Arda Turan

Re: 10 # Arda Turan

Herşeyini Galatasaray'a borçlu olan bir şahıs ve yaptıkları...
Herşeyi çok özel anlamayın gerçekten herşeyini...
Milli takımda oynama gerekçesi,bindiği araba,oturduğu ev,yediği yemek,sevgilisi vs vs...Evet bunların hepsini bu isme yani Galatasaray'a borçlu bu genç kardeşimiz...Peki Galatasaray'ın borcu ne bu kardeşimize,kocaman bir hiçbirşey...Birazda sen özverili davranki bu armada sana biraz borçlansın be kardeşim,denildiğinde yok şu düşmanı,yok bu düşmanı diye gövde gösterisi yapılıyor...Gerçi bilinçsiz bir bağlılık söz konusu olduğundan bunuda sorgulamıyorum...Ancak isimlere,şunlara,bunlara yani herşeye olan bağımlılığım Galatasaray'ın gerisindedir,bunu idrak ettim çok şükür...Bu kulüpten hiçbir kazancım,hiçbir çıkarım olmadığı halde bunu benimsedim...

İstediğim ne mi bu genç kardeşimizin geniş anlamda herşeyini kendine kazandıran Galatasaray'ı herşeyin üstünde tutması...Çokmu şey istiyorum,sanmıyorum...
 
Re: 10 # Arda Turan

Blogda da yazdım Arda'nın sakatlanamsı GS için görevlerinin bittiği anlamına gelmez. Esas şimdi başlıyor Arda'nın görevi..
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda,Galatasaray dan önce milli takımsporludur.Milli takım herzaman Arda nın önceliğidir.

Her milli maçta emre abisiyle beraber sahada en çok savaşan adamdır.Terinin son damlasına kadar savaşır Arda milli takımda.Galatasarayda ise m.takımda verdiği mücadelenin yarısını vermez.Üstelik gelir surat bir karış,bir afra tafra yapar.

Herşeyini örnek aldığı çok sevdiği emre abisinin birşeyini örnek almamış.emre abisi sakat olmasa bile m.takıma gitmez haftasonu 11 k.metre koşar takımında keşke bubuda örnek alsaydın be Arda.

Arda yı çok severdim eskiden ama bu hareketleri,Galatasaraydan önce m.takımı düşünmesi ondan çok soğumama neden oldu.

Bir daha asla sakatlığım iyileşmeden oynamam diyordu iki hafta önce.Ama m.takıma,daha kendi takımında bir antrenmanda takımla çalışmadan,sakatlığı tam geçmeden koşarak gidiyor.Aynı başkanı gibi söylediği ile yaptığı çok orantısız.
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda'nın şu yaptığını herkes yapardı eminim.Vitrin diyorum , başka da birşey demiyorum.
 
Re: 10 # Arda Turan

Arkadaşlar GS'ı GS yapan değerlerdendir oyuncularımızın profesyonel değil amatör olması. Bülent'in omuzu saktken maçı tamamladığını görmedinizmi? Ki futbolcularda omuz sakatlığı ciddiyse zor gelirsin kendine. Işıl Alben değilmi Prensesimizi tam iyileşmeden parkelere kaptırmamız? 1 sene ondan yoksun bıraktı bizleri. Arda'ya bu kadar yüklenmeyin. GS'ın kaptanının görevi sadece yeşil sahalar değildir. http://t.co/XYP8fi8
 
Re: 10 # Arda Turan

Sühan Cem' Alıntı:
Arkadaşlar GS'ı GS yapan değerlerdendir oyuncularımızın profesyonel değil amatör olması. Bülent'in omuzu saktken maçı tamamladığını görmedinizmi? Ki futbolcularda omuz sakatlığı ciddiyse zor gelirsin kendine. Işıl Alben değilmi Prensesimizi tam iyileşmeden parkelere kaptırmamız? 1 sene ondan yoksun bıraktı bizleri. Arda'ya bu kadar yüklenmeyin. GS'ın kaptanının görevi sadece yeşil sahalar değildir. http://t.co/XYP8fi8

Tamam işte Abi,Arda bu mücadeleyi,özveriyi,amatörlüğü milli takımda yapıyor.Ama Galatasarayda aynı fedekarlığı yapmıyor bence.Esas sorun bu.

