Britton Johnsen

Re: Britton Johnsen Galatasaray'da

:D bend gs tv de gördüm ilk çok sempatik bir oyuncuya benziyor ama yetmezzzzzz :D duyduğuma göre skorer bir oyuncuymuşş gerçekten bu gs için oldukça önemli ve uyumlu bir oyuncuymuş..izleyip görcezz..umarım takımımıza gereken katkıyı sağlarrr

Britton Johnsen turp gibi
Galatasaray Cafe Crown'un yeni transferi Britton Johnsen, sağlık kotrolünden geçti.

Galatasaray Cafe Crown Menajeri Mert Uyguç, ABD'li oyuncunun Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtiğini, durumunun iyi olduğunu, 15 Şubat Cuma günü deplasmanda oynayacakları Pınar Karşıyaka maçında forma giyeceğini söyledi.

Hüsnücan Ardil' Alıntı:
Britton Johnsen turp gibi
Galatasaray Cafe Crown'un yeni transferi Britton Johnsen, sağlık kotrolünden geçti.

Galatasaray Cafe Crown Menajeri Mert Uyguç, ABD'li oyuncunun Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtiğini, durumunun iyi olduğunu, 15 Şubat Cuma günü deplasmanda oynayacakları Pınar Karşıyaka maçında forma giyeceğini söyledi.

süper ya....15 şubat'ta johnson'ı izleme imkanı bulacağız..çok güzel bir haber...çok sağoll...

Ahmed Salih' Alıntı:
Savunması çok çok iyi olmasada, rakibini boş bırakmaz. Çok sert bir oyuncu değildir, ama 3 numara oynarsa karşısındaki oyunculara önemli ölçüde eşleşme sorunu oluşturur. Misal, Kenny Gregory veya Preston Shumpert karşısında savunmada sete-set kalırsa ezilmez. Fakat rakibin hızlı hücumlarında bazen geri kalabilir... Kanımca önemli olan, sakatlık geçirmişse, o sakatlıktan tam olarak kurtulup eski EL performansına kavuşmasıdır. Hem dışı şutu olan, hem post-up'larda etkin iyi bir oyuncu. Form tutar ve havaya girerse hücuma çok önemli katkılar yapabilir.

Britton'un gerçek yeri kısa forvet dediğinize göre Utes'te seyretmiş olmalısınız. Utes'te kısa forvette oynayan bir jonhsen vardı ama o britton değil, jeff johnsenn'di. bildiğim kadarıyla britton'un abisidir. Britton takımın en çok ribaunt alan oyuncusuydu. savunmada sizin söylediğinizin aksine serttir ama güçlü bir oyuncu değildir. wilkinson'u andırır. khymki'de oynayan. ayağı fiziğine göre hızlıdır ama 3 numaraya göre ağır kalır. post up oynamadığı için her zaman kendisinden ağır oyunculara karşı avantaj sağlar. hem dışarda boş şut yakalar. hem de penetre eder. bu anlamda ligimizdeki üç numaralara karşı ağır kalır. ama dörtlere karşı çabukluğunu ve şutunu kullanabilir.

kolej'de 3 oynadığını hiç görmedim. en azından senior döneminde. öncesini bilmiyorum. utes'te benim seyrettiğim dönemde galiba yarı final oynamışlardı. allred ve burgess ile dönüşümlü 4-5 oynuyorlardı. Genelde iki guard, (tiplerini hatırlıyorum da isimlerini hatırlamıyorum) kısa forvette jeff johnsen, uzun forvet britton ve pivot chris burgess beşi ile sahaya çıkıyorlardı. Allred bunları yedekliyordu. bir yedek daha vardı. pivot.

