BBL Play-Off FİNAL Serisi | Galatasaray MP-Banvit (4-1)

79-62 yendik. İlk yarı kötü bir savunma ve hakemlerinde vasıtasıyla istediğimiz gibi oynamasakta, Arroyo-Gordon-Furkan-Marko'nun iyi oyunlarıyla maçı kopardık. Seri 23 maç oldu.

Ergin Ataman: Play off lar da kimsenin kimseyi 15 sayı farkla yeneceğini düşünmüyorum.

Pınar'la oynadığımız 2 ve 3. maç hariç diğer maçlarımızın hepsi +15 farkla bitti.;)

en büyük avantajımız banvitin seri yediğinde maçtan kolay kopması bugün gördüğümüz gibi ama aksine bizim takımımız skor ne olursa olsun sakin oyundan ödün vermiyorlar ve geri dönmeyi başarıyoruz.Çok önemli bir nokta bence bu seri için

Hakemler ilk yarı maçın heyecanlı geçmesini istedi adeta.

2.yarı maç normal geçti.Final maçı gibi olmadı vede olacağı da yok Bana göre böyle.

Oyuncular 3 maç sonra tatile çıkarlar:))

Biraz tedirgin ve sıkışık başladık (Banvit'in rolü büyük), ama o ard arda gelen iki bloktan sonra herkes kendine geldi, seyirci müthişti ama boşluklar yine de vardı (çoğu kişinin ultraslanın olduğu yere gitmesinin de payı olabilir). İnşallah ikinci maçı da alıp bandırmaya gideriz.

Birileri şu hakemlere Play-off maçlarının oynandığını ve o maçları yönettiklerini hatırlatsın. Sertliğe bu seviyelerde göz yummazlar ise Türk takımlarının Euroleague'de ezilmelerinin ilk sebebi olurlar.

Elini kolunu sallayarak kimse şampiyon olamaz. Kimse kusura bakmasın..

Serinin bütün maçları full video olsun lütfen sitede.Benim ilk şampiyonluğum kısmet ederse :) Hala Cska maçını izliyorum boş durdukça bu maçlarıda ekleyelim yanına :)

Tıpkı Karşıyaka maçındaki gibi ilk çeyrek oynamalarına izin verdik ve yoruldular. biz ise gene sakin kalarak ve sabırla kendi oyunumuzda ısrar ederek maçı aldık. özeti bu. hakemler o kadar da kötü değildi, ya da biz çok iyiydik ben farkedemedim, bilemiyorum.
sezon ortalamasının üstünde (kuban maçı hariç) üçlük yüzdesi ile oynadık. bu ileriki maçlar için beni korkuttu açıkçası. çünkü dış şut istikrarımız yok ve buna fazla bel bağlamamalıyız. tabii banvit de aynı oranda felaket bir yüzde ile oynadı. hem takım halinde hem de Davis özelinde yorgun oldukları göze çarptı, çabuk düştüler.
daha evvel de Ender'e ihtiyacımız olduğunu belirtmiştim, sağ olsun play off serilerinde kendine geldi, tam da zamanında yani. aslında ne kadar iyi bir oyun kurucu, birebirci ve şutör olduğunu bize hatırlattı, inşallah böyle devam eder. çünkü Aroyyo, kendisine yapılan sert savunma karşısında artık yoruluyor. ilk defa bu kadar uzun bir süre kenarda oturduğunu gördüm. Gordon da büyük maçların adamı olduğunu kanıtladı, ama dış atışlarda gene de abartmasın sonraki maçlarda. sağı solu belli olmuyor. geçen sene diğer Gordon play off'larda yokları oynadığı için elenmiştik, bu sene Gordon'la coşuyoruz.
3 numaradan da uzun zaman sonra iyi katkı alabildik nihayet. ama bu sefer de Ersin'i pek kullanamadık gibi. ayrıca ilk çeyrekte o kadar hatalı yürüme yapmak yakışmadı doğrusu.
bbl-3 programında dün Murathanoğlu, Banvit'in oyun kurucusuz sistemine nasıl çözüm bulacağımızı soruyordu. bence bu durumun bizim değil de aslında Banvit'in temel sorunu olduğu ortaya çıktı.
çok eleştirdiğim Ergin hocanın 15 sayı fark varken ve 1,5 dakika kalmışken hâlâ kenardan taktik veriyor olması ve oyun disiplininden ödün vermeyişimiz bu senenin özeti gibi. bravo Hoca'ya. yine tekrar olacak ama, Hawkins gidince hoca da hocalığını hatırladı ve aslında (benim de arzu ettiğim) takım oyunu nasıl oynanır onu da kanıtladı. kendisine ciddi bir özür borcum var.
aynen devam inşallah :)

Geriye düşeriz, uzun süre yenik götürürüz maçı. Hakem kararları hep aleyhimize olur. Savunmamız aksayabilir, hücumlardan boş döneriz. Yanlış oyuncu tercihleri olabilir. Gününde olmayan oyuncularımız olur. Koç kazanma hırsıyla acele kararlar verebilir. Daha bir sürü şey meydana gelebilir. Fakat ne olursa olsun bu takım sonunda ne yapar eder maçı kazanır. Bu yüzden "Yenilmez Armada" diyoruz ya zaten. Helal olsun size Aslanlar. İnanın geriye düşsek de umudumu hiç kaybetmedim. Çünkü takımın toparlanıp öne geçeceğini, maçı kazanacağını hissediyorum.

Zaten Arroyo gibi bir basketbol idolüne, Ergin Ataman gibi literatüründe "kaybetmek" diye bir sözcük bulunmayan ordinaryus bir koça, N'dong gibi rakibe iniş hatta kalkış izni bile vermeyen bir kuleye, Marko, Ender, Gordon, Furkan, N'dong, Ersin, Macvan, Cenk gibi savaşçı ruhlara sahip bir takım gerçekten zor yenilir. Hepinize tek tek helal olsun. O kupa bu sene ellerinizde yükselecek!! İnşAllah...

yeni döndük eve güzel galibiyet oldu seyirci fena sayılmazdı doldurmuştu tribünleri maçın başındaki bocalamayı ilk yarının sonuna doğru attık seyircinin de destegiyle ve usta Carlos Arroyo önderliğinde güzel ve kolay bi ikinci yarı oldu.. yalnız cenk ve manu biraz formsuz gibi göründü bana ama takım kimyası inanılmaz nazar değmesin ...