Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon?

Fb arenayı gittim gördüm bugün. Bütün büyük ve prestijli sitelerin hemen ortasında, çoğu siteye yürüme mesafesinde. Yürüme mesafesinde olan kişi sayısı 60-75bin arası. Yani doğru bir pazarlama ile en basit maça bile 5 bin kişi çekmek mümkün. Birde buranın alışveriş merkezi olacağını düşürsek ortalama rakam çok yukarı bile çıkabilir.
Biz ise hala kapasite fazla vs. siye şeylerle uğraşıyoruz. Her geçen gün fark atıyorlar bize, biz ise kendi içimizde kavga ediyoruz sadece. Bundan 4 sene sonra biz 1sek onlar 10 olacak. O seviyeden sonrada kimse hatırlamaz basketbolu kim getirmiş kim zamanında yenilmez armada olmuş diye.

Onlar şu an bütün amatör şubelerini sponsorlarla evlendiriyorlar. Tek başına bu bile bizim bütçe anlamında onlarla mücadelemizi ciddi şekilde etkileyen birşey. 2-3 sene sonra Ülker' in yaptığı tesis tamamlanınca o tesisin tüm gelirini de yine o tesisi kullanan şubelere aktaracaklar. Düşünün içinde otel, alışverişmerkezi ve iş merkezi olan bir tesis. Üstelik arenaları da konserlere açık olacak. Onlarda AEG ile işletme için görüşüyorlar. Yani küçük çaplı tüm konserlerin oraya gitme ihtimali yüksek.

Sponsor+Tesis geliri bizim çok üstümüzde olacak maalesef. Çünkü bizde düşünülen tesis gelir getirici değil, sadece takımlarımızın maçlarını yapmaları için bir kompleks. Bunu küçümsemiyorum ama işte etkisi Akadlar' ın BJK' ya etkisi kadar.

Nasıl ki stad konusunda onların çok önüne geçtiysek maalesef amatör branşlarda onların o kadar gerisinde kalacağız. Bu sefer de sponsorlarla amatör şubeleri belli noktaya getirmeye ve stadın ekstra gelirleri ile markalarımızdan alınan gelirlerle bu şubeleri finanse etmek durumunda kalacağız. Yani onlar hep bir adım önde olacaklar amatör şubelerde. Bizdeki en yanlış düşünce amatör branşları sadece sponsorlarla idare edilebilir olarak görmek. Oysa artık bunun amatörlüğü kalmadı. Ne basketbol ne voleybol artık amatör olmaktan çok uzak.

Kadın basketbolu ve Erkek voleybolundaki sponsorluk hamlelerini görünce moraller dahada kötüleşecek eminim...Zaten gerideyiz artık aramızdaki mesafeyi sadece gerideyiz diye anlatamayacağız...

Evet bizim yöneticilerimiz Başkanımız ne yapıyor...
Başkanı tartışmak ne kadar yersiz büyük başkan çok yaşa...Onun ne suçu var geçmişteki başkanımızın suçudur bu...Tamam onun suçuda bu,3.yılına girdi be kardeşim artık birşeyler düzelsin yani...

Re: Salon Anketi

S.Erdem'i çok beğendim, müthiş bir salon olmuş.

Re: Salon Anketi

Sinan Erdem süper olmuş gerçekten. Ama rakibimiz fenerbahçe kendi salonunu inşa ederken biz de aynısını gerçekleştirebiliriz. Güzel bi yerde, güzel bi salon en iyisi olur kanımca. Tabi bi yandan fenerbahçeyle kıyaslamak kendimizi yanlış bir şey. Sonuçta onlar artık fenerbahçe bile değil, fülker. Salonlarını da ülker yapıyormuş. Bizim öyle bir sponsorumuz yok. Bu nedenle mali şartlarımız aynı değil ama her şeye rağmen kendi salonumuz çok hoş olurdu. Eğer bunu yapamazsak Sinan Erdem'e geçiş yapılabilir.

Kulübümüz ne demişti?

25 dönüm alana:
1) A2 takımının maçlarını yapacağı ve A takımın maç günleri antreman yapacağı bir saha ve 45 yataklı kamp tesisi

2) 6,500 kişilik salon

3) Kapalı havuz

Biz ne istiyoruz?

6,500 kişilik değil 10,500 kişilik arena istiyoruz.

Evet 1, 2 ve 3. maddeleri karşılayan yepyeni bir proje Romanya' da yapılmış. 10,000+ kişilik bir arena ve kapalı havuz yanyana.

Çok mu zor böyle bir projeyi gerçekleştirebilmek?

İşte video:
http://www.youtube.com/watch?v=86J9y5jH ... r_embedded

İşte resimler:

20100325014718a.jpg

20100429123758a.jpg

20100429124844a.jpg

20100429123823a.jpg

20100428103447a.jpg

20100428103516a.jpg

20100428103549a.jpg

Kapalı havuz
20100428103645a.jpg

20100428112016a.jpg

Kamp tesisi gibi düşünün.
20100325014703a.jpg

20100428104734a.jpg

Güzel projeymiş ama maliyeti oldukça yüksek olur diye düşünüyorum...Yönetimin planladığı hamle için düşünülen paranın en az iki katı...Keşke bir sponsor bulabilsek..

Bizim olimpik yüzme havuzu noldu o kullanilmayacak mi?