Ama Kaptan Bülent bu fedekarlığı Galatasaray için yaptı.Beğenmediğimiz Servet bile Kalli döneminde kaç maç sakat sakat oynadı.Bilmem kaç tane kaburga kemiği kırıktı hatırlayın o günleri.
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda gözönünde ya , laf hep ona gelir.Ama Bülent Korkmaz sakat sakat oynayınca 'Efsane' sıfatını alır.'Profesyonellik sıfır' denmez.
 
Re: 10 # Arda Turan

Eren Akın' Alıntı:
Arda'nın şu yaptığını herkes yapardı eminim.Vitrin diyorum , başka da birşey demiyorum.

Herkes bunu yapardı demek herkes karaktersizdir demek...Çünkü ekmek yediğin herşeyini borçlu olduğun bir kurumu hiçe sayarak kendi vitrinin uğruna bunu yapabiliyorsan bu karaktersizlikle eş anlamlıdır...Arda'nında böyle birşey yaptığını düşünmüyorum ayrıca...Yaptıysada arayış içine girmenin gereği yok bunun adı karaktersizliktir...Bunu kabul etmen ayrıca ilginç...Herkes yapar eminim diye bir genelleme yapmanda en hafifinden bir gaf...Daha ileriside var ancak düşünmeden yazdığını düşündüğümden böyle diyorum...
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda hayatinin en önemli macina cikacakti da bizim mi haberimiz yoktu? Alt tarafi henüz eleme maci, yenilsek telafisi olan basit bir mac icin 2 ay o sevdigi Galatasaray'i yalniz birakmayi göze aliyorsa diyecek birsey yok. Arda Galatasaray'dan gitmek istiyor, gitmek istiyor, gitmek istiyor. Gitmek isteyeni de tutmayacaksin demekki bu da bize ders olsun.
 
Re: 10 # Arda Turan

Karabük maçı başlığında yer alan video'yu seyrederseniz aslında takımın halet-i ruhiyyesini de çözebilrisiniz. Bİzim bence en büyük transferimiz Faruk Süren gibi güçlü duracak bir başkan olsa gerek. Ben Arda'dan ümidi kesmedim. Ona ihtiyacımız var ve sadece sahada değil. GS zor günlerin takımdıır. Zor günlerden karakterli futbolcuları ile çıkmasını bilmiştir. İşte gün o oyunculara önderlik edceek birleştirecek bir kaptanın öne çıkması olacak.
 
Re: 10 # Arda Turan

Sühan Cem' Alıntı:
Bİzim bence en büyük transferimiz Faruk Süren gibi güçlü duracak bir başkan olsa gerek. .

Yaşadığımız tüm sorunların çıkış noktasını açıklamak ve sorunların temelden çözümü için tek cümle...Arda'nın şu anda yaşadıkları,oyuncularımızın garip tavırları,her yerde üstümüze gelinmesi ve bunu püskürtemememiz,yönetimdeki çatışmalar ve birlik olamama vs vs...
Hepsinin temelinde bu var,bunu görmek içinde çok düşünmeye,derinlere inmeye gerek yok...
 
Re: 10 # Arda Turan

Eleştirilere eyvallah ama nedir yahu bazı insanların yazdıkları? Milli takıma gitmesin diyenler çoğunlukta da bilmem bilir misiniz bu ülkede "milli dava" çok önemlidir, ayağın kopsa dahi o maça çıkarsın. Bizim milli takımımızda profosyonellik yoktur, aksine orası tam anlamı ile amatörlüktür.