NCAA'de üç numara oynarken ben hiç seyretmedim. Asıl yerinin 3 olmadığını biliyorum. Utes'te hangi dönemde 3 oynadı doğrusu merak ediyorum. abisi mezun olduktan sonra bildiğim kadarıyla utes 3 kısa guard'lı oyuna döndü. Abisi varken bile 3 numarada abisi ve galiba adı caton'du (aslen guard) 3 numarada oynardı.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Aklıma bir konu takıldı. Transfer ettiğimiz Britton ile sene başında bize uygun değil dediğimiz ve yolladığımız Brian Greene arasında oyun tarzı ve yetenek açısından nasıl bir fark var ? yada anlamlı farklar var mı? Ama özellikle Britton 3 numarada oynayamaz diyen arkadaşlar haklı ise ( En azından Kolejde 3 oynuyormuş o dönem için ayaklarının çabuk olduğu yazılıyor ama aradan 4 -5 yıl geçti )

Greene sabit şutör. kendi pozisyonunu yaratmakta güçlük çeker. britton daha fazla penetre eder. asıl farklılık ise savunma yönünde ortaya çıkar. britton çok kuvvetli bir oyuncu olmasada savunması iyidir. greene'n zayıf olduğu yer ise savunmasıdır. bu anlamda britton önemli bir transfer. Ancak onu 3 numarada kullanmak bence büyük hata olur. hatta diğer opsiyon hukic'ken 3'te oynatmak için britton almak çok anlamsızdır. Ahmed Salih'e katılmıyorum. özellikle gregory, white gibi penetreci kısa forvetleri takip edemeyeceğini düşünüyorum sadece fast breaklerde değil, set hücumlarında da onları takip etmesi çok zor olacaktır. ama onu 4-5 numarada kullandığımız takdirde hem içerden hem de dışardan önemli bir tehdit olur.

Ancak bu noktada çok insiyatif kullanan bir oyuncu olmadığını hatırlatmak isterim. Sorumluluk almayı çok seven bir oyuncu değil. Draft edilmeme nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum. Bizim açımızdan tek başına takımı sırtını alıp götürecek bir oyuncu değil ama sahada olduğu anlarda elinden gelenin en iyisini yapan ve katkı veren bir oyuncu olacaktır. tek endişem bu sezonu d-ligde oynaması.

Bu noktada sene başından beri yapılan transferlere geri dönersek aslında daha iyisini bulamamanın getirdiği sıkıntıları yaşadık. yani birinci planda yapılan transferlere bakıldığında aslında onların büyük kısmının ikinci ya da üçüncü seçenekler olduğunu görüyoruz ancak bu noktada ciddi bir planalam hatası içindeyiz. sene başında da bu konu üzerine çok yazmıştık. Erdem'i de uzun kabul edersek, 6 uzun olan ve zaten hali hazırda 4 numarada oynayan 4 oyuncusu olan bir takıma uzun oyuncu almak zorunda kalmamız baştaki plansızlığın ürünü.

Bir de Murat Hoca satranç hamlesinden bahsetmişti. bekleyip transferlkeri görüp ona göre transfer yapacağız diyordu. şu aşamada yapılan britton transferinin kimin hangi hamlesine karşı yapıldığını da anlamış değilim. Britton benim çok beğendiğim ve formunu yakalarsa ileride de kalmsını istediğim bir oyuncu. bence çok da değerli bir transfer ama bunun nasıl bir hamle olduğunu anlamış değilim. gerçekten akla yakın tek çözüm 3'e kaydırmak olabilir ancak böyle bir oyuncuyu üç numarada kullanmak bence hata olur.

Ahmet Abi açıklamaların için tekrar teşekkürler. Zaten 2.08 lik bir oyuncunun 3'te oynaması biraz garip gelirdi. Ayrıca ben tufan'ın da dönüşü ile 3 numarayıda çok rahat götütürüz diye düşünüyorum. Eğer 3 numarası fizikli biri olursa Erdem kullanılır ve böylece sıkıntı kalkar. erdem bence kendini gösterdi. Bize çok katkı sağlayacak bir oyuncu...

johnsen 3 numarada oynayamaz. 4 te oynar ama owens ve gaines var . hangi ni fazla kullnanacagızz. 5 te hüseyin ve gaines oynar. 4 tede owens ve johnsen mantıklı. çok ii olur.. bencce. 3 numarada cenk form bulunca tufan dönünce erdem var. zaten 2 ve 1 numarada sıkıntı yok...

