Avrupa'dan Basketbol

Efes’in guc kaybettigi hali bile bence Fener’den cok daha iyi abi.Micic’i kaybetti Thompson koydu adamlar yerine.Larkin ve Clyburn’un yarisi kadar topcu yok Fener’de.Bir de yanlarina Micic gitse de Thompson eklemesi yaptilar.Senin elinde Calathes varken gidip Madar aliyorsun.Bir de hala Pangos falan kovaliyorsun :) Efes’in gecen sezon play-off yapamamasinin nedeninin aslinda kadro olmadigini Ergin Ataman’dan dinledik sezon sonunda.

Son 10 yila bakmak yerine Aziz Yildirim’in gidip Ali Koc’un geldigi ve Obradovicle gecen lale devri yillarinin sona ermesiyle bakmak lazim olaya.Yani 2019’dan beri.Acikcasi 2019’dan beri Fenerbahce 2014-2018 arasi etkinin yarisini bile yaratamadi Euroleague’de.Bence Maccabi ve Baskoniayla karsilastirirken buna da dikkat cekmemiz gerekiyor.Sonucta Obra gittikten sonraki donemde bu takimlar sizden cok daha az bir butceyle en az sizin kadar basarili olmuslardir.O Obrali yillar bir daha geri gelmeyecek abi,yasandi ve bitti :) Bence bunu kabul edin :)

Kisa rotasyonu bence ciddi anlamda sorunlu.Surada bir tane Euroleague ozelinde maci alip koparacak topcu yok.Veya bir kader macinda sazi eline alip “ben bu maci bugun kazandiracagim” diyecek karakter yok.Dorsey,Wilbekin,Madar falan bunlar klasik play-off kovalayan 10-15m Dolar butceli takimin parcalari olurlar anca.Guduric bu ekibin en yeteneklisi ama da sen de biliyorsun ki kader maclarinin Casper’i :) Bu sezon bunu cok yasattigi icin soyluyorum.Amacim trolluk degil.

Son olarak birsey ekleyeyim abi.Bayern icin emin degilim demenin sebebi su anki kadrosu olabilir.Dogru soyluyorsun bencede kadro olarak su an icin kagit ustunde cok kuvvetli degiller.Ama bir yerde Laso varsa ve arena Euroleague ise o takim her zaman potansiyeldir ki sonucta Bayern de eli ayagi duzgun topcular aliyor ve alacak.
Aziz Yıldırım - Ali Koç ile ilgili kısma itirazım yok :)
Efes için göreceğiz diyorum sadece, koç gitti, Micic gitti, Dunston gitti.. Thompson daha rüştünü ıspatlamadı bence. Takım kimyası çok önemli, şampiyon olurken herkes birbirini tamamlıyor, kabul ediyordu. Bakalım bu sene nasıl olacak.
Bizim böyle görülmemiz avantaj. Geçen seneye göre daha kötü olduğumuzu düşünmüyorum hala. Artı, 1-2 transfer daha da bekliyorum. Dorsey, Wilbekin, Guduric kaç kazandırabilecek isimler. Motley çok etkili, Hayes-Piere öyle. Sertaç ta eklendi. F4 malzemesi olmayabilir ama kesinlikle play-off yapabilecek seviyedeyiz bence.

Olympiacos 2023/2024 kadrosu

Walkup, Goss
Canaan, Larentzakis
Papanikolaou, McKissickS
Sikma, Peters
Fall, Milutinov

Geçen seneye göre güç kaybettiler. Bartzokas ile final four yaparlar ama şampiyonluk beklemiyorum. Yunanistan liginde de Ergin hoca üzecektir onları 😀
Sloukas kalsa kesinlikle güçlendiler derdim. Sloukas olmadan ne yapacakları Goss a bağlı.
Vezenkov - Sikma, Black/Bolomboy - Milutinovic değişiklikleri bence + yazar.

Olamaz bence. Ayaklar yavaş kalacak ve sınırlı özellikleri olan rotasyon. Milutinov inşallah sakatlığını atlatmıştır çok seviyordum onu.
Sertaç-Motley mesela çok iyi olabilir. Hem şutu hem savunması hem hücumu hem de ribaunt ve blok tehdidi olan bir rotasyon. Tavares zaten başlı başına haksız rekabet. Yanındaki uzunla net bir adım öndeler.
Olympiakos için ben farklı düşünüyorum. Sloukas,Vezenkov gibi kalıplardan kendilerini kurtarıp attılar. Mevcut kadro güzel bir değişim yolu gösterebilir. Gayet de yeterli kadroları var ellerinde. McKissicks istikrarı sağlarsa muhteşem işlere imza atıyor hücumda ve savunmada. Walkup daha da işin içine girecektir. Oyuncu bazında tavanları biraz kısıtlı görünebilir ama iyi işler yapacaklarını düşünüyorum bu sezon.

