Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Aslantepe' ye arena projesi

bize 8000 kişik salon yeterde artar bile önemli olan orda atmosferi yakalamak.zaten bizim taraftarımzın coğu basketbolla ilgilenmiyor.salon kapasitesi cok olursa buyuk maclar haric salonumuz bos kalır .ve sıcak ortam yakalanamaz.taraftarlarımıza basketbol kültürünü aşılamamız lazım

Ahmed Salih ve Metin Kuruçay!

Yazılarınızdan okadar büyük bir haz aldımki, çok teşekkürler.

Galatasaray herşeyin en iyisine layıktır.

arkadaşlar bugün gazetelerde cıkan haberlerin dogruluk payı nedir acaba bir ara bi yerden duymuştum yeni yapılacak mackadaki arenanın kullanım hakkını alacagız diye ama ne oldu kafam karıştı

yunustaylan' Alıntı:
bize 8000 kişik salon yeterde artar bile önemli olan orda atmosferi yakalamak.zaten bizim taraftarımzın coğu basketbolla ilgilenmiyor.salon kapasitesi cok olursa buyuk maclar haric salonumuz bos kalır .ve sıcak ortam yakalanamaz.taraftarlarımıza basketbol kültürünü aşılamamız lazım

8000 kişilik salon bir işe yaramaz en azından eurolig standartları için 10000 kişilik yapılacaktır seyirci sorunu da kampanya ve kombinelerle çözülür küçük düşünmemeliyiz günü kurtarmak için salon yapılmıyor bu salon 40-50 yıl bizim işimizi görmeli yapalım deyince hemen salon yapılmıyor paranız varsa bile yapamazsınız

Bu projeye karşı çıkan arkadaşlar veya aklına yatmayan arkadaşların en önemli dayanak noktası 'şimdi'.Herkes ''Şimdi 2bin kişi gelmiyor şimdi basketbola ilgi yok'' gibi şeyler söyleyip arenanın büyük olduğunu dile getiriyorlar; fakat bu salon hatta 'Arena' yarın kullanıma girmeyecek ki.2010 yılı hedefleniyor ve bilindiği gibi dünya şampiyonası bizde.O gün yaklaştıkça ülkedeki haberler basketbol üzerine olacak ana haberlerde basket takımı konuşulacak.Yani basketbolu duymayan yada GS nin arenasını duymayan kalmayacak.O yüzden şimdiki olumsuz olaylar kesinlikle ilerki yıllarda devam etmeyecek ve basketbol ilgisi sevgisi giderek artacak.Metin Abi ayrıca çok güzel bir noktaya temas etmiş aileler konusunda.Ben eski açığa kız arkadaşımı götürürken bile 2 kez düşünüyorum.Ben inanıyorum ki o kadar güzel bir ortam ve ulaşım şartları olacak ki çoğu maça yer bulmak zor olacak...

Can Aslantürk' Alıntı:
aslında vikipediye herzaman güvenilmez çünkü orayıda herkez düzenleyebiliyor ama aslantepeye 15500 kişilik salon yapılacağı ve salona örnek olarak berlindeki O2 arena örnek verilmiş
http://tr.wikipedia.org/wiki/Aslantepe_Ali_Sami_Yen_Spor_Kompleksi
berlindeki değil londra da ki o2 arena örnek alınmıştır diyor sayfada
Biz taraftar olarak hep Berlin de ki O2 arena ya odaklandığımız için sen öyle yazdın heralde

Can Akan' Alıntı:
[quote="Can Aslantürk":3gavp9us]aslında vikipediye herzaman güvenilmez çünkü orayıda herkez düzenleyebiliyor ama aslantepeye 15500 kişilik salon yapılacağı ve salona örnek olarak berlindeki O2 arena örnek verilmiş
http://tr.wikipedia.org/wiki/Aslantepe_Ali_Sami_Yen_Spor_Kompleksi
berlindeki değil londra da ki o2 arena örnek alınmıştır diyor sayfada
Biz taraftar olarak hep Berlin de ki O2 arena ya odaklandığımız için sen öyle yazdın heralde[/quote:3gavp9us]

valla hiç dikkat etmemiştim öyle okudum geçtim dediğin gibi hepde berlindeki konuşuldu teşekkür ederim uyarın için

