Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

Normalde çarşamba günü oynanması planlanan maçın, Efes'in maçı sebebiyle 15:00'e alınması teklif edildi. Teknik heyetin haftaiçi maçını öğlen saatinde oynamak istememesi sebebiyle (cumartesi günü oynanması planlanan BJK maçımızın pazar gününe alınması şartıyla) bizim isteğimiz doğrultusunda maçımızı bugün ve bu saatte oynadık.

Eh biz talep ettiysek söyleyecek bir şey yok o halde. Haftaiçi 15.00'te neden oynamak istemediklerini de pek anlamadım ya neyse. Herhalde seyirci sayısını düşündüklerinden değildir. Ekrem Hocanın bir bildiği vardır diyelim.

Ordu, hava muhalefeti nedeniyle BGD maçına İstanbul'a gidemedi bir türlü. Maç yarın oynanacaktı fakat federasyon bu olaydan ötürü maçı Pazar 16.00'a almış.

Aski ligde sonuncu ve Erika De Souza'nın aldığı senelik ücret = Bizim Dubjlevic + Loyd + Kizer'in seneliği. Bu sene hocanın ne şartlarda mücadele ettiğini ligdeki başarısını siz düşünün artık. Ligin 5.bütçeli filan takımıyız abartmıyorum bunu :)

Hatay, ikinci yarıdaki sahaya koyduğu karakterle deplasmanda yendi Mersin'i. İlk yarıda Hatay koçu Ekin Baş, üst üste hakeme yaptığı itirazlardan iki teknik faulle diskalifiye edildi. Masaya da ''bu hakemlerden bir 'cacık' olmaz'' diyerek terk etti salonu. Haklılık payı yok diyemem.

Hatay adına fark yaratan isim kesinlikle Natalie Hurst idi. Müthiş oynadı maç boyu, oyundan hiç düşmedi. Hayranlıkla izledim.

Mersin içinse koç bir numaralı suçlu mağlubiyette. Takımın başına kimseyi koymasan bu takım yine bunu oynar, Bria getiriyor, Angel'a veriyor, o ne isterse o oluyor. Maçın son anlarında zaten Tuğba'ya kalayı bastı. Angel ne derse o oluyor Zafer Kalaycıoğlu değil. Cem Akdağ gibi bir koç boştayken neden değerlendirmezler anlamam.

Umarım Aski toparlar da küme düşme hattından uzaklaşırlar :( Ne güzel senede 2 defa izliyorum Galatasaray'ı :(

O değil de Hüseyin Sözlü yeni salon yaptırıyordu, temeli atılmıştı yanlış bilmiyorsam, geçen sene iyi gaza gelmişlerdi :p Gerçi o güzel projeyi adam akıllı yapabilirler mi emin değilim

Düzeltme: Zaten 2 defa geliyorlardı, ben Ceyhan bld. maçlarına gitmediğimden unuttum onları yazmayı :p

Umarım Aski toparlar da küme düşme hattından uzaklaşırlar :( Ne güzel senede 2 defa Adana'ya gelmeye başlamıştı Galatasaray :(

O değil de Hüseyin Sözlü yeni salon yaptırıyordu, temeli atılmıştı yanlış bilmiyorsam, geçen sene iyi gaza gelmişlerdi :p Gerçi o güzel projeyi adam akıllı yapabilirler mi emin değilim
Zellous, Larkins ve Bojovic'le beraber toparlanır onlar 2.yarıda.

Bu arada Sanders bugün efsane oynamış yine. Bu kız neden hala Agu'de anlamıyorum ben. Orada yaşamak falan mı istiyor, şehri mi sevdi bilmiyorum ama çok özel bir oyuncu keşke alma imkanımız olsa.

Zellous, Larkins ve Bojovic'le beraber toparlanır onlar 2.yarıda.