Metin Bey anlattıklarınız çok güzel
ama dediğiniz gibi gelir getirici unsuru az
biz Florya ya 1500 kişilik salonu yapamadık daha
İnş şu stat biter şirketler birleşirde
oradan gelecek gelirler le bizde çok daha büyük kompleksler yaparız

Birşey soracağım
Gsyiad ın yapacağı projede somut adım varmı
plan proje vs gibisinden

TŞK.

Cem Diken' Alıntı:
[quote="Bayram Kurtulmuş":3o152mrc]GSYİAD çok iyi çalışıyor gerçekten,yönetim'e çok yardımcı oluyorlar.Fakat tüm bunlardan sonra yönetim'de bu şubelere iyi sponsorlar bulmalı,GSYİAD üzerine düşeni yapıyor.

Bayram GSYİAD ı böyle çalıştıran bir arada tutan ve bu projeleri yaptırmak zorunda bırakan Adnan POLAT'tır. Keyiflerine yapmıyorlar her hafta nerdeyse her ilde toplantılar yapılıyor. Bu zamana kadar elini cebine sokmayan iş adamlarını Adnan POLAT ve yönetimi projelerini önüne koyup yaptırtıyor. Bilgilerine.[/quote:3o152mrc]

GSYİAD yöneticilerinin bizim yönetimle çok iyi anlaştığı doğru ancak projeleri GSYİAD teklif ediyor yönetimimize ...

Benim anlamadigim, tüm salonlar bombosken Euroleague icin neden 10.000 kisi sinirlamasi getirilir...

Bence en kısa süre içersinde gelir getirici tekrar tekrar değilmek istiyorum gelir getirici salon yapmamız gerekiyor.Forumları takip etmeye çalışıyorum.çoğu arkadaşım yüksek bir bütçe ile iyi bir kadro kuralım diyorlar.Tabiki bu onların düşüncesi.Ancak ne kadar yuksek bir bütçeyi kadro kursak dahi ne efes ne de FB Bütçelerine yaklaşamayız.Birde sampiyon olmamızın garantisi yok.Bu yuzden kısa vadeli değil de 3-4 yıllık planlar yapmamız gerekiyor.Bunun içinde gelir getirici (akatlar spor salonu gibi kesinlikle değil)salon yapmamız ve alt yapımızıda geliştirmemiz gerekiyor.Arzu ederim ki yönetim ilk önce salon işine öncelik velir.Çünkü para olmadan başarılı olmak imkansız oldu.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Metin Bey anlattıklarınız çok güzel
ama dediğiniz gibi gelir getirici unsuru az
biz Florya ya 1500 kişilik salonu yapamadık daha
İnş şu stat biter şirketler birleşirde
oradan gelecek gelirler le bizde çok daha büyük kompleksler yaparız

Birşey soracağım
Gsyiad ın yapacağı projede somut adım varmı
plan proje vs gibisinden

TŞK.

Önce sorunuzla başlıyayım. Florya' ya yapılacak olan 1500 kişilik voleybol salonu portatif bir salon olacak. Büyükçekmece' ye taşınma işlemi gerçekleştiğinde salon da sökülüp orada yeniden monte edilecek.

GSYİAD' ın 6,500 kişilik salon ve kompleksi konusunda somut proje var. Salonun projesini Çoşkun Peküstün çizdi. Ama değişmemesi için bir neden yok. Yeter ki istek olsun.

Hep para problemi var diyoruz. Bugün 15-20 milyon USD harcanacak yeni komplekse(bu miktar belirlenmiş durumda). Ankara Arena 10,000 kapasitenin üzerinde ve 22 milyon ?' ya yapıldı. Madem GSYİAD bunu üstleniyor o zaman kulübümüzde elini cebine atsın ve bu kompleksi daha adam akıllı yapalım diyoruz. Somut para için Mehmet Topal' dan gelecek para kullanılabilir. Bu paranın futbola harcanması şart değil. Az bir rakam da değil bu. 5 milyon ?. Geçen sene basketbola yaptığımız yatırımdan da altına düşelim. Bu sene de playoff için değil ligde kalmak için oynayalım sezonu. Transferi donduralım basketbolda gerekirse çok önemli mevkiler hariç. Ama aldığımız o parayı da, bu 15-20 milyon USD + Topal' dan gelecek 5 milyon ?' ya ekleyelim ve tesisi de daha kaliteli hale getirelim. Bilerek aşırı örnekler veriyorum ki tesis hamlesinin ne kadar önemli ve ne kadar geri dönülemez bir hamle olduğu anlaşılsın.

Yani çözümler üretmek son derece basit. Bugün Mehmet Topal' dan gelecek bonservisle daha iyi bir futbolcu da alabilirsin. Ama çok daha iyi bir basketbol kompleksi de kurabilirsin.

Artık bundan sonra yeni proje salon projesi olacak. 6500+2000 şeklinde bir proje var ve araziyi de kulüp almak üzere... Sanırım Euroleague için 10,500 olayi var ve kulüpte bunu dikkate almış. Projenin degismesi muhtemel ! Galatasaray bu sene tesisleşmeye 40 milyon Dolar ayırmış.Sanırım eylül-ekim aylarında projeler faaliyete geçer.

Tribün Dergi forumda ki Aslantepe başlığında bir üye değerlendirme yaparken bu kısmını da eklemiş.