Bilyoner.com KBL | Galatasaray 92-59 Mersin BŞB

Sarayın Sultanları sezona müthiş başladı. Önce ligde MBK galibiyeti, ardından EC'da Riga galibiyeti. Hocanın buraya kısıtlı imkanları bilerek gelmesi ve istekli olması bizim için de büyük şans.

Maça gelecek olursak, geçtiğimiz sezonda ligde yarı final oynayan Mersin ekibi, bu yıla da ELW oynayacağı için iyi yatırımla iyi bir kadroyla girdi. Kadrosunu Coleman, Hayes, Frida Eldebrink, Cheyenne Parker, Gintare Petronyte gibi isimlerle güçlendirdi. Geçtiğimiz sezondan Angel ve Henry gibi iki değerli ismini kaybetti. Angel Kursk, Henry Osmaniye'nin yolunu tuttu.

Mersin BŞB, ligin ilk haftasında Beşiktaş'ı kendi evinde mağlup etti. Kadro olarak baktığımız zaman, Mersin bizden net üstün. Fakat oynanan oyuna baktığımız zaman, bizim bu maçı kazanmamız gerek. Gelelim ''neden'' sorusuna.

Özlem hocadan çok özür dileyerek söylüyorum, Mersin ekibinde coaching kaynaklı bir organizasyon göremiyoruz. Geçtiğimiz sezon Angel topu eline alırdı, kararı o verirdi, ne isterse onu yapardı. Bu yıl da aynı özgürlük Coleman ve Hayes'de. Tamamen bireysel oynuyorlar. Takımda ne bir post oyunu, ne bir çizilmiş set, ne bir set hücumu göremiyorsunuz, görüyorsanız da nadir.

Maljkovic'in bu maçta yapması gereken, ilk periyottan itibaren kısalarımızla onların kısalarını durdurmak. Işıl ve Moriah'ın ellerinin çabukluğu da, Nilay ve Frida'nın oyun kurma durumunda kalacağı zamanlarda onları çok zorlayacak. Hayes'in penetre özelliğini de bir adım geriden savunarak durdurabiliriz. Mersin'in kanayan yarası yerli katkısı. Buradan çok sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Ayrıca, bilmiyorum belki size çok ilginç gelecek ama ben Vitola'nın Parker karşısında net bir üstünlük kuracağını da düşünüyorum. Parker henüz Mersin takımına gelmiş değil. Sakatlıktan yeni çıkmış Nevin bile daha çok katkı veriyor. Vitola, Parker'ı maç içinde yıldıracak büyük bir ihtimalle.

Sezona çok iyi bir giriş yaptık. Şampiyonluk adaylarından gösterilen Mersin'i devirerek herkese mesajı verelim. Yürüyedurun kızlar!

29.10.2016 15:00

Abdi İpekçi SS

Şuan belki erkek basketbol takımının faciasından dolayı pek gözükmüyor ama Maljkovic harika işler çıkartıyor..Bırakın Eurocup'ta maç kazanmayı, ligde bile küme düşmemeye oynayacak düzeyde kurulmuş bir kadromuz var ne yazık ki!! Sadece 4 yabancımız var kadroda ve yerlilerimizin kalite düzeyi düşük!!!

Buna rağmen Maljkovic bir takım kurma yolunda epey yol almış..Bu takımın yaş ortalaması 21 arkadaşlar..Düşünün hepsi genç ve tecrübesiz oyuncular..Dünkü maçta 16-17 yaşındaki kızlarımız süre aldı..Yani bu sıralar en çok kadın basketbol takımımızın desteğe ihtiyacının olduğunu düşünüyorum..

Hep yanınızdayız Sarayın Sultanları ve sana güveniyoruz Marina Maljkovic!!

O gün, o saatlarde Dersim maçının perde arkası ve olaylı pozisyonları gösterilecekmiş sanırım. Umarım kulübümüz İstanbul'un ulaşımı en zor ilçesi Zeytinburnu'na 2 kamera gönderir de hiç yoktan sabaha karşı filan tekrarını izleriz maçın. Çoğu şehir dışından gelmiş oyuncularla kurulu, 20'lerin başında kızların oynatıldığı bir takımız. Aileleri bilmiyor ki bu kızlar top mu oynuyor, İstanbul'da fink mi atıyor? Bu sosyal sorumluluk projesinde Galatasaray başı çekmeli.

Onun dışında küçülme yapılacaksa böyle yapılmalı. Başta Avrupa'nın sayılı koçlarından biri, kadrondaki 15 oyuncunun 6'sı kendi altyapından. Aynı yapılanma kadın voleybol takımımızda da gösterildi ve o takım geçen yıl yarısını kendi altyapısından çıkan oyuncuların oluşturduğu kadrosuyla Avrupa'da final oynadı, milli takıma en çok para harcadığı dönemden bile daha çok sporcu gönderdi. Önemli olan bu yapılanmayı sisteme oturtmak. Yarın eline 2 kuruş para geçince 1-2 isimli oyuncu için bu kızları harcamayacazsan, en doğru yoldasın demektir. Ben çok inanıyorum bu takıma. Ortalama 1000 taraftar ve sezon ortası oyuncu kaybettirmeyecek kadar bir yönetim katkısıyla çok güzel işler yapacaklarından kuşkum yok. Biz izlesek de izleyemesek de Maljkovic'in sisteminde, her top için mücadele eden, genç bir takımın kurulduğunu bilmek güzel bir şey. Allah yardımcıları olsun.

