BCL Son 16. 5. Maç | AEK - Galatasaray Nef

AEK kupada 2018'in şampiyonu olarak grubun hakkını verdi. Devam etmeyi, daha çok maçın doğmasını ben de isterdim. Bununla birlikte 1 Euroleague, 3 Eurocup şampiyonluğu gördüğümüz ortamda ikinci grup mu yoksa finalist olmak mı sorusu sonuç itibariyle kayda değer bir farklılığa karşılık gelmiyor benim için. Kupayı Tenerife'nin elinden alabilmek için 2016 Eurocup serüveni vari bir ağırlık gerekiyordu.

Şampiyon olamıyorsak iyi ki elendik dediğim gibi absürd bir anlamın doğmaması adına iğneyi öncelikle 3 milyon dolarlık sezon başı bütçesi sebebiyle yönetime, daha doğrusu yönetimin karşılığı olan Erden Timur'a batırıyorum. Salon sporlarında bu sezonki oyuncu bolluğunu, niceliğini hiç kurtarmadı verilen bütçe. Turgay Zeytingöz ve Pistiolis'e dairse Floyd tercihinin yarattığı sonuç bütünüyle ayaklarına dolandı diyebilmek mümkün. Atina'da bir Yunan takımına karşı gruptan çıkabilmek için sahadayız, rakipte Sinan Erdem'deki maçta Yunan basketbolundan alışık olduğumuz tüm setleri hakkını vererek oynayan sert bir uzun var. Ristic'in Aleksandar Nikolic fundementalını ben sürekli şekilde izlerim fakat burada mevcut pota altı tüy siklet kalıyor. Takımı uzatabilmek için yapılan kaymalar da kısaların alanından yiyor bir noktadan sonra.

AEK hem kupada ilerleyerek hem de Yunanistan Ligi'nde Panathinaikos'u tehdit ederek bizleri uzaktan gülümsetir umarım.
 
Tüm kadroyu alıp çöpe atacaksın. Bu kadar çapsız, kalitesiz ve sorumsuz adamı nasıl olur da biraraya getirirsiniz ya? Ennis, McGee, Mustafa falan filan, nedir bunlar allah aşkına yahu? Türklerden hiç bahsetmiyorum bile, kelimelere yazık. Gerçekten olacak iş değil. Biraz Russel, hepsi o, o da en fazla Merkezefendi'de falan oynayabilecek çapta. Yönetmeyi beceremiyorsanız bu işi bırakın ve kapatın şubeyi !! Yıllardan beri bu taraftara çektirdiğiniz eziyete yazıklar olsun. Yıllarca basketbol oynamış beni ve ben gibi birçoklarını basketboldan soğuttunuz artık. Geçip de ekran başına bu takımı izleme çilesini çektirmeyin lütfen. Yenilmez armadayı düşürdüğünüz şu hallere bakın. Kümede kalacak yeterlilikte bile değilsiniz. Bir de utanmadan küçümsenmeyecek rakamlara kombineler satıp milletin cebine de zarar veriyorsunuz. Destek istemeyi biliyorsunuz, ee siz ne yapıyorsunuz bu desteğe karşılık? O salonları doldurup son nefesine kadar destek veren büyük taraftarı haketmiyorsunuz. Hepinize yazıklar olsun...
 
Umarım bu sezon BCL'de geçirdiğimiz son sezon olmuştur. Bu kupanın dinamikleri bize uymuyor orası kesin. Sadece bize değil hiçbir temsilcimize de uymuyor. Formatı bizim gibi istikrarsız ekipler için çok dezavantajlı zaten. İlk tur ve 2.turda 6'şar maçla kader belirlenip, üstüne ilk turda ilk 2'ye, 2.turda grup liderliğine oturmazsan yolun kapandığı gibi kazansan bile Eurocup'ta olduğu gibi EL motivasyonu ve oynanan maçlarda EL atmosferi yokken ne oyuncuyu ne taraftarı motive edip sinerji oluşturabiliyorsun geçen sene Bursa'nın EC final yolunda yaptığı kadar.
 
BCL Eurocup meselesine niye bu kadar odaklaniliyor anlamiyorum. EL farklı Eurocup farklı bence prestij vs alakaları da yok.

BCL Eurocup arası ciddi kalite farkı da yok. BCL daha iyi para veriyor. Eurocup maliyetini bile zor karşılar. İyi takım kimya kurduktan sonra iki kupada da başarılı olursun. Biz 3 yıldır Eurocup 'a katilsaydik yine elenecektik başarısız olacaktık.

4-5m bütçe ve iyi bir scouting ve yerli çekirdek oluşturmadan zor. Bursa Bahçeşehir Telekom vb. iddialı takım artınca kaliteli yerli bulmak zorlaşıyor.
 
BCL'nin daha iyi para verdiğini düşünmüyorum.
Ek olarak Euroleague'de oynamak için de Eurocup'ta final oynamak şart.
BCL bana göre Avrupa'nın 3 numaralı kupasıdır.
Basketbolda NBA harici iyi para kazanılan bir organizasyon da yok.
NBA'den sonra kulüp düzeyinde en büyük kupanın Euroleague olduğunu da belirtmek istiyorum.
Euroleague>Eurocup>BCL. Bu kadar net.
 
BCL'nin daha iyi para verdiğini düşünmüyorum.
Ek olarak Euroleague'de oynamak için de Eurocup'ta final oynamak şart.
BCL bana göre Avrupa'nın 3 numaralı kupasıdır.
Basketbolda NBA harici iyi para kazanılan bir organizasyon da yok.
NBA'den sonra kulüp düzeyinde en büyük kupanın Euroleague olduğunu da belirtmek istiyorum.
Euroleague>Eurocup>BCL. Bu kadar net.

Prestij olarak sıralama doğru da BCL Eurocup'tan daha çok veriyor. Bu birisinin inanmamasıyla değişecek bir olay değil maalesef.
 

Üst