Antonio Graves

Re: 22 # Antonio Graves

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":51mtsly4]Bir artısı daha var sene başından beri söylediğimiz.
Avrupa Basketbolu'nu biliyor.
Grubumuzdaki maçlarda eminim ki çok yararını göreceğiz.

Kesinlikle katılmıyorum, adamın oyun zekası yerlerde sürünüyor maalesef, sırf hücumdaki bencillikleri, yanlış tercihleri değil, savunmada da söylendiği kadar etkili olduğuna inanmıyorum.[/quote:51mtsly4]

Emre ben de zaten Avrupa Basketbol'unu yalamış,yutmuş demiyorum dikkat ettiysen.
Biliyor dedim çünkü ABD'li oyuncular bize direk ABD'den geldiğinde bu muhabbet dönüyor.
Ben de buna katılıyorum.Avrupa Basketbol'u biraz daha farklı.
Geçen yıl ULEB'te Gaines ve Owens en güzel örnekleri.
Ha şunu da demiyorum; ABD'den gelen oyuncu Avrupa'da oynayamaz.
Graves'in bu özelliği bize küçük de olsa artı kazandırır.Anlatmak istediğim budur.

Murat Liman' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":2xmwgcte]Cok bencil cok!Bir topuda dışarda boş kalan Cücü yada Gurovice at be adam.!!!
Çok dogru 3 top kaybı yaptı hepsi döndü sayı oldu ,içeri her penetre edişinden sonra kaçırdıgı atışlar döndü sayı oldu ,saya bildigim kadarıyla 4 tane bos 3 lük kaçırdı ve içeri pentre ettiğinde dışarıdaki boş adam yerine çok zorlama atışlar yapmayı tercih ediyo.[/quote:2xmwgcte]

Sizin sadece son maç için bu yorumları yaptığınızı düşünüyorum Volkan ve Murat . Kaldı ki son maçta zaten kim takımı sırtladı ki Graves ön planda baş sorumlu diye tutuluyor anlamış değilim .

Bencillik konusuna katılıyorum ancak Graves'in bencil oynadığı zamanlar genelde 1 numara oynadığı dönemler..Atkins geldiğinden beri savunmasıyla ve hücumdaki dengesiyle daha iyi..yani ilk topun onda olmaması lazım..ve dün yine Atkins yoktu Murat Kaya da inanılmaz kötü olunca M.S zamanındaki gibi sık sık top getirmek zorunda kaldı..

bence takim ritim bulamayinca Graves de kurtarici rolüne soyunuyor. sorun bu. ama birakin da 50%'nin üzerinden sut sokan adam kendine güvensin biraz. Gurovic iyi sutör diyoruz Graves'in yarisi kadar sut sokamiyor.

Fatih Hısım' Alıntı:
bence takim ritim bulamayinca Graves de kurtarici rolüne soyunuyor. sorun bu. ama birakin da 50%'nin üzerinden sut sokan adam kendine güvensin biraz. Gurovic iyi sutör diyoruz Graves'in yarisi kadar sut sokamiyor.

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Hayır kesinlikle öyle değil.Ben geldiğinden beri söylüyorum Graves cok cok bencil oynuyor.

Volkan kardeşim bencil diyorsun lakin takımda ondan başka sazı eline adam mı vardı tüm sezon boyunca ? Hüseyin'in son dönemlerdeki önemli performansını saymazsak , takımı sırtlasın diye getirilen Gurovic'in ne yaptığı ortada şu ana kadar . Kaldı ki bize kazandırdığı maçlar yaptığı o bencillikleri ört bas ediyor . Keşke Gurovic te onun kadar bencil olabilseydi topu eline alıp ..

Taner Tuna' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":2x5wibhn]Hayır kesinlikle öyle değil.Ben geldiğinden beri söylüyorum Graves cok cok bencil oynuyor.

