BBL 13. Hafta | Banvit 74 - 67 Galatasaray MP

4 tane as adam sakat siz hala eleştiri derdindesiniz. rakipler bizi orasını burasını yırtarak anca yenebiliyor.
tam kadro olabilsek sürklase ederiz biz bu ligi, taş gibi takımız.

Hawkins ve Gordon sakat diyoruz da bu adamlar niye bu kadar süre alıyor? Rakipler kadrolarının yarısı gücündeki guardlarını tam iyileşsin diye oynatmazken biz neden oyuncuları uzun süre sahada tutuyoruz? Gordon'ın sakatlığı o kadar belliyken neden son çeyreğe kadar neredeyse çıkmadan oynuyor? Hawkins sakatsa neden yaklaşık 37 dakika süre alıyor? Hawkins ya sakat değil ya da sadece bir maç kazanmak için bütün sezon risk ediliyor.

Sezon başından beri kaybettiğimiz bütün maçlara takım ve taraftar olarak bahane buluyoruz. Rusya'da yorgunduk, İzmir'de oyun durdu kaybettik, Ülker Arena'da transferler gelmedi ve bu hafta sakatlıklar yüzünden kaybettik ve Arroyo gelmedi. Yanlış yoldayız bence.

Oyuncu hareketlerine gelince de takımın 1 numarasında sorun var diyoruz, 2 numarasında sorun var diyoruz, pota altında istikrarlı hücum ve savunma sorunu var diyoruz. Konuştuğumuz sorunlar o kadar çok ki ama hala en iyiyiz diyebiliyoruz. Ben çözemedim bu işi açıkçası. Rakiplerin oyuncuları çok iyi diyoruz ama ona rağmen ezeriz diyoruz. Ya aramızda bahsettiğimiz kadar kadro farkı yok ya da biz oyun olarak ileride olduğumuz için böyle konuşuyoruz. İkisi de olmadığına göre sorunu yaratan biziz bence. Takımı bugüne kadar hep göklere çıkardık ve defolar ortaya çıkınca da işin içinden çıkamıyoruz.

Bu arada Arroyo da hayırlı olsun. İnşallah sorunlar çözülür. Koçun her istediği yapıldı, artık direksiyon onda.

Ligin en iyi ve en oturaklı kadrosuna sahibiz. saydıklarımız sıradan bahaneler değil. domercant sakatlandı daha ne olsun? Miamide lebronun sakatlanması gibi birşey bu.
Fenerde bo sezonu kapasın, Efeste Farmar sezonu kapasın da göreyim ben onları.

diğer 3 sakatı eklemiyorum bile onlara farkındaysanız, çünkü bu halleri bile kötü bizden.
Efes ile Fenerin kadro yapısı tam bi faciya. Birbiriyle alakasız ne kadar adam varsa doldurdular.

andersenleri, batisteleri, savaonovicleri filan mı bizim oyunculardan iyi görüyorsunuz?

Bo ve Farmar ile Domercant aynı oyuncular değil. Bütçe farkını çıkaran bu oyuncular asıl. Domercant'tan 2-3 kat fazla para alan, beklentileri Domercant'tan çok daha yüksek olan, tek başına takım denilen, hala NBA'de oynama düşünceleri olan oyuncuların eksiklikleri ile Domercant'ın eksikliği tartışılmaz bile.

Rakipteki oyuncuların formsuz olmaları onların kötü olduklarını göstermez. Kaldı ki bizim yabancılarımız da Hawkins hariç yokları oynuyor. Neye göre daha oturaklı bir kadroya sahibiz? Savanovic'in yedeği Macvan ile mi? 1-2-4-5 numaralarımızda sorun olduğu için mi daha iyi bir takıma sahibiz?

Şuna karar verelim. Biz bu takımlarla kendimizi karşılaştırken biz çok daha iyi takımız, daha iyi kadromuz var mı diyeceğiz yoksa bizden daha kadrolara sahip Euroleague takımlarını yendik diye mi kendimizi başarılı sayacağız?

