Boris Savoviç

Kalıplı 5 numara lazım bize ya diyip, burun kıvırmaya gerek yok. Bizim esas sorunumuz,ribauntlardı. Ne andriç ne songaila ne cevher ribaunt toplamıyordu. Şimdi furkan ve savoviç gibi 2 ribaunt canavarımız var.Shumpert 3 , shipp veya gordon 2 numara oynadığı bölümlerde rakibe ribaunt vermeyiz :)

Şimdi adamı tanımadığım için umarım savunması iyidir, dışarda 3lük olmasada 1-2 metre önünden düzeli olarak 2lik soksa da benim için kafi.Sırplardan ötü oyuncumu çıkar :)
 
Herkes 5 numara istiyor ama ben iyi bir 4 numara transfer edilmesi gerektiğini düşünüyordum. Yukarıda Savanoviç gibi falan yorumlar yapılmış. Keşke Savanoviç'e tarzı olsa bence büyük bir açığımızı kapatmış olur.

5 numarada ciddi bir rotasyonumuz olmadığı doğru ama Furkan ile Andiç iyi katkı veriyor. Ancak 4 numarada Shumpert oynadı mı zayıf kalıyor. Songalia ise problemli doğru dürüst süre almıyor. Sezon başından beri Cevher de bir kaç lig maçı dışında ciddi katkı vermedi.

Eğer Savanoviç tarzı bir genç transfer ettiysek bence cuk oturmuş. Dikkatle takip etmek lazım. Umarım Shipp, Gordon gibi bizde parlar.


Daha öncede yazmıştım kendisi benim arkadaşın lise arkadaşı Sırbistandan,size direk bana yazdığını yazıyım.Kendisi Sırp olmasına rağmen Karadağ milli takımında oynadığını söyledi,teklif geldiği için.


he is better in face game
not like center
simipal type of player like savanovic but better rebouncer
 
beyler 4 ve 5 numarada oynayabiliyo, savunması gayet iyi mücadeleci

rebound canavarı. ayrıca blok manyağı diye tarif ediliyor. Çok fazla blok yapıyormuş rakibine. gerekirse pivot olarakta oynatabiliriz.

yani bir nevi furkan gibi. fakat furkan 5 numarada daha iyi 4'te normal

bu ise 4'te daha iyi 5'te normal.
 
Oktay Hoca bu transfer ile mobil takım anlayışını koruduğu gözüküyor. Songaila 4 numarada özellikle Euroleague'de katkı veremedi bir türlü,yine Euroleauge'de 4 numarada Songaila-Shumpert geçişi çoğu zaman zayıf karnımızı oluşturdu.Şimdi takıma o bölgede iyi oynayabilen,ribuand sezgisi çok kuvvetli,blok tehdidi de olan bir oyuncu alındı ve bu oyuncu zaman zaman 5 oynatılabilirken,dışardan da gerektiğinde güvenilir bir şutu var.Dusko Savonovic'in hücum olarak bir seviye altı,savunma olarak bir seviye üstü gibi görünüyor Boris,eldeki verilerden yola çıkarak.

Oktay Hoca'ya herkesin güveni sonsuz,biz kalıplı 5 numara beklerken sistemi değiştirmeden içinde verim alabileceği bir adama yönelindi,yüzde yüz haklıdır ama neden maça 3 gün kalmışken bu adam transfer edildi?Daha önce Transfer edilip 1-2 TBL maçında takıma alışması sağlanamaz mıydı?

Tabi ki bunları konuşmak kolay,çünkü transfer sürecinde neler oldu bilemeyiz,Pekovic'te çok ısrar edildiği söyleniyor belki o bize zaman kaybettirmiştir? Yine de perşembe günü iyi katkı verir inşallah.Sinan Erdem'de alacağımız galibiyet CSKA hariç diğer takımlar karşısında bir adım öne çıkarır bizi,geriye kalan içerdeki maçları kazanırsak çıkma şansımız çok çok yüksek.
 
Oktay hocamız anlaşıldı ki takıma kalıplı uzun ya bulamadı ya da istemiyor. Bu sebeple Savovic GALATASARAY'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Oyuncu 2.10 boyunda PF oynuyor yani pivot değil yine. 24 yaşında olması itibariyle gelişime açık bir oyuncu hele ki Oktay hocamızın antrenörlüğünde iyi bir gelişim sağlayacaktır. Songaila gibi hedefsiz kalmış değil en azından...
 
bir arkadasımla konustum. kendisi sırpları takip etmeyi seven birisi. anlattıkları dıs sut kullanmayı cok sever ama isabet yuzdesı dusuktur. yalnız yine de cekinmez, atmaya devam eder.post up´ı zayıf. yani hucumda bir opsıyon beklemeyin. savunmada gayretli oraya buraya yetısmeye calısan biri.
 
Oktay hocamız anlaşıldı ki takıma kalıplı uzun ya bulamadı ya da istemiyor. Bu sebeple Savovic GALATASARAY'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Oyuncu 2.10 boyunda PF oynuyor yani pivot değil yine. 24 yaşında olması itibariyle gelişime açık bir oyuncu hele ki Oktay hocamızın antrenörlüğünde iyi bir gelişim sağlayacaktır. Songaila gibi hedefsiz kalmış değil en azından...

2.10 değil 2.06 boyunda.

Daha önce adını duyduğum biri değil, görüntülere göre karar vermemek lazım ama bana biraz narin bir yapısı var gibi geldi blok ortalamasına rağmen. Yani içerde caydırıcılığı pek yok gibi. Aynı şekilde hücumda da sorumluluk almaktan çok kendisine verildikçe atıyor gibi. Tabi başta söylediğim gibi bunlar sadece görüntülerden çıkardığım. Umarım benim gördüğüm gibi değildir ve Songaila'dan sonra hata yapmamış oluruz. Kulubümüze hayırlı olsun.
 
Andric'in daha kısa/zayıf dışarıdan oynayan türü... Pozisyon bilgisi, sezgileri iyi, serbest atış yüzdesi iyi, gösterişli olmayan, takım düzenine uygun, mobil olması dolayısıyla hem Furkan'la, hem de Andric'le aynı an da rahatça sahada yer alabilecek türde bir oyuncu.

Faydalı olacağını düşünüyorum.
 
Basketdergisinden.....

Savovic Efes’e karşı oynayacak mı?
THY Avrupa Ligi’nde 19 Aralık Perşembe günü Anadolu Efes ile karşılaşacak Galatasaray Medical Park’ta yeni transfer Savovic’in bu maça yetiştirilmesi için Sarı – Kırmızılı kulüpte büyük hareketlilik yaşanıyor.

Galatasaraylı yöneticiler, Sırp forvetin lisansının Anadolu Efes maçına yetiştirilmesi için temaslarını sürdürüyor. Bu arada Efes maçının hazırlıklarına bugün başlayan Sarı – Kırmızılılarda sakatlığı geçen Ender de takımla birlikte idmanlara katıldı. Geçirdiği ağır grip nedeniyle A.Petkim maçında forma giyemeyen Tutku Açık’ın durumu ise henüz belirsizliğini koruyor.
 
Ender gerçekten delici özelliği olabilen bir oyuncu bu maça lazım Savovic de 5-10 dakka arası da olsa süre almalı ki hocamız oynatacaktır.Umarım takımımıza katkılar verir.Hayırlısı olsun...
 

Üst