Arda bunu kulüpte yapsa tamam ama sakat sakat çıkıyorsa bu zorunluluktur, tamam belki kimse gırtlağına çökmedi ama bu böyledir. Milliyetçi adamlarız biz, öyle bırakıp gidemeyiz. Adam kaç kere çıktı söyledi, "ben milliyetçiyim arkadaş!" dedi. Sen daha bu adama ne diyebilirsin ki? Ayrıca milli olmak bizde çok başkadır, diğer ülkeler önemsemezken bizler haddinden fazla önemseriz. Hatta öyle ki erkekler olarak yaşadığımız bazı şeylere bile "milli" adını takarız, milli oldun mu tamamdır bazı şeyler.

Burası Türkiye, öyle kafasına göre ben milli takıma gitmiyorum diyemez ama elin oğlu olan Shuster milli takım için "para verirseniz oynarım, yoksa ben bırakıyorum" diyebilir ama sen diyemezsin. Bizdeki milli maçlar askerlik gibi bir şeydir, o yüzden her futbolcunun hayalidir milli takıma seçilmek. O yüzden de önemlidir bizim toplumumuzda askere gitmek.

Bunlar ne alaka demeyin, bizde böyle yürüyor maalesef. Kimse de çıkıp milli takım bazında profosyonel olacaklar demesin, olamazlar. Bu mümkün değil. Arda'ya kızanlar, hatta nefret eder derecesinde mesaj atanlar lütfen düşünsünler, o'nun yerinde siz olsanız ne yapardınız? Öyle "yok ben çıkmazdım", "yok ben oynamazdım" gibi şeyler yazmasın kimse, çünkü olmaz. O dereceye kadar yükselen biri milli takım için çağrılır ve gitmezse ya da antremana falan çıkmazsa elinden öperim. Ha Arda da da suç var, teknik heyette de suç var, doktorlar da da.

Ama dediğim gibi biz bu tür şeylere "milli dava" gibi baktığımızdan kimse kendisini geri çekemez, kaldı ki bu tür futbolcularında kendilerini gösterecekleri Avrupa Arenası bu. Biraz üstte yazdıklarım biraz bu ve biraz da teknik heyetin seçimi yüzünden bu sakatlık olmuştur, umarım öyle söylenenlerin aksine 8-10 hafta değildir sakatlığı.

Eleştirelim ama lütfen dozunda eleştirelim, bu tür yetenekleri geç bulup çabuk harcamak Türk milletinin huyudur. Lütfen daha temkinli olalım, sonuçta Arda da "ben sakatlanmak istiyorum" diye çıkmadı ya antremana..
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda'nın b
suçu yok o yaşta böyle bir milli aşkı olan adamın yapması normal birşeyi yapmış. Orda teknik heyet denen adamların görevi nedir ? sakat adamı oynatmayıp , cezalıyı oynatmayıp diğer oynayabilecek oyuncularla oluşabilecek en iyi çalışmayı yapıp , en olması gereken motivasyonu yapıp sahaya sürmek ve onları sahada en iyi şekilde tutmak değil midir ?
G.H. ve O.Ç. ise sağlığı hiçe saydılar. Spor herşeyden önce sağlıktır. Fiziksel ve zihinsel sağlık. Bitiriyolar bizim çocuğumuzu , 20 milyonun çocuğunu uyanın !!!!!!!!
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda bunu düşünemeyecek kadar mantıksız ve duygusal biri ise bu takımın kaptanlığını yapması ne kadar normal...Arda 23 yaşında ve her türlü fiil ehliyetine sahip birisi,sanki 3 yaşında veya akıl sağlığı bozuk sınırsız ehliyetsiz birinden bahsediyoruz...Olay dahada garip yerlere geliyor...Yakında suçu Amerika'ya atacaksınız diye korkuyorum...Herşeyi Amerika yapıyor ya o açıdan...
 
