Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

Son maçlar öncesi görüntü, play-off ilk turunda bu sene hiç yenemediğimiz AGÜ ile saha dezavantajı ile eşleşeceğimiz yönünde. Elenirsek son yılların en kötü sezonunu geçirmiş olacağız. Kizer fiyaskosuna kadar son derece iyi bir performansımız vardı oysa. Aldığımız hükmen yenilgi ve yerine transfer sürecinin uzun sürmesi nedeniyle bu hallere düştük. Emeği geçenlere teşekkürü borç biliriz!

Gördügüm kadariyla Galatasaray taraftari bu sezon kadin basketbol takimindan tamamiyle ümidini kesmis . Kizer olayi , ödenmeyen maaslar ve zayiflayan kadro kalitesi ile takim hizli bir düsüs trendine girdi . Böyle bir ortamda dogal olarak Galatasaray taraftari bu branstan elini etegini cekti . Kadin basketbol takimimiz cok sevdigim beni heyecanlandiran bir bransti . Her ne olursa olsun maclarini izlemekten keyif alirdim ama artik resmen maclar iskence'ye donustu . Şu siralarda botas ile abdi ipekci'de oynadigimiz maci izliyorum.. Takim o kadar konsantasyondan uzak ki 15 sayilik fark birden 3 sayiya indi . Onu geciyorum CANSU KÖKSAL gibi bir deger varken elimizde neden süre almaz? Nedir yani sakat mi bu kız ? Koca sezon genelinde oynadigi mac en fazla 3-4 .. Mac koptuktan sonra meltem ve inci gibi oyuna alinacak bir oyuncu asla degil bana göre cansu .. Üzerine set cizilirse en az şebnem kadar kusursuz bir şutördür . Pozisyonuna göre ligde onun kadar iyi bir fizige sahip oyuncu yok .. Böylesine gelisime acık bir oyuncuyu ekrem hocam neden oynatmaz? Neyin takıntısı bu ? Şu maclarda bile cansu ,aysegul gibi oyuncular oynamayacaksa .. 36 lık Wauters'i 35 dk oynatmaya devam..

Gördügüm kadariyla Galatasaray taraftari bu sezon kadin basketbol takimindan tamamiyle ümidini kesmis . Kizer olayi , ödenmeyen maaslar ve zayiflayan kadro kalitesi ile takim hizli bir düsüs trendine girdi . Böyle bir ortamda dogal olarak Galatasaray taraftari bu branstan elini etegini cekti . Kadin basketbol takimimiz cok sevdigim beni heyecanlandiran bir bransti . Her ne olursa olsun maclarini izlemekten keyif alirdim ama artik resmen maclar iskence'ye donustu . Şu siralarda botas ile abdi ipekci'de oynadigimiz maci izliyorum.. Takim o kadar konsantasyondan uzak ki 15 sayilik fark birden 3 sayiya indi . Onu geciyorum CANSU KÖKSAL gibi bir deger varken elimizde neden süre almaz? Nedir yani sakat mi bu kız ? Koca sezon genelinde oynadigi mac en fazla 3-4 .. Mac koptuktan sonra meltem ve inci gibi oyuna alinacak bir oyuncu asla degil bana göre cansu .. Üzerine set cizilirse en az şebnem kadar kusursuz bir şutördür . Pozisyonuna göre ligde onun kadar iyi bir fizige sahip oyuncu yok .. Böylesine gelisime acık bir oyuncuyu ekrem hocam neden oynatmaz? Neyin takıntısı bu ? Şu maclarda bile cansu ,aysegul gibi oyuncular oynamayacaksa .. 36 lık Wauters'i 35 dk oynatmaya devam..

3 numarada aslında 3 numara olmayan, ve yeteneklerine ihanet eden Bahar Çağlar oynuyor, haliyle Cansu'ya süre verilmiyor...Ki Ayşegül'de bu takım da 10 dakika süre alır... Üstelik Nuria rezalet oynarken bu kızımız şans bulduğu her maçta birşeyler yapıyor, bu yıl Ekrem hocada formsuz, bu kadar sorun olduğu için formsuz olmasınıda anlıyorum...

