Avrupa Basketbol Şampiyonası 2015

Yahu pota altındaki faulü kenardaki hakem nasıl çalıyor biri bana açıklasın ya . Orda faul olsa bile pota altındaki hakem hariç kimse göremez mümkün değil yahu. 7 sayıydı fark ve top bize geçecekti.. Havayı bulmuştuk üstelik.

Bu arada Sırbistan'ın maç sonu sevinci çok özel bir andı ne yalan söyleyeyim. Cİddi bir karaktere , özel bir koça yenildik bence. Ben böyle sevinen bir takım görmedim arkadaş çeyrek finali geçince. Helal olsun valla.

Kendimce uğur yapıp buraya yazmadım, ama Sırbistan bu turnuvada en çekindiğim takımlardandı. Adeta bizim panzehirimiz gibiydiler. Nitekim bu akşam da, bizim iyi yapamadığımız herşeyi yapıp, üstüne bizim iyi yapabildiklerimizi yapmamızı da engellediler ve haklı bir galibiyet kazandılar.

Dış şut sokamamamız bir yerde başımıza dert açacaktı. Ben finale kalırsak, İspanya karşısında bunun dezavantajını çekeriz diye düşünüyordum. Tekerin çeyrek finalde patlaması kötü oldu.

Sırbistan'ın bugün oynadığı basketbolu ve verdiği zevki kelimelere dökebilmek güç.2014'teki Galatasaray'dan sonra kadın basketbolu özelinde ikinci sıraya yazarım hatta. :) Litvanya mağlubiyetinden sonra tek maç için mükemmel bir hazırlık yapmışlar. Dünya Şampiyonası'nda Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımına hakem faktörüyle kaybederken sinyali vermişlerdi, bugün karşılarına çıkabilecek en iyi koç ve pota altı rotasyonuna karşı spor özelinde resital vererek kazandılar.

Ana Dabovic'in performansı unutulmaz. Koç, iki uzun ve enerjiyle sonuca giden takım değil de ülkenin basketbol kültürünü kadın basketbolunda da parkeye döken taraf kazandı. Maçtaki vücut dillerinin üstüne Deniz'in belirttiği gibi maç sonu Maljkovic'e doğru koşarak yaşadıkları sevinç oldukça yoğun bir görüntüydü. :)

Yarı finalde kazanabilselerdi tek 40 dakikayla şampiyonluğa ulaşabilirler derdim fakat 2 maç üst üste kazanabilirler mi kestiremiyorum. Karşılarında Ekrem Memnun'un olmasının da etkisiyle bu akşam itibariyle turnuvaya damga vurdular.

Devşirme Ve 35 Yaşında Nevriye ile buralara kadar gelmek büyük başarı Ekrem hoca elindekinin en iyisini çıkardı. Acil TKBL'de Yabancı sınırının kaldırılması lazım koca ülkenin Milli takımda oyuncu yetişmez mi büyük Skandal

Zaten milli takım olarak yıllardır durarak basketbol oynuyoruz yüksek tempo oynayıp da kazandığımız hiç bir maç yok sadece kendi oyunumuz ile oynarsak kazanıyoruz alıp getiriyoruz potaya veriyoruz bu 2 oyuncuya onlarda atıyor.Hep tutuyoruz nereye kadar tutacaksın arada atacaksın.

Sırbistan bugün Petrovic gibi bir oyuncunun da takıma dahil olması ile çok iyi takım olmuş yüksek tempodan 2. periyot harici vazgeçmeyerek bizi BAYILTTILAR ...

Marina Maljkovic'in Gül kurusu sportif Ceketi galibiyetin habercisiydi çok şık saygılar :D

Bugün çok ama çok kötü bir oyun sergiledik oysa ki finallerden bahseder olmuştuk hemen galeyana geldik ve Sırbistanı çok küçümsemişiz anlaşılan. Onlar bu maça öyle hazırlanmışlar ki iştah, arzu, istek adına ne derseniz deyin zaten çok yetenekli oyunculara ve Ana Dabovic gibi bir yıldıza sahipler. Bugün bizden fazla mücadele,istek ve arzu içindeydiler bu tutumlarını bir de yetenekleriyle birleştirdiklerinde pek yapabileceğimiz birşey kalmamıştı.

