Avrupa'dan Basketbol

Allie Quigley çok büyük oyuncu. Bizde oynarken de müthiş maçları vardı. Şimdi hatırlamıyorum hangisiydi ama iç sahada avrupa maçında 36 sayı atmıştı galiba. Saf yetenek. O gittiğinden beri kadromuzda öyle bir oyuncu yok maalesef. Fenerin de üzerinde nasıl bir lanet varsa ne yapsalar ne etseler bu kadın basketbolunda bir türlü olmuyor. Yıllardır inatla deniyorlar da. İlginç gerçekten.
 
Son düzenleme:
Quigleye en yakın oyuncumuz Hartley'di onunla bile arasında 1 gömlek vardır öyle büyük oyuncu.

Ekaterinburg'a düşük profil denmiş ama bence doğru değil. Ciddi anlamda gelmiş geçmiş en iyi kadrosu olabilir hatta. Ama FB'nin kadrosu da aynı derecede genişti.
 
EL takımlarını kenara koyuyorum,İspanyol takımlarında ciddi derecede rakibi küçümseme hastalığı var.Üzerine basarak diyorum,bu durum hastalık haline dönüşmüş bunlarda.Çokta iyi oldu Pınar Karşıyaka hakemlerin Zaragoza lehine saçma kararlarına rağmen finale çıkmayı başardı.

Geçen gün Tenerife Strasbourg'u küçümsedi,elendi.Burgos Holon karşısında zorlandı.Bugün Zaragoza Morgan erken 4'leyince ve 8 sayı öne geçince,kazandık maç bitti havasına girdiler.

Hakemler Metecan'a yapılan sert faulü es geçti zararımıza oldu,Taylor'a yapılan faulleri es geçti ritmimiz düştü.Karşıyaka aleyhine olan saçma kararlara rağmen Onuralp ve Mahir ile direnerek kazandık !
 
Burgos 2.yarı çok iyi takım oyunu oynayarak Karşıyaka'nın rakibi oldu.Burgos çok fazla ikili oyun oynuyor.Fakat ben Morgan-Semih ikilisinin,özellikle Morgan'ın Rivero ile Kravic'i durduracağını düşünüyorum.Geriye Mcfadden ve Benite kalıyor.Benite'yi oyunun dışında tutabilirsek ve faul problemi yaşamazsak şampiyon biz oluruz.
 
Karşıyaka hücumda çok kötü tercihlerde bulunuyor.Sek Henry maçın içine gireyim derken kötü şutlar atıyor.Mbaye bile iyi başladığı maçta saçma sapan atışlar deneyip durdu.Morgan zaten maçın başında 2'ledi sonradan girince o da kaçırdıkca kaçırdı.Taylor desen 1-2 kez iyi çembere gitti ondan sonra o da saçmaladı.

Ya her şeyi geçtim siz buraya kadar Morgan'ın el üstü üçlükleriyle mi geldiniz ? Rakibe 1 pozisyonda 3-4 kez hücum etme hakkını tanıyorsunuz,ribaund umrunuzda bile değil.

Toparlanın beyler.
 
Son 1dk kala 59-60 geridesin top sende,Mbaye topu paylasmadan kaldırıp Kevin Durant gibi üçlük denedi,ama kendisi Kevin Durant olmadıgından sokamadı ve o an maç bitmiş oldu.

Nyumburk karsısında ribaund sorunu yasıyorsun,Zaragoza karsısında ribaund sorunu yasıyorsun.Bu aksam ribaund sorunu yasıyorsun.Hücumda yanlıs veya zorlama tercihler.Yazık yani.Karşıyaka bugün kazanabileceği maçı kaybetti.2.olan takımları herkes unutur,önemli olan kupayı kaldırabilmek.
 
Yolu daha önce iki kere Türkiye'ye düşen Stevan Jelovac, 32 yaşında hayatını kaybetmiş.