Ahmet Bey ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkür ederim öncelikle. Ben oyuncuyu daha önce sadece birkez Pau'da izlemiştim daha önce belirtiğim gibi siz çok önceden beri takip ediyorsunuz anladığım kadar ile ve muhtemelen dediğiniz gibi daha çok 4 oynamaya uygun bir oyuncu olmalı .

Yanılmış olmanızı pek beklemiyorum ama temenni ediyorum açıkçası

Benim baktığım sitelerin bir çoğunda kısa forvet oynadığı yazıyordu bununla birlikte ne kadar güvenilir tartışılır tabi

http://www.hoopshype.com/players/britton_johnsen.htm

http://www.nbadraft.net/profiles/brittonjohnsen.htm

http://sports.espn.go.com/nba/players/p ... atsId=3769

http://sportsillustrated.cnn.com/basket ... yers/3769/

nba tv şu anda utah flash'ın eski bir maçını veriyor. britton da oynuyor beyaz takımda 23 numara. merak edenler müsaitlerse izlesinler.

iyi bir oyuncudur ancak ne kadar iyi olursa olsun takima saglayacagi uyum onemlidir ama takimimizin iyi havasi icerisinde kendisininde basarili olacagina inaniyorum hayirli olsun...

Yahu iyi, güzelde durum ne oldu?

En son sağlık kontrölünden geçtiği, sağlam olduğu falan söylendi nette. O gün bugündür haber yok. İmza attımı? Ne oldu? Yoksa ben mi kaçırdım birşeyler?

Fatih Erdem' Alıntı:
Yahu iyi, güzelde durum ne oldu?

En son sağlık kontrölünden geçtiği, sağlam olduğu falan söylendi nette. O gün bugündür haber yok. İmza attımı? Ne oldu? Yoksa ben mi kaçırdım birşeyler?
Antremanlara başladı.

bana göre takıma pek katkısı olmaz,karşıyaka maçında şansını iyi değerlendiremedi ,ne savunma var ne de skor, böyle bir adam alınacağına pivot bölgesine birini alması gerekirdi Galatasaray'ın ,keşke hosley i alabilseydik bu adamın yerine

Dakika 1 gol 1...

El insaf, adam geleli kaç gün oldu daha? Eurolig tecrübesi olan bir oyuncu getiriyoruz oynadığı ilk maçta sıfırı basıp gönderiyoruz hemen.

Asvel Deplasmanında bir şut atmasını potayı düşünmesini çok bekledim ama sadece pas vermekle yetindi. Çok fazla ön plana çıkmayı sevmiyor anladığım kadarıyla ama bekleyelim ve görelim önyargılı olmamak gerekir..

Fırat Aydın' Alıntı:
Asvel Deplasmanında bir şut atmasını potayı düşünmesini çok bekledim ama sadece pas vermekle yetindi. Çok fazla ön plana çıkmayı sevmiyor anladığım kadarıyla ama bekleyelim ve görelim önyargılı olmamak gerekir..

Bugünkü maçın ilk yarısında da bir tek bomboş kaldığı üç sayı pozisyonundan şut attı..2 tane de serbest atış kullandı..Potayı bakmayı pek sevmiyor nedense :? alışamadığından olsa gerek..

Nedendir bilinmez ama ben bu adama ısınamadım.. Mersin ve KSK maçlarında kötü oynadı.

Tamam KSK maçı belki ilk maçı olabilir anlarım, ama Mersin maçında gerçekten sıfırdı.Çok etkisizdi.

Fakat Murat Hoca'nın balon transfer yapacağını sanmıyorum umudum var yinede.. İlk geldiğinde Hite ve Owens'ta etkisizdi..

Umarım Britton'da onlar gibi biraz zaman geçtikten sonra açılır..

Durun be kardeşim!!! ne kadar sabırsız bir toplumuz yaaaaaa!!!!! Hemen başladılar balon demeye.

Bakın bu oyuncu yazın çok önemli bir operasyon geçirmiş,daha yeni yeni oynamaya başladı.Bize gelmeden 1 ay önce salonlara dönüş yapmış.Herşey yeni,setler,düzen,ülke vs.....

Biraz insaf.......

3 maçlık performansını beğenmedim inşallah takıma cabuk uyum sağlar ve faydalı olur