Domercantin bo ve farmar ile kıyaslanamayacak kadar onlardan düşük olduğunu söylemeniz ilginç. : )
avrupanın sayılı hücum silahlarından ve winnerlarından birinin, penetresi haric bi numarası olmayan ve maç kazandırma anlarında daima yokları oynayan, karar verme yetkisi çok düşük olan Bo kadar bile olamayacağını söylerseniz bizim kadromuz ligin en kötü kadrosu olur.

ruhsuz savaonovici alacağıma da 23 yaşındaki macvanı çok rahat tercih ederim.
kerem gönlüm
kerem tunçeri
sinan güler
barac
semih

emir
batiste
oğuz
barış ermiş
sato
andersen

bu adamlar mı bizim oyuncularımızdan üstün?
ben bu forumdaki kadar felaket tellahlığı yapıp kendini küçük gören taraftar topluluğu başka yerde görmedim.
bu şekilde düşündüğünüz sürece arroyoda gelse, yanına schilbte gelse hala biz güçsüzüz pota altına da adam lazım diye yazar çizersiniz bütün sezon.

ayrıca bizim yabancılarımız yokları filan oynamıyor. siz istiyorsunuz her maç herkez 10+ atsın ya da rub alsın, asist yapsın filan. öyle bi dünya olmuyor hiçbir takımda işte. macvan bugün 12 sayı attı 8de 5 ile. keza ndong çok iyi sezon geçiriyor. cenk ligin en iyi şutörü şu an. ersin her maç 15 sayı bırakıyor neredeyse. furkanın şimdiden double double yaptığı bi ton maç var. ender kariyerinin en yüksek isabetli sezonunu geçiriyor belki de. daha ne istiyorsunuz?

dedim gibi bu forumun geneli çok aç gözlü ve telaşe memuru. 2 maç oyuncular verimsiz olsun hemen o oyuncu elimizde patladı, bu mevkimiz çok kötü. transfer lazım. 3 numara lazım. 5 numara lazım. oyun kurucu lazım.

sizlere kalsa 3 maçta bi adam alıp satmamız gerek.

Macvan>Savanovic,İlkan(Şu ana kadarki performanslarına bakalım)... N'dong>Semih,Batiste(Pivot olarak).. Hawkins zaten mağlum.. Domercant gibi net bir şutör onlarda yok.. Oyun kurucu hariç sezon başı kurduğumuz kadro özellikle yabancılarda çok daha dengeliydi bence.. Birbirini çok daha iyi tamamlıyorlardı.. Mccalebb,Farmar çok saygı duyulacak yetenekler ama Domercant'i onlarla kıyas kabul etmeyecek bir oyuncu diyip aşağılamak ayıp.. Bu Domercant bir türlü unutlup bırakılamayan geçen seneki takımda olsaydı neler olurdu acaba? Ya da Macvan? Aşağılık kompleksine gerek yok..

Takım olarak ise saha içinde ne yaptığını bilen, bir savunma anlayışı olan ve Efes-FBÜ'ye göre çok daha 'takım' olan bir yapımız var.. Bireysel anlamda eksiklikler buna sekte vurdu belki ama şimdi Arroyo'yla ve belki de diğer hamlelerle bunu geri kazanıcaz.. Eğer o eksiklikler olmadan EL'ye katılabilseydik katılan diğer Türk takımlarından daha çok iş yapardık.. Hakkını yemeyelim bu takımın..

Utku Can Ermiş Abi.. Yüreğine sağlık.. Bize sizin gibi taraftar profili şart.. Kendimizi çok hafife alıyoruz.. Ama inşaAllah çok yakın.. Bizim kim olduğumuzu elalem görecek...

Bu şubeye haksızlık yapılıyor , Birşeyler var ama nedir anlamadım.

Geçenlerde yazdım umarım ergin ataman ve murat özyer arasında umarım bir güç savaşı yoktur zaten murat özyerin çalıştırdığı takımlarda başarılı olduğu söylenemez. Ergin ataman geçen yıl ne olursa olsun kendini ispatlamış bir hocadır adam eline imkan verilirse başarabiliyor ama şubedeki durum nedir anlamadım hocayada inanılmaz haksızlık yapıyorlar.

Transfer neden gecikiyor adam istiyorsa alacaksın .

Şunuda kimse unutmasın takımın havası kaçıyor ve bu hava yakalanamazssa bu seneki emek boşa gidecektir.

Domercant kötü oyuncu demedim ben. Domercant tek başına takım sıfatıyla gelmedi Türkiye'ye. O stilde bir oyuncu da değil. Bunu kavrayacak kadar ve yazdıklarımı anlayacak kadar Türkçe biliyorsunuz diye düşünüyorum. Senin Domercant özelinde beklentin ne? Skor yapması, özellikle de sıkışan anlarda. Bo ve Farmar'dan beklenenler ne? Takımın her şeyi olmaları. Biz Domercant'tan onu mu istiyoruz? O halde onların eksik olmasıyla Domercant'ın eksik olması yani kendilerinden beklenenler açısından Bo, Farmar ikilisiyle Domercant karşılaştırılmaz. Özellikle Bo'ya ciddi şekilde eleştiri yöneltmişsiniz de Partizan, Siena ve Makedonya takımlarına nasıl seviye atlattığını biliyoruz. Kaldı ki ben Domercant'ı çok beğenen biriyim. Yazdıklarımı başka yöne çekerek kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın.