Oyuncu 14 Kasım'da AEK antrenmanında fenalaşıp beyin kanaması geçiriyor. Önce Yunanistan'da, sonra da Sırbistan'da toplam 3 hafta boyunca yaşam destek ünitesine bağlı kalmış ama hiçbir yanıt vermeyince ailesinin onayıyla beyin ölümü gerçekleşmiş.

Sporcu ölümleri nedendir bilmem ama insanı bir kat fazla üzüyor...

Allah rahmet eylesin.
 
Bugün Telekom Trento deplasmanında kazandı fakat adeta Allah Telekom'u korudu sanki :) Telekom yardımcı koçu öyle hamleler yapıyor ki sanki Telekom koçsuz maça gelmişte Trento koçuna bizim tarafada sen koçluk yapar mısın denilmiş gibiydi :)

Yapılan çok kötü rotasyonlar,kötü hamleler,mola almak isteyip iptal ettirip 2 pozisyon üst üste tekrardan sayı yiyince 12 fark 3'e düşünce mola almalar,defalarca Can'a top kullandırmalar,21 saniye hiçbir şey üretilememesi,Aubrey Dawkins girmeliyken Aaron Harrison ile Clemmons'ın girmesi ve son olarak son 1.30 dk kala top Telekom'dayken Jajuan Johnson'ı çıkartıp Erdi'yi oyuna alıp Samet ile post up oynayıp hücum faul yapılması.

Eğer ismimiz Türk Telekom ve Türklerle maçı da kazanırız denildiyse tebrik ederim.Fakat Trento'nun çok kötü oynadığı unutulmamalı.
 
Şu an Çukurova'yı büyük şaşkınlıkla izliyorum.Hadi arkadaşım ya 7 tane yabancın var,rakibin Gernika,ağır favorisin,3.çeyreği 22 sayı geride tamamlıyorsun,68 sayı yiyerek.

Yani Eurocup'ta iddiali olmasını beklediğim takım Valencia karşısında çok kötü oynasa ve ezilse anlarım bu nedir harbiden ?

Son çeyrek Çukurova farkı eritmeye çalışıp rövanş adına bir hamlede bulunacak mı bakalım ?
 
Önümüzdeki haftadan sonra Çukurova'dan ayrılan yabancılar olacak mı ? Şu an tek merak ettiğim şey bu.

Ülkemizde kadın basketbolu çok üzücü noktaya doğru gidiyor.Geçen seneye göre bakınca,İzmit'in,Botaş'ın,Elazığ'ın zayıf kadrolar kurması,Hatay'ın Kalani ile vedalaşması,Galatasaray'ın yabancı diye Kaela Davis'i alması vs.

İnsallah Ormanspor ve Nesibede işler hep iyi gider 🙏
 
Çukurova-Gernika rövanş maçı rakipteki covid problemleri nedeniyle ertelenmişti,dün öğleden sonra oynandı ve Çukurova rakibini 29 sayı farkla yenerek turladı.

İlk 3 çeyrek hem taraftar hemde Çukurova mükemmeldi.Farkta 37 sayıya kadar çıktı.Hiçbir sorun yoktu.

Ama ne olduysa ondan sonra oldu.3.çeyreğin bitimine 3 dk kala,o mükemmel taraftar bir anda maçı bırakıp salonu konser alanına çevirdi.Şarkılar-türkülerle maç oynanmaya başladı.

Rakip takım 8 kişi olmasına ve 4 oyuncusu faul probleminde olmasına rağmen Çukurova koçu,sanki futbol maçı gibi süreye oynatmaya başladı takımı.

Son çeyrek 9 dk 17 saniye boyunca Çukurova sadece 2 sayı atabildi.Rakipte farkı 24'e kadar çekti.Son 45 sn kala rakip hücumdan boş dönünce,korkulan olmadı ve Çukurova bulduğu sayılarla turlamış oldu.

 

Üst