Re: 10 # Arda Turan

Emre Belözoğlu: "Arda oynamak istiyor ama oynaması sakatlığını arttırabilir" Aynen böyle demiş NTVSpora canlı yayında. Ki bu yayın bu gece oldu. Yani Arda'nın sakatlığından sonra. Buradan analdığım şu, Arda'nın bu sakatlığı ciddi değil ama oratya bu mizanseni attılar gelecek tepkileri ölçüyorlar. Zİra ARda'yı Almanya milli maçında oynatmak istiyorlar ama oynarsa sakatlığın farklı boyuta geçmesi durumunda gelebilecek tepkilerin şiddetini ölçüyorlar. Tepkiler az olursa Arda'yı milli maçta oynatacakalr. Bahaneyi de Arda ciddi bir sakatlık geçirmedi Almanya'yı şaşırtmak amacı ile böyle haber yaydık diyeceklerdi.

Umarım bu düşüncelerim doğrudur da Arda ağır sakatlık geçirmemiştir. Ki Milli tkaım doktoru da 6 hafta gibi bir şey demedi. 2-3 gün sonra belli olacak dedi.
 
Re: 10 # Arda Turan

Arda'nın futbolcularda sıklıkla görülen pubis şüphesi olduğu ve ameliyat olması halinde büyük ihtimalle ligin ilk yarısını kapatacağı öğrenildi...
Lig tv
 
Re: 10 # Arda Turan

Sühan Cem' Alıntı:
Emre Belözoğlu: "Arda oynamak istiyor ama oynaması sakatlığını arttırabilir" Aynen böyle demiş NTVSpora canlı yayında. Ki bu yayın bu gece oldu. Yani Arda'nın sakatlığından sonra. Buradan analdığım şu, Arda'nın bu sakatlığı ciddi değil ama oratya bu mizanseni attılar gelecek tepkileri ölçüyorlar. Zİra ARda'yı Almanya milli maçında oynatmak istiyorlar ama oynarsa sakatlığın farklı boyuta geçmesi durumunda gelebilecek tepkilerin şiddetini ölçüyorlar. Tepkiler az olursa Arda'yı milli maçta oynatacakalr. Bahaneyi de Arda ciddi bir sakatlık geçirmedi Almanya'yı şaşırtmak amacı ile böyle haber yaydık diyeceklerdi.

Umarım bu düşüncelerim doğrudur da Arda ağır sakatlık geçirmemiştir. Ki Milli tkaım doktoru da 6 hafta gibi bir şey demedi. 2-3 gün sonra belli olacak dedi.

Emre böyle bi'şey söylediyse sakatlığın durumu söylenen gibi ciddi değil gerçekten, yada henüz belli olan bi'şey yok - ki umarım söylenen gibi 6 hafta falan uzak kalmaz.
 
Re: 10 # Arda Turan

Şu pisliğin ağzına düşürdüler ya bizi gerçekten çok üzüldüm.

Ayrıca Arda'nın hala oynamak istiyorum demesi de gülünç gerçekten.
 
Re: 10 # Arda Turan

Öncelikle benim söylemime bir itirazı olan adam en kötü zamanında Arda'yı benim kadar savunmuş olmalı buralarda.Herkes geçmiş sayfalara dönsün baksın herkesde haddini bilsin! Bu lafımıda bil hassa Arda'ya böyle böyle diyen benim gözümde taraftır değildir diyen organizmalara söylüyorum.

Arda, 1,5 yıldır her ne kadar savunmuş olsamda bunlar duygusal yaklaşımlarmış.Arda açık şekilde 1,5 yıldır GS'a ihanet içindedir.Nankörlük yapmaktadır.Bu demek değildir ki Arda Galatasaray'lı değildir.Çok iyi GSlıdır ancak bu manevi bağı pratiklikten uzaklaşmıştır.

Hee bu arada Arda'nın milli takımda bu denli oynama aşkını 'Milli Dava' aşkına bağlayanlarda çok büyük iyimserlik ve saflık içindedir. O dediğiniz Bülent gibi, Rüştü gibi,Alpay gibi, Hakan Şükür gibi oyuncular için geçerli bir kavram. Arda için milli takım neden önemli her şampiyonadan sonra kulübe gelen transfer tekliflerinin sayısından anlaşılacaktır.
 
Re: 10 # Arda Turan

SEN OYNA HİDDİNK SEN OYNA!

