Basketbolda Şike

bu konuyu her yerde duyurmalıyız twitter ve facebookda kulübün resmi sayfaları var orada söyleyelim bu kanı bozuklar cemal nalga olayında resmi sitelerinden TAKİPÇİSİYİZ diye bildiri yayınlamışlardı bu konuda kulüpten sert bir açıklama ve şampiyonluğun bize verilmesini istiyorum. Evet ceza hukukunda savcı yeterli delil olmadığına kanaat getirmiş olabilir fakat spor hukukunda yaptırım uygulanmalı şampiyonluğumuz geri verilmeli, recep ankaralı düdüğünü asmalıdır. Her şey kontlolümüz altında diyor haysiyetsiz. Arkdaşlar bu boş bir konu değil lütfen ilgi gösterelim sosyal medyada tepkimizi dile getirelim. Konuyla alakasız ama Juventus sırf hakem atamalarına karıştığı için küme düşürüldü, bunlar bırak hakem atamalarına karışmayı (zaten onuda yaptılar bayan baskette 3 kez değişti) haysiyetsizlerle enseye şaplak ..te parmak olmuşlar.

Öncelikle naçizane önerim konunun sabitlenmesidir.
Çünkü gerçekten her şeyden önemli olan bir konu...

Sağolsun Barış Telli arkadaşımız güzel bir metin yazdı ve alisamiyen.net'te paylaşıma koydu. FIBA'ya yollamaya başladık.

Metnin İngilizce ve Türkçesi:

Dear Sir/Madam;

The football match-fixing investigation by turkish authorities led to many arrests is now completed. The indictment was accepted on 09.12.2011 by the court, lifting the confidentiality clause and so revealing the numerous attempts and records to match fixing and incentive payments, blackmailing decision makers in organizations and gaining unfair advantage using criminal actions NOT ONLY within the Turkish football world but also within the BASKETBALL world as well.
The prosecutor discovered that Game 6 of the last year final series between Fenerbahçe Ülker vs Galatasaray was manipulated and before the game, phone conversations were made between Fenerbahçe Ülker basketball manager Semih Özsoy and Recep Ankaralı, the referee of the game, regarding match-fixing. OCCB and the prosecutor invoked Ankaralı, who was the referee of Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Turkish Basketball Final, Erşan Kartal, who was the second referee of the final game and Alper Özgök, who was the third referee of the final game and Fenerbahçe Ülker Basketball Manager Semih Özsoy.
As a Turkish basketball fan, I would like FIBA to start it's own investigation just as UEFA and FIFA did and force the Turkish Basketball Federation to impose sanctions to individuals and clubs involved in this scandal.

Sincerely,

Türkçesi :

Sayın yetkili,

Türk makamları tarafından Temmuz ayında başlatılmış olan ve birçok gözaltı/ tutuklamalara neden futbolda şike soruşturmasının ilk aşaması tamamlanmıştır. Iddianame’nin mahkeme tarafından 2011/09/12 tarihinde kabul edilmesiyle ve dolayısıyla gizliliğin ortadan kalkmasıyla birlikte tüm belgeler kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Türk futbolundaki türlü çete, şantaj, tehdit ve şike faaliyetlerini gün ışığına çıkaran bu iddianamede Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray basketbol takımları arasında geçen yıl oynanmış olan final serisi hakkındaki iddialar da yer almıştır. Türk basketbolu ve FIBA için yüz kızartıcı olan bu iddialara göre final serisinin 6. maçından önce Fenerbahçe Ülker yöneticisi Semih Özsoy maçın hakemi Recep Ankaralı’yı arayarak telkinde bulunduğu belirlenmiştir. 16 Haziran'da yapılan telefon konuşmalarına ilişkin, Semih Özsoy'un yanı sıra maçın hakem üçlüsü Recep Ankaralı, Erşan Kartal ve Alper Özgök'ün ifadelerine başvurulmuş ve Türk makamları tarafından Türkiye Basketbol Federasyonu’na bilgi verilmştir Ancak verilen bilgiler neticesinde TBB konunun üzerine gitmek yerine konuyu örtbas ettiği kamuoyu tarafından görülmektedir.Bir basketbol hayranı olarak beklentim ,futbolda UEFA ve FIFA’nın kararlılıkla üzerine gittikleri bu soruşturmanın FIBA tarafından da ivedilikle takip edilmesi ve ayrı bir soruşturma çerçevesinde konunun araştırılmasıdır.

