca da haber beklediği için bir adım atmıyor. Tabi bu süreçler gecikmeli ve ağır işliyor. Ekrem hoca da yeni takımıyla sözleşmeyi imzalamış oluyor.

- Alper Durur ismi Levent Yaz'ın şubeden sorumlu yöneticilerden biri olmasıyla gündeme geliyor. Daha önceden bir temas yok. Sanırım Efe hocanın bekletilmesinin sebebi biraz da Alper Durur'a olan yönelim. Tabi bu arada Müge Erdem'in geri döndüğü görev değişiklikleri var. Buralarda bir yerde Ekrem hocayla ilgili beklenti doruğa çıkıyor aslında, o devam eden üçüncü şahıslarla da olan muhabbetlerin etkisiyle bir görüşme yapılıyor. Zaten haberleri buraya da düştüğü şekilde yaşanıyor o da, ne sözleşmeden çıkma konusunda, ne maaş konusunda, ne de bütçe konusunda hiç yaklaşamıyor iki taraf. Bugünden dönüp bakınca belki de Alper hoca niyetinden dolayı görüşmeler böyle gitti gibi geliyor. Ama işin doğrusunu bilemiyorum.

-Netice itibarı ile Alper hoca ile anlaşıldı, zaten dün de resmi açıklama geldi. Koç değişikliği hem Efe hoca için hem de takım için iyi olacak bir karar. Hem çok yıprandı koç, hem de oyun olarak bence artık tıkandı. Ha Alper hoca nokta atışı mı ya da çok mu doğru dersen o konu çok tartışılır. Ama Temmuz ayına kadar sarkan bir süreçte, "orta sıra" hedefi olan bir takım için çok da fazla mantıklı alternatif yok. Hem sürecin Temmuz ayına sarkması, hem de orta sıra gibi bir hedefin olması asıl eleştirilmesi gereken konular. Yönetimin sözüne güvenip başka takımla görüşmeyen Efe Güven de açıkta kaldı bu saatten sonra, Ekrem hoca da yeni takımına karşı zor durumda kaldı. Şekil olarak bunlar çok yanlış şeyler. Efe hoca takım bulurdu bulmazdı konusundan bağımsız, koca Galatasaray'ın böyle şeylere sebep olması üzücü...


Bu arada Pelin'le ilgili konuşulanlar da malesef doğru. Hatta detay bazında bilmiyorum ama söylenenlerden daha fazlası da varmış. Geçen sezon Tilbe transferi gündemdeyken de benzer bir haber çıkmıştı, o da doğru. Hatta ve hatta son 2 sezonda "dışarı yansıyan" bazı krizlerin bile doğruluğu şüpheli artık benim için duyduklarımdan sonra. Işıl'ın varlığında hem saha içi hem saha dışındaki yükü hafifleyecekti. Üstelik hem kalite hem tecrübe olarak ona çok şeyler katabilecek bir ustası olacaktı. 2-3 sezon sonra iyi bir bütçe ya da kadro denk gelirse bir Avrupa kupası bile kaldırabilip kariyerini hiç ummadığı noktalara taşıyabilirdi. Ancak böyle şeyleri tercih etti malesef. Bu sezon için bu saatten sonra bir takım bulabilir mi, o da büyük soru işareti. Ancak Galatasaray'da barınma şansı yok...

Taraftar olarak ilk geldiği günden beri sempatiyle baktığım, naçizane destek olmaya çalıştığım bir oyuncuydu. Geçen sezon da bazı şeyleri ilk duyduğumda bir miktar şüpheyle yaklaşmıştım ama bu olayın da ayyuka çıkmasıyla bazı şeyleri daha net öğrenme şansı oldu. Gerçekten yazık...
 
Kötü bir koç olduğunu düşünmüyorum. kaldı ki ligi de bizim üstümüzde bitirdiler. zaten kurulacak kadro az çok belliyken Ekrem hocanın olmasını istemezdim. Piyasada pek bir oyuncu da kalmadı zaten umarım en azından istediklerini alabileceği bir ortam olur. Hayırlısı olsun, başarılar.
Gayet kötü ve hiç bir başarısı olmayan bir koç. Kadın basketboldan uzaksınız sanırım.
 
Gayet kötü ve hiç bir başarısı olmayan bir koç. Kadın basketboldan uzaksınız sanırım.

Eskisi kadar takip etmem ama Efe Güven'in de hiçbir başarısı yok. Zaten bütçe belli, şubenin de bir hedefi yok. Olmayacak da muhtemelen. O yüzden A olmuş, B olmuş fark etmez. Hem ben olsam sevdiğim insanların şu anda bu şubede görev almasını istemezdim. Başarılı olmanız mümkün olmayacak bir ortamda kendilerini yıpratmalarındansa, kendi kariyerlerini çizmeleri onlar için daha doğru sanıyorum.
 

Üst