Boris Savoviç

NTV Spor Son dakika.

Hemofarmdan Boris Savoviç ile anlaşılmış.

Height: 2.06
Born: 18 June, 1987
Nationality: Serbia

Resmi açıklama;

Boris Savovic Galatasaray Medical Park'ta


Galatasaray Medical Park, 2011-2012 sezonunda Sırbistan'ın KK Hemofarm takımında oynayan Sırp Boris Savovic ile sezon sonuna kadar kesin anlaşmaya varmıştır.

2,06 metre boyunda, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında oynayabilen 1987 doğumlu Savovic daha önce KK Buducnost forması da giydi.

Bu sezon Adriatik Ligi'nde (ABA) çok iyi bir performans sergileyen oyuncu 16 maçta, ortalama 33 dakika süre aldı ve 12,8 sayı, 11,4 ribaund ortalamaları yakaladı. En değerli oyuncu sıralamasında 23.13 verimlilik puanıyla ikinci sırada yer alan Savovic ligin ribaund lideri konumunda. (hem savunma, hem hücum) Savovic ayrıca maç başına 1 blok ile bu kategoride de üçüncü sırada yer buldu kendine.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
 
Sitede yazmıyor. Okur okumaz araştırdım ama hiçbiryerde göremedim. Bakalım ne olacak.
Bilgi için teşekkürler
 
oktay hocanında dediği gibi bu dönemde çok üst düzey bir oyuncu almak kolay değil. Hem zaten takımımızın yapısından ötürü bizim çok yıldız bir isme değil de uzunların dakikalarını paylaşacak orta kademe bir uzuna ihtiyacımız vardı. İstatistiklerine baktığımızda savoviç yerinde bir seçim gibi görünüyor. Ama keşke efesten önce bugün aliağa maçında oynayabilseydi..
 
Maç başına ortalama 33 dakika oynuyormuş. Bizim takımda bu istatistikleri yakalaması imkansız çünkü rotasyondan dolayı en fazla 20-25 dakika alır.
 
Adriatic Ligi istatistiklerine aldanmamak lazım. O ligde oynayan Eurolig takımlarının dahi, savunmalarını 1-2 sınıf aşağı çektiği maçlardan oluşuyor. Hareketli bir oyuncu izlenimi gördüm ben. Şu an için büyük soru işareti, umarım faydalı olur.
 
Gerçekten büyük bir soru işareti olacak ama Oktay Mahmuti'nin bu oyuncuyu araştırıp aldığını biliyoruz ve güveniyoruz.Hayırlısı olsun Allah sakatlıksız sağlıklı bir sezon geçirtsin bizle inşallah :D.Ben yinede 5 numaraya transfer şart diyorum 4 numara oynuyor heralde savovic
 
Arkadaşlar UA foruma'da yazdım kendisi benim Sırp arkadaşımın lise arkadaşı imiş,kendisi daha çok Savanovic tarzı dedi,hatta daha ribandçısı imiş ayrıca yüzü dönük oynamayı daha iyi yaptığını iyi 3'lük attığını ve iyi karakteri olduğunu söyledi.
 

Üst