Saygılarımla,

Bu metne ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bazı eklemeler veya değişiklikler yaparak da yollayabilir. Ayrıca FIBA ile beraber bu konuyla alâkadar olabilecek başka hangi merkezlere yollayabiliriz? Fikri olan arkadaşlarımız paylaşırsa iyi olur...

Son olarak : Bu konuda halâ ses sedâ çıkarmayan kulüp yönetimimizin de bu konuda ne gibi bir çalışma yaptığını sormak veya halen yapmadılarsa da niye yapmadıklarını sormak için resmi sitemizden de yönetime bir mesaj yazmayı ihmâl etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Selametle...

Öncelikle kulübe atalım bu olaydan bir şey çıkacaksa kulubün baskısıyla çıkar, kulüp takipçisi olmazsa hiçbir şey olmaz.

Burada tek sıkıntı herşey kontrol altında ifadeside değil bu ifade ciddi mide bulandırıcı bir ifade altında herşey olabilir ama ispatı ne kadar mümkün bilmiyorum ama diğer bir noktada Galatasaray klübü ve Galatasaray klübünün başkanının geleceği ile ilgili böyle seviyesiz bir uslup ile yapılan bir konuşmanın tarafı olmak faal bir hakemin harcı mıdır ? Üzerine vazife midir ? Böyle bir sohbeti Galatasarayın ezeli rakibinin yönetici ile yapabilmek neyin ifadesidir ?

Şunu söylemeliyim ki Ek Delil klasörlerinin 41.klasörünün 1 ve 7 sayfasına kadar incelerseniz bir kokuşmuşluğun olduğunu anlayacaksınız..Şunu kesin söyleyebilirimki, basketbol final serisinde semih özsoy nedim karakaş ve recep ankaralı maçları kesinlikle manipüle etmiş..

Şunu söylemeliyim ki Ek Delil klasörlerinin 41.klasörünün 1 ve 7 sayfasına kadar incelerseniz bir kokuşmuşluğun olduğunu anlayacaksınız..Şunu kesin söyleyebilirimki, basketbol final serisinde semih özsoy nedim karakaş ve recep ankaralı maçları kesinlikle manipüle etmiş..

Ben açamadım o klasörleri sadece o sayfaları yana can alıcı bölümler bir şekilde paylaşmak mümkün mü ?

Çok teşekkürler ....

Yalnız aytıntılar çıktıkça mide bulantırıcılık artıyor

İşin ilgiç yani bu kadar ayrıntı açığa çıkmş federasyon uyuyor medya uyuyor temenni ederim bizimkiler hukuki değerlendirme için vakit kaybediyorlardır sadece

Bu belgelerin tamamı ve mümkünse ingilizce çevirilerini de FİBA'ya ulaştırmanın bir faydası olabilir mi bu konuda ne yapılabilir ?

Çok teşekkürler ....

Yalnız aytıntılar çıktıkça mide bulantırıcılık artıyor

İşin ilgiç yani bu kadar ayrıntı açığa çıkmş federasyon uyuyor medya uyuyor temenni ederim bizimkiler hukuki değerlendirme için vakit kaybediyorlardır sadece

Bu belgelerin tamamı ve mümkünse ingilizce çevirilerini de FİBA'ya ulaştırmanın bir faydası olabilir mi bu konuda ne yapılabilir ?

Kutay abi, Bırak ingilizceye çevirmeyi falan...Bütün taraftarlarımız uyuyor bildiğin...

Memleketin adalet sistemi çöküntüde malesef ,bu dosyaların FİBA&ULEB yetkililerine ulaştırılması gerekiyor Türk yetkililerin elinden hiç birşey gelmez.

Hakkaten bizim taraftarımız bile uyuyor. Yahu göz göre göre adamlar her tarafa ahtapot gibi saldırmışlar ve bizimkilerden çıt yok.

Şu adamların hala maç yönettiğine inanamıyorum herifler bayan basketbolda da olayları kesin karıştırdılarda kimsenin sesi çıkmıyor vay anasını ya Fener gel bizim halı saha maçını da şikeyle onu da yaparsın .