Basketbolda Şike

Beşiktaş maçından sıyrılmak için çivi çiviyi söker mantığıyla Valencia-Asvel maçını izlemeye başladım;karşımda Recep Ankaralı.Kaydı silmem 5 saniye sürmedi.Geçen sezon Bandırma'da bir iki pozisyon için aşırı tepki verdiğimizi düşünüyordum.Az bile yapmışız.
Tribündergide bu konuyla alakalı güzel bir yazı vardı.Bu adamlar güce tapıyor.Tarafsız olma ihtimalleri yok.Yerlerine hakem bulunması gibi bir lüks de yok.Ya o düdükler bize dönecek ya da geçen sezonki senaryo tekrarlanacak.Keşke arası olsa,sonuca oyuncular karar verse.

Bu konu ile ilgili hukuki-idari ve kamuoyu oluşturmak adına gereken herşey yaplmalı işin ilginç yani basketbol açısından bu kadar önemli bir haber (deşifrenin ayrıntıları) ne hikmetse henüz herhangi bir basketbol sitesinde yer almadı sanırım

Ben derim ki Telegol'e mail atarak başlayabiliriz bir şeyler yapmaya. Şu anda şikeyi en çok konuşan program onlar. Başka programlar varsa onlara da mail atabiliriz.

Geçen sene fener serisinde özellikle dişi aslanlarla yaşadığımız her şey apaçık ortada dururken, basketbolda şike yoktur demek çok komik adamlar tarihe geçti bir takım lehine yanlış hatırlamıyorsam 75 faul çalarak ama ona rağmen kılpayı kaçırdık varın gerisini siz düşünün. Benim görüşüme göre federasyon yok fenerasyon var bu ülkede, sporcularımızın ve taraftarın emeklerini çalmak en büyük şike ve hırsızlıktır. Yönetimin bu konuda kesinlikle pasif kalmaması gerekiyor. Son olarak bizden kimse alkış beklemesin herkes hak ettiğini alacak bu sezon ipekçide ve heryerde...

Nedim Karakaş varsa her şey vardır arkadaşlar, geçtiğimiz yıllarda nasıl gözü dönmüşçesine şeyler yaptığını biliyoruz. Buradan hareketle karakter analizi yaparsak takımı uğruna her türlü pisliği yapabilecek haysiyette bir insan olduğu izlenimi benim hafsalamda oluşuyor... Yönetimimizin bu olayın aydınlatılması için gerekli takipleri yapmasını, ismi geçen kişilere de hukuki olarak bir delil bulunmuyorsa dahi federasyon nezdinde birtakım çalışmalar yapmasının gerektiğini düşünüyorum.

Velevki şike olmadı şu konuşma bile başlı başına işin etiğine aykırı "herşey kontrol altında ne demek" Oyuncular ve koçlar dışında hakemler yada başka sıfat sahipleri de mi kontrol ediyor final serisini ? Nasıl Kontrol ediyor ? FB yöneticisi ile Bir hakem Galatasarayın iç işlerini neden konuşur ? Galatasaray başkakının geleceği hakkında ahkam kesmek bu iki kişinin görevi midir haddi midir ? Teneke bağlamak gibi seviyeli !! ifadeler neyin nesi ?Susturamamış milleti gibi bir uslub ne oluyor ? Bu arkadaşlar sinkafın dibini bulacak kadar ahkap çavuş mu ?

Bu arada İnternet'de -sosyal medya'da hangi bloglar yazarlar çizerler bu olayın tam olarak üzerine gidecek kimler eyyamcılık yapacak yuvarlak-ortadan bir duruş sergileyecek göreceğiz bu olay bu yönü ile de turnasol kağıtı vazifesi görecek.

alisamiyen.net bir taslak gördüm.Bence bizde bunun üstüne gitmeliyiz.

