Beşiktaş : 60 - Galatasaray : 67

takım halinde iyi oynadık...inş. daha iyi olacağız...
 
Gecen hafta yorum yazmak istemedim ama bu hafta yazım dedim iyi ki kazandıkk ustumuzde ki ölu topragını attık mutluyuz iyi savunma yaptık bu besiktası yenmemiz lazımm bu ana kadar bir mac kaybetmeleri cok sasırtıcıydı besiktas iyi bir takım deil cunku
 
Tequila' Alıntı:
O heriflere o salonların'da koydunuz ya, helal olsun size be.Umarım NTV gece maçın tekrarını verirde izleriz. valla helal olsun billa helal olsun...

6 maclik serinin uzerinde yarattigi stresin aktarimi mi bu ? O kadar sayfadir yazildi,cizildi soyle yorum cikmamisti. Ilginc..
 
Herkesin yaptığı sitemi, ben de yapacağım NTV'ye; ama biraz sakin bir şekilde.

Maçı saat 15.00'te biliyordum, o saatte geçtim televizyon karşısına; ama sonra, saat 16.00'da olduğunu öğrendim. 1 saat daha beklerim diye düşündüm ve bekledim. Saat 16.00 oldu; ama maç yayını yoktu ve başlamıyor, başlamayacak gibi görünüyordu. (Hikâye gibi oldu. :)) Sakin olmakla birlikte, maçı izleyememekten dolayı sinir oldum.

Herhalde NTV, Ecevit'in defninin bu kadar uzun süreceğini düşünmemiş ki, maçı canlı yayınlayacağını belirtmiş. Ardından da Kongre'nin yayınlanması, hiçbir Galatasaraylıyı ve Beşiktaşlıyı memnun etmemiştir sanırım.

Maç hakkında yorumuma gelince; maalesef, ilk iki periyodu izleyemedim; ama üçüncü ve dördüncü periyotta gördüğüm kadarıyla, savunma ribauntlarında bayağı bir aksadık. Hele üçüncü periyotta, Beşiktaşlı oyuncuların potaya attığı her şut sonrası, ribauntları Beşiktaşlı oyuncular aldı. Tabii, bu kadar ribaunt almalarının sebebi de, kötü şutlar atmalarıydı. Maçın ikinci bölümünde gördüğüm tek eksiklik, bence buydu. Sanırım 28'e 40'tı ribaunt durumları.

Güzel bir galibiyet. İki haftadır kazanamayan, biraz olsun güven eksikliğine uğrayan takımın, ezeli rakibine karşı, deplasmanda aldığı bu galibiyet, güzel bir galibiyettir.
 
dirk nowitski' Alıntı:
.
hatta burak fark 10 sayıyken 2 üçlükle takımı tekrar oyuna ortak etti.

Maç öncesi tek dileğim buydu;Burak'ın ilk 5 çıkması;her durumda daha fazla süre almasıydı.Maça başta tutulmamız gerekiyordu;bunu da kendini gazlayabilen hırslı kaptanımız başaracaktı.Oldu da Burak Beşiktaşlıları delirtmiş :D

woooooaaaaaahhhaaahhaha!Abi kendimi ifade edebilecek bir sevinç tarzı da bulamıyorum.Her zaman beklenilmeyeni kendimizi aşmayı beceriyoruz.Haftaya bizim statta şenlik var Hobaa!
 
bu galibiyet 2 maçtır oynadığımız kötü basketbolun üstüne ilaç gibi geldi çünki hedeflerimiz dorultusunda ted i yenmemzi lazımdı bjk den kadro olarak üstün olduğumuz için 2 maçıda kazanmamız gerekioodu şimdi koleje kaybederek biraz sarsıntıya uğramıştık ben bu ligde telekom hariç şuan ki durumuzda da her takımı yenebilecek güçte olduğumuzu ve bu hafta başladığımız 5 haftalık zorlu fikstürten 1 mağlubiyetle olmadı 2 oda dier maçların gidişine göre değişirek atlatmamız gerektiğini düşünüorum eğer ki hedefimiz ilk 4 se ki bencede haftalar geçtikçe oyun stratejimizi oturtacağımızı düşünğorum we 2. yarıda bu sürpriz alabileceğimiz mağlubiyetleri kapatcağımızı düşünürek artık hedefimizin şampiyonluk olmasını diliyorum bunu da takım olarak yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüorum yeter ki uyum sürecini we oyun stratejimizi bir an önce oturtalım
 
maçı izleyemediğim için yorum yapamıyorum..

bu yıl beşiktaşın bir maçını izlemiştim...geçen yıllara nazaran daha zayıf bir takımları var..ama her ne şartta olursa olsun akatlardan galibiyet çıkarmak başarıdır..tebrikler aslanlara...umarım arkası gelir...
 
