Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Cem hemen sana söyliyeyim. TBF'nin Maçka parkında yapmak istediği salon projesi gibi bir salonu Aslantepe'de aslanlı yol diye tabir edilen o bölgeye yapılabilirdi. Üstelik hiç bir derdi yok. Salon o aslanlı yolun altına yapıalcaktı yani. Oraya istediğimiz gibi 10 bin kişilik salon rahatlıkla yapıalbilirdi.

Kaldı ki madem Aslantepe de salon yapılacak yer yok neden ilk avam proje açıklandığında ve inşaat başaldığında 15250 kişilikdi sanırım bir salonunda bu komplex içnide olacağı söylendi? İnsanları aptalmı sanıyorlar.Unutacağımızı mı sanıyorlar? Madem alan yok o zaman neden söylemediler? Ki Alan yok lafına katılmıyorum. Evet kotu yükseltmek lazım ama demografik koşullar uygun değil demek inşaatçılık için hiç uygun bir tabir değil. Adam okyanusun ortasına şehir yapıyor sen kotmu yükseltemiyorsun? Üstelik bunu söyleyende nesillerdir inşaatçı bir ailenin oğlu olan Adnan polat.

Aslantepe'ye salon yapmak isterlerse bunu yaparlar. Ama GS yönetimi "sümsük" davranışlar içinde. Hiç tarihsel gücünü kullanmıyor. 384 dönüm araziden 120 dönüme kadar indik ses çıkmadı şimdi verilmiş salon sözü elimziden alınıyor. Sanırsın ki o salonda tarikatlara kucak acacağız. Gençliğin spor yapması için bir salon daha oalcak.

Bu arada Ya istanbulda şu var bu var buda var diyip bir sürü salon olduğunu söyleyen arkadaşlarda ayrı bir ilginç. 16 milyonluk İstanbulda 3 tane salon var diye yeter deniyor. Olsun 10 tane olsun spor salonundan futbol sahasından parkdan çiçekten böcekten zarar gelmez. O alanalrı birileri daha zengin olsun diye peşkeş çekileceğine veya zengin elitlerin yaşam sahası yapıp hiç giremeyecek insanlar yaratacağımzıa bunalrı yapalım dahasını isteyelim.

Kaldı ki Sinan Erdem spor salonu çok amaçlı spor salonu oalcak seneye o salon büyük ihtimalle kullanılmayacak.

Gerçekten de stadın olduğu yere 10000 kişilik salon sığmıyor mu? Bilmediğimden soruyorum tamamen.

İstanbulda yer olmadığına inanmıyorum.Benim yaşadığım bölgede (kağıthane ilçesinde) var.Diğer ilçelerde de olduğunu düşünüyorum.Salon sehir içinde yapılamayacağı gibi bir konununda olmadığını düşünüyorum.Tabiiki belediyeler arsayı bedava vermeyecek.Bu da normaldır.Sen belediye ile anlaşacaksın.O bölgeleri güzelleştireceksin.Parklar,sosyal tesisler gibi alanlar yapıp belediyenin hizmetine vereceksin.Yeterki iyi ilişkiler ve para olsun.Gerisi geleceğini düşünüyorum.Kaldı kı darüşşafaka basketbol salonu var.Onlarla anlaşıp güzel bir salon yapılabilir.Yine abdi ipekçi spor salonuna Kiralayıp iyileştirme yapılarak hem gelir getirici bir salonumuz olabilir.Ama yalnız salon kıralamak yerine kendi salonumuzu yapmak daha iyidir.Bizim gibi takımların sadece salonunun olması yetmez.Gelir getirmesi gerekiyor.Beşiktaşın salonu var ama durumları ortada.FB boşu boşuna salon yapmıyor.Salonu para akıtacak.Efesin buna ihtiyacı yok zaten.Gelir getirmediği sürece hiçbir salonun bize faydası olmaz.Bunu da yöneticilerin düşünmesi gerekiyor.Düşünemiyorlarsa orda zaten işleri yoktur; bence

