• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Boston Celtics

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Taner Tunala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:04
Brad Miller'ın 0/2 atması Pierce'ın son saniyede 1/2 atması gibi birşey olmuş. Sanırım Nba yönetimi bu serinin tüm maçlarını bir Dvd'de toplayıp piyasaya sürer :)

Brad Miller'ın ilk serbest atışı kaçırmasının nedeni olarak yapılan faulüde gösterebiliriz, kroşe yemiş gibi oldu zaten faulde dudağı falan patlamıştı :) İlk atışı kaçırınca ikinciyi kaçırıp ribaund almak istedi ama topu öyle bir fırlattı ki çembere bile çarpmadan panyadan geri geldi, heyecanı en yüksek seri şu anda :)

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Brad Miller'ın ilk serbest atışı kaçırmasının nedeni olarak yapılan faulüde gösterebiliriz, kroşe yemiş gibi oldu zaten faulde dudağı falan patlamıştı :) İlk atışı kaçırınca ikinciyi kaçırıp ribaund almak istedi ama topu öyle bir fırlattı ki çembere bile çarpmadan panyadan geri geldi, heyecanı en yüksek seri şu anda :)
Sağol Ferhat kardeşim, Miller'ın sıfır çekmesi hayra alamet bir iş değldi zaten nitekim ikincisini bilerek kaçırmış. Bulls'u takdir etsem yoksa Boston mı kötü oynuyor desem şaşırdım. Hem Bulls hemde Boston akıl almayacak hatalar yapıyorlar. İşin zevkide burada zaten :)

Müthiş bir seri oluyor. Çok zevkli maçlar izlettiriyorlar takımlar bizlere...
Seri 3-2 oldu. Avantaj belki Boston'da ama Bulls inadı ile yine geri gelmeye çalışacaktır...

Bence bu seri 7. maça uzayacak gibi.

Şüphesiz ilk turun en çekişmeli ve en eğlenceli eşleşmesi oldu.Bu eşleşmeden kim çıkarsa çıksın bana göre Orlando karşısında 1 adım önde başlıyacaktır seriye.

Serinin 6.maçında Bulls sahasında Celtics'i üç uzatma sonunda 128-127 mağlup etti..İlk periyodun sonlarına doğru Bulls'dan Hinrich Celtics'den Rondo'yu önden çekti , daha sonra Rondo Hinrich'i reklam panolarına fırlattı ve bir gerilim oldu..Normal bölümde son 3:30'a Boston'un 8 sayı önde girip maçın uzatmaya bırakması tecrübesine yakışmadı..Pierce üçüncü uzatmalarda son 30 saniye kala kaptırmaması gereken yerde topu kaptırdı ve basket faul yiyip 128-125 oldu skor.Dönen topta basketi bulsalar da daha sonra son 20 saniye kala Hinrich boş turnike atamadı pota altında ve son top Celtics'e kaldı ama Rose Rondo'yu blokladı son topta..Daha sonra Rose taktik faulleri kaçırdı son ve 1 saniye kala Rondo orta sahadan topu yolladı ama girmeyince maç Bulls'un oldu..Bulls demişken Bulls'dan 3 oyuncu teknik faul gördü maç içinde..Sonuç olarak mükemmel bir seri izliyoruz..Son maç artık dananın kuyruğu kopacak..Bu arada son maç Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece saat 03:00'de..

Boston'da ;
Ray Allen 51 sayı (9/18 üçlük) - 5 ribaund - 3 top çalma - 3 asist
Paul Pierce 22 sayı - 9 ribaund
Glen Davis 23 sayı - 7 ribaund
Kendrick Perkins 12 sayı - 13 ribaund - 4 blok - 3 asist
Rajon Rondo 8 sayı - 9 ribaund - 19 asist

Chicago'da ;
John Salmons 35 sayı - 6 ribaund - 4 asist
Derrick Rose 28 sayı - 8 ribaund - 7 asist
Brad Miller 23 sayı - 10 ribaund
Ben Gordon 12 sayı
Kirk Hinrich 11 sayı - 7 asist
Joakim Noah 9 sayı - 15 asist

Yine uzatmalar.Yine son toplar.Bu serinin geneli böyle geçti.Gönül isterki son maçta uzatmalara ve son toplara kalsın.Ama Celtıcs üst tura çıksın. :)

Bu serinin Dvd'sinin çıkması lazım :)

Bu arada iki takımın da oyun kurucularının şu 6 maçtaki istatistiklerini sunmak istiyorum..Çünkü bir yanda yılın çaylağı Rose , diğer yanda ise "Big Three" tabusunu yıkıp "Big Four" tabusunu ortaya çıkaran Rondo..