salon ile ilgili olarakda bencede 15000 kişilik olursa iyi olur içine de bir antrenman sahası(bilmiyorum istanbuldaki salonlarda varmı karşıyaka arenanın içinde maçların oynandığı yer hariç içinde bi salon daha var antrenman sahası) hem bide isim hakkını pazarlama şansımız olur

http://en.wikipedia.org/wiki/The_O2_arena_(London)
bu o2 nin londra da yaptığı çok amaçlı arena
çok güzel 20.000 kişi kapasiteli yaptırabilirsek süper olur ama mutlaka maliyeti sponsor karşılamalıdır o2 deki gibi öyle olursa maliyeti karşılayan firmanın adını veririz arenaya
ama birde şu nokta varki arena tarzı nba standartlarında salonların yapımı için çok ciddi paralar gerekiyor
mesela londra da ki O2 arenanın yapımının maliyeti eğer vikipedia da yazan doğru ise 600.000.000 million pound muş bu rakam çoğu nba salonlarından bile pahalı ve çok ciddi bir rakam tabi tekrar ediyorum eğer vikipedia da yazan rakam doğru ise

600 milyon pound yaklaşık olarak 1 milyar dolara yakın bir değer ediyor bu gerçekten çok değil çok çok ciddi bi miktar

Eyüp Bey teşekkür ederim.

Tek isteğim Galatasaray' ın amatör şubelerini bir gün profosyonelce idare etmesi ve sponsor nakit desteği olmaksızın(buna ihtiyaç olmaksızın - ki sponsor desteğine hiç bir zaman hayır demiyorum yanlış anlaşılmasın) şubelerin bağımsız yönetilmesi...Bu arenayı' da bunun en büyük fırsatı olarak görüyorum.

-------------------------------------------------------

Arkadaşlar O2 World Arena London çok güzel projedir. Ancak maliyetini bugün karşılayabilecek kulüp değil devlet bile bulunmaz kolayca. Ultralüx bir tesistir. Herkesin hayalidir. Kendi başına filmlere dahi sponsor olabilecek kapasitededir. ("28 weeks later" filmini izlemenizi öneririm.)

Bu nedenle O2 World Arena London yerine O2 World Arena Berlin çok daha gerçekçi bir hedef olacaktır.

O2 World Arena London= 600 milyon pound
O2 World Arena Berlin= 165 milyon?

Bu rakamlara baktığınızda O2 World Arena Berlin' in de hayli maliyetli olduğunu görebilirsiniz. Ancak şunu unutmayalım. Bugün Türkiye' deki inşaat maliyetleri ile Almanya veya İngiltere' deki inşaat maliyetleri arasında dağlar kadar fark var.

O2 World Arena Berlin' de 2 spor çok önemli. Birincisi basketbol diğeri ise buz hokeyi. Hentbol' u saymadım zira basketbol sahasına hentbol, voleybol gibi sporlar konumlandırılabiliyor.

Şimdi bizde buz hokeyi olmadığına göre, bir kere bu kısım çıkarıldığından maliyet oldukça düşecektir. Bunu nerden biliyorum derseniz, Veltins Arena(Schalke stadı) ile Aslantepe stadı arasındaki temel farklardan biri zemindir. Veltins Arena' da çatı açıklığı dar tutulduğundan çimler dışarı alınabilip(çimler güneş alsın diye) burada otomobil yarışları dahi düzenlenebilmektedir. Her iki stadı karşılaştırmamın nedeni ikisinin de açılır kapanır çatıya sahip olması ve 52 bin seyirci kapasiteli olmasındandır. Maliyetlerine gelirsek; Veltins Arena 195 milyon? mal olurken, Aslantepe Stadı 170 milyon$' a malolacaktır.

Şimdi bizim kulübümüzün istediği nedir diye bakalım.

1) Basketbol maçları oynansın
2) Voleybol maçları oynansın
3) Salon sporları yapılsın
4) Konser, kongre vb.leri yapılabilsin

Bunlar için O2 World Arena Berlin' deki gibi maliyet artıran şeyleri çıkardığımızda ve arenanın da Türkiye' de yapılacağını düşünürsek ve ayrıca Voleybol salonuna sponsor olmak isteyen Migros' u da biliyorsak, belki tribün isim hakkı hatta arena isim hakkı karşılığı bu arena yaptırılabilir. Arena bize ait olur ama ismi değişik olur. Örnek sponsorlarımızdan birinin ismi verilebilir.

UPS Arena mesela... Ya da Migros Arena... Veya Vodafone Arena...