Çok üzgünüm doğrusu bu seviyelerde böyle bir maç oynamak ve turnuvaya veda etmek anlaşılır gibi değil doğrusu.

Ekrem Hoca özelinde de sorulabilecek sorular var. Ceyhun Hocanın tempoya dayalı oyunundan, Ekrem Hoca'nın durağan oyununa, bu kadar keskin bir geçiş yapmak zorunda mıydık? Daha yumuşak bir geçiş mümkün değil miydi? Oyun özelinde ise, dış atış zafiyeti yaşadığımız bir turnuvada Şaziye'yi neden daha fazla kullanmadık? İki sezondur sürekli geriye giden Birsel'de ısrarcı olmak zorunda mıydık?

Diğer bir önemli nokta da, hocanın maçlardaki agresifliğin sınırını zorlayan tavırlarıydı. Belarus maçında diskalifiye olduktan sonra, Sırbistan maçının en krtitik yerinde TF aldı. Evet, itirazında sonuna kadar haklıydı. Ama farkı 7 sayıya indirdiğimiz bölümde daha dikkatli olmalıydı.

Ekrem Hocayı hepimiz çok seviyoruz. Ancak bu geçiş dönemindeki performansı hayal kırıklığı oldu.

Ekrem hocanın işi çok zor milli takımda. Birsel, Şaziye gibi oyuncular bitmiş bir daha milli takıma alınmamalı. Nevriye ne kadar daha devam eder belli değil, Işıl da 30'lu yaşlara geliyor. Alttan gelip kalite olarak bu isimlere yaklaşan oyuncular yok malesef. Önemli bir jenereasyonun sonuna geldik kadın milli takımında ve bunun kaymağını Ceyhun hoca yedi defalarca.

Evet, Ceyhun Hoca altın jenerasyonun ekmeğini yedi. Hatta hakkını da tam veremedi. O jenerasyonun en azından bir turnuvada altın madalya alması lazımdı. Ancak kamuoyunun ve medyanın (malum medya) manzaraya yaklaşımı bizler gibi olmayacaktır. Doğrudan neticeye bakıp, Ceyhun Hocayı başarılı, Ekrem Hocayı başarısız ilan edeceklerdir. Bu yüzden Ekrem Hocanın işi çok zor. Allah kolaylık versin.

Litvanya 66 - 68 Belarus

Beşincilik maçında yarın saat 16.30'da Litvanya ile karşılaşacağız.

Sırbistan'ın Litvanya maçında yaptığı hataların benzerini, bu akşam son bölümde Belarus yaptı. Litvanyalılar son topu kullanabilse, maçı kazanıp, Belarus'u rakibimiz yapacaktı.:)

İlk yarı final eşleşmesi Sırbistan - Belarus oldu.

İspanya 75 - 74 Karadağ

spa_mon.png

Aman allahım, maç sonu neler olmuş öyle? :eek:o Dublijevic'in yokluğuna rağmen Karadağ kazanmaya çok yaklaşmış.

[video=youtube;Gk_inMZajB8]https://www.youtube.com/watch?v=Gk_inMZajB8[/video]

Fransa 77 - 74 Rusya

Maalesef çeyrek final maçları içinde tek kopan maç bizimki oldu. Diğer maçlar son saniyeye kadar çekişmeli geçti. :(

Yarı Final Eşleşmeleri:

26.06.2015
19.00 Sırbistan - Belarus
21.30 Fransa - İspanya

Yarın saat 16.30'da Rusya - Karadağ maçı var. Bu maçın kazananı ile cumartesi günü beşincilik maçı oynayacağız.

Karadağ Jelena'yla birlikte 6 kişi oynamış. :) Maçı bu şekilde kaybetmelerine çok üzüldüm.En önemli oyuncuları yokken maçı getirdikleri nokta ne kadar etkileyiciyse,son topların hikayesi de bir o kadar dramatik.
Sırbistan-Karadağ finalini görmek çok keyifli olurdu.

Sen 74 sayı atmışsın İspanya ya günündesin yap faulü kullan son topu elleri ayakları titresin bir daha bu şansı nerede bulacaksın. İyi olmuş Karadağ'a oyun stilin atarak kazanmak maç topunu tutmaya kalkmışsın

Az daha Sırplar bu gece şampiyon oluyordu :D