Cem Diken' Alıntı:
Yahu herkes diyor ki 10000 kişilik salon yapılsın tamam yapılsında nereye yapılsın. İstanbul da bir arazi var mı ki ulaşımı musait sehre yakın bir yer. ASlantepenın arazısı yuzunden zaten oraya buyuk bir salon yapılamıyor. Baska da istanbulda salon yapılabilecek bir arazi yok şehrin içinde. Zaten bu saatten sonra sehir içine buyuk salonlar yaptırılmıyor. En yakın yerler Avrupa yakasında Ya olimpiyat stadı ve cevresi veya K.cekmece ve cevresi. Anadolu yakasında da şu an Fenerbahcenın salonun yapıldığı Umranıye- Atasehır arası boş yerler. Bızım seyırcı kulturumuz sehrın dısına hayatta gıtmez. ki Abdi ipekçi ye bıle sehrın ıcınde olmasına ragmen ulasımı olmadıgı ıcın kırk yılın bası cok onemlı maclar harıc dogru duzgun dolmuyor. Bıraz sartlarıda dusunelım. Belki bir cogumuz ıstanbulda yasamıyor ama su anda anıtlar kurulunun elınde olan tarıhı arazıler harıc Istanbulda sehır ıcınde buyuk salon yapılabılecek arazı yok. Böyle bır arazı yok kende sehrın dısına 10000 kısılık salon yapmak sanırım yapılabılıecek en mantıksız hareket olacaktır.

Ne Sinan Erdem, ne de Ipekci'ye gecmek olmaz, kendi salonumuz olmali. Mesela 2012 Mart-Nisan'da Sinan Erdem'de Dunya Kapali Salon Atletizm ve Dunya Kisa Kulvar Yuzme Sampiyonalari olacak.

Bu arada vizyon Euroleague olmamali, Euroleague son 10 yilda bile cok kabuk degistirdi, Avrupa'da tamamen oturmus bir duzen yok. Asil amac 15 yil civarinda NBA'in potansiyel Avrupa'ya acildigi zaman Istanbul'da sececegi salon olmali.

Bir salon yapmak bu kadar zormu anlamıyorum.Koskoca spor kulübüyüz,Türkiye'de en çok taraftarı olan kulüp biziz ama bir gariplik var bizde.

Bir stadyum yapma sözü 20 yıl önce çıkıyor anca daha yeni tamamlanıyor,bir salon dedikodusu 4-5 yıldır ortaya çıkıyor herhalde oda 15 sene sonra olur,Aynı şeyleri Fenerbahçe apar topar yaptı hem stadyum,hem salon anlamında.

Açıkçası 6 bin kişilikte olsa bizim salonumuz olsun diyorum bende.

Daha önce defalarca kez dedim Türkiye şartlarında 10000 kişilik bir salon bize bile fazla basketbol için.Hele ki bu salon Aslantepe'de olmayacaksa gerçekten gereksiz.Ama biz avrupa için böyle bir istekte bulunuyoruz.

Olmuyor mu ozaman 6 bin kişilik yapılacak en iyi stadı yapsınlar Sühan Abi'nin dediği gibi avrupa maçları için varsın Abdi İpekçi'ye yada Sinan Erdem'e gidelim önemli değil.

Kendi salonumuzun en kötü ihtimalle sadece isim hakkını pazarlasak basketbol için önemli sayılacak bir miktarı şubeye kazandırma şansımız doğar.Kiralık anlaşacağımız salonlarda böyle bir uygulamaya gidemeyiz.

Doğan ben varsın İpekçi'ye gidelim dedim ama 6000 kişilik salon Aslantepe'ye yapılacaksa dedim. Çünkü o zaman basketbol ve voleybol seyircimizi bir şekilde yaratırız. o komplex içind ehaftanın 7 günü yaşam sürmesini sağlarız. İnan bir çok insan oralarda gezer alt yapı takımalrımızın maçında bile insanlar olur. Ama 6000 kişilik salonu Aslantepe'nin 1 km uzağına bile yapsan gereksiz olur. Bak FBÜ bu sene salonu dolduruyor bir seyirci yaratmak üzere ama seneye Ataşehir'e geceek ardından sil baştan olacak. Çünkü yöre ve seyirci değişecek. O yörenin insanı gelse yeter deseler buda olmaz. Çünkü Haldun Alagaş'a da öyle sarıldılar ama gelemdi tribüne kimse.

Bu 6.000 kişilik salon voleybol salonu olacak demiyomuydu A.Polat. Basketbol hakkında da dediyse bilmiyorum ama basketbola en az 12.000lik salon şart

Vay be eskiden bombos tribünlere oynarken simdi 6 bin kisilik salonu yetersiz buluyoruz, hakli olarak. Basketbolumuzun buralara gelmesi sevindirici.