Tribündergi TRT Spor yayınlayacak demişti. Kesin mi bilmiyorum.

Maça gelirsek; sezona iyi başladık. Marina hocam takıma bir karakter aşılıyor. Savunmada yılmayan ve hızlı hücumlara gidebilen bir takım. Ekrem Hoca'nın döneminde de savunmamız taş gibiydi özellikle ilk sezonlar ama hızlı hücuma çıkamıyorduk. Dün İpekçi'de maçı izleyen bir arkadaşım takımın önceki sezonlara göre daha çok fast-break hücumunda bulunduğunu söyledi. Tabii bunda rakip de etken ama kadro olarak hızlı bir takımız. Moriah, Işıl, Pınar, Papova, Vitola hatta genç oyuncularımız Eda, Cansu vs. Buna sakatlığı bulunan Yvonne'yi de ekleyebiliriz. O da uzun bir süredir oynayamadı. Bu hafta dönecek diyorlar.

Mersin kağıt üzerinde iyi bir takım. Yabancıları üzerinden skor buluyorlar. Geçen sezon Fb'de oynayan Coleman ve Hayes, Parker, Eldebrink gibi vasat üstü oyunculara sahipler. Eski oyuncularımız Nilay ve Petronyte de bulunuyor ama Petronyte'yi ilk lig maçlarında yabancı sınırlaması olduğu için kadroya almamışlardı. Dar bir uzun rotasyonumuzun olduğunu düşünürsek Petronyte'nin bu maçta da kullanılmaması bizim için avantaj olacaktır.

Sarayın Sultanları'na ve Marina hocama başarılar dilerim. Umarım az da olsa (!) seyirci gelir ve bu genç, enerjik ve savaşan bir takımı yakından izleme şansına sahip olurlar.

İstanbul'un ulaşımı en zor ilçesi derken ironi mi vardı anlamadım :) Marmaray karşıdakiler için büyük avantaj, Avrupa yakası için metrobüs, metro, tramvay, otobüs gibi bir çok alternatif var. Bence olabilecek en iyi konumlardan biri, seyirci azlığının bunla alakası olduğunu sanmıyorum. Takıma da başarılar dileyeyim hazır yazmışken zor bir maç olacağını düşünüyorum umarım kazanırız.

Ben Mersin BŞB'i geçeceğimizi düşünüyorum.

Yarıda kalan Canik ve YDÜBGD hazırlık maçları ile ligin ilk maçı olan MBK ve dün oynanan EuroCup Women ilk maçı olan TTT Riga maçlarını salondan takip ettim. Takım inanılmaz iştahlı. Belki de ellerindeki en büyük silah bu.

Sakatlıkları bulunan Yvonne Andersen, İnci Güçlü, Seda Deniz, İrem Naz Topuz ve sezonu büyük ölçüde kapatan Meltem Yıldızhan bu maçta görev alamayacaklar.

Marina Hoca sezon başında gençlere süre vereceğim derken kopan maçlarda veya güç bakımından zayıf ekiplerle oynanan mücadelelerde onlara süre verir diye tahmin ediyordum ama bu zamana kadar oynanan hiçbir maçta böyle olmadı. Daha maçın 3-4. dakikalarında gençler süre bulmaya başlıyor. Eda Şahin ve Yağmur Kübra Taşar'ı bu sezon özellikle takip etmenizi öneririm.

Ribaundlar konusunda takımın bir sıkıntısı olduğu aşikar ama yine de Coleman çıkıp +25 skor falan üretmezse bu maçı alacağımızı düşünüyorum.

Artık kadın basketbol takımımıza yoğunlaşmamız gerekiyor..Hocamıza, oyuncularımıza sahip çıktığımızı göstermeliyiz..Maljkovic hocamız çok iyi işler çıkaracak ve sistemli bir takım izleyeceğiz..Daha 2-3 maç geçmesine rağmen bunun emarelerini de göremeye başladık..

Bu açıdan bir şeylerin oturması ve oyuncuların kendilerine güvenmeleri adına yarın ki maçımız çok önemli bence..Umarım güzel bir oyunla galibiyetimizi alacağız..Güvenimiz tam olsun güzel günleri göreceğiz Maljkovic hocamızla..

Bu arada Marina Maljkovic hanım diyeceksiniz!!

Takımımızın seyir zevki çok güzel.Hareketli bir takım olmuşuz. Tek eksiğimiz pota altında tecrübeli bir uzun. Ayrıca Marina Maljkovic, Işıl' ı baştan yaratmış resmen. Eskiden boş pozisyonda şut atmaya korkardı, şimdi süre,mesafe tanımadan şutunu kullanıyor.

İlk 6 dakikayı 15-8 önde geçtik. Kısalarımızın topa inanılmaz bir baskısı var. Mersin'in yıldız kısaları Coleman ve Parker daha gönül rahatlığıyla bir topu yere vuramadılar. Andersen da sakatlıktan geri dönmüş, biraz önce fast break'te ilk asistini Cansu'ya yaptı.

İlk çeyreği 22-19 önde bitirdik. Daha az da yiyebilirdik ama Cansu, Cheyenne'ın savunmasında 1-2 kez aksayınca skor nispeten yükseldi. Işıl'ın saha içi lideri olduğu belli. Gözünü karartıp boş şutları düşünmeden atıyor, savunmada da Pınar ve Moriah'la beraber başı çekiyor baskıda. Masha'nın da inanılmaz düzgün eli var, her yerden buluyor potayı.