Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence Federasyonun bu trasnfer dönemlerini ciddi ciddi gözden geçirmesi gerekiyor.
Bence ikinci dönemin ilk maçına kadar transfer serbest olsun sonra olmasın.
Yoksa lig başında olmayan adamlar gelir Play off takımlarını sırtlar.
Solomon-El Amin.
 
Balık baştan kokar... Yanlış anlaşılmasın Ercüment Sunter´i değil, daha da yukarıyı -Türk Telekom Spor Kulübü yönetimini- kastediyorum.

Eskiden ligin en iyi iki 4 numarasına sahip olan Telekom, asist yapmayı seven ve bilen Tutku Açık gibi bir oyun kurucuyla içeriyi besliyor onlar da gereğini yerine getiriyordu. M. Wright sakatlanınca "evin şımarık oğlu" hemen bir oyuncu transferi istedi. Yönetim ise oğlum sen bir iste, biz iki alalım dedi ve patlamaya hazır bombanın dinamitini ateşledi. Benim anlamadığım Sunter´in ya da yönetimin nasıl bir zaafı var El Amin´e karşı. Geçen sezonun başında takım oyunu oynayacak kadro kuruldu ve her şey yolunda gidiyordu "evin şımarık oğlu"na rağmen. Ardından El Amin geldi ve takım oyunu anında bir kenara itildi. Bu sezon gene aynı terane...

Telekom yönetimi varlıklı bir baba, Ercüment Sunter de ailenin şımarık oğlu... Baba şımarık da olsa oğlundan vazgeçmeyeceğine göre; Türk Telekom ile sponsorluk anlaşmasını imzalayıp, şaha kalkacağımızı umut edenler hayal kırıklığına uğrar.
 
Koç farkı başka birşey değil.Savunmayı hadi geçtim ama hücumda telekomun fenerden çok daha iyi oyuncuları var.Ama olmuyor işte,türkiye kupasında da 20 syı fark yemişlerdi.Ercüment Sunter denen adam telekomda olduğu sürece hiçbirşey olmaz.Adam sezon sonu takıma 3 tane yabancı aldırttı ya var mı böyle birşey?Sanki takım kötü gidiyor da takviye istiyor bu kıro.TAnjevic'e bak elinde Solomon var ama hala Green en az onun kadar süre alıyor.Çünkü adam bir sistem kurmuş,bunu bozmuyor.Ama bazıları da 2 aya önceye kadar takır takır giden takıma 3 tane yabancı aldırıyor.İşte anlatmak istediğim bu,arada herşeyden önce koç farkı var
 
tanjevicin rotasyonu çok iyi.fenerbahçenin kadrosu çok geniş ve de en önemlisi fenerbahçeyi rakiplerinden ayıran özelliği müthiş uzun rotasyonu.mirsad her geçen gün oyununun üstüne koyuyor,oğuz kendini geliştiriyor.ömer aşık bugün pek gözükmedi ama o da çok iyi.semih de günündeyse zaten feneri durdurmak çok zor.bir de dikkatimi çeken bir husus,solomonun gelişiyle preldziç ve de özellikle green daha çok katkı yapmaya başladı.bugün green fenerbahçye geldiğinden beri ki en iyi oyununu sergiledi.hem de savunmada el-amini kilitledi ve 16 sayıyla oynadı.bugün maçı izleynlerin mutlaka dikkatini çekmiştir.el-amin sahneye çıktı ve üst üste sayılarla takımını sırtladı bu anda eğer eski solomon olsa el-amine karşılık verirdi ama yapmadı yine takımını oynatmaya çalıştı.gerektiği zamanlarda da skor üretti tabi.fenerbahçe çok hırslıydı sanki bu takım başarıya aç hiç sampiyon olmamış.son olarak da fener bu turu geçecektir.ve ben efese de şimdiden geçmişler olsun diyorum.(bir de not bugün ömer onan ve giricek oynamadı.özellikle ömer onan bile yokken bu kadar iyiydi fener)
 
ali tekin kardeşim aradaki fark sadece koç değil.kadro farkı var arada telekomon uzunları bugün kaç sayıyla oynamış bak anlarsın uzun rotasyonu arasıdnaki büyük farkı.tamam hücumda telekomun uzunları biraz daha iyi olabilir. ama savunmada semih ve ömer aşık büyük fark atıyor.bugün her ne kadar 30 sayı atsa da el amin de solomondan 1-2 gömlek küçük bir guard.sadece tek başına oynayarak,sadece atarak oynanılmaz.arada guard farkı da var yani.zaten el amin çok iyi bir guard olsa kariyerinde olympiakos,csk,maccabi gibi takımları görürdük.
 
