BSL 1. Hafta | Galatasaray 81-72 Best Balıkesir

Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında rakibimiz ligin yeni ekiplerinden Best Balıkesir.
9 Ekim Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 17:00'de oynanacak maç geçtiğimiz sezondan kalan ceza nedeniyle seyircisiz oynanacak.
Karşılaşma Ntvspor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Hazırlık etabını tamamlayan takımımızda hangi yabancıların kadroda yer alacağı ve ne kadar süre alacaklarına dair tam bir bilgiye sahip değiliz. Takımı izleyemediğimiz için kimin ne kadar süre alacağına ve hangi roller üstleneceğine dair de pek bilgi sahibi değiliz.

Best Balıkesir maçını sezonun ilk maçı olduğu kadar son hazırlık maçı olarak da görüyorum. Tüm yabancıların oynamamasından dolayı CSKA maçına hazırlık gibi görünmese de yine de taraftar olarak takımı net olarak ilk kez göreceğimiz için bizim açımızdan büyük önem arz ediyor.

Best Balıkesir son hazırlık maçında Trabzonspor'u 86-75 yendi. Bu maçta eski Maccabili Ike Ofoegbu 19 sayı ile takımın en skorer oyuncusuydı. Eski Memphis oyuncusu olup NBA'de tutunamayan Josh Selby de takımın yabancılarından ve bu maçta 10 sayı ile oynadı. Kariyerinin başında Antalya'da ve Avrupa'da orta düzey takımlarda oynamış Mike Green ve ülkemizde farklı takımlarda forma giymiş Vladimir Golubovic takımın en çok güvendiği isimlerden. Eski Tofaş'lı Austin Nichols ve eski Karşıyaka ve Erdemirli Leon Williams da takımın diğer yabancıları. Sezon içinde de göreceğimiz üzere Best Balıkesir takımı genel olarak yabancılarından katkı alacak ve ligdeki durumu da yabancılarına göre şekillenecek.

Best Balıkesir genel olarak ligimizde oynamış ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir yabancı kadrosu ile sezona giriyor. Tecrübeli kadrosuna rağmen ligde kalma mücadelesi vereceğini düşündüğüm takımlardan biri.

OEOD53.png

Galibiyetle başlayalım sezonu da lider bitirelim :)

Bakalım ligde hangi yabancılar oynayacak. Bir oyumcumuz dışarda kalacak 2 oyuncu da tribünde olacak. Oyuncuların birbirini tanıması ve setlerin oturması için aslında 8-9 kişilik rotasyon kötü olmayacak gibi.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen seneki cezayı Fenerbahçe maçında çekmeyecek miyiz? Yanlış mı biliyorum?

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen seneki cezayı Fenerbahçe maçında çekmeyecek miyiz? Yanlış mı biliyorum?

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu konuda değişik bilgiler var. Resmi kanaldan bir bilgi gelmediği için sadece spor sitelerinde yazan bilgilere göre Best Balıkesir maçımız seyircisiz görünüyor. Uygulama farklı ise zaten bilet satışları ile biz de konuyu değiştiririz.

Geçen sezon final serisinde iki maçlık cezanın ilkini çektiğimiz için bu şekilde bilgi geçiyor.

Öncelikle yeni sezonun takımımıza başarılar getirmesini dilerim. İnşallah sakatlıksız başarılarla dolu bir sezon geçiririz. Maça gelince, böyle maçlarda puan kaybetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Takımın ve taraftarın kendine güveninin gelişmesi için mümkün olan en fazla farkla bu tür maçları almamız gerektiğini düşünüyorum.

Sakatlıksız ve güzel bir sezon geçirmek dileğiyle... Takım olarak her maç üzerine koymaya çalışacağız ilk maçlarda ve bu arada da kazaya uğramadan galibiyetler almamız lazım. ilk maçta olsa herkese mesaj vermemiz lazım. Başarılar

Farklı bir galibiyet alarak başlarız sezona..Artık CSKA maçı öncesi son hazırlık olacaktır bize..Başarılar Yenilmez Armada!!

Takım seyirci ile ilk defa Cska maçıyla tanışacak. 14 hazırlık maçı yapıp ipekçide seyircili oynamamak dezavantaj bence. geçen yılda böyle olmuştu ilk maç efesleydi ve yeni oyuncular atmosfere pek alışkın olmadıklarından maçta pek verimli olamamışlardı. umarım bu Cska maçına yansımaz.

Schilb ve Deon dışarıda kalan yabancılar olmalı bence.

Russ-Dentmon-Can
Sinan-Göksenin
Emir-Diebler
Daye-Orhan-*Emir
Tyus-Pleiss

Al işte kötü seyircinin yaptığı. Yirmi tane sahaya madde atan holiganı durduramadık, sahamızdaki son maçı da kazanabilirdik seyirciyle. Önümüzdeki Fenerbahçe maçı seyircisiz. Ligin ilk maçı seyircisiz.

Ben bu cezadan hiçbir şey anlamadım. Sözde 2 maç seyircisiz oynama cezası aldık. İlkini yarı final serisinde çektik. İkincisini bu seneki ilk derbide çekeceğiz. Üstüne Balıkesir maçı da seyircisiz. Etti sana 3 maç?.. Artı olarak para cezası da verilmişti. Play offtan elenmemiz de cabası... Futboldaki üçlü ceza benzeri ağır ve saçma bir sistem... 2 maç ceza veriyorsan, adı üstünde 2 maçtır. Sıradaki maçlarda çekersin. Bu nedir böyle?..