Rajon Rondo 21.5 sayı - 10.5 ribaund - 10.0 asist - 2.67 top çalma

2da8bdae-9c04-4e25-a088-f5bbdb15d038.jpg

Derrick Rose 20.0 sayı - 6.7 ribaund - 7.0 asist

9fab1506-0d4d-4f58-8991-003b5235ef3f.jpg

Ayrıca Eren'e de katılıyorum DVD konusunda.. :)

Bu arada Rondo nun kaç maçtır süren agresifliğide gözlerden kaçmıyor.Daha önceki maçta Brad Miller a sert bir faul yaptı.Dünde Hinrich ile girdiği top kapma pozisyonunda yaptığı gereksiz hareket sonrası sportmenlik dışı faul aldı.Büyük ihtimal ceza gelir yaptığı hareketten dolayı.

http://www.youtube.com/watch?v=ORtiJ_s_i_A

Play-Off stresi diyelim Hüseyin..6 maç oldu ve 4'ü uzatmalarla bitiyor , olsun o kadar..:) Ceza konusunda ise normalde bir ceza verilebilir ama bu stresli ortamda NBA yönetiminin ceza vererek çok büyük bir topun altına gireceğini sanmam..

Bu serinin böyle bitmeyeceği belliydi. Müthiş bir seri oluyor. Boston tecrübesini, Bulls inadını ve hırsını ortaya koyuyor. Son maç nefes kesecek. Yalnız bu seri 7 maç sürmüş olmayacak. Uzatmalar bu gidişle 8. maça tamamlayacak seriyi...
Rose çok iyi bir sezon geçirdi ancak Rondo gerçekten geçen seneden bu yana müthiş bir gelişim gösterdi. Geçen sene Big Three'nin önemli bir yardımcısıydı ancak zaman zaman güven sorunu yaşayabiliyordu. Bu sene ise artık takımın yardımcı elemanı değil önemli bir parçası olduğunun bilincine vararak oynuyor ve çok iyi oynuyor...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Rose çok iyi bir sezon geçirdi ancak Rondo gerçekten geçen seneden bu yana müthiş bir gelişim gösterdi. Geçen sene Big Three'nin önemli bir yardımcısıydı ancak zaman zaman güven sorunu yaşayabiliyordu. Bu sene ise artık takımın yardımcı elemanı değil önemli bir parçası olduğunun bilincine vararak oynuyor ve çok iyi oynuyor...

Kesinlikle doğru.Rondo geçen sezonun başından sonuna kadar sürekli Pierce,KG,Ray Allen üçlüsüne ne kadar yardımcı olacak,görevini yerine getirebilecekmi,bu üçlüyü taşıyabilecek bir guard olabilicekmi gibi sorularla karşı karşıya kaldı.Hatta hatırlarsınız Rondo'nun sürekli yaşadığı güven sorunu sonucu Lakers - Celtics finalinde çoğu maçta Rondonun hücumlarda savunulmadığı olmuştu.

Ama bu sezon kesinlikle bambaşka bir Rondo var.Sezon boyunca çok başarılı bir grafik çizdi ve playofflarda adeta patladı.

Yeter bu kadar Avans;

Go Boston Go!!

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Yeter bu kadar Avans;

Go Boston Go!!

Volkan,ayıp oluyor. Elbet göreceğim seni. :P

Avansmış peh.

Boston'ın şu halini gördükçe Chicago'yu tutasım geliyor...

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":5mya3kcw]Yeter bu kadar Avans;

Go Boston Go!!

Volkan,ayıp oluyor. Elbet göreceğim seni. :P

Avansmış peh.[/quote:5mya3kcw]
Avans tabi,biraz heyecan olsun istedik.

Not:İstanbul'a geldiğinde fikrim değişebilir tabiki :)

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Boston'ın şu halini gördükçe Chicago'yu tutasım geliyor...

Sen Boston'lımısın ?

Son maç bu gece büyük bir heyecanla bekliyorum bir sürpriz olmaz umarım..

Cok fazla ümitlenmeyin derim ben inadına chicago :)

Tolga Kaplan' Alıntı:
Cok fazla ümitlenmeyin derim ben inadına chicago :)

Bence siz ümitlenmeyin.. :) Sonuçta Boston'ın sizi elemesi sürpriz olmayacaktır.. ;) Normal olan bizim bu gece turu geçmemiz anormal birşey olmaz inşallah.. :)

Geri