Savanovic'in ruhsuzluğundan dem vuruyorsunuz ama ben zaten formsuz olduğunu söylüyorum. Bu onun Macvan'dan iyi olduğu gerçeğini değişmez. Macvan ne yaptı şu ana dek? Partizan'da ve Eurocup'ta oynadığı basketbolla mı büyük oyuncu oluyor Macvan? Macvan bence henüz olmamış bir oyuncu ve sadece şutuyla varolan bir oyuncu. Düşüncemde yanılmadığımı sezonun şu anına dek görüyorum. Şutuna rağmen ve takımın 1. skor opsiyonunun (bu Bo, Farmar gibi takımın her şeyi olduğunu göstermiyor) sakat olmasına rağmen son derece istikrarsız bir tablo çiziyor. Bugüne kadar eleştirmedim, eleştirmeyi de düşünmüyorum siz adamın Avrupa'nın en iyi 4'leri arasına sokuyorsunuz (Savanovic öyle bence) diye mecburen aleyhine konuşuyorum. Sezon sonuna dek göreceğiz. Başarılı olmasını diliyorum.

Listelemişsin oyuncuları da bizim hangi oyuncularımız bu bitmiş (bazıları) adamlardan daha iyi durumda? Yıllarca bu takımlarda kadroya giremeyen Ender mi Cenk mi yoksa kariyerleri geriye doğru giden Furkan mı Engin mi? Biz yerlilerden müthiş derecede verim alıyoruz da benim mi haberim yok. Avrupalı basketbolunu takip eden adamlara sorduğunuzda bu adamları mı dikkate alırlar yoksa rakiplerimizdekileri mi görürüz o zaman.

Oyunculardan ve takımdan beklentiler yönünden senden daha çok tecrübeye sahip olduğum ortadadır. Biz takımı göklere çıkarıp sonra yerden yere vurmuyoruz. Oyunculardan ne beklediğimizi biliyoruz. Senden öğrenecek değilim takımdan ne beklediğimi. Zaten Jamont Gordon konusunda oyuncudan çok şey istendiğini ve hatta şu anda bile takımı çok büyük gösterdiğiniz için takımdan çok şey istediğinizi söyledim, söylüyorum. Söyledikleriniz çelişki olsa gerek.

Son olarak tekrar söylüyorum sizin gibilerden takıma bakış açım konusunda daha bir şey olmadan en iyiyiz, en süperiz, herkesi ezeriz diyen kişilerden akıl alacak değilim. Kusura bakmayın. :)

Bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Sizin söylediklerinize, başkan Ünal Aysal'ın söylediklerine, koç Ergin Ataman'ın söylediklerine itimat ederek sezon sonunu bekliyorum. O zaman ne bahaneler bulacaksınız bakalım.

Bu lafımdan da takımın başarısız olmasını istediğimi çıkaracağınıza eminim. :) gsbasket.org forumu yıllardır büyük bir ciddiyet için yayın hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda gidilmeyen yerlere bile her zaman gitmektedir. Böyle bir oluşumun içinde yıllardır bıkmadan, usanmadan, hayatından çok şey vererek devamlı yer almış birinin takımın başarısızlığını istediğini düşünmek sizin haddinize değil.

İnşallah haksız çıkarım.

edit.

uzun uzun yazmıştım ama sildim. gerek yok.
konuya bu takımlarda yıllarca kadroya giremeyen ender, cenk diye yaklaşıyorsun.(adam daha 25 yaşında) bu kafadayken sana ne anlatsam boş. cenk bu sene veriyor herkese cevabını, sana da. bir oyuncunun kaliteli olup olmamasını efeste as kadroya girememesi belirlemiyor. saygılar.

benim twitter hesabıma sadece bugünki maç için bakarsan ergin atamanı nasıl eleştirdiğimi görebilirsin.
ben oyuncu kıyaslamarı için konuşuyorum. Ergin atamanın aldığı oyuncuların, kurduğu kadronun çok doğru olduğunu söylüyorum. sahadaki tercih hataları vs onlar başka bi durum.

