Avrupa Basketbol Şampiyonası 2015

Ekrem hocanın işi çok zor milli takımda. Birsel, Şaziye gibi oyuncular bitmiş bir daha milli takıma alınmamalı. Nevriye ne kadar daha devam eder belli değil, Işıl da 30'lu yaşlara geliyor. Alttan gelip kalite olarak bu isimlere yaklaşan oyuncular yok malesef. Önemli bir jenereasyonun sonuna geldik kadın milli takımında ve bunun kaymağını Ceyhun hoca yedi defalarca.

Ekrem hocanın kaderi bu sanırım, bizde de öyle olmadı mı? Ceyhun döneminde ne yıldızlar alındı da becerip şampiyon yapamamıştı, Ekrem hoca bize ilk geldiği dönemde benzer sorunlar yaşadı, hatta şampiyonluğu da alacaktı ilk yılında ama olmamıştı, sistemini oyunculara tam olarak öğretince 2 sene üst üste şampiyonluk geldi ve Avrupa şampiyonu olduk, daha önce demiştim bu turnuvada çok çok büyük başarılar beklemiyorum çünkü Ekrem hoca sadece 1.5 ay gibi bir sürede kızlarla çalıştı, yeni bir sistem, kolay değil ama sonraki turnuvalarda daha iyi işler yapacağına inancım var.. Yalnız dediğiniz gibi bu altın jenerasyonun sonuna geliniyor ve şu an ki gençler pek de umut vermiyor, şutörler ne yapıp edip kendilerini geliştirmeli yoksa şut konusunda yine çok sıkıntı yaşarız.

Rusya 73 - 65 Karadağ

Beşincilik maçındaki rakibimiz Rusya oldu. Müsabaka yarın saat 21.00'de oynanacak. Yedincilik maçında ise saat 17.00'de Litvanya ile Karadağ karşılacak.

[video=youtube;Q3h8Q2E9Cj0]https://www.youtube.com/watch?v=Q3h8Q2E9Cj0[/video]

İlk finalist Sırbistan oldu.

Sırbistan 74 - 72 Belarus

esp_bel.png

[video=youtube;hKwhRcmvcQE]https://www.youtube.com/watch?v=hKwhRcmvcQE[/video]

Finalin adı Sırbistan - Fransa oldu. :)

Fransa 63 - 58 İspanya

fra_esp.png

[video=youtube;3Tp_XiZIOoA]https://www.youtube.com/watch?v=3Tp_XiZIOoA[/video]

Kalan maçların programı:

27.06.2015
17.00 Litvanya - Karadağ (7.lik maçı)
21.00 Türkiye - Rusya (5.lik maçı)

28.06.2015
17.30 Belarus - İspanya (3.lük maçı)
20.00 Sırbistan Fransa (Final maçı)

Sırbistan şampiyon olur.
O maçtan korkuyordum.
Malesef o maçı kaybettik.
Eğer o maçı kazansaydık şampiyon olurduk.
Sağlık olsun.

Sadece şampiyon takım olimpiyatlara doğrudan katılıyor. Diğer 4 takım seneye eleme maçları oynayacak.

Madalya olmasa da olimpiyat kapısını aralamış olmamız güzel. Ekrem Memnun'un takımla bir ay çalışabildiğini unutmamak lazım, daha iyi başarılar gelecektir. Tabii şutör konusundaki eksiğimiz bizi zorlayacaktır yine. Her şeye rağmen, herkesin emeğine sağlık.

Rusya maçının senaryosunun sezon içinde Ekrem Memnun ve Işıl Alben'e olumlu etki yapacağını umuyorum.Zira Sırbistan maçını gerek oyun gerekse skor olarak o şekilde kaybetmek turnuva öncesi beklentilere göre sert bir darbe oldu.

Litvanya 77 - 89 Karadağ

Karadağ turnuvayı 7. sırada tamamladı. Litvanya'da Kamil Nacickaite 28 sayı kaydetti. (4/5 ü ç sayı, 6/11 iki sayı, 4/5 serbest atış) Karadağda ise Angelica Robinson 23 sayılık performas sergiledi. (11/14 iki sayı, 2/4 serbest atış)

[video=youtube;QmJREoia90E]https://www.youtube.com/watch?v=QmJREoia90E[/video]

Sırbistan-Belarus mükemmel maç olmuş.Belarus Harding'in istikrarsız çizgisine,Verameyenka'nın safi zarar görüntüsüne rağmen baya başarılı bir turnuva geçirdi.Şu ortamda sağlam pabuç olarak anlamlandırılmayan Leuchanka'nın liderliği ve doğru 2-3 numaralarla yarı finali son topa getirdiler,rakipler için özgün sert tempolarıyla ters bir takım oldular.Bizim takıma karşı aldıkları sert galibiyet,Sırbistan'ı 25 dakika boyunca bozmaları bu çıkarıma olanak sağlıyor.
Sırbistan'ın çeyrek finaldeki resitalin üstüne bocalaması anlaşılabilir bir durum.Oyun ilk yarıda tamamen Dabovic'lere kalmış,ikinci yarıda ise Sonja Petrovic eklenmiş.Milica Dabovic'in enerjisine methiyeler düzülse yeridir.Taraftarlarıyla,koçlarıyla,adım adım büyüyen takımlarıyla şampiyonluğu hak ediyorlar.Avrupa basketbolu son dönemde adaletli şampiyonlar çıkartıyor,umarım yarı finalin aksine genelde yaptıkları gibi roller dengeli dağılır ve düzenlerine erişmeleriyle şampiyon olurlar.Fransa'ya karşı yegane artıları kadın basketboluna da yansıttıkları ülkenin basketbol kültürü olacak.