Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon?

Transferler için yapılan kesinti bu sebeple olabilir.40 milyon dolar ayrıldığı söyleniyor bunun doğru olma ihtimali oldukça yüksek.

Zaten Kıbrıs'ta aldığımız arsaya bütü işlemler tamamlanıp arsa kulübe geçtikten sonraki 1 yıl içerisinde temel atma zorunluluğu var.Aksi taktirde arsayı geri alıyorlar.

Bunun yanında Polat'ın Büyükçekmece içinde bu yıl içinde yapılacak şeyler hakkında söylemleri vardı.

Bahsedilen yatırımlar yapılacaksa futbol'a iki yılda yatırım yapmasak olur,nasıl olsa bir şekilde yarışta oluruz ve bence bizim felsefe gereği daha güçlü oluruz yarışta.

Salon stadın yanına yapılabilse herşey çok daha güzel olur aslında. Aslantepe gerçek bir kompleks olur. Sanırım bu hayal gerçekleşmiycek.

Bana kalırsa Aslantepe'ye yapılacak bir salon bize daha ters gelecektir, düşüncem bu.

Ancak eski Bakırköy'ü kapsayan herhangi bir salon (Ataköy, Yeşilköy, Bakırköy) her maç muazzam bir kitle ile dolar, ne yazık ki Ahmet Cömert'te ki sadece Engelsiz Aslanların maçlarında gerekenleri yapamadık, yapamıyoruz taraftar olarak, bu üzücü istisna dışında bu çevrede oynayacak Galatasaray'ın herhangi bir branşının takımı, taraftarı her zaman arkasında hissedecektir.

Sinan Erdem en iyi seçim ama Voleybol maçları için problem çıkar mı ki?

Bu ayın Galatasaray dergisinde Işın Çelebi,kendisine "stadın yanına salon yapılıp yapılmayacağı" sorusuna;Salon yolun sol trafında ki GSM ait 25 dönümlük arsaya yapılabilir,görüşmeler sürüyor şeklinde bir cevap vermiş.

allah allah, orada 120 dönum ust kullanım hakkı bizde olan arazi var, stadı çevre yolu, aslanlı yolu ile taş çatlasa 60-65 dönümü kullanılmıştır. Geriye kalana bir AVM+salon haydi haydi sığar, hatta 2 salon bile sığarken neden başka arazi peşinde koşuyorlar ki.

Hem orasının adı "ASY spor kompleksi" değilmiydi, tek stad ile kompleks olmaz.

Yeni Açılan Sinan Erdem Spor Salonunu İstiyoruz !
Basket Maçlarımıza Ulaşımı Kolay Yollardan Gitmek İstiyoruz..

2008-2009 Yılında Darüşşafakada basket maçlarımız yapılırken taraftar olarak çok zorluklar çekiyorduk. Arma peşinde ulaşımımız 2-3 saat sürüyordu.

Değerli yöneticilerimize sesleniyoruz..

Bu Yıl Ulaşımı Kolay Olan Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonunun Yanında Yeni Yapılan Sinan Erdem Spor Salonunda Basket Maçlarımızın Yapılmasını İstiyoruz.

Branş Sporumuz Olan Basketbolda'da Arma'mız Peşinde Koşmak İSTİYORUZ..

Haydi Aslan?lar Basketbol Salonlarına ?!

YAŞASIN BAĞIMSIZ TARAFTAR OLUŞUMU
ultrAslan
Facebook Galatasaray

Öncelikle uA'nın böyle yaptığı bir açıklama yok resmi sitelerinde.

İkinci olarak da her sene salon değiştirmeye mecbur muyuz? Abdi İpekçi'yle Sinan Erdem Spor Salonu kapasite olarak, ulaşım olarak çok mu farklıymış da orası isteniyor?

Son olarak da facebook gibi resmi niteliği olmayan bir sitede ( ben de kullanıyorum orası başka) dile getirildi diye umarım saçma şeyler yaşanmaz.

Ben bu sene de İpekçi'yi istiyorum mesela. Seneye de kendi salonumuzu... Tüm Galatasaraylılar bunu istiyor demek yanlıştır direk.

Canberk Işcan' Alıntı:
2008-2009 Yılında Darüşşafakada basket maçlarımız yapılırken taraftar olarak çok zorluklar çekiyorduk. Arma peşinde ulaşımımız 2-3 saat sürüyordu.

Şunu anlayamıyorum bir türlü. Kime göre neye göre 3 saat sürüyordu?

İşi Maslak'ta olanlar Levent, Etiler, Beşiktaş'tan başlayarak tüm sahil kesiminde, Gayrettepe, Şişli'de oturanlar, Sarıyer tarafında yaşayanlar için de tersi bir durum söz konusu. Hala herkes kendisine göre merkezi sıfatını kullanıyor. Günümüz İstanbul'unda İTÜ, YTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelere yakın olan, Maslak gibi bir iş merkezinde konumlanan, üstte saydığım semtlere yakın olan bir salona merkezi değil demek hiç doğru değil.

Daha fazla neresi dolacaksa orası olsun ama Abdi İpekçiye'de alıştık gerçi :) Bu sene çok daha fazla dolduracağız zaten İpekçi'de kalalım =)

Uğur GÜVEN' Alıntı:
Hayır geçen sene İpekçi diye bağırıyoduk(?) şimdi neden Sinan Erdem?

Sinan Erdem, hem istenilen yeni salon gibi tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bir salon, hem de Ataköy gibi Galatasaraylı yoğunluğunun çok fazla olduğu bir yerde, başka da bir kriter aranmaz sanırım.

