Dün gece 10'da BJK TV'de de tekrarı vardı.Yenildikleri için bir daha tekrarını vereceklerini sanmıyorum,BJK TV şansınız da kayboldu.
Arda abinin maçtan önceki analizi kağıt üzerinde doğruydu.Ama bu analizin kağıt üzerinde kalacağını tahmin ediyordum.Beşiktaş'ın Ostojic dışındaki 11 oyuncusunun bir günü diğerini tutmuyor.Yıllardır bekleneni bir türlü veremeyen Türk oyunculara yönelmeleri bunun başlıca sebebi.Kritik anlarda yaptıkları saçma sapan tercihler bu şekilde açıklanabilir.
NTV konusuna girmek istemiyorum.Girersem içinde çıkamam,hem de topicin amacını saptırırım.Maçın skorunu bilmemem sebebiyle bant heyecanlı oldu.Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum.
Murat hocanın söyledikleri ilk periyotu açıklar zaten.Fitch'in erken 2 faul alıp skor atamadan kenara gelmesi dışında eklenecek birşey yok.
Burak Sezgin'in çeyrek başındaki üçlükleri olmasa Beşiktaş oyunu koparmaya doğru gidiyordu.Fark 10'a çıkmıştı ve tribün feci gaz olmuştu.O üçlükler maçın kırılma noktasıydı bence.Son periyodun başında yediğimiz 8-0 dışında oyunun tamamında kontrol bizde oldu.
Gördüğüm kadarıyla Barış Özcan'a çalınan düdükte hakemin lehimize iş yaptığı vurgulanmış.Barış Özcan'ın faulüne yugoslav faulü demek zor çünkü el yerine omuz kullandı.
Büdü bile hakemin kararı haklı dedi.
O serbest atışlarla devreyi önde bitirdik.
3. çeyreğe iyi başladık.Burak Sezgin'in potayı turlayıp çıkan üçlüğü basket olsa fark 7 olacaktı.O topun sayı olmaması oyunu koparmamızı engelledi.3. periyot maçın en kısır periyoduydu.14-10 önde geçtik Murat Kaya'nın son dakikadaki 2 üçlüğüyle.
Son çeyreğe Beşiktaş çok iyi başladı.8-0'a 7-0'la cevap vermemiz maçı alacağımıza inandırdı beni.Fatih'in yaptığı anormallikler olmasa son dakika içinde sıkışmayacaktık.Gerçi 30 saniye kala hücum ribaundu+basketle maçı bitirdi o başka.
Beşiktaş'ı Akatlar'da yenmek önümüzü görmemiz için çok iyi oldu.Takım bana maç içinde feci güven veriyor.İki mağlubiyete rağmen özgüven hiç azalmamış.En kritik anlarda hiç heyecanlanmıyoruz.En önemlisi bu.
Fatih'e özel antrenör mü tutulur ne yapılır bilmiyorum.Şu hantallığını aşması lazım bir an önce.Deplasman maçlarında bu hataları yapınca rakip taraftara koz veriyor.Haliyle morali bozuluyor.
Dün sakatlıkların da etkisiyle bench'i çok iyi kullandık.Özellikle Murat Kaya'nın yaptıkları sezonun geri kalanı için umut verici.Bench'den gelenlerden en etkisizi gözüken Mithat bile Cemal'e verdiği pasla maçın en güzel asistini yaptı.
Sezonun geri kalanı için çok önemli bu galibiyet...