Volkan kardeşim bencil diyorsun lakin takımda ondan başka sazı eline adam mı vardı tüm sezon boyunca ? Hüseyin'in son dönemlerdeki önemli performansını saymazsak , takımı sırtlasın diye getirilen Gurovic'in ne yaptığı ortada şu ana kadar . Kaldı ki bize kazandırdığı maçlar yaptığı o bencillikleri ört bas ediyor . Keşke Gurovic te onun kadar bencil olabilseydi topu eline alıp ..[/quote:2x5wibhn]
Gurovice top gelsede bencil olsa keşke.Bomboş adama pas neden atmaz Graves? Maçlarda kaç defa görüyorum her maç aynı şey.Gurovic bomboş graves topu alıp içeri giriyor.Bu arada Graves bize kaç maç kazandırdı?

Ben sadece Mutlu Akü macını hatırlıyorum

Tamam Graves dün çok kötü oynadı ama kazandıgımız maçlarda bir kaçı hariç takımı sırtlayan isimdi ve hep kiritk anlarda sorumlulugu aldı şimdi bir maç kötü oynadı diye Graves e haksızlık yapılmamalı .

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Gurovice top gelsede bencil olsa keşke.Bomboş adama pas neden atmaz Graves? Maçlarda kaç defa görüyorum her maç aynı şey.Gurovic bomboş graves topu alıp içeri giriyor.Bu arada Graves bize kaç maç kazandırdı?

Antalya , Karşıyaka , Kepez , Selçuk ve kaybettiğimiz Efes maçlarındaki performansı göz ardı edilemez . Bencillik konusu tartışılırsa bitmez , bu ülkeye ne bencil basketbolcular geldi geçti hepsi kral oldu gitti . Graves onların yanında bencillik konusunda aşağıda kalır emin olabilirsin .

Kazandırdıgı maçlara son 3 dakikasına 9 sayı geri de girdigimiz Oyak Renaloult maçında ekleyebiliriz , son 3 dakika da 3 tane 3 lük atarak galibiyeti getirmişti .

Graves'i ben sadece Telekom maçında bencil oynarken gördüm. Bunun sebebini de; büyük oyuncular takımı yenik durumdayken o an ki durumdan takımı kurtaracak bir kahraman ararlar. Büyük oyuncularda kendini ortaya koyar. Sadece Graves'in yaşadığı durum bu. Graves'in Telekom maçına kadar çok iyi maçlar çıkardığını unutmayalım. '' Yiğidi öldür hakkını yeme! '' demişler.

Taner Tuna' Alıntı:
Antalya , Karşıyaka , Kepez , Selçuk ve kaybettiğimiz Efes maçlarındaki performansı göz ardı edilemez . Bencillik konusu tartışılırsa bitmez , bu ülkeye ne bencil basketbolcular geldi geçti hepsi kral oldu gitti . Graves onların yanında bencillik konusunda aşağıda kalır emin olabilirsin .

Efes maçında berbat oynadı. Son çeyrek güzel istatistik yaptı kendine. 25 sayı attı, iyi oynadı dememek lazım. Telekom maçının Efes maçından tek farkı, son çeyrekte istatistik yapamaması oldu.

Yetenekli bir oyuncu; ama her şeyden önce oyun zekası düşük ve şu ana kadar ki performansının çok abartıldığını düşünüyorum.

Hite ile karsilastirdigimiz zaman oyun zekasi cok cok yüksek. Fener macinda Polat'a cikardigi bir pasi hatirlatirim size. veya penetre ederek hazirladigi pozisyonlar. onu gectim adam 51% ile üclük atiyor. daha ne istiyorsunuz bir sutör den?

Fatih, maçı salonda izledim , adam ribaundlarda yanlış pozisyon alıyor, saçma penetreler yapıyor, savunmada da söylendiği kadar iyi değil. Gayretli ve çabuk olmasına rağmen hataları var. Elbette, vasatın üstünde savunmacı; ama Thronton'ın karşısında darmadağın oldu, Telekom maçında da savunmada başarılı olduğunu iddia edemeyiz.