Merkezi demek, iş yeri, ev gibi atıl yerlerin belirtilmesinde "Maslak civarında" "Metroya yakın" şeklinde kullanılır, stad değil ama salonlar için bu şart aranmamalıdır.

Bir branşın kullandığı salonun merkezi kabul edilmesi, nerede olduğuna göre değil bulunduğu semtin ve çevresinin ne kadar doldurabildiğine bağlı o salonu.

İstanbul'un herhangi bir yerinde yapılacak bir salonda oynayacağımız ortalama kesinlikle Ataköy yahut Florya'da oynayacağımız bir yerdeki ortalama ile boy ölçüşemez, ki bahsettiğim eski Bakırköy, İstanbul'da Galatasaray'ın her branşının maçına en çok giden semt belki de...

İpekçi olursa da olur, Sinan Erdem'de o kadar önemli değil bu fark ama Aslantepe'ye yapılacak bir salon, o salona gelen kitleyi öldürür.

Re: Salon Anketi

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Şu anketi biraz öne getirmek lazım. Sonuç ortada.

Gazanfer çoğu insanın gönlünden geçen aynı sonuç kendi salonumuz ancak bu salonun konumu önemli, hemde haddinden fazla önemli.

Yeni stadın bulunduğu bölgede yapılacak bir salon, basketbol maçlarının hafta sonu ve futbol maçları ile çok yakın bir zaman dilimi içerisinde olmaması harici tribün olarak yokları oynar, pişman oluruz ve dönüşümüz de olmaz.

Salon için şu an Sinan Erdem'i birkaç sene için kiralasak ki bir sonraki adım olarak tapusunu da alabiliriz birkaç senelik kiralama periyodunun ardından.

Nerelerde kimlere oynadığımız belli, bahsedilen bölgedeki düşünülen yeni salon harici, neden maceraya gerek duyuyoruz bilemiyorum...

Olan salonlar çok modern, üstelik taraftar konusunda da bizim çok lehimize bir konumda iken salon konusu önceliği daha fazla olan branşlar için söz konusu edilebilir.

Sezona umarım Abdi İpekçi yerine Sinan Erdem'de başlarız.

Oğuzhan Erdinç' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":58b0585i]Şu anketi biraz öne getirmek lazım. Sonuç ortada.

Gazanfer çoğu insanın gönlünden geçen aynı sonuç kendi salonumuz ancak bu salonun konumu önemli, hemde haddinden fazla önemli.

Yeni stadın bulunduğu bölgede yapılacak bir salon, basketbol maçlarının hafta sonu ve futbol maçları ile çok yakın bir zaman dilimi içerisinde olmaması harici tribün olarak yokları oynar, pişman oluruz ve dönüşümüz de olmaz.[/quote:58b0585i]

Stadın yanındaki salon niye yokları oynar onu anlayamadım. Futbol maçlarının olduğu güne en az 2 maç koymak hiç de zor değil, bu tip şeyleri daha önce de yaptırmıştık zaten. Bu günlerde zaten salon full olur ama diğer günlerde neden boş olur o kısmını anlayamadım.

Bu takımın zaten 2000 taraftarı var salonu Tekirdağ'a götürseler de gidecek. Onun dışında futbol taraftarları bile ayaklarının alışık olduğu, 2 haftada bir futbol maçına gittiği yere gidebilirler akıllarına esip.

Bakırköy'deki Galatasaray nüfusundan bahsediliyor da zaten basketbol maçlarına gelen taraftarların 4'te 3'ünü Uni ve BH gibi gruplar oluşturuyor, hiçbiri de Bakırköy merkezli değil.

Tekrar ettiğim gibi zaten basketbol takımımızı destekleyenler her şekil salona gelecek, önemli olan Galatasaray Futbol Kulübü taraftarlarını da salona çekebilmek.

Ayrıca Aslantepe'ye salon istemeyen ilk kişi de sensin, şaşırdım doğrusu..

Gazanfer, istememek değil yanlış anladın, anlayacağın gibi isteğim Sinan Erdem ama Aslantepe'de yapılacak bir salonu da takdir ederim, severim.

Ancak, futbol maçları ile aynı gün olmazsa basketbol maçları seyirci sıkıntısı çekeriz. Benim sorunum her maça gelebilecek o atıl kitle değil, daha fazlasını yakalayabilmek yoksa dediğin gibi Urfa'da da olsa o salon, yine bir kitle olacaktır o salonda.

Ama öyle bir yer, öyle bir zaman olmalı ki o salon hınca hınç olmasada hatrı sayılır bir kitleyi fazlasıyla görsün, başka da bir dileğim yok zaten.

İyi niyetinden şüphem yok zaten ama daha önce de bu Bakırköy olayı konuşulmuştu, taraftar o bölgelerde yoğun filan deniliyor ama Ahmet Cömert'de bomboş salona oynadığımız maçlar da çok oldu, aynı şekilde ben Ayhan Şahenk'e 10 dakika mesafedeyim mesela.

Bu kişiden kişiye göreceli bir kavram biraz. Yapılan yatırım belirler seyircinin tutumu. Atıyorum iyi bir kadro kurduk A salonuna 5000 seyirci geleceğine, B salonuna 4500, C salonuna 5500 seyirci gelir belki, eksiği fazlası olmaz.

Ama kendi salonumuzun olması uzun vadlei hem mali açıdan, hem de futbol günlerindeki maçlarda full çekecek olmasından çok önemli. Hem de orada 5 sene üstüste oynadıktan sonra orayı benimseyecek taraftar, basketbol kitlesi oluşacak iyice.

Bu konuda görüşlerim bunlar, Aslantepe'ye mutlaka 10 bin kişilik salon yapılmalı.