Beşiktaş : 60 - Galatasaray : 67

ilk defa gercek bir takim oyunu oynadik. zaten takim ancak iyi savunma ile olunur. bence besiktasi özellikle reese i iyi savunduk. Mitchell bariz üstünlük sagladi reese'e. Onun disinda benim hosuma gitmeyen yine Fitch in bencilligi oldu. Bi pozisyonda Tufan üc sayi cizgisinde bombostu fitch iceriye drive ederken pas verseydi hemen cezayi kesebilirdi Tufan ama fitch iceriyi zorladi ve hücum foul yapti. Tufan da sinirlendi tabii. Bunlar hep "o üclügü atamaz simdi en iyisi ben drive edeyim" tarzi seyler. yani kendini takimdan üstün görüyor ve topu kolay kolay vermiyor. Umarim bu mac onun icin ders olmustur. Bu galibiyet bize bence özgüven vermistir. Bence Ülker i de yenebilecek gücteyiz ama önce haftaya cok önemli bir banvit maci var. Ülkere karsi izledigim banvit cok tehlikeli takim. Disiplinli oynuyorlar ve tam konsantreler macin her aninda. Sonuna kadar mücadele etmeliyiz galip gelmek icin. haydi aslanlar :atki size güveniyoruz.
 
Darrell Mitchell bu maç bu sezon oynadığı en iyi performansı sundu. Gerek hucum varyasyonlarında gerekse Beşiktaş'ın çevik point guard'ı -saçları da reggae müzisyenlerini anımsatıyorbana no woman no cry..- çok iyi savundu, özellikle 3 sayı çizgisi civarında sert savunma ile 3lük atma pozisyonu hemen hemen hiç vermedi. Beşiktaş Galatasaray'dan aslında çok daha tecrübeli bir takım. Fakat 3lüklerinin çok düşük olması ve Galatasaray'ın bir önceki mağlubiyet serisinin verdiği hırs motivasyonu bir araya gelince sarı kırmızılı ekip sahadan haklı bir galibiyetle ayrıldı.
Maçtan bir görüntü sunayım:
bjk-gs-holmansmac-100x70.gif

1. periodda Holman'ın pota altında hakimiyet kurup smaç vurduğu an.
 
artık ilk 4 kesin diye düşünüyorum haftaya banvit i yenmemiz ardında n da karşıyakayı yenip fenerbahçe nin derbisine moralli çıkmayı hedefliyoruz :atki :atki
 
Benim için derby macından da öte beşiktaşı suleyman sebadan (bahtsız bedewının salondan atılmasından J) beri evinde yenemiyorduk. Artık son noktanın konması gerekliydı. 5. sene sonunda nıhayet gerceklesti.

beşıktas maçın başında dış sutlarla oyunu yuklenmeye başladıysa da sutlardaki isabetsizliğiyle pota altına yoneldiler. Ilk peruyot pota altı ustunlugunu ele gecırdıler. Butun mac boyunca macı kazanmamıza rağmen pota altımız maalesef dun ıyı değildi. fatihin 11 sayısı yanıltmasın sakın. Saç baş yoldurdurdu zaman zaman... ribaund üstunlugumuzu daha etkılı bır şekılde gercektırmemız gereklılıgıne ınanıyorum. Rakıbın aldıgı 40 rıbaund onemsenmıyecek bır rakam.

Sales’in 2. perıyot bıtmeden daha 4 faullunude aldırabıyseydık macı daha erken koparırdık. Rakıbın en ıyısıydı...

Murat kayanın oyun kurucukta murat hocaya danısarak ve isabetli şutlarla skora katkısı; bu maçtaki performansı ile form grafığini devam ettiren Burak savunmada aldıgı rıbauntlarla galıbıyette etkılerı cok buyuk oldu.

ps: mac aynanırken bir ara scoreboard saati ile pota saati arasında 40sn. fark vardı. fark edılıp sonradan duzeltıldı.

Modern talking dediği gibi YOU CAN WIN IF YOU WANT :)
 
çok etkileyici bir oyun oynamadık.ama vasatın üstünde iyi sayılabilecek ve akıllı basket oynadık.savunmamız sert,hareketliydi.hücumda ise daha çok top dolaştırdık uzunlara -diğer maçlara oranla-daha çok pas indirdik.dün en kötü olan ise hollmanın yine iyi oyun oynayamaması ilk çeyrekte biraz oynadı ama daha sonra etkili olamadı.fatihin faul problemine girmemesi ve burak kaptanında iyi oyunu üzerine çokta süre alamadı.
bu galibiyet önümüzü görmemiz açısından iyi oldu.takım bunun devamını getirebilirse hedeflerimize ulaşırız.
 