Laziale' Alıntı:
6 maclik serinin uzerinde yarattigi stresin aktarimi mi bu ? O kadar sayfadir yazildi,cizildi soyle yorum cikmamisti. Ilginc..


İlginç olan ne ? Her yorumun hesabınımı vercez sana burda ?
6 maçlık seri nedir,bilmem ben 6 maç 16 maç, koymuşuz işte burdada söylerim, bide üstüne Sivas'ı kaldıramadın heralde ,gelip buralarda hesap sorduğuna göre , hadi canım anca ..
kartal gol gol gol :D


Ayrıca şu maçın tekrarını NTV vercekmi bilen varmı? Görmeliyim hallerini o salonda ne hale düşmüşler :muhaha
 
Galibiyet güzel ama iyi oynadığımızı düşünmüyorum.

Maçı kötü oynayan iki takımdan daha az kötü oynayan biz kazandık.

Top kayıplarıyla,bireysel hatalar ve yetrsizliklerle dolu bir maçtı.Skorun kısırlığı da bu sebebe bağlı,zira orada yapılmış muhteşem savunmalar da yok.Fitch yine sayısız top kullandı ve top kaybı yaptı.Üstelik isabet sayısı da çok azdı şutlarında.Fatih ve Kaya yaşam sinyali verdiler biraz.Cemal'in,McGowan'ın yokluğunda sahada süre alabilmesi iyi oldu.Zaten fikrimce Burak'ın da dönmesiyle pota altı rotasyonumuz fazla uzundu.

Beşiktaş çok kötüydü,özellikle hücum kısmında.

İlerleyen haftalar için moral,daha iyi olabilmemiz için de fırsat yaratır umarım bu galibiyet.
 
güsel bi galibiyet tüm camia ya hayırlı olsun
bu kadar savunma ribaundu verip kazanmak güzel
umarım murat hoca bunun önlemini alır.
 
Sabahleyın Timurla buluşup Alper arkadasımıda yanıma alarak önce bayrak işini hallettik ordan Akatlara gectık . Duraktan salona yuruken yar. antr. Bekir hocayı gördük maçtan önce sölediği tek şey Allah bilir... Derken hocam uzaklaşalım da yanınızdan reklam olmayalım deyip bilet gişesine yöneldik aldık biletlerimizi maça daha var 2 saat amanın oda ne derken mayadrom da Starbucks 'ı gördük hadi dedik uğur deneyelim daldık Starbucks' a başladık maç saatini beklemeye derken 1 saat kala yol aldık salona .
Girişte 1 sorun yaşamadan benchin arkasına gittik oturduk adamlar 10 numara salon yapmışlar ben askerlikten dolayı ilk defa gittim feci güzel 1 salon.
Neyse derken maç başladı , Kaptan Derya (Özyer) ile maçı izledik , ilk periyotun sonuna kadar başabaş giderken ilk periyotun sonunda takım çöktü. Murat hocamızın tabiriyle (periyot molasında böle dedi) Rakip pota altında voleybol oynuyo siz izliyosunuz diye Kükredi..
2.periyot daha dengeli ve karda yürü izini belli etme taktiğiyle rakipi ve taraftarı uyutarak maç sonunda 2lehimizde düdükle devreyi önde kapattık.
2.yarıda da genel olarak ayaklarımız yere basarak oynadık tabıkı yaptıgımız top kayıpları ve verdıgımız rıbaundlar can sıkıcıydı ama (gecen maçlara bakarak daha ıyıydık) ıyı mücadele ettik Murat KAYA gerçeğini 1 kez daha bugün gördük . Tufan çok güzel mücadele etti. Kısaca yabancı pivotumuz dısında takım olarak gayet günümüzdeydik..
Maçtan sonraki sevinç olayıda güzeldi. Ama asıl önemli olan olay gelecek haftaki Banvit maçını kazanmalıyız ...
 
Kötü oynayan iki takımdan daha az kötü olanı maçı kazandı. Takımlarla beraber hakemler de vasatın altında bir yönetim gösterdiler.

