Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Euroleague'in kuralini da ben anlamiyorum. 10.000 kisilik kapasite olunca otomatik olarak 10.000 kisi mi gelecek sanki salona.

Salih Coskun' Alıntı:
Euroleague'in kuralini da ben anlamiyorum. 10.000 kisilik kapasite olunca otomatik olarak 10.000 kisi mi gelecek sanki salona.

Saçma ötesi bir kural.Eurolig takımlarının çoğu dörtte bir kapasite ile çıkıyorlar maçlara.

Basket salonunun boş olmasının nası bişi olduğunu oynayan bilir.Direkt olarak sahada oyunun kalitesini etkileyen bir faktör bu.

7500'ten fazla kapasitede olan hemen her salona harcanan malzemye ve insan gücüne acırım bir inşaatçı olarak ama kurul kuraldır işte.

Taraftar sayisini yükseltmek icin yapilmis bir hamle oldugu kesin de ne düsündüler onu merak ediyorum. Acaba bizim bilemedigimiz birsey mi var. Cünkü gercekten cok sacma bir kural gibi duruyor görüntüde. Bu kadar akilsiz olduklarina inanmak istemiyorum mutlaka birsey düsünmüslerdir bence.

Spor iyi sahalarda oynanır. Eğer bu tarz yasakalr koymasalardı Caferağa gibi salonalrda oynayabilecek ülkelerde oalcaktı. Ayrıca böylelikle gerçekten basketbola eğilen veya büyük ülkeleri bir çatı altında toplamayı başardılar. Şimdi Fransa ingiltere italta Türkiye gibi ülkelerde zaten bu salonlar vardır veya yapılır. Litvanya Slovenya gibi ülkelerdede o potansiyel olduğundan yapılır. avusturya macaristan gibi laf ola beri gele ülkeleri de böylelikle elemiş oldular salon kriteri ile. Ki aslında UEFA da şampiyonlar ligi için kriterleri var onlar seyirci sayısına girmemişler şimdilik fark o:)

Sühan Cem' Alıntı:
Spor iyi sahalarda oynanır. Eğer bu tarz yasakalr koymasalardı Caferağa gibi salonalrda oynayabilecek ülkelerde oalcaktı. Ayrıca böylelikle gerçekten basketbola eğilen veya büyük ülkeleri bir çatı altında toplamayı başardılar. Şimdi Fransa ingiltere italta Türkiye gibi ülkelerde zaten bu salonlar vardır veya yapılır. Litvanya Slovenya gibi ülkelerdede o potansiyel olduğundan yapılır. avusturya macaristan gibi laf ola beri gele ülkeleri de böylelikle elemiş oldular salon kriteri ile. Ki aslında UEFA da şampiyonlar ligi için kriterleri var onlar seyirci sayısına girmemişler şimdilik fark o:)
Sühan Ai ben altyapıda basketbolculukta yaptım.10000 kişilik şekilde yapılan salonlar dediğin gibi iyidir hoştur ama dolmaz.O yüzden o iyi salonun oyuna,sahaya,oyunculara yansıması beklenemez.

UEFA gibi kontrol kriterlerini arttırıp seyirci işinide 7500 barajına çekseler hem kulüpler rahatlar,hemde gerçek anlamda daha efektif,basketbola daha yararlı salonlar yapılmış olur.Netice olarak biz burada boşa konuşuyoruz ama,takan yok :p

2009-2010 ULEB Euroleague seyirci ortalamalari.

(sira - kulüp - ortalama seyirci sayisi - doluluk orani)

1. ALBA Berlin - 11,753 - 79%
2. Maccabi Tel Aviv - 11,313 - 97%
3. Panathinaikos - 9,675 - 50%
4. Saski Baskonia - 9,261 - 95%
5. Real Madrid - 8,586 - 57%
6. Lietuvos Rytas - 8,000 - 72%
7. CB Málaga - 7,816 - 74%
8. Olympiacos - 6,891 - 46%
9. Efes Pilsen - 6,877 - 65%

Acikcasi sadece Litvanya, Slovenya ve bazi ispanyol (ve ALBA Berlin) takimlarin seyirci ortalamasi yeni salonlarda 10bini gecer gibi geliyor bana.

Digerleri icin 10bin maksimim limit olur gibi.

Bizim salonun büyütme imkani olsa en iyi cözüm olurdu.
Yani ilk önce 5,000 kisilik salon. Doluluk orani 80-90% olursa 10,000e büyütürüz.

bence buyuk boş salonlar yerıne 6000 kısılık ambıyansı yuksek bır salon cok daha mantıklı gelıyor hele su an bjk arenayı gordukten sonra

salon konusunda yapamıyorsak bence abdi ipekçiyi 49 yıllığına kiralayabiliriz.
fener seneye kendi salonunda,efes sinan erdemde olacak.abdi ipekçi boşta kalıyor.bu yapılabilir.önceki sayfalardada yazdığım dile getrilmişti sanırım.

Galatasaray takımının düz bir salona ihtiyacı yoktur.Zaten böyle salonlarda istediğimiz kadar kiralayabiliriz.Önemli olan ve ihtiyacımız olan gelir getirici bir salonumuz olmasıdır.Bazı kardeşlerim ve büyüklerim böyle bir salonun türkiyede olmadığını yazmışlar.Ancak şunu söylemek isterim böyle salonun olmaması hiçbir zaman yapılamayacağı anlamına germez.12.000 kongre üyesi ve 30 milyon taraftarı olan bir külübün böyle bir salonun projesinin yapılıp inşa edebileceğini düşünüyorum.

Finansman, proje herşey hazırmış sadece salonun yeri konusunda bir karışıklık varmış. Bu çözüldüğü anda 6bin kişilik bir salon yapacakmışız.

Hala 6 bin kişi deniyor şaka gibi. Tabi hedefte Euroleague diye bi vizyon olmadığı için. Ne desem ki?

Semih Ural' Alıntı:
Hala 6 bin kişi deniyor şaka gibi. Tabi hedefte Euroleague diye bi vizyon olmadığı için. Ne desem ki?

düz bir hesapla 10500 yapın şu salonu yapacaksanız.ileride eruoleuge de oynarsak hasbel kader kendi salonumuz dururken başka salonda mı oynatmak mı istiyorlar ya.

Avrupa kupaları için Abdi İpekçi veya Sinan Erdem düşünülüyormuş.

Kendi salonumuzu lig için özellikle yüksek atmosfere göre hesaplıyorlarmış.

İnş kendimize ait gelir getirici bir salonumuz olur.Tabiki arkadaşlarımın dediği gibi en az 10.500 kişilik salonumuz olda daha iyi olur ama yine de kendimize ait salonumuz olması da güzel bence.En kısa süre zarfında hayata geçirilmesi gerekiyor.