Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

QWVOM3.jpg

İstanbul Üniversitesi ve Fenerbahçe hariç diğer bütün takımlar hakemlerin A klasmanı olması için başvuruda bulunmuş TBF'ye. Fenrbahçe'nin istememesine şaşırmamak lazım tabi :)

Kamile Nacickaite - Fenerbahçe
Jelena Milovanovic - Beşiktaş
Tuğba Palazoğlu, Zellous, Bojovic - Aski

Ligdeki son transfer hamleleri.

Önümüzdeki hafta Agü'nün Fenerbahçe'ye karşı kazanması lazım, lig şampiyonluğumuz için.

Kadro kalitesi olarak bizden üstün bayağı takım var bence. Herkes takviyeleri yapıyor. Bizim yöneticiler de aval aval baksın, trene bakar gibi. Bu kadroyla şampiyonluk çok zor bana kalırsa..

Sezon ortasinda dahi yapilan transferlere bakinca insanin içi burkuluyor. Biz, prestijimizle daha az paraya oyuncu kapatabilecekken herkes transfer piyasasindan nasibini aliyor.
Diger taraftan Ekrem Hoca'nin sadece oyuncu kalitesiyle ilgilenmedigini de biliyorum ve uygun karakterde, takima uyacak parçalar uzerinde duracagini, bunun disinda bosuna transfer istemeyecegini anliyorum ama yine de bu piyasada Hoca'nin tanimina uyabilecek oyuncular herhalde vardir diye dusunmekten alikoyamiyorum kendimi. Simdi de Dabovic YDU'den gonderilecekmis. Gerçi Tahkim'e olan guvensizligim daha ziyade uzun almamiz gerektigini soyluyor ama neyse, bakalim...

Maalesef o iş öyle olmuyor. Sporcular, Galatasaray hedefleri olan büyük bir kulüp olduğu için, kulübün yüksek hedefleri doğrultusunda yüksek ücret almak istiyor. Galatasaray söz konusu olunca örneğin 250.000'den aşağıya inmeyen sporcu örneğin 100.000'e başka takıma gidiyor. (Rakamlar sadece örnektir ve gerçeği yasıtmamaktadır)

Tabi Galatasaray faktörü önemli olduğu kadar bizde bu işleri bitirici birinin olmaması daha büyük etken bana göre. Eski oyuncularına ciddi borçları olan takımlar bile yeni transfer yapabiliyor.

Bizim GALATASARAY camiası içindeki gönüllü fb'li ama duayen denilen sahte GALATASARAY'lı dedeler ( kim oldukları az çok belli bilen bilir özellikle ikisi ) onlar ve kuklaları adeta devrim yapılıp uzaklaştırılmadıkları müddetçe,20 milyon taraftarı var denilen koskoca spor kulübünün sadece 7000-10000 civarı üyesi olması ve saçma tüzük maddeleriyle bu üyelerin çoğalmasının engellenmesi,gerçekten GALATASARAY'a gönüllü zenginlerin yardımcı olması veya sponsorluk yapmak istemelerinin önüne türlü entrikalarla zorluk çıkarılması normaldir,bu kulübün yönetiminin gönüllü ve her türlü fedakarlığı yapabilecek iş bitirici sağlam kişilerin eline geçmesi için devrim şart,çok zor ama imkansız değil bizler ise şimdilik sadece İNŞAALLAH gerçekleşir diyoruz başka bir şey elimizden gelmiyor.:(

Sanders değil de Chelsea karakter koydu bence. AGÜ doludizgin devam ediyor içeride.

Mersin de deplasmanda Aski'yi yendi, sessiz sedasız yabancılarla potaya girdiler onlar da.

Chelsea enteresan bir oyuncu, biraz kilolu görüntüsü var ama acayip işler yaptı, iyi seçim yapmışlar. Lara'yı keşke alabilsek.

Son periyotu takip edebildim sadece. Son 2 dk kalaydı sanırım fener farkı kapatmışken AGÜ sürekli boş dönerken Sanders hücum ribaundu alıp hem 14 saniye hem sayı ile hücum sonlamıştı orda kırıldı maç.

Biz tam kadro oldugumuzda (maalesef olabilecegimiz belli degil ve bu belirszligin ne zaman ortadan kalkacagi da gitgide belirsizlesiyor) bu iki takimdan da fersah fersah iyiyiz. Kizer ilk geldiginde beklentileri karsilamasa da zamanla dogru oynamaya basladi ve iyi katki verdi, ne var ki onu da bir oynatip bir oynatamadigimiz için takimin ozellikle hucumda ritmi çok degisken oluyor. Agü'ye bakiyorum acayip dengesiz takim, her maçinda muazzam seriler yakalayip feci seriler yiyor. Bugun de maça berbat girdiler ama buyuk bir reaksiyon gosterdiler, bu tarz maçlar hirpalayici olur ve Avrupa'da sokmez, nitekim boyle berbat basladiklari iki maçi da kaybettiler. Fenerbahçe desen Dikeoulakos'la oyun kalitesi yukselse de hâlâ kisisel performansa çok bagli takim, maçin basinda içerden vuruyorlar Lavender'la, bu bolumde rakibi içeri gommeye çalisip ortalara dogru sutorlerden katki almaya bakiyorlar, maç sonunda ise Quigley sazi eline aliyor. Bu organizasyonu yikabilen her takim Fener'i oldukça zorlayabiliyor, Avenida ve BLMA deplasmanlarinda bu senaryo islemeyince 15 sayi geri dustuler ama Quigley maç sonlarinda cosup mucize galibiyetler hediye etti. Bizim maçta da bu oyunu çok iyi bozmayi basardik fakat son çeyrekte uç kritik bos sutu sokamayinca son dakikada burun farkiyla yenildik.

Karsilastirinca bizim gerçekten kadro kalitemiz sorunlu olsa dahi ortaya koydugumuz basketbol felsefesi fersah fersah ileride, çok daha gayretli ve mantikli bir savunmamiz var, spacingimiz ust duzey, yorgunluktan saçmaladigimiz ortalama 4-5 hucumu saymazsak her zaman bos sutu buluyoruz.

Su hukmen maglubiyetin normal maglubiyetle olan 1 puanlik farki olmasa, FB maçi lehimize tescillenmese dahi ve -20 ikili averaja ragmen normal sezonu puan farkiyla lider bitirecegimize inanirdim. O derece ustun bir taktik anlayisimiz var. Hele maç lehimize tescillenirse zaten Agü ile tek puan kaliyor aramizda, daha Ipekçi'ye gelecekler.

Avrupa'da tüm branşlarda, tüm liglerde yerel saatleri ile 17.30'da başlayan herhangi bir maç yok. Biz yılbaşı akşamı bu maçı bu saatte oynamayı neden kabul ediyoruz? Bir bilen var mıdır?

Fenerliler Agü maçında hakemden yakınmışlar :) 12 takım hakemlerden şikayet ederken Fener ve İstanbul üni kıllarını kıpırdatmamıştı, umarım daha çok yakınırsınız hakemlerden