Boston Celtics

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Hucüm faulu çalan hakeme selamlarımı yolluyorum ;)

Takımımı tebrik ediyorum iyi savunma yaptılar.

Volkan hakem hakkında konuşacak son kişiler sizlersiniz. Bunu maçı izleyen herkes gördü. Ayrıca bahsettiğin pozisyonda net hücum faulü var sadece Artest kişiliğinden gelen sebeplerden dolayı olayı biraz abartarak tribünlere düştü.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":2x79jmne]Hucüm faulu çalan hakeme selamlarımı yolluyorum ;)

Takımımı tebrik ediyorum iyi savunma yaptılar.

Volkan hakem hakkında konuşacak son kişiler sizlersiniz. Bunu maçı izleyen herkes gördü. Ayrıca bahsettiğin pozisyonda net hücum faulü var sadece Artest kişiliğinden gelen sebeplerden dolayı olayı biraz abartarak tribünlere düştü.[/quote:2x79jmne]
Ben pekte öyle düşünmüyorum Abim.Top cembere acıkca carparken 24 saniyeyi başlatmayan yine aynı hakemlerdi. Neyse...

Tebrikler Lakers'a.

yine aynı şey oldu son saniyede kaybettik.bu takımda oynamayı haketmeyen oyuncular var.glen davis bence nbade oynayabilecek kapasitesi olmayan bir oyuncu.ayrıca bu mağlubiyet komik bir mağlubiyet.şunu söyliyim lakersda gerçekten çok şanslıydı.son sayıları çok ilginç girdi.hele artestinki çok ilginç.kobenin son sayısına laf yok.o sayıyı anca onun gibi bir yıldız atabilirdi ancak.

Hakemler felaketti.Daha ilk başta mücadeleye gölge düşürdüler.Hem Lakers hemde Celticsli oyunculara saçma düdükler çaldılar.Pierce'ın son pozisyonunda bencede hücum faul yoktu.Ama önemli değil.Oraya getirmişken maçı almak gerekir.

Bunun dışında takımın savunması gayet iyiydi.Son topu daha iyi kullanabilirdik.

Sıradaki maç Washington'la.Bu maçla beraber çıkışa geçmek lazım.Doğuda ilk sıra hedefinden uzaklaşıyoruz.

Garnett'te sanki tuhaf birşeyler var gibiydi,yürüyüşünde bir bozukluk var gibime gitti,sanki sendeliyor gibiydi koşarken,sakatlığı nedir Garnett'in bilen varmı,yani nasıl bir sakatlık geçirdi.

Güzel bir maç oldu. Tabi gönlüm Boston'dan yanaydı ama olmadı.

Rondo'ya ayrı bir parantez açmak gerekir. Gerçekten All-Star olmayı ne kadar hak ettiğini dün bir kez daha gösterdi. 4 Yedek + Rondo'lu beş sırasında takımın liderliğini aldı ve iyi işler yaptı.

Bir L.A. taraftarı olarak tabiiki sonuca sevindim. özellikle uzunlarımızın da sertliğe sertlikle yanıt vermesi çok güzeldi.Ama Boston açısından bakarsak, bu kadar dengesiz istikrarsız oyuncular nasıl oluyor anlamış değilim. Maçı geçtim periyotu geçtim periyotun başında süper iken ortasında çok berbat oynayabiliyorlar. Rondo'da bunlara dahil. Berbat oynuyor, birden maçın yıldızı oluyor. Sonra anlamsız asist yapma işlerine giriyor anlamsız top kayıpları yanlış şut tercihleri. şut atacakken pota altına kadar girip ordan dışarıya top çıkarmalar. Bence oyunu, hep aynı rutinde, işi ciddiye alıp, adım adım ilerleyen lakers hakketmişti ve hakkettiğini aldı

Boston maçı kesinlikle hakeden taraftı fakat Kobe'ye boşuna büyük yıldız denmiyor.Kötü oyndığı bir maçı inanılmaz zor bir şut atarak bitirdiler.
Doc Rivers'ın fark 1 sayıyken penetreye dayalı sistem yerine neden 3 sayılık denediği de sorgulanabilir.

Kobe'nin yeteneklerini Boston'un ilk 5'i ile eşdeğer tutabiliriz. Bu seyirciye, oldukça geriden gelip öne geçmeye ve son 30 saniyeye önde girip hakemleri kullanmaya rağmen Kobe tek baskette bu işi bitirebiliyorsa diyecek söz yoktur zaten.