Bu arada Sanders bugün efsane oynamış yine. Bu kız neden hala Agu'de anlamıyorum ben. Orada yaşamak falan mı istiyor, şehri mi sevdi bilmiyorum ama çok özel bir oyuncu keşke alma imkanımız olsa.

Sanders'in birkaç kez "şampiyonluk yaşamadan Kayseri'den gitmem" diye röportaj verdiğini hatırlıyorum. Sonuçta kendisi Ayhan Avcı ile çok özel bir mertebeye geldi, Kaski-Agü de Avrupa'da oynadığı tek takım sayılır İsrail macerasını saymazsak, vefa borcu olduğunu düşünebilir. Kaldı ki bütçesiyle, son sezonlarda geldiği mertebeyle Agü artık basketbolumuzun kalıcı bir markası olmaya aday.

Önümüzdeki hafta 10 Ocak'ta, haftanın en güzel maçı Mersin - AGÜ maçı var fakat yayıncı kuruluş Edirne'deki Edirne - Fenerbahçe maçının yayınını veriyor, yazık.

Fenerbahçe Nacickaite ile anlasmis, Coleman'i da gondereceklermis. Zaten son maçta kadroda degildi.

Bence dis rotasyonlari bu hamleyle çok buyuk sut tehdidi olusturmaya basladi fakat madalyonun diger tarafinda penetre gucu azalan ve oyun disiplini her seyin yolunda gitmesine bagli bir kisa rotasyonlari olustu. Nacickaite genellikle baskisiz takimlarda oynadi ve istatistiklerini hep çok sure alarak ve takimin ana parçasi olarak gerçeklestirdi, sahsen Coleman'dan daha verimli olagini dusunmuyorum.

Erkek basketbol takımına dair nasıl somut endişeler gelişiyorsa kadınlara dairse her şeyin avucumuzun içinde olacağını düşünüyorum. Bu gelecek zaman kipi yarın çıkacak özünde ''normal'', burası içinse ''çok olumlu'' karar çerçevesinde gerçeklenebilir.

Coleman'ı gönderip Kamile ile anlaşmak nasıl bir kafanın ürünü acaba?

Bizimki de soru tabi, koçla bir alakası yok ki... Çiftliğin sahibi ne derse o oluyor.

Tek kıta dışı oyuncuyla mı oynayacaklar bunlar? Coleman kalır veya bir kıta dışı gelir bence yoksa çok saçma bir iş oluyor.

Kamileden daha iyi nasil bir oyuncu bekliyorsunuz?Hemde bu donemde.Sene basindada herkes fbye berbat kotu diyordu.Gayrt basarili ve iyi bir transfer.Keske biz yapsaydik tam aradigimiz bolgenin oyuncusu.

Ligin açık ara en iyi yerli kadrosuna sahibiz. Yabancılar,yerlilerin yarısı kadar katkı vermiyo. Millet sezon ortasında bütün yabancı kadrosunu gönderiyo. Buna düşük bütçeli,yüksek bütçeli bütün takımlar dahil. Bizden hala ses seda yok. Işılı geri alırız Ayşegül kadroda olur Martinezin kontratından çıkamayız. Ne güzel hayat rotasyonda 10 dakika oynasın diye yabancı tutuyoruz. Akıl mantık almıyo. Kizer alırız toplamda Agü maçında oynıyana kadar Eurolig+Lig 10 maç kaçırır. 10 maç oynatmadığımız bir oyuncu,bu kadar lüksümüz varmı,kadro yapısında tutucak kadar. 10 resmi maç oynamıyor nedir pasaport alamadı veya başka bişe. Ama parasını alıyo heralde maç oynamadı diye para vermiyo değiliz. Sorsan para yok. 10 dakika rotasyonda iş yapan oyuncuyu kadroda tutuyoruz. 10 maç kaçıran oyuncuyu bekliyoruz. Böyle lükslerimiz varmış demek ki. Lisans sorunu olmadan önce, 10 maç oynamadı toplamda. Sonrasında lisans sorunu yüzünden zaten bişe faydalanamıyoruz.