Boston Celtics

Gece 02:00'da serinin 2. maçına çıkıyoruz. Geçen maçta en kilit 4 oyuncumuzdan 2si dökülmüştü, Pierce da ilk 3 çeyrek berbattı. Bakalım bu gece neler yapacaklar. Ve uzun zamandır klişe haline gelen soru, Shaq oynayacak mı... Şahsi fikrim açıklamalardan yola çıkarak, 3. maçta forma giyeceği yönünde. Ama bugün oynarsa çok hoş gerçekten. Bekleyip göreceğiz...

Ntv ye şuan çok şey söylemek istiyorum ama kendimi zor tutuyorum.

Bu sene zaten çoğu maçımızı vermediler. Miami serisinin 2. maçınıda vermiyorlar.

Ayıp !

Shaq oynasa şaşardım zaten,bundan sonra basketbol oynayabileceğinden şüphe ediyorum ben.

Ntvspor bu hafta hep Lakers maçı verecek,oysa Miami-Boston daha çekişmeli ve daha yıldızı bol bir seri olacak.Sezon boyunca zaten ne kadar dandik maç varsa hepsini verdiler,kim belirliyor acaba yayınlanacak maçları.

Paul Pierce'ın sakat sakat oynaması ve Allen'ın etkisiz kalması bu sonucu doğurdu doğal olarak.. Allen da maç içinde korkuttu ancak neyseki dönebildi maça... Maç kafa kafaya giderken sonlarda yakalanan 14-0lık seri işimizi bitirdi ne yazıkki... Sıradaki maç 8 Mayıs saat 03:00'da..

Elenirsek 2012de veya takasla Howardı almak lazım.Glen Davisle,Jermaine oneal önümüzdeki sene bel bağlamamalıyız.Zaten Shaq bırakır.Troy Murphy serbest kalır.3-5 bakmadan almak lazım.Yoksa Detroit gibi oluruz.

Elenirsek 2012de veya takasla Howardı almak lazım.Glen Davisle,Jermaine oneal önümüzdeki sene bel bağlamamalıyız.Zaten Shaq bırakır.Troy Murphy serbest kalır.3-5 bakmadan almak lazım.Yoksa Detroit gibi oluruz.

Shaq bu sene sözleşme imzalarken 2 sene burada oynayıp aktif basketbol hayatını noktalayacağını söylemişti. O yüzden seneye de yüksek olasılık bizde olacak. Tabi eğer sakatlığı müsade ederse..

Tamam Can Shag Howardın yedeği olur.10 dk oynasın yeter Howardın arkasında.:)
Bana kalsa Troy tutup Glen Davise yol vermek gerek ama seneyede Rivers ondan vazgeçmez.

Tugay;

Hep salary yönünden Boston'ın çok sıkıştığını yazıyorum.. Senin söylediğin şeyin olma ihtimali yok.. Lüks vergisi sorunu malum.. Sezon bitip transfer-takas sezonu açıldığı zaman uzun uzun konuşuruz.. Dwight Howard maksimum kontrat alacaktır.. Alacağı para yıllık 20-21 milyon USD den yukarı olur aşağı olmaz.. Boston'ın böyle bir para verme şansı yok.. Elinde uzun ve kalın kontratlar var.. 2-3 sene daha hareket edemezsiniz.

Tugay;

Hep salary yönünden Boston'ın çok sıkıştığını yazıyorum.. Senin söylediğin şeyin olma ihtimali yok.. Lüks vergisi sorunu malum.. Sezon bitip transfer-takas sezonu açıldığı zaman uzun uzun konuşuruz.. Dwight Howard maksimum kontrat alacaktır.. Alacağı para yıllık 20-21 milyon USD den yukarı olur aşağı olmaz.. Boston'ın böyle bir para verme şansı yok.. Elinde uzun ve kalın kontratlar var.. 2-3 sene daha hareket edemezsiniz.

Emre abi 2012de Garnett ve Ray Allen kontratları zaten bitiyor.Muhtemelen ikiside Howardla oynamak için minimuma imza atacaktır zaten.Öyle birşey olsa zaten salary Miami gibi ayarlarlar.Zaten Miami salary ile nasıl uğraşmıştı ayarlamak için.Lebron,Wade ve Bosh 2 milyon dolarlık indirimler yaptılar.Biz bu hamleyi yapmazsak.2013te Washingtondan beter oluruz.