5 Ekim Salı

"Çok üzüldüm, keşke sakatlanmasıydı" demiş Hollandalı Guus Hiddink efendi, Arda Turan'ın, 'sakat sakat' geldiği milli takım kampındaki ilk yükleme antrenmanı sonrası devreyi kapatmasıyla ilgili olarak...

Aman eksik olma, sağol, üzüldüğünü söylemesen büyük bir eksiklik duyacaktık ülkece.

Sıkıntımızı hafiflettin...

Evet, Türk futbolu, belki de tek yıldızını milli takım hocalarının 'inadı' yüzünden kaybetti...

Kına alacağım, el(!)lerine yaksınlar...

Öncelikle uygarlık çağındayız.

Uygarlık, güven demek...

Eğer bir kulübün 'doçent' pozisyonundaki sağlık heyeti başkanı, 'Oynayamaz, antrenmana çıkamaz, zorlanamaz' diye rapor veriyorsa inanacaksın.

Hiç tanımam Doç.Burak Kunduracıoğlu'nu, görmüşlüğüm falan da yoktur.

Ama hipokrat yemini eden bu adamcağız, bir futbolcu için 'oynayamaz' raporu veriyor ve sen inat edip o futbolcunun biraz da 'milli duygularından' yararlanıp kadroya çağırıyorsa, kimse kusura bakmasın bu işin içinde 'art' niyet ararım.

Arda'nın sakatlığının kime ne faydası var bilemiyorum ama ben olsam Galatasaray Kulübü'nün yerinde, TFF'yi de, Milli takımlar sorumlularını da, 'oynar' raporu veren doktorları da mahkemeye veririm.

Kimse nereden çıktı bu iş demesin.

Biliyorsunuz Bayern Münih, Roben yüzünden Hollanda federasyonu ile mahkemelik.

Arda, Roben'den değeresiz bir futbolcu mu ki, Galatasaray mahkemeye gitmesin...

Neyse konumuz bu değil.

Konumuz gencecik bir delikanlı.

Duygusal bir delikanlı, deli dolu bir delikanlı.

İşin içinde ay yıldız oldu mu, gerekirse tek ayağıyla sahaya çıkacak kadar da yürekli, 'Türk evladı' bir delikanlı.

Gel diyorlar gidiyor.

Üstelik elindeki raporlarla.

Altında Galatasaray Sağlık Kurulu'nun tüm yetkililerinin imzaları var, kulüp genel müdürü Adnan Sezgin'in parafı, Rijkaard'ın da tavsiyesi var.

Ne diyor raporda, "Oynayamaz, antrenmana çıkamaz..."

Niye?

Çünkü bu adacağız eylül başından beri antrenman yapmamış. Sadece yürümüş, o da parkta, bahçede, alışverişte, son hafta da Florya tesislerinde hafif koşu yapmış.

Yani tüm adaleleri kadayıf gibi. Dokununca dağılır.

Öyle de oldu.

Okulun arka kapısından mezun olan hoca bile bilir, bir aydır evinde oturan adamın ilk antrenmanda ağır sakatlık yaşayacağını.

Arda'yı bu haliyle idmana çıkartan hocanın hocalığından, antrenörün antrenörlüğünden, doktorun da diplomasından şüphe ederim.

Evet, laf-ı güzaf değil bunlar.

Bu öfkeli satırların gerekçesi, Arda'nın kayıkçı kavgasına kurban edilmesi, Hollandalı inatlaşmasına adak olarak sunulması.

Şimdi diyorum ki,"Vah, vah üzüldüm" diye demeç veren Hiddink'e,

"Çık sen oyna Hiddink hoca.."

Siz de oynayın Hiddink'e 'Arda sağlam' diyen ulemalar...

Sizler de oynayın Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu hocalar...

Zaten Fatih Terim'in ayrılış sürecinde nasıl oynadığınızı herkes çok iyi biliyor!

Haaa.

Şimdi sakın kimse timsah göz yaşı falan dökmesin. Bakıyorum da herkes ağlamaklı, ağlamayın bari komik olmayın...

Arif Kızılyalın
 

Üst