Cidden apartman yöneticisi olamayacak insanlar kulüp yönetmeye kalkıyor ya ne desek az. Bırak kulüp yönetmeyi bir branşı adam gibi yönetseniz de biz de alkışlasak sizi.
Eurolig kazanmış takımın getirildiği hallere bakın...

Size daha önce de Bahar başlığında yazdığımı hatırlıyorum. ( http://gsbasket.org/forum/galatasaray-kadin-basketbol-takimi/5197-35-bahar-caglar-27.html#post664945 )

Nedir Bahar ile alıp veremediğiniz? Aslında 3 numara olmayan dediğiniz Bahar'ın bize geldiğinde daha çok 3 numara oynadığını, artık 3 numara oynamak istememesi sonucu Zafer Hoca döneminde ağırlıklı olarak 4 oynamaya başladığını bilmeden yazıyorsunuz sanırım. Ne kadar kolay klavye başından insanlara sallamak. Ayıp yahu...

Ben ligden düştüğümüz yıldan belli izliyorum merak etme sen, Bahar Çağlar ilk geldiğinden belli bizde 4 oynuyordu, 3 oynatmaya çalışanlar oldu, Bahar kötü oynuyor! Komik olmak istiyorsan başka mecralarda yazabilirsin, ne diyeceğimi sizden öğrenecek değilim!

Bahar yetenekli oyuncu geldiğinden bellide ondan beklenen bir Işıl seviyesinde olması, yada Birsel yada Nevriye yada Esmeral, hiç olmadı Şaziye ivegin seviyesine çıkmasını bekliyorum en azından...
Merak ettiğim siz Bahar da ne görüyorsunuz, eğer Bahar orta sınıf takımlara karşı arada bir parlayan, zorluk seviyesi yüksek maçlarda ise sıfır katkı ile oynamayada devam edecekse kalmasına gerek yok, ona verilen şansı haketmiyor! Geldiği günden belli hangi fb maçında bugün Bahar çok iyiydi dediniz, yada hangi zorluk seviyesi yüksek maçta? Savunulacak oyuncuları sizden çok savunuyorum ben... Bahar fb'deki Tuğçe'den ne farkı var? Işıl'ın 10'da biri kadar bu takıma katkısı olsun bende söz etmezdim...

Birde yazdığım tüm yazılarda ortada, kime ne sallamışsım gösterirsin, klavye başından kişilerin görüşlerine sallamak yerine!
Bahar bana göre yeteneklerinin çok altında, bugüne kadarda bekleneni veremeyen bir oyuncu, aksini iddaa eden benim gözümde basketbolu bilmiyordur...Tartışmaya da gerek kalmıyor yani... Her yıl fb ile adı geçen bir oyuncu, ne kadar iyi oynuyor sa artık bir kişi çıkıp Bahar kalsın demiyor! Siz kişilere sallamakla ilgili birşey arıyorsanız girin Ergin Hoca ile ilgili konu başlığına, yada Hamza Hoca ile ilgili konu başlığına, başka başlıklarda var, madem sallamakla ilgili birşeyler görmek istiyorsunuz...
Ayrıca katkı veremeyen bir oyuncuyu eleştirmek için kimse size sormaz...
İyi geceler

Bu kadro kalitesi ile elimiz kolumuz bağlı her yıl planlı olarak güçsüzleştirilen, kadro güçsüzleştikçe başarının artacağını sanan bir yönetimle malesef bu ve bundan sonraki yıllar için eğer küçük çaplı mucizeler gerçekleşmezse şampiyonluk ya da euroleaguede başarı gelmesi kolay değil.

Galatasarayın birçok branşta ciddi revizyonlara ihtiyacı olduğu gün gibi ortadadır!

Burda itham altında bırakmaya çalışan, basketboldan anlamayan, gerici zihniyete söyleyecek sözüm kalmadığını iletiyorum :) sorun yok yani siz kendi hayal dünyanızda takılın... Gerek kadın takımımız olsun, gerek Erkek takımız la ilgili olsun her yazım ortadadır, ne kimsenin avukatlığını yaptım, nede kimseyle dışarda muhabbetim var diye avukatlık yaptım, doğru bildiğimi yazdım sorun yok yani, kimin bu takımda ne katkı verdiğide ortada zaten, bir oyuncunun yetersiz performansını söylemek suçmuş, söylerken bile komik duruma düşüyorsunuz... Konuyu daha fazla uzatmaya da gerek yok zaten... 25 yaşındayım ligden düştüğümüz yıl dahil bu yıla kadar tüm sezonları takip ettim, izledim ve destekledim bu takımı, Işıl, Wikie, Esra, Young, Petra, Didem, Saynur o yıl sakatlanan Anderson ve Şebnem takımın başında olan Cem Akdağ ile sevdim bu sporu, o 5 kişiyle caferada kazanan, sahamızda bir sayıyla kaybettiğimiz maçta uzatmanın son dakikasında Pondexter'in Didem'e dirsek attığı hakemin devam ettirip Suton Brown'a faul yapılmamasına rağmen çalınan faul ile kaybettiğimiz maçta, o elimizden çalınan kupalar da çoğu kişi burda şubeyi kapatalım derken yazdığım yazılarda savundum, Rusya' da F8 de çoğu kişi birşey beklemezken ben bu takım şampiyon olacak dedim, ve bu takımı en kötü gününde de destekledim...Ve burda 3-5 kendini bilmez beni itham altında bırakmaya çalıyor, dediğim gibi yazdığım her yazı ortada, kimin ne olduğu da ortada...Bu takıma katkı veren her sporcuya da hakkını verdik Allah'a şükür...

Aykut kardeşim konuyu ikili tartışmaya doğru götürüyorsunuz. Daha da kötüsü eksik bilgilerle yazıp, mantığa aykırı yorumlarla kendinizi yalanlıyorsunuz. 14 yaşınızdayken takım küme düştüğü seneye dair yaptığınız yorumların sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. O yaştaki çocuklar için mahkemeler bile olayları doğru değerlendirip değerlendiremediğine dair rapor istiyor. Dolayısıyla birazdan soracağım sorular konunun ikili tartışmaya dönüşmemesi için size değil, başlığı takip eden diğer arkadaşlarımızadır.

Arkadaşlar, Aykut kardeşimizin dediğine göre ki doğru diyor, geçtiğimiz yıllarda Bahar'a FB birkaç kez teklif yaptıysa (hepinizin tahmin edeceği üzere bizden daha fazla para önerdiler)
1- Bahar niye Galatasaray'da kaldı?
2- Bahar iyi bir oyuncu değilse niye FB istiyor, GS tutmaya çalışıyor?
3- Bahar'a bir kişi bile kalsın dememişse sözleşmesi bitmesine rağmen Bahar nasıl kaldı?
4- Bahar iddia edildiği gibi iyi bir oyuncu değilse teklif varken kal diyen Ceyhun ve Ekrem coachlar nasıl avrupada birçok madalya kazanabilmiş?
5- Bu 2 coach mu Bahar'da olmayan özellikleri kafalarında uydurup takımda tutmuş, yoksa Aykut kardeşimiz mi Bahar'ın faydalarını göremiyor?
6- Niye A Milli Takım staffı Aykut kardeşimiz kadar basketbol bilmiyor da Bahar'ın sakatlanana kadar en formda Türk oyuncu olduğunu söylüyor?
7- A Milli Takım ve Galatasaray coachluğu yapan bu isimler Bahar'a kal demişken, takımda tutmak için çaba sarf etmişken "bir kişi çıkıp Bahar kalsın demiyor!" yazan kişi hakkında ne düşünmeliyiz? Hele ki bu kişi sistematik olarak Bahar'ı kötülüyorsa!

Takıntılı olmayan herkesi bu soruların cevabını düşünmeye, klavyeden sallamak yerine salona gelip Bahar'ın mücadelesini canlı izlemeye, büyük kulüplerin transfer etmek için defalarca teklif yaptığı oyuncumuzun kıymetini bilerek kendisine vefa göstermeye davet ediyorum.

Anlamak istemiyorsunuz herhalde, yada bilerek yapıyorsunuz, Bahar'la ilgili bugüne dek yaptığım yorum sayısı bir elin parmağını geçmez, bu yıl 2 kez yorum yazdım ikisinde de siz korumaya geçtin, ki yaptığım yorumlar performansının kötü olduğuna dahildi...

Ben Bahar kötü oyuncu demedim. İsterseniz tekrar okursunuz. Daha öncede yazdım Bahar yetenekleri itibari ile Türk Basketbolun da bir Işıl, Birsel, Esmeral, Nevriye seviyelerine çıkması beklenen ve o yetenekleri olan bir oyuncudur, siz o seviyelerde olduğuna inanıyorsanız saygı duyarım ama ben o seviyelere yaklaşamadığını düşünüyorum, siz anlayın yada anlamayın sorun değil, burda sorun siz insanları yanlış yönlendiriyorsun.

Tuğçe Canıtez'de milli takımda vazgeçilmiyor, yada fb bırakmıyor onuda, bu dediğiniz özellikleri barındırıyor, fb'ye katkısı ne?
Bahar Çağlar'ı her yerde izledim, milli takım dahil, ki her şeyi geçtim istatistik diye birşey var açarsınız bakarsınız...Bugün Bahar Türk Basketbolun da ki yabancı sınırı ve yerli uzun yetişmediği için bu takımda hâlâ kalıyor, şuan fb'de doğru düzgün katkı vermeyen Tuğçe'yi bıraksalar biz alırız, piyasada yerli uzun yok, oyuncu potansiyeli farklı birşey sahada ortaya koyduğu farklı birşey, Bahar'ın milli takımdaki oyunu farklı bir konu, bizdeki performansı farklı bir konu...

Takım küme düştüğü yıldan belli kadın basketbolunu izliyorum, kusura bakmayın bilgi olarakta sıkıntım yok, çokta iddaalıyım... Sizin bakış açınızla Nevin Nevlin'i fb'ye çok katkı sağladı... O da Milli takımda vazgeçilmiyordu, fb sırf bize gitmesin diye uzun süre kadroda tuttu... Eğer bu ülkede yabancı sınırı olmasa ne Bahar ne Tuğçe bu takımlarda kalamaz... Yok eğer sahada gördüğünüzü anlayamıyorsanız istatistiklere bakabilirsiniz...

Katkı vermiyor demek, beklenen seviyeye ulaşamadı demek kötü oyuncu demek midir? Hayır, ama anlamak isteyene... Erkek takımına gelen Aradori iyi oyuncumu evet, katkı verdimi Hayır! Kadın takımında Nuria iyi oyucumu bence iyi oyuncu bu yıl katkı veriyormu Hayır! vs vs... Daha birçok örnek verebilirim sorun yok...Bunu idrak ederseniz ve insanları itham altında bırakacak laf oyunları yapmazsanız sevinirim...

Görüşüm açık ve net Bahar Çağlar beklenen seviyeye ulaşamadı... Eğer bu yıl iyidi dediğiniz maçlarda ki performansını (ligin üstünde olan takımlara karşı değil bu maçlar istatiklerede bakabilirsiniz) playoflarda Agü'ye, Fb'ye ve finalde Mersin veya Hatay'dan birine karşı gösterirse o zaman bende hakkını veririm, ki ben şampiyon olacağımıza inanıyorum, bu takım sonuna kadar mücadele edecektir, şampiyon olacağız inşallah...Bahar'da bu playoflarda dediğiniz bu performansı göstersin diyorum açık ve net...

Ben Cansu'nun 3 numara Bahar'dan daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum, yada Ayşegül'ün Nuria'dan daha çok katkı verdiğini ve daha fazla süre alırsa vermeye devam edeceğini düşünüyorum bunda anlaşılmayan yer neresi?

Neyse benim açımdan bu konu kapanmıştır daha fazla uzatmaya gerek yok...

Yarın oynanacak son hafta senaryoları ;

Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Basketbol Ligi'nde son hafta maçlarının tamamı Çarşamba günü saat 18:00'de başlayacak ve play off eşleşmeleri ile ligden düşecek ikinci takım saat 19:45'te belli olacak.

Son haftaya girilirken Fenerbahçe'nin birinciliği, garanti. Hatay BŞB-Mersin BŞB maçı ligin ikinci ve üçüncüsünü belli edecek. Altıncı ve yedinci sıraları son maçlara göre İstanbul Üniversitesi ile Canik Belediye paylaşacak.

Dördüncü ve beşinci sıraları AGÜ ile Galatasaray'ın alması kesinleşti. İkili averajda AGÜ üstün. Son haftada AGÜ, Edirnespor'e yenilir, Galatasaray da Beşiktaş'ı mağlup ederse Galatasaray dördüncü, AGÜ beşinci bitirir ve çeyrek finalde saha avantajı Galatasaray'a geçer.

Play-off'lara girecek sekizinci takım için kağıt üzerinde üç aday var: BGD, BOTAŞ ve Beşiktaş. Son hafta BGD, gençlerle oynayan Orduspor ile karşılaşacağı için galibiyetine mutlak gözüyle bakılıyor. Bu durumda Beşiktaş'ın şansı kalmıyor. BOTAŞ'ın sekizinci olması ise ASKİ'yi yenmesine bağlı. BOTAŞ ile BGD arasındaki ikili averajda BOTAŞ'ın üstünlüğü bulunuyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Ankara'daki maçta Canik Belediye'yi yenerse ligde kalıyor. Kıbrıs ekibi yenilmesi durumunda ise Edirnespor veya ASKİ'nin kaybetmesini bekleyecek. Edirnespor ile ASKİ ligi aynı puanda bitirirler ve ikili averaj oluşursa Edirnespor rakibini geçiyor. ASKİ'nin ligde kalması, YDÜ'nün veya Edirnespor'un yenilmesine bağlı.

Agü bize karşı saha avantajını kaybetmek istemez, Edirne'de Dolson'da ülkesine gitti, ligden düşen son ekip Edirne olur, ama son haftalarda oynanan maçların ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır...
Agü'yü geçeriz, biz daha iyi takımız, fb ile eşleşeceğiz, deplasmanda ki ilk iki maçtan birini kazanmamız gerekecek, öyle de olacağını düşünüyorum, 3-1 ile geçeriz bence... Bu yılda Şampiyon olacağımıza inanıyorum, Ekrem Hoca ve takıma güveniyorum, fb'nin f4'de ne yapacağı onların playof performansını etkileyecektir, ben Eka'nın rahat şampiyon olacağından eminim...

Lara Sanders sakat mi ? Birçok maçta oynamadi, oynadiginda da istatistikleri geçmise gore çok dusuk kaldi, bugun de oyle. AGU çok dengesiz takim oldu bu sezon, ikinci yari pek izleyemedigim için bilen varsa aydinlatsin lutfen. Oyun duzenleri mi bozuldu, takim içi sorun mu var,... ?

Su Besiktas'a karsi da kadro kaliteleri ne olursa olsun sansimiz hep yaver gidiyor, geçen sezon da Nuria maça 4/5 uçlukle girmisti Ipekçi'de yanlis hatirlamiyorsam. Bu isabeti sezona yaysak bari...

Edirne'nin düşmesini istemezdim, Adana takımları resmen şike yapıyorlar. Maç öncesi açıklamaları mide bulandırıcı.
ASKİ'nin kalmasını isterdim ama şeref yoksunu oyunla olmaz olsun. Umarım düşerler.

Ayrıca AGÜ'den de hiç çekinmiyorum. Onları geçmek çantada keklik olacak.

Macı tbf tv'den canli izliyorum.. Özellikle kamera açısı net bir şekilde bizim benchi cekebiliyor .. 4.. periyod son 5 dakika 35 sayi öndeyiz Ekrem hoca net 1 dakika cansu'yu fırcaladi.
Sezon basindan beri Ekrem hoca'nin cansu'ya olan tutumu ortada .. Nedir ne degildir bilmiyorum ama bu görüntü ile cansu önümüzdeki yıl bu takımda kalmaz ..