Arda Turan

o hesabı biz forumda adilce sormaya tartışmaya çalışıyoruz, nerdeyse fenerli yapılar beni.zamanında hagi.hakan şükür mondragon bile eleştirildi yuhlandı.arda daha neki kimse burnundan kıl aldırmıyor.bazı arkadaşlar orta gollerini istatistik olarak yazıp cevap vermişlerdi bana.dün messi nin bir asistini ve gölünü seyretsinler.aslında feldkamp ilk geldiğinde arda yı cok güzel çözmüştü.hep yarım devre oynatıyordu fiziksel yetersizliğinden dolayı.hala geliştiremedi kendini.en ufak ilerleme yok gün gectikçe geriye doğru gidiyor.kewell bile 32 yasında bize geldiğinden beri fizik olarak kendini geliştirdi.başka bişey demiyorum
 
Her kesilmiş ceza faturasının altına bu adamın ismi yazılmak zorunda mı ?

Sanki ülkemiz futbolcu fabrikası da böyle bir yeteneğe nasıl çamur atsam diye düşünenler var kıymet bilmek yerine...
 
Bir gün Hoca merhum, oğlunu eşeğe bindirmiş kendisi arkasından ağır ağır yürüyerek köye gidiyorlarmış. Yolda bunları görenler:

? Dünya tersine döndü galiba! baksana hale! İhtiyar adam yerde yürüyor da parmak kadar çocuk eşeğin üzerinde. Ne ayıp şey değil mi? diye söylenmeye başlamışlar.

Bu sözleri duyan hoca merhum, merkepten oğlunu indirip kendisi binmiş. biraz gidince birkaç kişiye daha rastlamışlar. Onlar da:

? Şu hale bakın siz! koskoca adam binmiş eşeğe, parmak kadar çocuk arkasından yetişeyim diye ter döküyor, insanoğlu işte, hep kendini düşünür, diye konuşmaya başlamışlar.

bu sözleri de duyan hoca:

? Oğlum en iyisi gel beraber binelim. Bakalım ne diyecekler? demiş.

Hoca önde, oğlu arkada giderken birkaç kişi daha görmüş onları. Onlar da:

? Şu insanoğlunda merhamet diye bir şey kalmadı. Baksana eşeğin beli nerdeyse yere değecek. Yerde yürüseler sanki ölecekler mi?Azıcık Allah korkusu olan insan böyle yapmaz, gibi sözler söyleyerek uzaklaşmışlar.

Hoca bu sefer:

? Oğlum en iyisi mi, ikimiz de yürüyelim, öyle ettik olmadı, böyle ettik olmadı. Bir de bu şekil deneyelim bakalım, demiş.

Eşek önlerinde, onlar arkada yollarına devam ederlerken, birkaç kişi daha görmüş bunları. Onlar da:

? Şunlarınki de akıl mı yani? Eşek önlerinde bomboş gidiyor da her ikisi de şu sıcakta yerde yürüyorlar, insan, boş eşşek olur da binmez mi hiç?!, demişler.

bu sözleri de duyan hoca:

? Gördün ya oğul, her kafadan bir ses çıkıyor. Ne yapsan beğenmiyorlar. En iyisi bildiğinden şaşmayacaksın.
Elin ağzı torba değil ki, büzesin!..
demiş.

....................

Arda'nın yüzü güler "bu adam şımarmış,takım kaptanı böyle olur mu?,Arda'nın yüzü gülmez,"takım kaptanının yüzü asık olur mu?,Arda sevincinden sonra hırslı bir şekilde sevinir,"gösteriş yapıyor"olur...
 
Emel abla Arda tartışmalarına son noktayı koyabilecek derecede uyan bir hikaye cuk oturmuş teşekkürler paylaştığın için.

Hala ne beklerler bu adamdan anlamıyorum.Üstelik mevkisinde bile oynamıyor!
 
Heralde Emel Abla'nın mesajı olaya noktayı koymuştur.

Arda Avrupa'ya gidecek bütün Türkiye arkasından ''Vay be Arda'ya bak, işte bu bizim oğlan'' demeye başlayacak. Ve onun hakkında söylenenler unutulacak. En çok bunun için istiyorum Avrupa'ya gitmesini. Bazıları anlasın elimizdeki değerin büyüklüğünü.
 
Emel'in verdiği örnek çok güzel olmuş.. Evet, son zamanlarda eski Arda gibi değil ama elinden gelenin fazlasını yapıyor, çabalıyor.

Uzun seneler sonra ilk defa böyle bir adam çıkarmışız onu da ezmeyelim. Eleştiri her zaman olacaktır ama karalamalara asla! Bu forumda belki böyle kişiler yok ama medya ve diğer yerlerde kusacak kadar çok var bu tür insanlardan, az daha kendisini geliştirirse bence bir çok insanın hayal ettiği şeyleri gerçekleştirecektir Arda Turan!
 
