Boris Savoviç

Maç başına en çok faul alan oyunculardan. İstatistikleri çok iyi görünüyor umarım başarılı olur. Yalnız istatistiklerin hemen hepsinde Krunoslav adı var. Onuda yanında getirebilsek keşke:)
 
Sene başında olsa belki ama devre arası transfer döneminde Oktay Hoca sürekli ince eleyip sık dokuyordu. Koç bulmuştur istediğini.
 
Hayırlı olsun diyelim. Oktay hocanın kafasında bizimkinden farklı bir profil varmış demek ki. Hareketliliği hiç bir 5'te bozmak istemiyor belli ki. Bu transferle de görüldüğü üzere Mahmuti, rotasyonda kullanabileceği, ana uzun değil de, sınırlı süre vereceği bir uzun arıyormuş. Tabii bizim kafamızda hep Zaza var ama o tarzı bulmak kolay değil pek şu dönemde.

Mahmuti'ye uzun oyuncu konusunda şahsen benim güvenim tam. Umarım Mahmuti'nin beklentisinin karşılar, zira biz genelde yanlış beklentiler içersinde oluyoruz oyuncular konusunda.
 
Arkadaşlar UA foruma'da yazdım kendisi benim Sırp arkadaşımın lise arkadaşı imiş,kendisi daha çok Savanovic tarzı dedi,hatta daha ribandçısı imiş ayrıca yüzü dönük oynamayı daha iyi yaptığını iyi 3'lük attığını ve iyi karakteri olduğunu söyledi.

İyi üçlük attığı konusunda istatistikler tam tersini söylüyor. Her yerde forvet olarak geçiyor ve 3 numara için alındıysa bu üçlük yüzdesi ile hayal kırıklığı olur. Ben hala iyi bir 5 numara bekliyorum.
 
Bu transfer Oktay Hoca'nın devamlı altını çizdiği hatta futboldaki devre arası transferleri tiye aldığı Kapıkule'de kuyruğa girmiş transfer olmayı mı bekliyorlar sözüne karşılık geliyor. Üst düzey Euroleague tecrübesi olan ve gelir gelmez katkı verebilecek adamı kim nereye bırakıyor. Elense de kendi ligindeki iddası için sezon sonuna kadar devam ediyorlar.
Savovice gelince farklı kaynalarda 2,06 ve 2,10 olarak belirtilmesine karşılık her yerde PF olduğu kesin. Forumdaki herkesin istediği pota altını dolduracak, karartacak uzun bekletisini karşılamayacağı muhakkak. Fakat özellikle bu sezonki istatistiklerinden bizim takımdaki diğer iki ayakları çabuk uzuna(Andric, Furkan) uyum sağlayacak savunma yönü kuvvetli bir profil görüyorum. Malum sırtı dönük oyunuyla hücumda yarattığı katkının hakkını kimsenin yiyemeyeceği Andric'in zayıf halkası hep savunma oldu ve bu yönü hiç gelişmedi. Beklentim bu açığa biraz merhem olması. Yarın şirkette bizim bölgede çalışan Sırp iki üç arkadaşa ilaveten sorgulatıp yarın inşalah hayırlı haberler veririm.
 
Hayırlı olsun diyelim Oktay Hoca'ya güvenim tam bu konuda. Ama içimden bir ses sakatlanmadan önce ki Vidmar tarzı bir performans verecek gibi. Bekleyip göreceğiz.
 
Geçen Sene BJK maçında müthiş oynamıştı. Mire Chatman ile Macvan ve Savovic arasında geçmişti maç.
Hareketli ve şutu olan bir uzun olarak hatırlıyorum.
 
aralık ayında bjk cola turka ya karşı 23 sayı 7 ribaut ve 1 asistle oynamış.
pivot ile power forvet pozisyonlarında oynayabilen
atletik ve ribaundcu bir uzun diye yazıyor bilgilerde
umarım hayırlı bir transfer olur
 
Sırp oyuncu, Adriyatik Ligi'nde 16 maçta 12.8 sayı-11.4 ribaund-1.8 asist ve 1.3 top çalma ortalamalarıyla oynamış durumda şu ana kadar. Henüz dün oynanan karşılaşmada ise Helios Domzale'ye karşı 18 sayı-10 ribaund-3 asist ve 3 top çalma ile oynamış Savovic.


Şut yüzdeleri ise; %56.6 ikilik (56/99) %20 üçlük (9/45) ve %76.7 serbest atış (66/86)

http://www.solobasket.net
 
4 numara oynuyor gibi gözüküyor. dış şutu var ve ribaunt konusunda da iyi. bence aranan adam özelliklerinde.songalia'nın ayaklarının yavaşlığından dolayı takımın bütün sistemini aksatıyor.yaşıda genç umarım beklediğimiz katkıyı alırız.sözleşmesi kaç senelik olacak acaba.
 
haydaaa iyi güzelde burda arkadaşlar oyuncu önerileri kısmında TAM 176 sayfayı boşunamı yazmış oldular şimdi,niye taraftarın istediği oyuncular alınmadı:)
 
4 numara oynuyor gibi gözüküyor. dış şutu var ve ribaunt konusunda da iyi. bence aranan adam özelliklerinde.songalia'nın ayaklarının yavaşlığından dolayı takımın bütün sistemini aksatıyor.yaşıda genç umarım beklediğimiz katkıyı alırız.sözleşmesi kaç senelik olacak acaba.

İlk beşte bütün maçlarda hep 5 numarada başlamış bu sezon.
 
Herkes 5 numara istiyor ama ben iyi bir 4 numara transfer edilmesi gerektiğini düşünüyordum. Yukarıda Savanoviç gibi falan yorumlar yapılmış. Keşke Savanoviç'e tarzı olsa bence büyük bir açığımızı kapatmış olur.

5 numarada ciddi bir rotasyonumuz olmadığı doğru ama Furkan ile Andiç iyi katkı veriyor. Ancak 4 numarada Shumpert oynadı mı zayıf kalıyor. Songalia ise problemli doğru dürüst süre almıyor. Sezon başından beri Cevher de bir kaç lig maçı dışında ciddi katkı vermedi.

Eğer Savanoviç tarzı bir genç transfer ettiysek bence cuk oturmuş. Dikkatle takip etmek lazım. Umarım Shipp, Gordon gibi bizde parlar.
 
furkan ve luksa ile aynı anda sahada rahatlıkla oynar.pozisyona bence bu kadar takılmayın.tutku lakovic gordon sahadaydı fb maçında hangisi 3 numara ki?faul problemlerinde kullanıbilinir 5 numara olarak.
 
Hayırlı olsun öncelikle. Oyuncuyu tanımamakla birlikte okuyup araştırdıklarıma göre beklentim , genç dinamik , savunma direncine katkı vermesi ve ribauntlarda gerekli katkıyı yapması harekeli bir uzun olup Oktay Hoca'nın rotasyonunda istediği katkıyı yapması . Umarım beklenen katkıyı verir.
 

Üst