Sühan Cem' Alıntı:
Doğan ben varsın İpekçi'ye gidelim dedim ama 6000 kişilik salon Aslantepe'ye yapılacaksa dedim. Çünkü o zaman basketbol ve voleybol seyircimizi bir şekilde yaratırız. o komplex içind ehaftanın 7 günü yaşam sürmesini sağlarız. İnan bir çok insan oralarda gezer alt yapı takımalrımızın maçında bile insanlar olur. Ama 6000 kişilik salonu Aslantepe'nin 1 km uzağına bile yapsan gereksiz olur. Bak FBÜ bu sene salonu dolduruyor bir seyirci yaratmak üzere ama seneye Ataşehir'e geceek ardından sil baştan olacak. Çünkü yöre ve seyirci değişecek. O yörenin insanı gelse yeter deseler buda olmaz. Çünkü Haldun Alagaş'a da öyle sarıldılar ama gelemdi tribüne kimse.

Valla abi Aslantepe'de bize tahsis edilen arazi üzerine Adnan Polat'ın GSİAD'ın 9 milyon avrosu ile bir salon yapabilmesi mümkün değil.Zira bu stadın oturtulduğu arazide bile sıkıntı çıktı temel maliyetleri hesaplanın çok üstüne çıkmıştı.

Şimdi bir salon için uygun arazi şartların sağlanması için yapılacak hafliyatı,perdeleri,işçiliği düşünüyorumda kabataslak şekilde sadece 4-5 milyon dolar civarı bir para tutar.Bunuda bugün kulüp karşılamaz basketbol için.

O zaman salonu oraya yapana kadar bekleyecekler. Başka yere yapılacak salonun bize katma değeri yok. Bak FB maçlarını bayan takımı için Caferağada oynuyor stada biraz uzak kaldığı için şehirin merkezindeki salon bile boş oluyor. Ha yönetimin planalrına karşılık devletin de kontra planalrı illaki olur. Mesela GS yönetimi büyük ihtimale bu spor komplexi yapılma şartı ile verilen araziye ufak bir salon kurayım sonra daha büyük salon yapıp o araziyi değerlendiririm modunda olabilir. Ama devlet buna kolay izin vermez. Bu yüzden eşeğini sağlam kazığa bağlaması lazım GS yönetiminin. Riva arazisinden para gelecek ve bunları yatırımda değerlendireceğiz diyor GS yönetimi. O zaman Aslantepeye o salonu yapabilme iznini alabilrilerse salon otel alışveriş ve eğlence merkezini içinde barındıran bir arena yapıldığında bundan daha iyi aytırım olmaz. O bölgeye insanalrın 7/24 çekilmesi demek o bölgedeki dükkan ve mağazalardan büyük kira bedelleri alınması anlamına gelir. Lokasyonu olan yer varken o lokasyonu sömürmeden başka lokasyon yaratmanın manası yok.

Sühan Cem' Alıntı:
O zaman salonu oraya yapana kadar bekleyecekler. Başka yere yapılacak salonun bize katma değeri yok. Bak FB maçlarını bayan takımı için Caferağada oynuyor stada biraz uzak kaldığı için şehirin merkezindeki salon bile boş oluyor. Ha yönetimin planalrına karşılık devletin de kontra planalrı illaki olur. Mesela GS yönetimi büyük ihtimale bu spor komplexi yapılma şartı ile verilen araziye ufak bir salon kurayım sonra daha büyük salon yapıp o araziyi değerlendiririm modunda olabilir. Ama devlet buna kolay izin vermez. Bu yüzden eşeğini sağlam kazığa bağlaması lazım GS yönetiminin. Riva arazisinden para gelecek ve bunları yatırımda değerlendireceğiz diyor GS yönetimi. O zaman Aslantepeye o salonu yapabilme iznini alabilrilerse salon otel alışveriş ve eğlence merkezini içinde barındıran bir arena yapıldığında bundan daha iyi aytırım olmaz. O bölgeye insanalrın 7/24 çekilmesi demek o bölgedeki dükkan ve mağazalardan büyük kira bedelleri alınması anlamına gelir. Lokasyonu olan yer varken o lokasyonu sömürmeden başka lokasyon yaratmanın manası yok.

Bize tahsis edilen arazinin kalan kısmını Ağaoğlu 280 milyon dolara aldı diye biliyorum abi.