Tribünlerin de isim hakları bu grupların olur. Vodafone tribünü...

Hatta arena içinde bulunan localar için de olabilir. Coca Cola Locası vb vb...

Bunlar karşılığında o arena rahatlıkla yapılabilir. Bu sayede kulüpten minimum para çıkar, belki de hiç çıkmaz.

O zaman Ali Sami Yen ismi de ön plana çıkacaktır.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi:

-Türk Telekom Stadyumu
-Vodafone Arena

Metin Kuruçay' Alıntı:
Eyüp Bey teşekkür ederim.

Tek isteğim Galatasaray' ın amatör şubelerini bir gün profosyonelce idare etmesi ve sponsor nakit desteği olmaksızın(buna ihtiyaç olmaksızın - ki sponsor desteğine hiç bir zaman hayır demiyorum yanlış anlaşılmasın) şubelerin bağımsız yönetilmesi...Bu arenayı' da bunun en büyük fırsatı olarak görüyorum.

-------------------------------------------------------

Arkadaşlar O2 World Arena London çok güzel projedir. Ancak maliyetini bugün karşılayabilecek kulüp değil devlet bile bulunmaz kolayca. Ultralüx bir tesistir. Herkesin hayalidir. Kendi başına filmlere dahi sponsor olabilecek kapasitededir. ("28 weeks later" filmini izlemenizi öneririm.)

Bu nedenle O2 World Arena London yerine O2 World Arena Berlin çok daha gerçekçi bir hedef olacaktır.

O2 World Arena London= 600 milyon pound
O2 World Arena Berlin= 165 milyon?

Bu rakamlara baktığınızda O2 World Arena Berlin' in de hayli maliyetli olduğunu görebilirsiniz. Ancak şunu unutmayalım. Bugün Türkiye' deki inşaat maliyetleri ile Almanya veya İngiltere' deki inşaat maliyetleri arasında dağlar kadar fark var.

O2 World Arena Berlin' de 2 spor çok önemli. Birincisi basketbol diğeri ise buz hokeyi. Hentbol' u saymadım zira basketbol sahasına hentbol, voleybol gibi sporlar konumlandırılabiliyor.

Şimdi bizde buz hokeyi olmadığına göre, bir kere bu kısım çıkarıldığından maliyet oldukça düşecektir. Bunu nerden biliyorum derseniz, Veltins Arena(Schalke stadı) ile Aslantepe stadı arasındaki temel farklardan biri zemindir. Veltins Arena' da çatı açıklığı dar tutulduğundan çimler dışarı alınabilip(çimler güneş alsın diye) burada otomobil yarışları dahi düzenlenebilmektedir. Her iki stadı karşılaştırmamın nedeni ikisinin de açılır kapanır çatıya sahip olması ve 52 bin seyirci kapasiteli olmasındandır. Maliyetlerine gelirsek; Veltins Arena 195 milyon? mal olurken, Aslantepe Stadı 170 milyon$' a malolacaktır.

Şimdi bizim kulübümüzün istediği nedir diye bakalım.

1) Basketbol maçları oynansın
2) Voleybol maçları oynansın
3) Salon sporları yapılsın
4) Konser, kongre vb.leri yapılabilsin

Bunlar için O2 World Arena Berlin' deki gibi maliyet artıran şeyleri çıkardığımızda ve arenanın da Türkiye' de yapılacağını düşünürsek ve ayrıca Voleybol salonuna sponsor olmak isteyen Migros' u da biliyorsak, belki tribün isim hakkı hatta arena isim hakkı karşılığı bu arena yaptırılabilir. Arena bize ait olur ama ismi değişik olur. Örnek sponsorlarımızdan birinin ismi verilebilir.

UPS Arena mesela... Ya da Migros Arena... Veya Vodafone Arena...

Tribünlerin de isim hakları bu grupların olur. Vodafone tribünü...

Hatta arena içinde bulunan localar için de olabilir. Coca Cola Locası vb vb...

Bunlar karşılığında o arena rahatlıkla yapılabilir. Bu sayede kulüpten minimum para çıkar, belki de hiç çıkmaz.

O zaman Ali Sami Yen ismi de ön plana çıkacaktır.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi:

-Türk Telekom Stadyumu
-Vodafone Arena
Metin Bey öncelikle yazınız için teşekkür ederim.Çok doğru ayrıntılar ve çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz
Her Galatasaraylı gibi benimde hayalim yazdıklarınız gibi bir organizasyonumuzun ve böyle bir arenamızın olmasıdır.Galatasaray taraftarına böyle bir arena yakışır zaten

Dev kapışma !..