Miami ile Boston'u o açıdan karşılaştırmak yanlış. Çünkü Miami diyelim ki bu sene şampiyon olamadı. Eğer birbirlerine girmezlerse seneye hem hamle yapmış hem de oturmuş bir takım olurlar.
Ama 2012-2013'te filan Garnett ,Allen ve Pierce 3 star gibi olmazlar , olamazlar . Ayrıca Rondo'nun kontratı ar daha. Bir de o sene şampiyon olamazlarsa ertesi sene pp , alllen ve kg daha da güçten düşmüş olacaklar. Yani nerden baksak Celtics'in geleceği karanlık

Her ne kadar 2-0 olsa da durum,ilerleyen yıllardaki yapılanmayı bu seri bittikten sonra düşünmek daha yararlı olur..
Seriye gelecek olursak,Perkins gidince kan kaybettik bu doğru ve gelen oyuncuların katkısı zayıf bu da bir gerçek ama herşeyden önemlisi takımın yıldızları çok sönük iki maç çıkardı..KG'yi ilk kez bu kadar etkisiz gördüm..
Garden'daki maçlar artık büyük önem taşıyor..Eğer seriyi 2-2'ye getirirsek bence bu turu geçeriz 4-2 ile..Ama eğer 3-1 gidersek Miami'ye,geçmiş olsun..

Miami ile Boston'u o açıdan karşılaştırmak yanlış. Çünkü Miami diyelim ki bu sene şampiyon olamadı. Eğer birbirlerine girmezlerse seneye hem hamle yapmış hem de oturmuş bir takım olurlar.
Ama 2012-2013'te filan Garnett ,Allen ve Pierce 3 star gibi olmazlar , olamazlar . Ayrıca Rondo'nun kontratı ar daha. Bir de o sene şampiyon olamazlarsa ertesi sene pp , alllen ve kg daha da güçten düşmüş olacaklar. Yani nerden baksak Celtics'in geleceği karanlık

Deniz ben Miaminin salary nasıl ayarladğını anlatmaya çalıştım.Zaten o sene sadece Rondoda 13-14 milyon dolar civarı kontratı olacak.Oraya Howardı koyup ona 18-19 milyon dolar versek salary anca dolacak.Zaten Kg ve Ray Allen minimum 2-3 milyon dolardan imzalarlar.Geriye kalan oyuncularda minimum imzalarız.Tabi bu durumlara Gm ler kadar hakim değiliz.Zaten Howard hamlesini yapmak zorundayız.Yoksa bu takımı toparlamak için 10 yıl gerekir big three bıraktıktan sonra.

Öyle her istediğinde nasıl minimum imzalıyorsun Tugay..
Herkes ölüp bitiyor mu Boston için.. Önce para, önce profesyonellik..

Bir kere Ray Allen'ı sen unut bence.. Bu kontrat biter, bu sevda biter..
Seneye kontarı bittiğinde 37 yaşında olacak, Boston minimum da olsa Ray'i tutarsa kendine yazık eder ki adam zaten basketbolu bırakmaktan bahsediyor..

KG de neden minimuma imza atsın ki.. Şampiyonluk hayaliyle geldi buraya..
Seneye o da FA olduğunda 36 yaşında olacak.
Şu anda +20milyon USD alıyor, eğer oynamaya devam ederse minimuma oynamaz.
Oynaması için bir neden yok.
İstediğini aldı, yüzüğü parmağında..
Bundan sonra kalmak için paradan fedakarlık etmesini gerektirecek bir durum yok..

Siz, 3 sene sonrasını düşünmediniz, daha doğrusu bu bir seçimdi, seçmediniz..
3 sene sonra PP+Rondo baş başa kalırlar..
Perkins kalıp Ray gitseydi, iskelette 3 baba adam olacaktı.
Şimdi iki baba adam olacak..
Boston'ın contenderlığı da yavaş yavaş eriyecek.

NBA tarihi buna benzer yüzlerce olayla dolu..

Kendi takımından örnek vereyim; 2001 de Doğu şampiyonu olup Lakers ile final oynayacağımız anlaşılınca ilk beşte oynayan iki uzunumuz Tyrone Hill ve Theo Ratliff'in ikisini birden verip Mutombo'yu aldık.. Gerçekten de final oynadık ama 4-1 kaybettik.. O yaz Mutombo gitti , hemen başarı istedik , iki tane ilk beş oyuncumuzu kaybettik.. O sene doğuyu 1. bitirmiştik, ertesi sene 4. bitirdik ve yarı finalde elendik.

Boston'u güzel günler beklemiyor.. Şimdilik durum bu.