Futbolda hakemler birçok otorite tarafından eleştirilip yazılıp çiziliyor ama basketbolda hakemler krallıklarını ilan etmişler. Kendilerini bir şekilde eleştirecek ve dolayısıyla kendilerine çeki düzen verdirebilecek bir mercii ya da kamuoyunun oluşmamış olması basketbol sporu adına üzücü.

Basketbol sporu icrası olmayan insanları A Klasman hakem yapıp üst seviye maçlara çıkarırsanız olacagı budur.
 
Dün gece 10'da BJK TV'de de tekrarı vardı.Yenildikleri için bir daha tekrarını vereceklerini sanmıyorum,BJK TV şansınız da kayboldu. :)
Arda abinin maçtan önceki analizi kağıt üzerinde doğruydu.Ama bu analizin kağıt üzerinde kalacağını tahmin ediyordum.Beşiktaş'ın Ostojic dışındaki 11 oyuncusunun bir günü diğerini tutmuyor.Yıllardır bekleneni bir türlü veremeyen Türk oyunculara yönelmeleri bunun başlıca sebebi.Kritik anlarda yaptıkları saçma sapan tercihler bu şekilde açıklanabilir.
NTV konusuna girmek istemiyorum.Girersem içinde çıkamam,hem de topicin amacını saptırırım.Maçın skorunu bilmemem sebebiyle bant heyecanlı oldu.Bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum. :)
Murat hocanın söyledikleri ilk periyotu açıklar zaten.Fitch'in erken 2 faul alıp skor atamadan kenara gelmesi dışında eklenecek birşey yok.
Burak Sezgin'in çeyrek başındaki üçlükleri olmasa Beşiktaş oyunu koparmaya doğru gidiyordu.Fark 10'a çıkmıştı ve tribün feci gaz olmuştu.O üçlükler maçın kırılma noktasıydı bence.Son periyodun başında yediğimiz 8-0 dışında oyunun tamamında kontrol bizde oldu.
Gördüğüm kadarıyla Barış Özcan'a çalınan düdükte hakemin lehimize iş yaptığı vurgulanmış.Barış Özcan'ın faulüne yugoslav faulü demek zor çünkü el yerine omuz kullandı. :)Büdü bile hakemin kararı haklı dedi. :) O serbest atışlarla devreyi önde bitirdik.
3. çeyreğe iyi başladık.Burak Sezgin'in potayı turlayıp çıkan üçlüğü basket olsa fark 7 olacaktı.O topun sayı olmaması oyunu koparmamızı engelledi.3. periyot maçın en kısır periyoduydu.14-10 önde geçtik Murat Kaya'nın son dakikadaki 2 üçlüğüyle.
Son çeyreğe Beşiktaş çok iyi başladı.8-0'a 7-0'la cevap vermemiz maçı alacağımıza inandırdı beni.Fatih'in yaptığı anormallikler olmasa son dakika içinde sıkışmayacaktık.Gerçi 30 saniye kala hücum ribaundu+basketle maçı bitirdi o başka. :)
Beşiktaş'ı Akatlar'da yenmek önümüzü görmemiz için çok iyi oldu.Takım bana maç içinde feci güven veriyor.İki mağlubiyete rağmen özgüven hiç azalmamış.En kritik anlarda hiç heyecanlanmıyoruz.En önemlisi bu.
Fatih'e özel antrenör mü tutulur ne yapılır bilmiyorum.Şu hantallığını aşması lazım bir an önce.Deplasman maçlarında bu hataları yapınca rakip taraftara koz veriyor.Haliyle morali bozuluyor.
Dün sakatlıkların da etkisiyle bench'i çok iyi kullandık.Özellikle Murat Kaya'nın yaptıkları sezonun geri kalanı için umut verici.Bench'den gelenlerden en etkisizi gözüken Mithat bile Cemal'e verdiği pasla maçın en güzel asistini yaptı.
Sezonun geri kalanı için çok önemli bu galibiyet...
 
bu maç hakikaten galatasaray adına çok kritik bi maçtı kazandık bütün oyuncuları tebrik ediyorum ama kesin görüşüm gerald fitch in kesnlikle gönderilmesi adam aldığı her topu potaya atıyor assistlerin hepsi sıkıştığı için verilio fitch in yerine serhat çetin olsa çok daha mücadeleci ve paylaşımcı bi takım oluruz
 

Üst