Muhtemelen Başakşehir’den sonraki durağı da “Survivor” olacaktır
Muhtemelen Başakşehir’den sonraki durağı da “Survivor” olacaktır
Utku Bey tebrikler. 4 ay önceden çözmüşsünüz Arda Turan'ın hazin sonunu. Almamak çok isabetli olmuş. Bir sporcunun nasıl olmaması gerektiğinin canlı örneği.
Estafurullah Engin Bey. Esasında keşke haklı çıkmasaydım, Başakşehir'de de olsa, kendine bir çeki düzen vermesini ve başarılı olmasını isterdim. Kötü değil ama zayıf bir karakteri olduğunu düşünüyorum, daha çok genç yaşlarından itibaren yaptığı, özellikle çok yanlış arkadaşlık tercihleri, onu bu noktaya getirdi.
Daha da derine inecek olursak, aslında Türk Futbolunun kendini ciddi şekilde sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tabi, ülkenin genel sisteminden de bağımsız bir konu değil ama, şöyle bir geriye dönüp baktığımızda, en üst düzeyde oynayabilecek yetenekte oyuncularımız var, ancak o noktaya gelebilecek teknik ve kültürel gelişimlerini bir şekilde yapamıyoruz. Geçmişte Sergen Yalçın, Rıdvan Dilmen gibi isimler de, bana kalırsa, en üst düzeyde oynayabilecek kapasitedelerdi. Arda en azından gitmeyi başardı ama 6 sene orada kalıp, İspanyolca öğrenemeden dönmesi, aslında bizim ülke olarak, entegre olmayı başaramayan, kültürsüz ve tembel insanlar yetiştirdiğimizi gösteriyor.
Estafurullah Engin Bey. Esasında keşke haklı çıkmasaydım, Başakşehir'de de olsa, kendine bir çeki düzen vermesini ve başarılı olmasını isterdim. Kötü değil ama zayıf bir karakteri olduğunu düşünüyorum, daha çok genç yaşlarından itibaren yaptığı, özellikle çok yanlış arkadaşlık tercihleri, onu bu noktaya getirdi.
Daha da derine inecek olursak, aslında Türk Futbolunun kendini ciddi şekilde sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tabi, ülkenin genel sisteminden de bağımsız bir konu değil ama, şöyle bir geriye dönüp baktığımızda, en üst düzeyde oynayabilecek yetenekte oyuncularımız var, ancak o noktaya gelebilecek teknik ve kültürel gelişimlerini bir şekilde yapamıyoruz. Geçmişte Sergen Yalçın, Rıdvan Dilmen gibi isimler de, bana kalırsa, en üst düzeyde oynayabilecek kapasitedelerdi. Arda en azından gitmeyi başardı ama 6 sene orada kalıp, İspanyolca öğrenemeden dönmesi, aslında bizim ülke olarak, entegre olmayı başaramayan, kültürsüz ve tembel insanlar yetiştirdiğimizi gösteriyor.
Malesef altyapısını Türkiyede almış, avrupada başarılı olan kimse hatırlamıyorum. Enes ve Cengiz umarım bu zinciri kırarlar.
Biliyorum yeri burasi degil ama Emre Colak ne yazmisti, ben görmedim de.Barcelona'dan Başakşehir'e gelmek kolay bir karar değil. Üstüne Başakşehir'e gelip, burada herkesin O'na saygı göstereceğini düşünerek gelip, her statta ıslıklanmak, kendi camiasında bile kabul görmemek hiç kolay değil. Arda sandı ki Türkiye'ye gelecek, her şey iyi olacak, buradaki insanlar onu kabul edecek. Ama Akhisar'da bile ıslıklandı.
En büyük sorunu ise kendisinin herhangi bir yanlış yapmadığını düşünmesi. "100 milli maç yaptım, Avrupa'da 11 kupa aldım ama her statta ıslıklanıyorum." diyor. Hala kendinde suç aramıyor, kendine toz konduramıyor. Haliyle mevcut sorunlarını çözmesi imkansız.
"Barcelona'ya geldik, ben kulübe ve bu kadar yatırıma sadakat göstermek için kiralık gitmedim. Galatasaray kiralamak istedi. Orada yapılan teklif kötü ve komikti. Ama ne yapalım G.Saray kulübümüzü seviyoruz." diye bir açıklama yapmıştı. Ostersunds'a yenildiğimizde Emre Çolak da saçma sapan bir tweet atmıştı. Umarım bu iki oyuncu bir daha Galatasaray'ın kapısının önünden geçmez.
Biliyorum yeri burasi degil ama Emre Colak ne yazmisti, ben görmedim de.
Tugay Kerimoglu ve Nihat Kahveci'yi sayabiliriz aslinda. Ama tabi onlar futbolu birakali nerdeyse 10 sene olacak. 80 milyon nufuslu ve futbola bu kadar para harcayan, bu kadar ilgi duyan bir ulke olarak cok cok daha fazlasini yapmamiz gerekirdi. Cengiz ve Enes'ten bende umitliyim. Hatta umarim bu sezon sonunda Yusuf Yazici da gider yurtdisina.
5 ay once gerekeni yazmisim zaten ama bugunde bir konuda haksizligi belirtmem lazim, hic sevmiyorum hic haz almiyorum ama 16 mac ceza nedir yahu ? bunun izahi yok ! her ne kadar elini yumruk yapip suratini da golluma benzetip yan hakemi yeme tesebbusunde bulunmussa da eyleme gecirmediginden dolayi 16 mac cezanin indirilmesi gerektigini dusunuyorum.