Aslantepe için kendi arazimizi değerlendireceğiz olmuyorsada en yakındaki lokasyonlara yönelmek lazım.

Ben Aslanlı yolun altına salon yapılması konusunda ciddiyim aslında ki bu anlamda fizibilite de yapılmıştı sanırım. Metin Kuruçay ve Cem Güvener daha sağlıklı bilgi verebilir bu konuda. Ağaoğlu'nun aldığı arazi dışındada yer olduğuna dair Metin Kuruçay'ın daha önceki mesajını aşağıya yapıştırıyorum

Metin Kuruçay' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":17ddqdyv]http://i292.photobucket.com/albums/mm23/turkisi/2010/03-mart/07/ttarena-120.jpg

Şu resimdeki arazi iyiymiş stada da yakın. Ama beni duyduğum 384 dönüm araziden kırpa kırpa belli bir alana nidiriliyor klübe araziler gösteriliyor bu arzilerden biri 120 dönümlük şu an stadın yapıldığı arazi (tepe noktası zaten arazinin) bir 90 dönümlük bir tepe ve 80 dönümlük bir tepe olmak üzere... Umarım dediğin gibidir. Eğer dediğin gibiyse klüp salonu oaraya değilde başka bir yere yapıyorsa kesinlikle içinde alışveriş merkezi plaza yapma ihtimali vardır klüp oradan paara kazanmak için amatör sporların geleceğini satıyor demektir.

Yada oraya bilerek 6000 kişilik salon yapılacak plaza- AVM ler kurulacak klüp orada rantı sağladıktan sonra bu salon bize yetmiyor diyip, Aslantepede daha büyük bir salon yapacak. Ki o rant bu salonun yapılmasını hayli hayli sağlar...

Şöyle anlatayım. 384 dönümlük arazi şu andaki 120 dönümlük araziye ek olarak, bugün trafik sürüş eğitim alanı olan TEM' e paralel Ağaoğlu' nun satın aldığı yer ile, araba hurdalığı olan ve hastane olacak olan alanla beraber hemen komşusu olan Taşyapı' nın gökdelen dikeceği yeri de kapsıyordu.

Bize önce şu an hastanenin yapılacağı alan olan 80 dönümlük yer teklif edildi. Daha sonra o alandan vazgeçildi ve 120 dönümlük bugünkü alana geçildi. Şuan stad ve bağlantılı yollar harici kullanılabilir alanımız 50 dönüm. Bu da Fenerbahçe' nin Ülker City projesindeki alana eşit bir miktar. Şimdi kulübümüz bunun yarısı kadar alana, başka bir araziye ki 25 dönümdür orası, salon ve havuz yapmak istiyor.

Eğer bu arazi Aslantepe' ye çok yakın yani yürüme mesafesinde ise ve Aslantepe' ye otel, AVM benzeri yapılar kurulacak ise yapılan iş mantıklı diyebilirim. Ama yok Aslantepe ile ilgisiz bir alana 25 dönüm araziye 6000 kişilik bir salon ve havuz yapmanın mantığını ben anlayamam maalesef.[/quote:17ddqdyv]

Alperen Küçük' Alıntı:
Eyüp abi söylemişti saha içi koltuklarına tribün yapıp Abdi İpekçi'yi kiralayalım gayet güzel salon ve merkezi de.
Bir tek ciddi bir trafik sorunu var Abdi İpekçi'nin.fbülker maçının yoğunluğunu kaldıramadı trafik o gün.Ah ah şu trafik sorunu halledilse ve Abdi İpekçi bizim olsa ne güzel olurdu...

Furkan Çolak' Alıntı:
[quote="Alperen Küçük":28izdg74]Eyüp abi söylemişti saha içi koltuklarına tribün yapıp Abdi İpekçi'yi kiralayalım gayet güzel salon ve merkezi de.
Bir tek ciddi bir trafik sorunu var Abdi İpekçi'nin.fbülker maçının yoğunluğunu kaldıramadı trafik o gün.Ah ah şu trafik sorunu halledilse ve Abdi İpekçi bizim olsa ne güzel olurdu...[/quote:28izdg74]

Benim tarafıma doğru söyliyim. Sadece Topkapı'ya kadar bi sorun oluyo 20-25 dk sürüyo en fazla o da çok kötü de bi sorun değil ama katlanılır sanki :)