Jasikevicius'tan da oyun zekası düşük.

Şimdi üstte yazdığım cümle herhangi bir oyuncunun oyun zekasının düşük olduğuna kanıt mıdır? Değildir. Aynı şekilde bir oyuncunun Hite'tan yüksek oyun zekası olması da, onun oyun zekasının yeterli seviyede olduğunu göstermez.

Adamı beğeniyorum, çok yetenekli oyuncu; ama burada gerçekten abartılıyor. Fiba'da da %33'le üçlük atıyor mesela. Bunlar çok da önemli değil belki; ama burada Langdon'dan ne eksiği var gibi satırları da okuduk, o açıdan söylüyorum. Biraz sakin olmakta fayda var. Emrah Bakın'ın yazdığı gibi eksik yönlerini geliştirerek iyi yerlere gelebilir; ama bir şutörden daha ne beklersiniz demek için; o adamın ülkemizden oyunculardan örnek verirsek, Langdon, Granger ayarında bir adam olması lazım bana göre. Üstelik Graves bu tarzda bir oyuncu değil, şutör demektense top elindeyken daha etkili olan, delici bir oyuncu. Şu aşamda da şutuna her maçta güven duymak mümkün değil.

Fatih, maçı salonda izledim , adam ribaundlarda yanlış pozisyon alıyor, saçma penetreler yapıyor, savunmada da söylendiği kadar iyi değil. Gayretli ve çabuk olmasına rağmen hataları var. Elbette, vasatın üstünde savunmacı; ama Thronton'ın karşısında darmadağın oldu, Telekom maçında da savunmada başarılı olduğunu iddia edemeyiz.

Şimdi üstte yazdığım cümle herhangi bir oyuncunun oyun zekasının düşük olduğuna kanıt mıdır? Değildir. Aynı şekilde bir oyuncunun Hite'tan yüksek oyun zekası olması da, onun oyun zekasının yeterli seviyede olduğunu göstermez.

Adamı beğeniyorum, çok yetenekli oyuncu; ama burada gerçekten abartılıyor. Fiba'da da %33'le üçlük atıyor mesela. Bunlar çok da önemli değil belki; ama burada Langdon'dan ne eksiği var gibi satırları da okuduk, o açıdan söylüyorum. Biraz sakin olmakta fayda var. Emrah Bakın'ın yazdığı gibi eksik yönlerini geliştirerek iyi yerlere gelebilir; ama bir şutörden daha ne beklersiniz demek için; o adamın ülkemizden oyunculardan örnek verirsek, Langdon, Granger ayarında bir adam olması lazım bana göre. Üstelik Graves bu tarzda bir oyuncu değil, şutör demektense top elindeyken daha etkili olan, delici bir oyuncu. Şu aşamda da şutuna her maçta güğven duymak mümkün değil.
Emreye katılmamak elde değil çok doğru anlatmış gravesi.

Adamı beğeniyorum, çok yetenekli oyuncu; ama burada gerçekten abartılıyor. Fiba'da da %33'le üçlük atıyor mesela. Bunlar çok da önemli değil belki; ama burada Langdon'dan ne eksiği var gibi satırları da okuduk, o açıdan söylüyorum. Biraz sakin olmakta fayda var. Emrah Bakın'ın yazdığı gibi eksik yönlerini geliştirerek iyi yerlere gelebilir; ama bir şutörden daha ne beklersiniz demek için; o adamın ülkemizden oyunculardan örnek verirsek, Langdon, Granger ayarında bir adam olması lazım bana göre. Üstelik Graves bu tarzda bir oyuncu değil, şutör demektense top elindeyken daha etkili olan, delici bir oyuncu. Şu aşamda da şutuna her maçta güğven duymak mümkün değil.
İmza!

Antonio Gravesin en çok begendigim yönü 2lik(dış veya iç farketmez) atışlarının avrupada ilk ona girecek kadar iyi oldugu..