Arda Turan'ın futbolculuğuna birşey demem kötü oyun olur iyi oyun olur.Ancak kaptanlık konusunda kocaman bir 0

isteyenlere ayrıntılı olarak da anlatabilirim.
 
Yüz ifadesi beni onun yüz ifadesine ve karamsarlığına çekmeye yetti.. Hırs yok istek yok arzu yok bunların olmadığı isim Aydın Yılmaz değil Arda Turan sinir ve moral bozucu problem ne ?..
 
Benim söyleyeceklerimle Alison söyledikleri çok paralel.
Kaptanlar takımların liderleri olmalı.
Zor anlarda sorumluluk almak değil, morallendirmek, destek olmak , saha içinde gerekirse terapi yapmak.

Dün dakika 65. 2-2 oldu o sıralar Arda'yı gösterdi kamera.Arda'y hadi olum maç bitti deseler bırakıp gidecek bir havası vardı.Bezmiş ümidini kesmiş, değil kendi arkadaşlarına verecek morali kendine bile söyleyecek sözü yok gibiydi.

Bu böyle olmamalı.2-2 mi oldu hadi beyler olsun 25 dk daha var önümüzde disiplini bozmuyoruz 10 dk içinde bir gol daha atarsak gene lehimize döner herşey gibi saha içinde sorumluluk alarak gerçekten kaptanlar gibi davranmalı.

Geçen sene 2-0'dan 3-2 olan maçın sonunda yaptığı konuşma;

[youtube:8a7hv62g]http://www.youtube.com/watch?v=x6FW_v8VGXs[/youtube:8a7hv62g]
Hamburg maçı sonrası roportaj;
eyvallah Kaptan bu renklere aşık olduğunu hepimiz biliyoruz,işte bu açıklamalar Arda Turan'ın ruh halini anlatıyor.

Dakika 2.00 da soru ve konuşmaya bakalım;

-Arda maçın içinde ah dediğin an nedir ?

-2-0'dan sonra 2-1'e geldiği an diyor.

Bu olmamalı Arda Turan profosyonel bir oyuncusuyla maçta 90 dk sahada olmalı hele kaptanken bu daha da artmalı.
Ama işte geçen sene gol yeyince ah diyenArda bu sene de gol yeyince aynı Arda.
 
Arda'yı abarttık'ta abarttık ...

Bir Prens ilan etmediğimiz kaldı Arda'yı.Sanki 105 Yıllık Galatasaray tarihinde hiç yıldız oyuncu yetişmedi,Bu adam sadece futbolla ilgili konuşsa neyse,Adam herşeyin içinden çıkıyor bir bakıyorsun siyaset'le ilgili konuşuyor,bir bakıyorsun toplumsal konulara el atmış,bir bakıyorsun 50 yaşıma geldiğimde Galatasaray başkan'ı olmak istiyorum diyor,Be arda sen yeteneklisin tamam ama kendini insanüstü birşey olarak görme,futbol dışındaki konulara'da karışma,senin bu halini görünce yakında arda milletvekili adayıda olur diyorum,robin hood'luğa soyunmuşsun anlaşılan,iki üç duygusal konuşma yapınca'da kral oluyorsun taraftarın gözünde,bırak artık trübünlere oynamayı,onla bunla kavga edince birkaç kişi oo arda gerçek Galatasaray'lı nasıl dersini verdi fenerlilerin diyor ama kaybeden sen oluyorsun,daha'da kötüsü kaybeden Galatasaray oluyor,şu mikrofonlara konuşmasan olmuyor sanki,sus ve sadece futboluna bak,Galatasaray kaptanlığı herkese nasip olmuyor,şuan seni kral ilan edenler,futbolun dibe vurduğu zaman sana demediklerini bırakmayacaklar,o yüzden sadece futboluna konsantre ol.
 
Re: 10 # Arda Turan

Tugay Aktepe' Alıntı:
Arda sakatlanmış...

Durumu kritik,darbeye dayalıymış sakatlığı,2 gün sonra tetkik yapılacak,ödemin geçmesini bekliyorlar sanırım..

Bana kalırsa,ödemi dağıtırlarsa oynar,ama önemli birşey çıkarsa tetkikler sonucu bilemeyeceğim.
 
Re: 10 # Arda Turan

Harun Taşkapılı' Alıntı:
Sevgilisiyle sinema salonu kapatsın..
Çikolata alsın demi o kadar paraya veya tüm kazandığını bağışlasın gecekonduda yaşasın. İzin zamanlarında da sevgilisi ile gezmesin Haldün Üstünel'in evinde otursun. Kestane pişirirler sobanın üzerinde beraber.
Özel hayatı olmasın Arda'nın bencede...
 

Üst