Ayrıca ;

Calathes 2'lik yüzdesi %52 / 3'lük yüzdesi %34

Pangos 2'lik yüzdesi %49 / 3'lük yüzdes %30

İlaveten; Calathes'in tecrübesi, top çalma yeteneği , savunması ve boy-size oranını işin içine katınca Pangos pek mantıklı değişiklik değil gibi. Daha geriye götüreceğini düşünüyorum. Zaten o boy ve kilodaki birisi savunmada ciddi anlamda handikap yaratacaktır.
Pangos un önceki yıllarına bakmak lazım, özellikle de zalgiris ve zenit sezonlarına. Kesinlikle daha yüksekti yüzdeleri.
Ve her şey demek de değil yüzde. Başa baş devam eden maçta Calathesi oynatamıyorsun son dakikalarda. Takip 3 metre geriden savunuyor veya faul yapıyor ve faul yüzdesi de 50 lerde, belki de altında.
Ha ben severim kendisini, kalsın isterim o ayrı :)

Fener Papagiannis'i almış. Sertaç-Motley-Papa oldu orası. Ataman da sağlam uzunlar istiyor belli.
Benim asıl anlamadığım, Efes 4 numarayı sadece Derrick Wills ile mi geçecek ? 5 numarada ise Pleiss-Jones-Zizic üçlüsünden Zizic bence fazlalık. Oyun kurucu mevkisi zaten eksik gibi görünüyor. İsmail Şenol'un dediğine göre Efes kadroyu tamamlamış. İlginç, bakalım ne olacak...

Papagiannis baya gereksiz olmus.Motley,Sertac ve Papagiannis uclusunun hepsi muhtemelen as pivot maasi alacak ama siz 40 dakikayi bu 3 oyuncuya nasil dagitacaksiniz.Hadi bir tanesi Vesely gibi 4’e kayabilen 5 numara olsa anlarim.Ama bu oyuncularin hic biri 4 oynamaz.Sertac bence iyi transfer ama Papagiannis yerine bir guard transferi kesinlikle daha iyi olurdu.Belki yine guard alirlar bilemem ancak Papagiannis eklemesi sure ve rol paylasimi acisindan 5 numarayi gereksiz sisirmis.

Aziz Yıldırım - Ali Koç ile ilgili kısma itirazım yok :)
Efes için göreceğiz diyorum sadece, koç gitti, Micic gitti, Dunston gitti.. Thompson daha rüştünü ıspatlamadı bence. Takım kimyası çok önemli, şampiyon olurken herkes birbirini tamamlıyor, kabul ediyordu. Bakalım bu sene nasıl olacak.
Bizim böyle görülmemiz avantaj. Geçen seneye göre daha kötü olduğumuzu düşünmüyorum hala. Artı, 1-2 transfer daha da bekliyorum. Dorsey, Wilbekin, Guduric kaç kazandırabilecek isimler. Motley çok etkili, Hayes-Piere öyle. Sertaç ta eklendi. F4 malzemesi olmayabilir ama kesinlikle play-off yapabilecek seviyedeyiz bence.
Bence sizin her takima karsi en buyuk artiniz Hayes-Pierre ikilisi abi.Bu sezon belli noktadan sonra Itoudis oyunu surekli forvetler uzerinden dikte etmeye calisti ve kismen basarili oldu.Ancak bu plan ne kadar surdurulebilir tartisilir.

Papagiannis baya gereksiz olmus.Motley,Sertac ve Papagiannis uclusunun hepsi muhtemelen as pivot maasi alacak ama siz 40 dakikayi bu 3 oyuncuya nasil dagitacaksiniz.Hadi bir tanesi Vesely gibi 4’e kayabilen 5 numara olsa anlarim.Ama bu oyuncularin hic biri 4 oynamaz.Sertac bence iyi transfer ama Papagiannis yerine bir guard transferi kesinlikle daha iyi olurdu.Belki yine guard alirlar bilemem ancak Papagiannis eklemesi sure ve rol paylasimi acisindan 5 numarayi gereksiz sisirmis.
Vesely - Udoh gayet iyi olmuştu, herikisininde şutu yoktu. Sertaç ve Papa 4 den de süre alabilir zaman zaman, şutları fena değil.