Bora ligdeki Fenerbahçe maçı seyircili olacak.

Takip eden ilk maç seyircisiz olacak kuralı var ve biz o cezayı geçen sene çektik. İkinci maçı da Best Balıkesir maçında çekeceğiz.

Bora ligdeki Fenerbahçe maçı seyircili olacak.

Takip eden ilk maç seyircisiz olacak kuralı var ve biz o cezayı geçen sene çektik. İkinci maçı da Best Balıkesir maçında çekeceğiz.
Teşekkürler ben yanlış anlamışım. İki cezalı maç da FB maçı olacak diye aklımda kalmıştı. Balıkesir maçını da ek olarak düşündüm.

Yonergelere gore Fener maçi seyircisiz olmali veya en azindan Balikesir maçindan sonra bir maç daha seyircisiz oynamaliyiz. Soyle ki 30 mayis tarihli disiplin kurulu kararina gore 2 maç ceza seyircisiz oynama cezasi aldik. Disiplin yonergesinin ceza tanimlarina iliskin 11.5 maddesine gore "Maçlari seyircisiz oynatmak cezasi; seyircilerin tutum ve davranislarindan dogan saha olaylari ve tecavuzler nedeniyle spor kuluplerinin, kendi salonlarinda veya baska salonda maçlarinin seyircisiz oynatilmasidir. Seyircisiz oynama cezasi alan kulupler takip eden ev sahibi olarak oynayacagi musabakanin yani sira, ceza aldigi musabakadaki rakip takimla kendi sahasinda oynayacagi ilk musabakada yine seyircisiz oynayacaktir. Bu ceza takip eden sezondan sonra ortadan kalkar."

Ilgili rakiple kendi sahandaki ilk maçi seyircisiz oynama cezasi, verilen cezayla oynanacak maçlara eklenir (kuralda "yani sira" dendigi için bu konunun pek tartisma goturmeyecegini dusunuyorum). Bizim geçen sezon Fener'le seyircisiz oynadigimiz maç bu ekstra kapsamda degil, zaten olmasi gereken normal 2 maçlik ceza kapsaminda seyircisiz oynandi. Yani 1. maçlik cezamizi çektik, Balikesir maçinda 2. maç cezasini çekecegiz. Bu açidan ilk maçi Fenerbahçe'yle oynamis olmamiz bu ekstra cezayi ortadan kaldirmiyor. Velev ki bu yonde içtihat olusturulmus olsun, ekstra cezayi çekmis olsak da normal 2 maçlik cezayi çekmemis oluyoruz. Bu açidan Balikesir maçiyla cezamiz tamamlanmiyor. Kuralin son cumlesindeki ertesi sezondan sonra sarti da dolmamis oluyor zira ertesi sezondayiz, sonrasinda henuz degiliz.

Birçok olayda Federasyonun abartili kararlari vardi fakat burada kurallar dogru isletilirse Fener'le tekrar seyircisiz oynamamiz gerekiyor. Bu yuzden boyle maçlarda tribune dolan holiganlari uyariyoruz çunku olayin nereye gelecegini biliyoruz, ama dinleyen yok.

Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımızda Vladimir Micov, Ege Arar, Orhan Hacıyeva ve Emir Preldzic resmi sitemize açıklamalarda bulundu.
Best Balıkesir ile 9 Ekim’de Abdi İpekçi Arena’da sezonun ilk maçına çıkacak olan takımımızda oyuncularımızın açıklamaları şöyle:

VLADIMIR MICOV

“Sakatlığımdan ötürü 3-4 hafta parkelere geri dönmek için beklemiştim. Bugün ise çalışmalarımın ikinci günündeyim. Pazar günü Best Balıkesir ile sezonun ilk maçına oynayacağız ve ben de o güne dek hazır olmaya çalışacağım. Her şey sağlıklı, her şey yolunda giderse Pazar günü sahada olmak istiyorum ancak bu durum tamamen koçumuzun kararıyla olacak.“

EGE ARAR

“Zorlu bir fikstür dolayısıyla zorlu bir süreç bizi bekliyor. İlk hafta Best Balıkesir ile Abdi İpekçi Arena’da oynayacağız ancak maalesef cezamız sebebiyle taraftarımızla bu maçta buluşamayacağız. Taraftarla ilk maçımız EuroLeague’deki CSKA Moskova maçı olacak. Herkesi tabii ki de Abdi İpekçi’ye bekliyoruz ama zaten geleceklerini biliyoruz. Çok güzel bir maç olacak.”

ORHAN HACIYEVA

“Hazırlık maçlarımız yoğun ama verimli geçti. Bazı maçlarda süre aldım, en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Hazırlık döneminde Vladimir Micov’un sakatlığı oldu ama o da geri döndü diyebiliriz. Lig ve EuroLeague’in başlamasına sayılı günler kaldı. İnşallah güzel bir başlangıç olur bizim için.”

EMİR PRELDZIC

“Yorucu ve uzun bir hazırlık dönemi geçirdik ama artık hazırlıklarımızın son haftasındayız. Türkiye Ligi’ndeki ilk maçımıza bu Pazar günü çıkacağız. En iyi şekilde hazırlanıp sezona iyi bir giriş yapmak istiyoruz.

CSKA Moskova çok iyi bir takım ama biz de elimizden gelenin en iyisini yapıp kazanmak için maça çıkacağız.”

Hangi yabancımız için lig lisansı alınmadı bilen var mı?

Bunun dışında 2 yabancı da tribünde oturacak. Merak ediyorum rotasyonu.