Bayanlar Euroleague

Spartak 4. kez şampiyon




Bayanlar Euroleague'de finalde Ros Caceres'i 87-80 yenen Sartak Moskova Region üstüste 4. kez Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Avrupa'nın 1 numaralı kupasında başarıya ulaşan Rus ekibinde Diana Taurasi 29 sayıyla sahanın en skoreri olurken, finalin 'En Değerli Oyuncusu' seçildi. Kupanın üçüncülük dördüncülük maçında ise diğer bir Rus ekibi UMMC Ekaterinburg, Polonya temsilcisi Wisla Can-Pack'i 84-50 yenmeyi başardı. Bu maçta Türk hakem Engin Kennerman düdük çalarken, eski Fenerbahçeli oyuncu Cappie Pondexter, 22 dakikalık sürede 2 sayı (2s: 1/4, 3s: 0/1), 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ve 1 blok'a imzasını attı.

SPARTAK MOSKOVA (24-25-14-24): 87
Janel Mc Carville 20 (2s: 8/11, 3s: 1/1, 13 rib, 4 as, 2 tç, 1 blk, 3 tk)
Marina Karpunina 5 (2s: 1/2, 3s: 1/3, 1 rib, 1 as, 3 tç, 1 tk)
Anete Jekabsone-Zogota 0 (2s: 0/1, 3s: 0/1, 1 rib)
Ilona Korstin 16 (2s: 7/11, SA: 2/2, 4 rib, 2 as, 1 tk, 1 tç)
Sue Bird 5 (2s: 1/4, 3s: 1/2, 3 rib, 6 as, 1 tç, 4 tk)
Irina Osipova 8 (2s: 3/5, SA: 2/2, 7 rib, 3 as, 1 tk, 2 tç, 2 blk)
Diana Taurasi 29 (2s: 8/14, 3s: 2/5, SA: 7/10, 6 rib, 2 as, 2 tç, 6 tk)
Natalia Vieru 0
Kelli Miller 0 (2s: 0/1, 2 rib)
Sylvia Fowles 4 (2s: 1/1, SA: 2/4, 2 rib, 1 tk)

ROS CASERES (23-16-18-23): 80
Jana Vesela 5 (2s: 1/3, 3s: 1/1, 3 rib, 1 as, 2 tk, 1 tç)
Belinda Snell 12 (2s: 2/3, 3s: 2/5, SA: 2/4, 1 rib, 2 as, 2 tç, 1 tk)
DeLisha Milton-Jones 19 (2s: 7/11, 3s: 1/2, 8 rib, 3 as, 5 tk)
Laia Palau 4 (2s: 2/4, 2 rib, 2 as, 4 tç, 5 tk)
Elisa Aguilar 0
Anna Montanana 10 (2s: 3/4, 3s: 1/7, 2 rib, 2 as, 1 tk, 1 tç)
Amaya Valdemoro 14 (2s: 5/9, 3s: 0/2, 3 rib, 1 tk, 2 tç)
Erika De Souza 16 (2s: 7/16, 3s: 2/5, 7 rib, 2 tç, 1 blk)
 
Fenerin kadro sorunu var artık.. Taurasiyi de alsalar. Nevlin olsun Nevriye olsun yaşlandılar. Yerlerine yerli rotasyonunu güçlendirmeleri gerekiyor. Sonuçta en az iki türk oyuncu ile maça başlamak zorundalar. Bunların rotasyonunu saymıyorum bile... Bu anlamda avantaj bize geçiyor Sophia'nın yerli statüsüne geçmesi ile birlikte..
 
Fenerbahçe iki yıldır Taurasi'nin peşinde. Üstelik Aziz Yıldırım bayan voleyboldaki başarıdan sonra bayan baskette de ciddi bir atılım yapılacağının sinyalini verdi. Bu iki branş, örneğin erkek voleybol ve basketbolla karşılaştırdığınızda bir iki yıldızla ciddi anlamda atılım yapabileceğiniz branşlar. Üstelik bence, iyi bir yabancı hocayla da anlaşacaklar. Fenerbahçe, şampiyon olmasa da Eurolig'e gidiyor mu? Eğer gidiyorsa, Taurasi'nin İstanbul'a gelmemesi için bir sebep yok. Eğer böyle bir durum varsa, Taurasi FB'nin Eurolig'e katılması durumunda gelir yalnızca.
Bizim elimiz de armut toplamayacaktır diye düşünüyorum. Yoksa böyle düşünmemeli miyim? :)
 
Öyle birşey olacağını sanmam Taurasi hayatta gitmez fenere.Hem gitsede birşeyin değişeceği yok Seimone de en az onun kadar iyi hatta ondan daha iyi bir oyuncu bana göre.
 