Fenerbahçe ile Galatasaray bir kez daha karşı karşıya... Ancak bu kez maç, yeşil sahada değil; açık alanda! İki devin statlarından sonra şimdi de salonları kapışıyor.

Fanatik gazetesinin haberine göre; Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti, yeşil sahalardan açık alana indi. Son yıllarda şampiyonlukları paylaşan iki dev, bu kez tesis hamleleriyle karşı karşıya geldi. Bu sezon UEFA Kupası Finali?nin oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı?na, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi ile karşılık vermek için gün sayan Sarı-Kırmızılılar; ezeli rakibin amatör branşlardaki atağını da yanıtsız bırakmadı.

İlk projede yoktu ama...
İlk düello, transfer sezonunda yaşandı. Fenerbahçe?nin basketbol ve voleyboldaki şampiyon kadrolarını gözönüne alan Cim Bom, bu şubelerini dünyaca ünlü transferlerle takviye etti. Ardından iş, tesislere geldi. Kanarya?nın Ataşehir?de 300 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edeceği Olimpik Spor Salonu?nu dikkate alan Başkan Adnan Polat ve kurmayları, daha önce projede yer almamasına karşın, Seyrantepe?ye dev bir salon için gerekli çalışmaları başlattı.

Aslantepe 2009?da bitiyor
Tesisleri yakından incelersek, ezeli rekabetin hangi boyutta olacağı da açıklık kazanıyor. İşte özetle ?açık alan derbisi?...
Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı?nın kapasitesini 21 binden 52 bin 400?e çıkardı. Tribünlerin tek tek yıkılarak yeniden yapılması 3 yıl sürdü, yaklaşık 120 milyon Dolar harcandı.

Galatasaray, 23 bin kişilik Ali Sami Yen?i terk etmeye hazırlanıyor. Çünkü Seyrantepe?de, TOKİ tarafından 52 bin kişilik modern bir stat yapılıyor. Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi?nin 2009 yılı Ekim ayında bitmesi planlanıyor.

Fener?e 12 bin kişilik salon
Fenerbahçe; Ataşehir?de 300 bin metrekare kapalı alana sahip bir spor kompleksinin temelini Ekim ayında atacak. İçinde basketbol, voleybol sahaları ve uluslararası ölçülerde yüzme havuzu bulunacak Olimpik Kapalı Spor Salonu, NBA standartlarında olacak. Ayrıca 50 bin metrekare üzerine 6 katlı alışveriş merkezi inşa edilecek ve otoparklar yapılacak. 12 bin kişi kapasiteli salon, 2010?da Türkiye?de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası?na yetişecek.

Aslan?a ise 10 bin kişilik
Galatasaray, başlangıçta projede yer almayan salon yapımı konusunda da büyük yol kat etti. Seyrantepe?de stadın hemen yanında yer alacak 10 bin oturma kapasiteli bu salon da, tıpkı Fenerbahçe?nin salonu gibi, Dünya Şampiyonası?na hazır hale getirilecek.

KAYNAK:LİGTV

Yapılacaksa umarım yapalım da olsun bitsin mantığıyla yeni bir abdi ipekçi rezaleti çıkmaz.
Fenerbahçe kim ne derse desin çok güzel proje çıkardı bu konuda. Kendi aramızda konuştuğumuzda dahi o projedeki salon yapılsın ben çoğu maça giderim diyorum.

Laf aramızda heyecanlandım.

Haberde 10bin denmiş ama bana kalırsa Dünya Şampiyonası ana salonu olması için 15bin kişilik yapacaklar.Neden fenerin salonu ana salon olmuyor derseniz benim bildiğim avrupa yakasındaki bir salonu ana salon yapacaklar ayrıca sanırım Metin Abi demiştisalon iki katlı yapılır ve seyirci az olunca üst katının ışıkları söndürülür ve yine 10bin kişilik bir salon olur.Umarım ilk kazma yakın zamanda vurulur.
Bu arada eğer yapıma başlanır ve 2010a yetişmemesi gibi bir ihtimal olursa bence gsbasket olarak bir organizasyon yapalım alalım elimize kazma kürek gidelim inşaata :)