Boston Celtics

Öyle her istediğinde nasıl minimum imzalıyorsun Tugay..
Herkes ölüp bitiyor mu Boston için.. Önce para, önce profesyonellik..

Bir kere Ray Allen'ı sen unut bence.. Bu kontrat biter, bu sevda biter..
Seneye kontarı bittiğinde 37 yaşında olacak, Boston minimum da olsa Ray'i tutarsa kendine yazık eder ki adam zaten basketbolu bırakmaktan bahsediyor..

KG de neden minimuma imza atsın ki.. Şampiyonluk hayaliyle geldi buraya..
Seneye o da FA olduğunda 36 yaşında olacak.
Şu anda +20milyon USD alıyor, eğer oynamaya devam ederse minimuma oynamaz.
Oynaması için bir neden yok.
İstediğini aldı, yüzüğü parmağında..
Bundan sonra kalmak için paradan fedakarlık etmesini gerektirecek bir durum yok..

Siz, 3 sene sonrasını düşünmediniz, daha doğrusu bu bir seçimdi, seçmediniz..
3 sene sonra PP+Rondo baş başa kalırlar..
Perkins kalıp Ray gitseydi, iskelette 3 baba adam olacaktı.
Şimdi iki baba adam olacak..
Boston'ın contenderlığı da yavaş yavaş eriyecek.

NBA tarihi buna benzer yüzlerce olayla dolu..

Kendi takımından örnek vereyim; 2001 de Doğu şampiyonu olup Lakers ile final oynayacağımız anlaşılınca ilk beşte oynayan iki uzunumuz Tyrone Hill ve Theo Ratliff'in ikisini birden verip Mutombo'yu aldık.. Gerçekten de final oynadık ama 4-1 kaybettik.. O yaz Mutombo gitti , hemen başarı istedik , iki tane ilk beş oyuncumuzu kaybettik.. O sene doğuyu 1. bitirmiştik, ertesi sene 4. bitirdik ve yarı finalde elendik.

Boston'u güzel günler beklemiyor.. Şimdilik durum bu.

Valla abi 37-36 yaşında bizden maksimum kontrat alacakların düşünüyorlarsa yanılıyorlar bence.Pierce kontratı konusunda çok haklısın.36 yaşında 20 milyon dolar alacak.O zaman katkı verebilecek mi?Ainge düzeltilmesi imkansız
bir yapı bırakacak bundan sonra.Takımın gençleştirilmesi lazım.Ama o seneye Eddy Curry falan alır.:)
Howardı herkesi gönderip almak lazım.Keşke Rondo gidip Chris Paul gelse.Ama çok şey istiyorum artı imkansız istiyorum.Şunu söyliyim abi Howard için gerekirse haklısın Ray ve Kgden vazgeçilebilir.Çünkü genç olsalar tamamda çok yaşlılar.

Sizden maksimum almayacaklar, kimden bulurlarsa ordan alacaklar..
Sen Boston sevdiğin için duygusal bakıyorsun, öyle bir şey yok..
Bak Hidayet nasıl Toronto'ya gitti çat diye, sırf para için..
Sonuç ortada..
Evet, KG ve Ray Allen şampiyonluk kazanmamış büyük oyunculardı ve şampiyonluk kazanmak adına bazı fedakarlıklar yapmış olabilirler ama artık böyle bir şeye de ihtiyaçları yok..
Ben sana olacakları söyleyeyim.. İlk fırsatta Ray Allen takasa gider ama artık çok geç.
O yanlış takasın acısını 3-5 sene çeker Boston.

Sizden maksimum almayacaklar, kimden bulurlarsa ordan alacaklar..
Sen Boston sevdiğin için duygusal bakıyorsun, öyle bir şey yok..
Bak Hidayet nasıl Toronto'ya gitti çat diye, sırf para için..
Sonuç ortada..
Evet, KG ve Ray Allen şampiyonluk kazanmamış büyük oyunculardı ve şampiyonluk kazanmak adına bazı fedakarlıklar yapmış olabilirler ama artık böyle bir şeye de ihtiyaçları yok..
Ben sana olacakları söyleyeyim.. İlk fırsatta Ray Allen takasa gider ama artık çok geç.
O yanlış takasın acısını 3-5 sene çeker Boston.

Yok Emre abi yanlış anlama sana hak veriyorum.Ainge bizi ne hale getirdi.:(

Boston ortalama bir durumdayken çok akıllı bir hamle yaptı, bir fırsatı değerlendirdi uzun müddet contender oldu final oynadı, şampiyonluk yaşadı...
NBA'de böyle işte bir hamle yaparsın en üste çıkarsın bir hamle yaparsın en alta gidersin...
ikinci hamle yanlış oldu...
ama gavurlarında dediği gibi
"memories are made of this"

Muharebeden çıkmış gibiyiz. Sakatlıklara bakarsak : Rajon Rondo (Sırt), Paul Pierce (Aşil tendonu), Ray Allen (Göğüs, kaburga), Jermaine O'Neal (Sırt ve bel) ve Shaquille O'Neal (Baldır).. Ama bugün Shaq da dahil olmak üzere bütün oyuncular oynayacak bir aksilik olmassa. Durumu en ciddi olanlar Pierce ve Shaq... Maça gelecek olursak, fazla yorum yapmayacağım. Kazanacağımızı düşünüyorum. Bakalım artık hayırlısı...