Ronda, Allah aşkına yüksek postta boş kaldığın zaman şut at. Biliyorum sokamayacaksın ama sen at hiç değilse. Oralarda boş kalıp senin her top sürdüğün pozisyonda içimden birşey kopuyor, senin yerine o şutu atmak istiyorum. Bu durumda potaya bakmaman beni kanser ediyor her ne kadar atamayacağını bilsemde.
Rakip takım defansıda iyice işi boşladı zaten. Sana 2.10'luk adam muamelesi yapıyorlar yüksek postta. Tamam parmakların uzun şut dengesini bulman zor ama orta seviye şutor bile dener 2-3 tane.
Bu sezon alışmak lazım artık buna ama gelecek sezon lütfen düzelsin şu!

Rajon Rondo'yu böyle kabullen Eren.

Benden sana güzel bir istatistik Rajon Rondo sezon başladığından beri 4 isabetli üçlüğü var.:)

Birileri Eric Snow mu dedi?:)

Eren, Cavs maçlarında bana yolladığın mesajlara say kardeşim benim. :)

Akşam sevincime ortak olmanı beklerdim yani. =)

Rondo yerine bizim Gaines bile olsa şut denerdi harbiden.

Aslında Rondo'nun şutları 2 sene önceye baktığımızda daha iyi durumda.Boşta kaldığında şut kullanması gerekir.Ama o boşta kaldığında daha çok içeri girmeye çalışıp arkadaşlarına pas vermeye çalışıyor.Bunu düzeltmesi gerekir.Onun dışında takıma verdiği katkı,enerji üst düzeyde.

Olum bi tane mesaj gönderdim dahada göndermedim zaten. O maçtada göndermezsem ayıp olurdu ama :)
Msn'e gelince sevincine ortak olacam Tugay bekle sen :)

Birde zaten herkes Uğur'un dediği gibi yapıyor. Yoksa bu adam anca bench ısıtırdı. Seviyorum zaten Rondo'yu, pasları filan zevk veriyor. Rose ile bu yaz deli bibi şut çalışsınlar işte. Rose durumu biraz düzeltti gerçi, bakıyor potaya artık, Rondo'ya da geçerse bu komple bir adam olur. Ayrıca Rondo'nun attığı 4 üçlükten ikisini izledim. Nba live'da özetler geçerken biri orta sahadan şut sokmuş edasında gösteriyor.Yakında Rondo üçlük atınca günün 1 nolu hareketi olacak direk :ehue

Zaten fanatik olanada sorsan, objektif olanada sorsan bu maçı hakeden tarafın Boston olduğunu söyler. Çok uzun bir maç analizi yapabilirdim ama ne gerek var ki zaten maç geçen seneki Banknorth Garden'da oynanan maçın aynısıydı. Sadece o maçta skor fazlaydı. O maçta da hakeden taraf Boston'dı, bu maçtada. Boston bu 2 maçıda sadece bireysel hatalar yaparak kaybedebilirdi ki öyle oldu. 2 maçtada hatayı yapan Paul Pierce'dı. 2 maçtada Kobe facia olmasına rağmen son 1 dakika içinde attığı 5 sayıyla maçı takımına kazandırdı.

Kobe'yi her ne kadar son 5 saniye kala attığı şuttan dolayı övsekte maçı asıl kazandıran etken bence Kobe değil. Maçı kazandıran etken Lakers takımındaki o müthiş disiplindir(Farkın bir çok kez çift haneli sayılara çıktığı maçta ayakta kaldılar). Disiplinli bir takım olmaları sayesinde haketmedikleri maçı bile kazandılar(Kesinlikle birçok takıma örnek olmalı). Eğer Lakers bu kadar disiplinli bir takım olmasaydı Kobe son 8.5 saniyede bırakın topu potaya göndermeyi, o 8.5 saniyeyi bile göremezdi. Çünkü maç zaten 2.çeyreğin sonunda kopmuş olurdu.

Bir lafım da Pierce hakkında;

Geçen seneki maçta en kritik yerde faulü kaçırdı. Şimdi ise inanılmaz bir hata yaparak şuta kalkmak üzereyken kolunu açarak kendine kural dışı avantaj sağladı ve hücum faul yaptı(En kritik yerde!). Benim en çok kızdığım konu o hücum faule ne gerek vardı? Sen zaten maçın seviyesi ne olursa olsun, savunma sertliği ne derece olursa olsun maç boyunca 30'da 0 bile atsan 31.ve son şutunu sokardın. Bunu zaten dünya üzerinde tüm basketbolseverler biliyor, rakip oyuncu bile biliyor. Ne gerek vardı avantaj sağlamaya!?

Not: Fotoğraf için çok teşekkür ederim Tugay.