Bu arada FIBA'nın web sitesi: http://www.fiba.com/pages/eng/fc/tool/cont.asp?
e-mail: info@fiba.com

Dear Sir/Madam;

The football match-fixing investigation by turkish authorities led to many arrests is now completed. The indictment was accepted on 09.12.2011 by the court, lifting the confidentiality clause and so revealing the numerous attempts and records to match fixing and incentive payments, blackmailing decision makers in organizations and gaining unfair advantage using criminal actions NOT ONLY within the Turkish football world but also within the BASKETBALL world as well.
The prosecutor discovered that Game 6 of the last year final series between Fenerbahçe Ülker vs Galatasaray was manipulated and before the game, phone coversations were made between Fenerbahçe Ülker basketball manager Semih Özsoy and Recep Ankaralı, the referee of the game, regarding match-fixing. OCCB and the prosecutor invoked Ankaralı, who was the referee of Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Turkish Basketball Final, Erşan Kartal, who was the second referee of the final game and Alper Özgök, who was the third referee of the final game and Fenerbahçe Ülker Basketball Manager Semih Özsoy.
As a Turkish basketball fan, I would like FIBA to start it's own investigation just as UEFA and FIFA did and force the Turkish Basketball Federation to impose sanctions to individuals and clubs involved in this scandal.

Sicerely,

Onu bunu bilmem de eger o Recep Ankarali denen hakem musveddesi bir daha bizim maclarimiza verilirse,o salonda siddet ve kufur engellenemez,ki kendisi cok sever eyyami.Abdi Ipekci'de en ufak bir taskinlik olsa anons,Sinan Erdem'de sabir kupu.Ne oldugun,foyan meydana cikti.Yaziklar olsun sana.

basketfaul sitesine bu konuyla ilgili yazi yazdim silmişler bu kadar ilkeliler işte!!!bunlarin sitelerine hep birlikte yazalim hepimizin yazilarinida silebileceklermi??

basketfaul sitesine bu konuyla ilgili yazi yazdim silmişler bu kadar ilkeliler işte!!!bunlarin sitelerine hep birlikte yazalim hepimizin yazilarinida silebileceklermi??

Ben de yazdım benimkini de onaylamadılar zaten özgüven abidesi site sahipleri abuk subuk maddi hatalar yapıyor uyarı mesaj atıyorum yayınlanmıyor yada Rus ligini zayıf lig ilan etmek gibi (CSKA,Khimki,Kazan,Sn petersburg,Kuban gibi bir çok güçlü takımın olduğu) muthiş yorumlara katılmadığını belirten mesajlarımıda yayınlamadılar yani o sitede ki yorum bölümünün adı yorum sadece

alisamiyen.net bir taslak gördüm.Bence bizde bunun üstüne gitmeliyiz.

Bu arada FIBA'nın web sitesi: http://www.fiba.com/pages/eng/fc/tool/cont.asp?
e-mail: info@fiba.com

Dear Sir/Madam;

The football match-fixing investigation by turkish authorities led to many arrests is now completed. The indictment was accepted on 09.12.2011 by the court, lifting the confidentiality clause and so revealing the numerous attempts and records to match fixing and incentive payments, blackmailing decision makers in organizations and gaining unfair advantage using criminal actions NOT ONLY within the Turkish football world but also within the BASKETBALL world as well.
The prosecutor discovered that Game 6 of the last year final series between Fenerbahçe Ülker vs Galatasaray was manipulated and before the game, phone coversations were made between Fenerbahçe Ülker basketball manager Semih Özsoy and Recep Ankaralı, the referee of the game, regarding match-fixing. OCCB and the prosecutor invoked Ankaralı, who was the referee of Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Turkish Basketball Final, Erşan Kartal, who was the second referee of the final game and Alper Özgök, who was the third referee of the final game and Fenerbahçe Ülker Basketball Manager Semih Özsoy.
As a Turkish basketball fan, I would like FIBA to start it's own investigation just as UEFA and FIFA did and force the Turkish Basketball Federation to impose sanctions to individuals and clubs involved in this scandal.

Sincerely

Alıntı yapayım da 3. sayfada da görülmüş olsun.

Bu metni varolan bütün mail adreslerinizle FIBA'ya mail olarak atın, çevrenizdeki Galatasaraylıları da bilgilendirin. Çok çok önemli.

Yeterli İngilizcesi olanlar kendileri yazarsa daha kısa bir metin de olsa daha etkin olur diye düşünüyorum .Taraflar hala üç maymunu oynuyor yalnız biz de buna dahiliz hala ses seda yok

Bu arada ilgili maile atıf gösterek görüşme ayrıtıları da eklenebilir mi acaba İngilizcesi iyi arkadaşlar çevirebilirse (malesef benim ki özellikle Türkçe İngilizce çeviri için oldukça yetesiz)