bugün ki yenilgi de gayet normaldi. bana göre ligin en oturaklı en sistemli kadrosuna sahibiz ve 4 as oyuncumuz sakatken dahi kafa kafaya oynayabiliyoruz olay bu. formsuzuz ya da kötü oynadık diye suçu kadro yapısına atmaya gerek yok. gayet sağlam kadromuz var, esas olan play off ve herşey orada ortaya çıkacak. şampiyon olamazsakta hiç yerden yere vurmam kimseyi, geçen sene olduğu gibi. takım tüm gücünü koysun ortaya gerisi boş benim için.

inş domercantte döner de sahada gösterir bo ile farmara nasıl büyük oyuncu olunduğunu.

mesela fenerden bogdanovic ile ömer onanı sakatlayalım.
bo ile sato da tek ayak, tek kolla oynasın sezonun ilk yarısının en önemli maçlarını.

efeste de farmar,vujacic,gordon,semihi seçelim.
ve bu 2 takım 1-2 aylık şu periyot sonunda ne halde olurdu onu düşünelim.
demek istediğimi anlarsınız o zaman.

Ya zaten hem kadromuz yetersiz olacak, hem bunca sakatlık olacak, hem Ataman kötü yönetecek, hem deplasmanda oynayacağız ama bu zor maçlar ancak son 1-2 dakikada kopacak, olacak iş mi? :D

Öncelikle, kurallar çerçevesinde herkes fikrini söyleyebilmeli, eski ya da yeni hocamıza saygıda kusur etmeden... Hatta kendi taktik düşüncelerini, oyuncuların alması gerektiği süreleri vs. ifade etmesi de gayet doğaldır. Farklı fikirlerin yer aldığı, basketbolun dolu dolu konuşulduğu yer bizleri daha mutlu etmeli kanımca. Farklı bakış açıları insanları rahatsız etmemeli. Ve naçizane tavsiyem; bir iletiyi okurken yazara bakıp önyargılı hareket etmemeli, bu Mahmuti yanlısı ya da Atamancı diye. Ve unutmamalıyız ki tek doğru sizin düşünceleriniz değildir, her üye olabildiğince geniş bakabilmeli bu oyuna.

Maça gelecek olursam, kilit rol üstlenmesi beklenen isimlerin sakat olduğu bir maçta alınan mağlubiyet beni şaşırtmadı. Yalnız bu alternatifsiz isimler hafta içi sakatlanmadı, bunu da gözardı etmemek lazım. Bu sakatlıklar Fener Ülker ya da Anadolu Efes´te olsa, hamleler gecikmeden yapılırdı. Bazı sorunları zamana yayabilirsiniz ama sezonu kapatan iki oyuncunun açığını kapatmayı zamana yayamazsınız.

Bir fabrika kurduğunuzda üretim yapacak makinelerden birisi arıza yapınca, ben bu sene makine için harcamayı planladığım bütçe bitti diiyerek ustabaşına başının çaresine bak diyemezsiniz. Derseniz; üretim durur, yaptığınız tüm harcamalar da boşa gider. Ve makineyi ne kadar geç alırsanız, zararınız o kadar büyük olur. En azından elde edeceğiniz kârdan zarar etmiş olursunuz.

Umarım tez zamanda beklenen takviyeler yapılır, ne de olsa limit doldu!..

Arkadaşlar , burada yazılanları okudukça bazen ciddi karamsarlığa düşüyorum. Taraftarlık bu olmamalı.
Takım 3 maç kaybetti ligde. Her maçı kazansan süper olur , ama lütfen içinde bulunduğumuz şartları gözardı etmeyin ( sakatlıklar , geç yapılan transfer , laokoviç konusu gibi ) .
Bu takım ligde kesinlikle final oynar , eğer şansızlılar yakamızı bırakırsa. Büyük ihtimallede şampiyon olur.
Takıma inanalım ve destekleyelim.
Ergin Atamanı önce GS olduğu için seviyorum sonra takımın koçu olduğu için. Hatada yapsa , sevabı çok daha fazla olacak takımımıza , lütfen sağduyu ve destek olalım.

Sene başından beri savunmaya çalışıyoruz bazı şeyleri ama en çok bizi üzüyorlar.
Mücadele et, kaybet.
Mazeret bulma, sadece mücadele et.

Takim formsuz, bir cok sakat var ustune ustluk hoca formsuz bunlar birlesince kazanmamiz cok zordu zaten. Benim takima inamcim sonsuz en kisa zamanda toparlanip sezon basinda ki agresifligimizi kazanacagimiza inaniyorum.

Kerem guzel yazi yazmis ellerine saglik. Bahanelere siginmayi birakalim artik ya da en iyisi biziz dusuncesini. Bu dusunce hayal kirikligindan baska bir sey getirmez.

Son olarak okuduklarini anlamakta zorlanan insanlarin olmasi uzucu