Kanarya bombayı patlattı

Avrupa'da büyük hedefler peşinde olan Fenerbahçe, Bayan Basketbolunun 1 numaralı isimini renklerine bağlamak için gün sayıyor. Turkbasket'in İspanyol basınından aldığı haberlere göre Bayanlar Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan Spartak Moskova'nın ABD'li süper yıldızı Diana Taurasi (13), Sarı-Lacivertlilerle el sıkıştı. 28 yaşında ve 1.83 metre boyundaki Taurasi`ye sezon başında teklif getiren Fenerbahçe'nin ısrarı sonunda meyvesini verdi. Babası İtalyan olan Taurasi, AB pasaportu sahibi.

Kariyerinde 2 Olimpiyat Şampiyonluğu'nun yanısıra 1 Dünya Üçüncülüğü bulunan Taurasi'nin 18 Yaş Altı'nda 1 Dünya Şampiyonluğu, 19 yaş altında 1 Dünya Üçüncülüğü bulunuyor. Geçen sezon WNBA'de hem sezonun hem de final serisinin MVP ödülünü kazanan Taurasi'nin Spartak Moskova'da 1.5 milyon dolara yakın ücret aldığı ileri sürüldü
 
Çoğu yerde Taurasi'yle anlaştıkları yazıyor bunun yanında spartak moskovanın koçuylada büyük ihtimalle anlaştıkları haberleri var
 
Sezai Saçak' Alıntı:
simone augustus daha iyi bir oyuncu bunu bilin ve rahat olsun sühan abinin dedikleride var ama bizim elimizde armut toplamaz.
Kusura bakmayında saçmalamışsınız bence tamam Augustus çok büyük bir oyuncu bize çok katkısı oldu dünyanın en iyi 5 oyuncusundan biridir bencede ama Taurasi bayan basketbolunun uç noktası alırlarsa tebrik etmekten başka birşey gelmez elimizden.
 
Diana Taurasi Dunya'nin en iyi bayan basketbol takiminin en iyi oyuncusudur.Spartak Moskova batmadigi surece İstanbul'a gelmesi mucizedir.Tek bir oyuncuyla bir takimin nerelere gelip nerelere gelemedigini daha once gorduk oyle degilmi ?

Kisaca benim icin Diana = Women's Basketball
 
Spartak moskova'nın başkanı öldü sanırım. Bu yüzden takımın önümüzdeki senede aynı kadro ile devam edeceği şüpheli..

Seimone- Taurasi arasında çıplak gözle ikisini birden seyretmediğim için ben kıyas yapmıyorum. Amerikan milli takımının yıldızi olan, sakatlanmadan önce MVP sıralamasında lider durumda bulunan Seimone un bu tarz verileri dikkate aldığımızda Taurasi'nin önünde olduğunu söylüyorum. Ama benm görüşüm biri Kobe ise diğeri Lebron. Yani hangisi daha iyi, net olarak söyleyemeyiz. Tabii Seimone seneye bize geliyormu gelmiyormu onuda bilemiyorum hala...
 
Aykun Alan' Alıntı:
Diana Taurasi Dunya'nin en iyi bayan basketbol takiminin en iyi oyuncusudur.Spartak Moskova batmadigi surece İstanbul'a gelmesi mucizedir.Tek bir oyuncuyla bir takimin nerelere gelip nerelere gelemedigini daha once gorduk oyle degilmi ?

Kisaca benim icin Diana = Women's Basketball


Bu transferde sorun sadece paraysa Fenerbahçe 10 tane Taurasi getirir. Zaten gelecek sene acıbadem gibi bir sponsor bulacaklarmış bayan basketbola
 
Seimone eskisi gibi olduğu ve döndüğü sürece sorun yok.

O tam sağlıklı dönsün,bu sene WNBA'de Minnesota'yı, seneye Türkiye'de Galatasaray'ı tek başına şampiyon yapar.

Taurasi'nin başarılarını da tek tek tarihe gömer Seimone.Yeter ki sağlıklı dönsün.
 
Biraz gerçekçi bakmak lazım Augustus'un dünyanın en iyi 4-5 oyuncusundan biri olduğu aşikar ama Taurasi önceden de dediğim gibi bayan basketbolunun tanrısı uç noktasıdır.Ama tek Taurasi ilede olacak iş değil tabi su kadrounun üzerine sırf Taurasi alırlarsa Augustus'un dönüşü ve Sophia'nın Türk oluşuyla beraber karşımızda durmaları cok zor olur.
 
Tek bizim medya da değil bu haberler. İspanyol basınında da o takımın Taurasi ile anlaştığı haberleri çarçaf çarşaf çıkmaya başlamış. Yabancı bir hoca da geleceğini düşünürsek değişim başladı. S.Moskova'nın hocası gelirse, yavru Spartak karşıya kurulur inceden inceden.
 

Üst