Berat Akbaba haklısın dediğin konularda ama yani telekom'un kadrosu da az buz değil hani.Tamam fb uzunları savunmada telekomdan iyi ama hücum konusunda da telekomdakiler çok daha iyi.Yani çok geniş kadro var adamlarda.Ama koç yetersiz.Düşünsene adam sezon sonu iyi giden takıma 3 tane yabancı aldırıp bütün takımın dengesini bozdu.Aynısı Ergin Ataman içinde geçerli.Adamın elinde Vujanic,Ender ve Engin varken gitti Tunçeri'yi aldırttı.Hatta 3-4 maç için Hammonds'ı bile getirtti!!!Yani bu düşüncedeki hocalarla çok zor.TAnjevic koskoca sezonu Green ile geçirdi ya!!Yani bu diğer koçlardaki doymazlık nedri anlamıyorum .Sanki transfer yapınca herşey yoluna girecek düşüncesi olduğu sürece bu takımlardan hiçbirşey olmaz
 
ilk yarı sonucu 47-36 FB lehine
Telekom dua etsin fark 20 sayılara çıkabilirdi.Eğer 3.periyot farkı kapatamazlarsa bu maç 20 sayı farkla biter bu gidişle
 
FB:85 TT:79
Telekom 3. periyot son kozunu oynadı,farkı indirdi hatta öne geçti ama fenerbahçe tekrar ayağa kalkmayı bildi.Özellikle son 5 dakikada Mirsad resmen maçı tek başına aldı.Artık pazar günü seri 3-0 olur bu satten sonra.Belki de üçüncü periyot fbnin lehine oldu.Sonuçta efese karşı devamlı önde götüremezsin maçı.Bunu da yaşamaları bence avantajlarına oldu.Ama çok zorlu bir seri olacak orası ayrı
 
telekom nakavt.fenerbahçe gibi bir takım buradan artık vermez.ilk maçın kopyası gibi oldu neredeyse.yine fenerbahçe 2. periyotta farkı açtı.3. periyotta telekom yine geri geldi ama fenerbahçe son periyodun son bölümünde özellikle mirsadın oyunuyla maçı kopardı.solomon yine çok iyiydi.takımını çok iyi oynattı.preldzic de çok kritik yerlerde skor üretti.evet artık final fb-efes.fenerbahçe efesi de geçip şampiyon olur.ama telekom serisi kadar kolay olmaz.
 
Hep "evin yaramaz çocuğu"nu eleştirmeye, mağlubiyetlerden onu sorumlu tutmaya alıştığım için dünkü Telekom maçının değerlendirmesi yaparken bir an için kendimi boşlukta hissettim.

Evet ufak tefek hataları oldu elbet ama bugün maçın kaybedilmesinin nedeni değildi Ercüment Sunter. Aslında dün için T. Telekom kaybetmedi, Fenerbahçe kazandı demek daha doğru olur.

Telekom 15 sayı geriden gelmesini de, öne geçmesini de bildi ama Fener Ülker´in öyle bir kadrosu var ki sıkıştığı anlarda birileri devreye girdi hep. Bir bakıyorsunuz Solomon alıyor sazı eline, bir bakıyorsunuz Mirsad Türkcan...

Neticede ufukta bizi güzel bir play off finali bekliyor. Bakalım kazanan kim olacak?
 
Doğru yapılanma, doğru yönetim şekli, kadro derinliği ve Fenerbahce gerceği..

Alınmaca gücenmece yok. Adamlar 3 yıldır bu işi süper kıvırdılar. Ben bile pes ettim helal olsun diyorum artık. Salonları da yapıldıktan sonra çok daha büyük bir güç haline geliceklerdir.
 
Sadece basketbol değil voleybolda da aynı durum, helal olsun şunların yarısı kadar organize olamadık tekerlekli sandalye hariç. Keşke orayada bi el atsalarda güzel bi tekerlekli sandalye basketbol ligi izlesek hiç fena olmaz.
 
Fenerbahçe'nin yaptığı bir şey yok esasen yani basketbol anlamında yaptığı birşey yok bu organizasyon aşamasında. Sadece kulübün başında bulunan yöneticilerin ileriyi görme vasfı sayesinde çok akıllı bir birleşme yaptılar ve yürüdü gitti.

Her ne kadar şu anda Fenerbahçe'liler bizde potansiyel görüp bizi seçtiler hahaha sizi seçmediler yalanının arkasına saklansalar da seçimin sebebini biliyoruz hepimiz. Murat Ülker'in ya da voleybola destek olan Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe'li oluşunu bilmeyen yok sanırım. Erkek takımı ile alakaları yok hiçbir aşamada, bayan takımının %50'si sponsor destekli, voleybolu zaten Acıbadem üstlendi. Böyle olunca başarı da geliyor tabii..

Biz ise Ülker'in liginde Ülker'den aldığımız sus payı ile Ülker'i yenmeye çalışıyoruz. Sonra biri çıkıp bu düzene isyan edince, biz takıma inanıyoruz inanmayan gelmesin deniyor, eee babacım biz de bu renklerin en üstte olmasını isteriz her zaman için ama bu pembe gözlüklerle olacak birşey değil bu. Geçen gün, şimdi hatırlamadığım başka bir başlıkta daha yazdım bunu, 19 Mayıs Fenerbahçe derbisi futbolda bir dinamizm kazandırdı bize, size üç yıldız getiricem valla bak yalanlarını dinlerken Kewell'ı Baros'u izlemeye başladık Samiyen'de. Bunun bir benzerini de basketbolda yapmamız şart eğer ki gelecek dönemde de böyle kötü sezonlar yaşamak istemiyorsak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst