Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2015-2016

Ligde oyle bir rakip var ki normal sezonun en sert 4 eslesmesinden birinde maç boyunca sadece 13 faul çaliniyor, yani periyot basi faul haklarini bile ortalamada doldurmuyorlar. Bugun Mersin resmen sindirildi ikinci yarida. Buna karsilik iki Mersin hucumunda kritik yerlerde 3luk atisa faul verip sanki esit davranmis gibi takiliyorlar fakat is isten geçmis oluyor.

Mersin su an GS'den sonra en sert savunma takimi FB ile birlikte. Yani boyle kiran kirana maçta bu kadar orantisiz bir yonetim mantikli degil.

Her takima (biz dahil) lehte - aleyhte hata yapiliyor (Edirne maçinda resmen kayirildik son periyotta, buna karsilik Hatay maçinda katledildik) ama FB'ye karsi bir yonetim gormekte zorlaniyorum. Bilmem ben mi çok yanli bakiyorum?

Yazıklar olsun! Bu ezikler yerine lider biz olmalıydık. Şu halimizde bile, içimizdeki tilki sürüsüne rağmen Türkiye'nin ve bence Avrupa'nın en iyi basketbol oynayan takımıyız.
İstersen takımını 12 yabancı ile doldur yine hüsran olacak senin için bu yıl Fenerbahçe. Ahımızı aldın. Yabancılarını bizle oynatarak büyük tecrübe kazandırman güzel tabi.

Final maçlarında motivasyon farklı olur. Ev sahibi avantajı daha da ön plana geçer. 4. olup yarı finalde FB ile karşılaşmak da aslında bizim için alternatif seçenek.
Ekrem Hoca her türlü bir maç koparır, bundan eminim. Bu olay yarı finalde daha kolay olur. Ev sahibi avantajına rağmen titreyen onlar olacak.
Tabi uzun yıllar geçtikten sonra bize bu özgüveni verdiler ya, şampiyonluk bir tarafa küme düşseler de sorun değil. Bu tatmin yeterli.

Sorun şu ki, basketbolun adaletsiz yöneticilerine karşı onları titretecek hamleler yapmıyoruz. Bu noktada da tatmin olmak istiyoruz.

Mersin de anlasın kimlerin liginde oynadıklarını. Yıllardır piyon hakemlerle hareket edildi. Göz göre göre puanlar silindi, hakedilmemiş kupalar ve maçlar vardı ortada.

Ve sonra 13 Nisan 2014 geldi, masal bizim için mutlu sonla bitti. Şimdi yeni bir masal başladı ve er yada geç kazanan yine ilahi adalet ile biz olacağız!
13 Nisan 2014, aslında Aslan kızlarımızın; ezeli rakip denen şikeci topluluğu, onların maşası olmuş fenerasyonu ve en önemlisini kendilerine değer vermeyen yöneticilerine, başkanlarına verilmiş tokat gibi bir cevaptır, meydan okumadır.

Horakova'nin bes adimlik turnikesine faul çalindigindan beridir bu federasyondan beklentim kalmadigindan Mersin'in itirazinin sonuçsuz kalacagini dusunuyorum.
Hem faulun Quanitra'ya yapildigini nerden biliyorsunuz ki ?! (gerekçeli kararda faulun kime çalindigi tespit edilememistir ibaresi olacagina 5 tl basiyorum, zengin olacagim kismetse)

Horakova'nin bes adimlik turnikesine faul çalindigindan beridir bu federasyondan beklentim kalmadigindan Mersin'in itirazinin sonuçsuz kalacagini dusunuyorum.
Hem faulun Quanitra'ya yapildigini nerden biliyorsunuz ki ?! (gerekçeli kararda faulun kime çalindigi tespit edilememistir ibaresi olacagina 5 tl basiyorum, zengin olacagim kismetse)

Bu maç yayınlandı mı bilmiyorum. Eğer görüntüler yoksa faul Quigley'e yapıldı deyip konuyu kapatırlar ben size söyleyeyim.

Teknik faulle birlikte 3 serbest atış kullanan Quigley'in diğerleri gibi sayı olan son serbest atışından sonra oyun başlayıp, basit ifadeyle yeniden durmasına ve ardından yeniden canlanmasına kadar kadar geçen süreçte hata farkedildiğinde hakemler sayıları iptal edebilirlerdi. Sonrasında yani top yeniden canlandıktan sonra hatanın düzeltilmesi mümkün değildir ve farkedilse dahi hata olmamış gibi oyuna devam edilir.

Bu nedenle Oyun Kuralları'na göre TBF maçı elde edilen skorla onaylamak ve Mersin BŞB'nin itirazını reddetmek durumundadır. Yine de bir "ancak" demekte fayda var çünkü bugüne kadar TBF Yönetim Kurulu'ndan öyle yanlış kararlar çıktı ki... Kendilerini her konuda "akil" kabul eden yönetim kurulu üyelerinin vereceği kararı bekleyelim.

basketfaul ün görüşü bu şekildeymiş
maç tescil edildi sayılır boşa kürek çekmeyelim

TBF maçı şikecilerin çıkarına göre onaylamak zorundadır. Başka bir alternatif düşünmeye gerek yok.

Basketfaul'un ilgili kuraldan yaptigi çikarim tam da tahkim kurulunun hukuk anlayisiyla ortusuyor. Ben orada yazili kuralin hiçbir yerinde hakemin maç içinde duzeltmedigi hatanin olmamis varsayilacagi yorumunu çikaracak bir ibare goremiyorum. Aksine duzeltilmesi gereken hatanin hangi sartlarda maç içinde duzeltilebilecegi yaziyor. Bu, maç içinde duzeltilmiyorsa ve kural ihlal edildiyse, sonra yapilacak duzeltme talebinin yersiz oldugu anlamina gelmez. Orneklemek gerekirse: hocaya sinav sirasinda yaptigin itirazin sinavin hangi asamasinda yapilmasi gerektigini belirten kuralda sinavdan sonra yapilacak itiraz yersizdir diye yazmiyorsa, sinav sonrasi idari birime yine itirazda bulunursun.

Bu ulkede daha iki sezon once sadece farkli oyuncularin attigi serbest atislarin sirasi yanlis diye Banvit'in maçi tekrarlandi. (once faul / sonra teknik). Burada atanin ismi komple karisik oldugu halde tekrar verilmezse lig mig oynanmasin.

Bu konuda detaylara girmeye hiç gerek yok. Hangi karar FB'nin lehine ise o karar çıkacaktır. Hem kafamızı boşuna yoruyoruz hem de gereksiz bilgilerle kafamızı karıştırıyoruz. Harun soruyor FB'nin lehine olması için ne karar almamız gerekiyor? Yönetim Kurulu da o kararı alıyor. Bu kadar basit. Emin olun FB bu maçı kaybetmiş olsaydı %100 maç tekrar edilecek kararı çıkardı. Hepsi bu...