Vesely - Udoh gayet iyi olmuştu, herikisininde şutu yoktu. Sertaç ve Papa 4 den de süre alabilir zaman zaman, şutları fena değil.
Ama abi Vesely’de Udoh’ta aslinda orjinali 4 numara olan oyunculardi.Avrupa Basketbolu’nda size avantaji sayesinde Udoh 5 numaraya kolay adapte olmustu.Vesely’de zaten 4 numara oldugu icin zaten birbirlerinin surelerini calmiyorlardi.Vesely 4,Udoh 5 oynuyordu.Ikisi birlikte sahada oluyordu zaten.

Sertacla Papagiannis’in hic 4 oynamisligi var mi ? Benim bildigim yok.Hele Papagiannis kesinlikle 4 oynayamaz o hantallikla.

Motley - Papagiannis, Motley - Sertaç rahatlıkla oynar. Motley'in ayakları çabuk, atlet. Savunmada 4 numarayı o savunur. Hücumda Motley içerde kalır - Sertaç dışarda. Papagiannis - Motley'de rakibe göre rahatlıkla pozisyon alır.

Burada Vesely görevini görecek olan Motley, Sertaç ya da Papagiannis değil. Kaldı ki hem Udoh hem de Vesely dış şut denemiyordu, orta mesafe deniyordu, hatta Udoh o dönemde bu konuda daha iyiydi.

Fenerbahçe Beko, Madar'ın önüne kaliteli bir guard takviyesi yapar ve Tyler Dorsey'den faydalanmayı becerebilirse final four'un net adayı olurlar.

X-Madar-Şehmuz
Dorsey-Scotie-Melih
Guduric-Pierre-Tarık
Hayes-Sestina-Metecan
Sertaç-Papa-Motley

Lig ve Euroleague için gayet iyi kadroları oldu. Geçen seneden daha yüksek sıralama yapıp final four'a katılacaklarını düşünüyorum. Daha üstün başarılar için X ve Dorsey'in katkısı onlar için önemli olacak.

Sertaç pek dışarıda durabilecek biri değil, ayakları ağır kalıyor. Papa biraz gereksiz bir hamle oldu gibi. Elinde Sertaç gibi her şeyi yapabilen hem de Türk bir anahtar varken şutu olmayan ve hücumu çok kısıtlı bir uzun almak yerine tercihini 4 numaradan yana kullanmak daha mantıklı olur gibiydi sanki. Oraya da Sestina alınmış ama ne kadar doğru bir tercih tartışılır EL'de F4 hedefleyen bir takım için... Sikma'ya falan neden gidilmedi acaba bilmiyorum.
Pierre'i 4 numaraya kaydırabildiğin bir sistemde garda gitmen gerekirdi ama oraya da Madar gibi yine ne vereceği meçhul bir oyuncu alındı. Hem de elinde Dorsey, Wilbekin, Guduric, Calathes gibi her şeyden az yapıp hiçbir şeyi tam yapamayan şişkin bir rotasyon varken.. Bunların da transfer mekanizması sıkıntılı işliyor bu sene.

Fb bu sene büyük ihtimalle F4 yapar zaten. Geçen sene kıyısından döndüler. Bu sene bazı yıldızların NBA'e gitmesiyle önemli takımlardan da zayıflayanlar oldu.

Fb ise tam tersi önemli oyuncularından birisini kaptırmayıp güçlendi

Kızılyıldız Campazzo'yu kaybetti ama Teodosici ve muhtemelen Napier'i alacaklar. Ayrıca Hanga ve Tobey'i de kadroya kattılar. Onlarda bu sene iddialı olacaktır.

Şimdi de Bolomboy çekmişler. Çok güzel kadro kuruyorlar onlarda.

Partizan azıcık öne çıkınca onlarda geride kalmamak için gerekli yatırımı yapmışlar. Keşke bizde bu konuda Fb Beko'dan geride kalmasaydık.

Son Dakika: Rokas Giedraitis, ismi çıktı şimdide. Kızılyıldız ne yapıyor öyle? 😄

Teodosic, Napier, Topic
Nedovic, Lazic
Hanga, Giedraitis
Mitrovic, Bolomboy
Tobey, Simonovic, Raduljica

Son düzenleme: