Boston Celtics - Los Angeles Lakers

Kim Şampiyon olur ?

• A ) Boston

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    32
Re: Boston Celtics - Los Angeles Lakers - Rüya Final

celtics şov başladı, uyku zamanım geldi. geçmiş olsun bize:( bu oyunla zor alırız kupayı.

kaan sen bunları yazıp yattıysan büyük şey kaçırmışsın demektir.. ben de sadece 4. periyodu izleyerek çok şey kazandım demektir.. ;) lakers maçın sonunda müthiş bir geri dönüş yaptı.. fark 25 lerden 2-3 e kadar indi ama zaman yetmedi..ilk 3 periyot skorları 22-20-19 iken son periyot skoru 41.. O 41 in 30 küsürünü de son 8 dakikada attılar ama yetmedi.. sanıyorum celtics fazla rahatladı.. 2-0 la 1-1 arasında dağlar kadar fark var ama lakers tüm gücüyle yüklenecek şimdi..eğer boston, la deki ilk 2 maçtan birini kazanamazsa 3. yü asla kazanamaz ve bostona süpürülmüş şekilde döner. önümüzdeki 2 maçtan en az birini mutlaka boston ın kazanması gerek bana göre..yoksa zor..

Olmadı geç kaldık atak yapmakta yenildik , şampiyonluğu zora soktuk.Boston'a karşı artık mağlubiyete tahammül yok Staples Center da o beklenen Lakers'ı görmek zorundayız.Kobe kolay kolay pes etmeyecektir ve elinden geleni yapacaktır.Hala bir şans var neden olmasın yeter ki işler biraz yolunda gitsin , bench katkı yapsın , mvp mvp gibi oynasın , hakemler taraflı olmasın , gasol direnç göstersin...

GarnettHead400.jpg

8)

Haydi 3. maçı Levent abilerde izleyelim. :) :) :) :p ;)

piercedf1.jpg

3 3 3 3 3 3 3 :)

Emre Yuksel' Alıntı:
kaan sen bunları yazıp yattıysan büyük şey kaçırmışsın demektir.. ben de sadece 4. periyodu izleyerek çok şey kazandım demektir.. ;) lakers maçın sonunda müthiş bir geri dönüş yaptı.. fark 25 lerden 2-3 e kadar indi ama zaman yetmedi..ilk 3 periyot skorları 22-20-19 iken son periyot skoru 41.. O 41 in 30 küsürünü de son 8 dakikada attılar ama yetmedi.. sanıyorum celtics fazla rahatladı.. 2-0 la 1-1 arasında dağlar kadar fark var ama lakers tüm gücüyle yüklenecek şimdi..eğer boston, la deki ilk 2 maçtan birini kazanamazsa 3. yü asla kazanamaz ve bostona süpürülmüş şekilde döner. önümüzdeki 2 maçtan en az birini mutlaka boston ın kazanması gerek bana göre..yoksa zor..
şansıma tüküreyim ya 4. periyodun ilk iki dakikasını izledim, yattım. meğer, neler olmuş neler ...

Kaan Can Garip' Alıntı:
faul problemi yaşamazsa, odom un gecesi olacak ihissediyorum, biliyorum hadi koçum göreyim seni be...
Abi Odom icin iddaaya mı girmiştin yoksan ben mi yanlış hatırlıyorum.

Volkan Kiziltas' Alıntı:
[quote="Kaan Can Garip":2bw1rxsg]faul problemi yaşamazsa, odom un gecesi olacak ihissediyorum, biliyorum hadi koçum göreyim seni be...
Abi Odom icin iddaaya mı girmiştin yoksan ben mi yanlış hatırlıyorum.[/quote:2bw1rxsg]
sorma koçum 25 sayıyı geçer diyerek bahse girdik ama 10 sayı attı böyle bi rezillik olamaz yine utandırdı beni : :p

Boston kaçtı, Lakers yetişemedi...
Final serisinin ilk maçı tıpkı ilk maç gibi Boston Celtics'in salonu TD Banknorth Garden'da oynandı.

Salona getirilen dev NBA Şampiyonluk Kupası maketinin yanından ışık gösterileriyle salona gelen oyuncuların Boston Pops korosunun seslendirdiği Amerikan Milli Marşı çalınırken oldukça konsantre oldukları gözlendi.

1986 yılından bu yana şampiyonluğa hasret Boston seyircileri, oyuncularını "Beat LA" (Los Angeles'ı yenin) tezahüratlarıyla karşıladı.

Bu arada NBA Başkanı David Stern, aktör Leonardo Di Caprio, Lakers'ın efsanevi oyuncusu Earvin "Magic" Johnson, Los Angeles Clippers forveti Elton Brand ve eski Boston Celtics oyuncusu Antoine Walker da mücadeleyi izleyenler arasındaydı.

Celticsli oyuncuların sunumundan önce Boston'ın 98-88 üstünlüğüyle sonuçlanan ilk maçtan enstantaneler salondaki dev ekrandan seyircilere izlettirilerek coşku arttırıldı.

Karşılaşmayı NBA'in tecrübeli hakemlerinden Bob Delaney, Ken Mauer ve Dan Crawford hakem üçlüsü yönetti.

Boston Celtics mücadeleye Rajon Rondo, Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett ve Kendrick Perkins 5'i ile başlarken Phil Jackson Derek Fisher, Kobe Bryant, Vladimir Radmanovic, Lamar Odom ve Pau Gasol'den oluşan ilk 5 ile mücadeleye başladı.

Mücadeleye iyi başlayamayan Lakers'ta Kobe Bryant şutlarında isabet bulmakta zorlanırken ribaundlara yaptığı katkı ile takımını oyunda tuttu.

Paul Pierce'ı savunmakta bir hayli zorlanan Radmanovic 2.dakika tamamlanırken 2 faule ulaşınca Phil Jackson Trevor Ariza'yı oyuna soktu. Ancak pota altını iyi savunan Lakers boyalı bölgeye top inidirilmesine engel olurken dış savunmacıların Paul Pierce'ın driblinglerini durduramaması sebebiyle zor anlar yaşadı

Öte yandan Pau Gasol - Kevin Garnett eşleşmesinde İspanyol oyuncu pota altında çok etkili olurken periyodun bitimine 6.30 kala yaptığı müthiş smaçla rakibine gözdağı verdi. Gasol savunmada Garnett'ın çembere yakın oynamasını da engellerken atletik oyuncuyu dış şutlara yönelterek isabet bulamamasına sebep oldu. Skorda Paul Pierce'a yardım eden çıkmayınca ilk molaya Lakers 15-12 önde girdi.

Moladan sonra Phil Jackson Ariza yerine Walton'u oyuna dahil ederken Kevin Garnett de pota altında daha aktif olmaya başladı. Gasol'ün savunmasına karşı bire bir oynayarak bir basket kaydederek moral bulan Garnett periyodun geri kalanında boyalı alanı daha sık zorlarken Celtics'te Ray Allen devreye girdi ve kaydettiği sayılarla takımının farkı kapatmasını sağladı.

Savunma direncini arttıran Boston, Los Angeles'ın hızlı hücumlar yapmasını ve özellikle Kobe Bryant ile oynamasını engellerken, Lakers hücumları son saniyelere sıkıştı. Bu etkili savunma karşısında bir kez 24 saniye ihlali yapan Lakers Derek Fisher'ın kullanmak zorunda kaldığı şutlarda da isabet üretemeyince 2.molaya 19-18 üstünlükle girdi.

Son 2 dakikaya 2 faule ulaşan Kobe Bryant'tan yoksun çıkan Lakers hücumda üretkenlik sağlayamazken etkili savunmasına rağmen Kevin Garnett'in 24 saniye şut süresinin bitimine 1 saniye kala kullandığı uzak mesafeli baskete engel olamadı. Bu süre içinde Radmanovic ve Bryant'tan sonra Odom da iki faule ulaştı ancak Farmar'ın periyodun bitimine 3 saniye kala bulduğu 3 sayılık basketle Los Angeles Lakers Boston Celtics önünde ilk periyodu 22-20 önde kapattı.

Periyot arasında konuşan Phil Jackson 2 faule ulaşan Kobe Bryant'ın dikkatli olması gerektiğini ve ilk moladan sonra yıldız oyuncuyu oyuna almayı planladığını söyledi. Tecrübeli koç ribaundlarda da iyi olduklarını belirtirken maçın başında verdikleri hücum ribaundundan gelen bir basket haricinde ribaundlarda işlerin yolunda gittiğini belirtti.

2. periyoda her iki takım da yedek ağırlıklı 5'lerle başlarken Boston Celtics tecrübeli forvet PJ Brown ve Leon Powe'un serbest atışları ile sayılar üretti. Lakers'ın yedekleri ise hücumda top kayıplarıyla şut dahi kullanamadan hücumlardan eli boş dönerken savunmada da etkisiz kalınca Boston Paul Pierce'ın 3 sayılık isabetiyle bir anda 22-30 öne fırladı.

2.periyotta 2.20 geride kaldığı anda 4 takım faulu hakkını dolduran Lakers sayı kaydetmeyi başaramazken rakibinin 10 sayısına engel olamayınca rakibinin seyircinin de desteğiyle ritim yakalamasından çekinen Phil Jackson hemen mola istedi.

Moladan sonra ilk 5 oyuncularına geri dönen ve kötü seriyi durduran yıldız oyuncu Kobe Bryant ile durduran Lakers'ta savunma ritmini tutturamayınca Powe ve Posey'nin sayılarına engel olamasa da sorumluluk üstlenerek kendi şutlarını yaratan Kobe Bryant ard arda bulduğu uzak mesafeli basketler ile takımını ayakta tutmaya çalışsa da Paul Pierce'ın savunmacılarını arkasında bırakıp Perkins'e verdiği müthiş asisti Bostonlu pivotun basket+faul ile değerlendirmesiyle Boston seyircisi de ayağa kalktı ve Celtics 2. molaya 40-32 önde girdi.

Moladan sonra Bryant'ın şutlarındaki isabet oranı azalırken Lakers Lamar Odom ve Pau Gasol'un boyalı bölgeden ürettiği sayılarla farkı azaltmaya başladı.

Celtics'in koçu Doc Rivers Lakers'ın bu serisini durdurmak için mola aldı ve Boston mola sonrasında çok iyi döndü.

Paul Pierce ve Ray Allen ile arka arkaya iki 3 sayılık isabet kaydeden Boston Pierce ile üretime devam ederken Radmanovic'in 3'lüğü ve Gasol'un sayıları Kobe Bryant ve Derek Fisher'ı 3 faul gerekçesiyle kenara çeken Lakers'a yetmedi ve Rajon Rondo'nun da sayıları ile farkı daha da arttıran Celtics devreyi 54-42 önde kapadı.

Ürettiği 16 sayı ve 5 asist ile ilk yarının yıldızı Paul Pierce yaptığı açıklamada "Devre arasından sonra agresif olmaya devam etmeli ve mutlaka penetre üzerinden oynamalıyız." dedi. Yıldız oyuncu sakatlığın etkilerini üzerinden attığını belirterek "Üzerimde final serisinin yarattığı adrenalin var, acıyı hissetmiyorum." şeklinde konuştu.

Devre arasında sahne alan genç dansçılar takımlarının 12 sayılık üstünlüğü ile keyifleri yerinde olan Boston Celtics taraftarlarının coşkusunu arttırdı.

Takımlar 3. periyoda maça başladıkları 5'lerle çıkarken Boston Celtics pota altını daha sık kullanmaya başladı. İlk yarıda etkisiz kalan Kendrick Perkins'e indirilen toplar sonrasında dış şutörleriyle sayılar bulan Celtics, Kevin Garnett'in savunmadki gayreti ve rakiplerine yaptığı bloklar ile hızlı hücumlara çıkıp Rajon Rondo'nun asistleriyle kolay basketler üretti. Bu sayılara Kobe Bryant ve Lamar Odom ile karşılık veren Lakers Radmanovic'in de üçlüğü ile ilk molaya 65-49 geride girdi.

Molanın ardından savunma direncini arttıran ve rakibini zorlama atışlar yapmak zorunda bırakan Lakers hücumda da Bryant ve Gasol ikilisinin ürettiği kolay basketler ile skoru 68-59'a getirip farkı tek hanelere indirince Doc Rivers hemen mola aldı. Lakers'ın farkı kapatmasında Boston'un faul hakkını erken doldurup rakibine verdiği serbest atışların da etkisi oldu.

Ancak Boston moladan müthiş bir şekilde dönüş yaptı. Kobe Bryant'a getirdiği ikili sıkıştırmalar ile yıldız oyuncuyu oldukça güç şutlara zorlayan Boston savunmada kaptığı topları hemen Rajon Rondo ile buluşturup hızlı hücumlara kalktı ve Rondo'nun asistleriyle gelen PJ Brown, Ray Allen ve Leon Powe'un sayıları yeşil-beyazlı ekibe 11-0'lık bir seri getirdi ve 3.periyodun sonuna 1.20 dk. kala fark 20'ye çıktı. 79-59.

Son dakikaya Kobe'siz dönen Lakers Vujacic'in uzak mesafe basketiyle umutlansa da önce Pierce, sonra da Rondo'nun asistiyle ikincisi periyodun son saniyesinde olmak üzere 2 smaç vuran Leon Powe hem son periyoda girerken şampiyonluk hasretiyle yanıp tutuşan Boston taraftarını ateşledi hem de farkı 22'ye çıkararak periyodun skorunu belirledi. 83-61.

Son periyoda Lakers Kobe-Turiaf alley-oop'ları ve Jordan Farmar'ın 2 üçlüğü ile başlasa da Boston'un hücumdaki etkinliğini durduramayınca fark kapanmadı. Rajon Rondo'nun asistleri ve yedek oyuncu Powe'un sayıları devam edince 8.41 dk. kala alınan son çeyrekteki ilk molaya ev sahibi ekip 91-71 önde girdi.

Moladan sonra da Powe ile üretime devam eden Boston, Radmanovic'in dış şutlarıyla ayakta kalmaya çalışan Lakers kendilerini yeterince zorlayamayınca son 6 dakikaya 96-78 önde girdi.

Mola dönüşünde savunmada biraz toparlanan ve rakibinin kolay basketler bulmasına izin vermeyen Lakers hücumda Vujacic ve Fisher ile bulduğu arka arkaya 2 üçlük ile maça ortak oldu ve skoru 99-86'ya getirerek Doc Rivers'a 20 saniyelik bir mola aldırdı.

Yedek oyuncu Posey'nin ceza atışıyla Los Angeles'ın kendilerini yakalamasını engellemeye çalışan Boston son dakikalarda inanılmaz bir bocalama yaşadı. Kobe Bryant'ın sahne almasını engelleyemeyen Boston arka arkaya yaptığı 2 top kaybının devamında yediği 5 sayı ile farkın 4'e inmesine engel olamadı ve maçın bitimine 1.03 dakika kala skor 104-100'e geldi.

Kobe Bryant ve Paul Pierce'ın karşılıklı serbest atışlarıyla 22 saniye kala skor 106-102'ye geldi ve Lakers koçu Phil Jackson yaratmak istedikleri mucizenin planını anlatmak için mola aldı.

Ancak herkes Bryant'ın şut kullanmasını beklerken 3 sayılık atış deneyen Vujacic'in atışı girmeyince kalan saniyelerde yapılan taktik faulden doğan serbest atışları sayıya çeviren James Posey skoru 108-102'ye getirdi ve karşılaşma bu skorla sonuçlandı.

Karşılaşmayı kazanarak 4 maçı kazanan takımın şampiyon olacağı final serisinde 2-0 öne geçen Boston'da yıldız oyuncu Paul Pierce 9/16 (4/4 üçlük) saha içi isabetiyle 28 sayı üretirken istatistiklerine 4 ribaund 8 de asist ekledi. Boston'da ayrıca benchten gelerek skora inanılmaz bir katkı yapan Leon Powe 6/7 saha içi 9/13 serbest atış şut istatistikleriyle 14 dakikada 21 sayı üretti ve taraftarının takdirini topladı. Ray Allen 17 sayı, Kevin Garnett 17 sayı 14 ribaund ile zaferde pay sahibi olurken 4 sayı 6 ribaund 16 asistle oynayan Rajon Rondo da bir final serisi maçında en yüksek asist rakamına ulaşan 3. oyuncu olarak Boston Celtics tarihine geçti.

Los Angeles Lakers'da ise yıldız oyuncu Kobe Bryant 11/23 (1/3 üçlük) saha içi ve 7/7 serbest atış istatistikleri ile 30 sayı üretti. 4 de ribaund toplayan Bryant 8 asist ve 3 top çalma yapsa da takımının mağlubiyetine engel olamadı. Lakers'da Pau Gasol 17 sayı 10 ribaund ve Vladimir Radmanovic 13 sayı 10 ribaund ile double-double yaparlarken Lamar Odom da 10 sayı üretti.

18,624 kişinin izlediği nefesleri kesen mücadelede Boston Celtics 38 defa serbest atış çizgisine giderken Lakers sadece 10 serbest atış kullandı. Ayrıca Cletics yedek oyuncularından 35 sayılık bir katkı alırken Lakers'da bu rakam 23'de kaldı.

Boston'un 9/14 şut isabetiyle %64 üç sayı yüzdesi tutturarak önemli bir avantaj elde ettiği maçta Doğu Konferansı ekibinin asistlerdeki 31-20'lik üstünlüğü de galibiyeti getiren önemli faktörlerden biriydi.

2-3-2 şeklinde oynanacak olan final serisi, Boston'daki 2 maç oynandığı için 3.maç nedeniyle Los Angeles'a taşınacak. Los Angeles Lakers'ın salonu Staples Center'da oynanacak olan 3. maç 11 Haziran çarşamba TSİ 04.00'de oynanacak.

powe_boslal_2mac.jpg

r_rondo_300_20080608.jpg

Boston 2-0 yaparak avantajı yakaladı. Lakers Boston biraz gevşemesini fırsat bilerek farkı kapadı ama yetişemedi... Powe ve Rondo çok iyi katkı verdiler. Artık ibre Boston lehine. Efsane geri döndü diyebiliriz sanırım... KG ve PP yüzüğü alacaklar bu gidişle...
wallpaper_finals2008_game1_kg200150.jpg

Kaan Can Garip' Alıntı:
[quote="Volkan Kiziltas":3d97rf55][quote="Kaan Can Garip":3d97rf55]faul problemi yaşamazsa, odom un gecesi olacak ihissediyorum, biliyorum hadi koçum göreyim seni be...
Abi Odom icin iddaaya mı girmiştin yoksan ben mi yanlış hatırlıyorum.[/quote:3d97rf55]
sorma koçum 25 sayıyı geçer diyerek bahse girdik ama 10 sayı attı böyle bi rezillik olamaz yine utandırdı beni : :p[/quote:3d97rf55]
Geçmiş olsun abi üstüne bir bardak soğuk su iç Boston bu şakaya ve iddaaya gelmez. :)

orası öyle iddia yı kaybettim ama kupa lakers ın .

takın gözlüklerinizi bakmayın şaşı
alayınz gelse yıkamaz los angeles'ı :)

Kaan Can Garip' Alıntı:
orası öyle iddia yı kaybettim ama kupa lakers ın .

takın gözlüklerinizi bakmayın şaşı
alayınz gelse yıkamaz los angeles'ı :)
Alayımız yıkar mı bilmiyorum ama Paul Pierce yıkar. :)

'' pierce''ing to lakers''
türk basını nba'İ takip etse böyle bir başlık olurdu heralde star gazetesinde :p

Lakers'ın benchten gelecek oyuncularının yapacağı katkı çok önemli artık... Sadece Kobe'yle olmaz bu iş! Ekstra 2 oyuncuları bulmaları lazım, benchten gelecek oyuncunun oyuna pozitif katılması şart! Kobe zaten işini fazlasıyla yapıyor! Lakers'ın 3-2 öne geçmesi zor olsada (şart).

Lakers lılar susmayı tercih ediyor galiba..

Yalnız bütün Lakerslı oyuncularda farketmiş Kobe gerçeğini efsanesini kestanesini..Top bile vermediler yazık ya..
Forum olarak para toplayıp bir top mu alsak ..arka garajda filan top atsın eğlensin haha.

Murat İnal' Alıntı:
Lakers lılar susmayı tercih ediyor galiba..

Yalnız bütün Lakerslı oyuncularda farketmiş Kobe gerçeğini efsanesini kestanesini..Top bile vermediler yazık ya..
Forum olarak para toplayıp bir top mu alsak ..arka garajda filan top atsın eğlensin haha.

Ne kadar Kings'li olsamda Kobe ağır bastığı için son gülen iyi güler diyorum.. ;)