Bu kadar ribaunt verip biz bu maçı nasıl kazandık şaşılacak durum!!
 
Bence Burak,Murat,Mitchell galibiyette çok önemli rol aldılar.Ah kaptan içerdekileri beslediği kadar,biraz da kendisi içerden oynasaydı mükemmel olurdu...
Buna da şükür galibiyet çok önemliydi.Ted Kolej maçında hesapta olmayan bir mağlubiyet aldık.Bu maçta da bana göre hesapta olmayan bir galibiyetle denegeledik olayı.
 
Bence bu galıbıyet cok ve cok hos oldu .Gecenlerde bı yazı yazmıstım Murat ve Cemal ne zamn oynayacak dıye ?
Galıba haklı cıktıgım bı yazı olmus.Cemal bence macın adamıydı Murat la beraber cok ıyı oynadılar...
Bızım ıstedıgımız buydu zaten paylasımcı skor dagılımı ıyı olan savunma da mucadele eden bır Galatasaray takımı.
6 hafta oldu bu cok sukur oldu ve ıyı de oldu..
Ne olursa olsun karsımızda Efesı yenen ustumuzde olan bı Besıktas vardı.
Bu galıbıyet hem bızım moralımız acısından hemde ılerıye bakısımızı cok guclendırdı...
Kendımıze guevnımız geldı..

Mac ıcı detaylı yorumlara pek gırmek ıstemıyorum zaten yapılmıs..
Rıbaundlarda bıraz daha etkılı olur bos sutları kacırmaksak Herkesı yenerızx
 
Çok iyi olmasada iyi oynadık.Bize galibiyeti getiren unsur tempoyu düşük tutmamızdı,tempoyu arttırsaydık tribünler havaya girerdi.

Ama eksikler de var.
Fitch dışındaki yabancı oyuncuları gönderip yerlerine tam bir 3 numara,ribauntlarda falan etkil sırtı dönük oynayabilen bir pivot ve Cüneyt Erden tarzı (özellik olarak) oyun kurucu almalıyız.Mitchel dün daha iyiydi,ama bence Galatasaray ın oyunncusu değil.Birde hep yarı sahayı çok yavaş geçiyoruz,8 saniye olacak diye sürekli korkuyorum.

NTV ye diyecek birşey yok,yaptığı ayıp.Birde önceki sayfalarda kongrede değerli(!) başbakanımız hakkındaki yazdıklarınızı okuyunca güldüm,baya gaza gelmiş :):)
 
zor maçtı ama bu sefer takım oyunu oynadık özellikle fatih ve murat adına mutluyum mitchell da iiydi
 
Macin tamamini c.tesi gunu banttan izleyebildim. Birİtkac not da benden:

1- Fitch'in dusuk sayilarda kaldigi sozrlu bir maci lkazanmamiz takim olmak acisindan cok onemliydi. Savunma ile Akatlar'da BJK'yi yenebilmemiz gelecek acisindan cok umit verici.
2- Fitch'in de hucumda kotu oldugu birgun savunmada bu kadar gayretli olmasi cok onemli. Sadece sut sokan bir sokak basketbolcusu olmadigini gosterdi.
3- Murat Kaya'nin uzerinderindeki olu topragini atmasi cok onemli. Eger bu takim birsey yapacaksa bu ancak hucumda Murat Kaya'nin da performans gostermesiyle olur.
4- Mitchell umarim bugunku performansini ilerki maclara da tasir. Mitchell-Fitch dengesinin oturmasi bu takim icin cok onemli.

Galibiyete ragmen olumsuz yonleri de atlamayalim:

1- 3 numarasiz oynuyoruz, Tufan iyi oynamaya calissa da katkisi yok gibi. Tolga da mucize yaratmayacak, bu belli.
2- Uzun Amerikalilarimiz da gerekli katkiyi sezon basindan beri pek veremiyor. Hollman henuz hazir degil, hicbir zda aman hazir olamayacak gibi duruyor acikcasi. Bu macta sakatliktan oynamayan McGowan da su ana kadar takima buyuk katki saglayacak gibi gozukmedi. Eski Galatasarayli Sheron Mills tarzi 4-5 oynayabilen atletik bir uzun takimi cok farkli bir noktaya cekebilir.
3- Son 2 dakikada aslinda cok hata yaptik ve elimizdeki maci zora soktuk. Ayni problemi MBB macinda da yasamistik. Bir takim icin macin ilk 35 dk'sini oynamak kadar, maci dogru sekilde bitirebilmek de onemli. bugune kadar macin sonlarinda fazla hata yaptik, umarim zamanla bu problemi cozeriz.
 

Üst