Rondo'nun sırt ağrılarına bir de çıkan sol dirseği eklendi. Ama maça devam etmişti, 4. maçta da oynar diye umut ediyorum

4. maç Salı sabah 02:00'da ...

Bu arada Ntvspor açıklama yapınca biraz bakındım da, Shaq sezonu kapatmış. Tabi sezon bu gece kapanabilir o yüzden pek de sorun değil, neyse artık televizyonun başına geçelim..

Wade olmasaydı çok net söylüyorum 60 sayı atmakta zorlanırdık,

Maçın özetine gelecek olursak Wade bizi maçta tuttu, Lebron maçı kazandırdı.

Wade'in 1. yarıdaki ,Lebron'un ikinci yarıda oyunları anlatılmaz yaşanır oyunlardı gerçekten.

Artık bu tur bittiğine göre Boston'lu arkadaşlara teşekkür ediyorum.Geçen sene buralarda olanlardan sonra , sizin için sıkıntılı olsada son derece seviyeli,samimi bir 5 maç geçirdik kimse birbirini kırmadı,sataşmadı, tartışmadı.Teşekkürler arkadaşlar.

Salary durumumuza bakarak yazıyorum.
Glen Davis,Jeff Green,Troy Murphy,Carlos Arroyo,S.Pavlovic,Shaq,Jermaine Oneal,Krstiç,Won Wafer bu adamların hepsine yol verilip bench full yenilenmeli.Zaten Davis,Green,Murphy,Arroyo,Krstiç,Pavlovic,Wafer kontratları 1 yıllık ve bu sezon sonu bitiyor.Mümkünse yeni benchimizi Ainge yapmasın işe onu kovarak başlamalıyız.
EDİT:87-81den sonra nasıl 16-0 seri yiyip sayı atamıyoruz anlamak mümkün değil.Son periyot hastalığımız bu sefer yaktı bizi.:(

Tugay;

Bütün suçu neden Ainge'e yıkıyorsunuz ? Bu gibi durumlarda ihale GM'e kalır eyvallah ama hepsi değil.. Adam takas yaparken, draft yaparken, transfer yaparken her şeye kendi mi karar veriyor.. Takımın sahibi var, basketbol operasyonları diye bir bölüm ve başkanı var, scoutlar ve hepsinden önemlisi coach var.. Onlarla konuşulmaz mı sence ?

Bence Ainge'i kovmayı gerektirecek bir durumunuz yok.. Adam sizi kuyunun dibinden çıkardı.. 20 galibiyetle kapattığınız bir sezonun ardından, bu hale getirdi..

Bundan sonra bench'i tamamen de yenileseniz bir şey olmaz.. Seneye konferans yarı finali oynaması da imkansız Boston'ın.. Ha Ray Allen'ı birine kakalayabilirlerse eyvallah ama Doc Rivers maçtan önce , ben bu takıma seneye de güveniyorum diyordu ki kendisinin de kalıp kalmayacağı belli değil..Boston'ın takımı değiştirmek gibi bir amacı olduğunu da sanmıyorum.

Bana göre Boston hiç bir şey yapmaz,ufak tefek balans ayarları dışında.. Garnett ve Ray Allen gidene kadar daha iyisi olmaz. Onlar Perkins'in gittiği gün, bu yolu seçmişlerdi.

Emre Abi neden Perkins gitti.Sezon sonuna kadar dursa zaten bir şey olmazdı.Sezon sonunda karar verilebilirdi.
Doc Rivers kalacakmış.Ray Allen takas listesine koyalım bir çok takım talip olur.En başta Chicago çünkü aradıkları tarz adam.Abi diyorsun Danny Ainge suçsuz Billy King size yaptıklarıda ortadaydı.:D
Dalembert faciası falan.Adam gibi sene başında Tony Allenıda tutamadık.Nate kontrat vericeğime Tony Allena verirdim bu seriyide 7 maça uzatırdım.Ama Perkins karşısında alınan parçalar tamamiyle kazıktı.Krstiçte az buz almıyor 5 milyon dolar ne demek.
Bunu bile bile lades dedi Ainge.

Abi sen Billy King ile Danny Ainge'i nasıl bir tutarsın..
İki tane takas yaptınız, doğunun sonuncusu iken şampiyon oldunuz, final oynadınız...
Daha ne olabilirdiniz ki ?

B.King dediğin adamın üzerine takım kurduğu 3 isim sana, Iguodala, Korver, Dalembert..
Aynı şey mi sence ?

Ben de zaten Perkins gittiği günden beri Ray gitmeliydi diyorum.. Doğru yaptı demiyorum ama tek başına vermiyor bütün kararları.. Yine de bir çizgi çekip bilançoya baktığında Ainge başarılıdır..Siz kötü GM görmemişsiniz, elinizdekinin kıymetini bilin bence.