BSL 13. Hafta | Ayos Konyaspor 76-73 Galatasaray Nef

yani abi sen kalk öyle böyle ittire ittire de olsa 7 maçta 6 galibiyet al, üst üste 4 maçlık seri yap, fener maçından sonra Efes maçına kadar müthiş bir hava yakalayabileceğin bir fiksturun olsun. kazan kazan gel, en basit konya-denizli-manisa fikstürünün daha ilk macinda serini boz. vallahi ben topçu olsam yediremem ya şunu kendime, kabullenemem yani. beyefendiler bide rakip seçiyor
Oyuncuların umrunda değildi. Net olarak bunu hissettim salonda. Yani şunu gördüm bu seneden birşey olmaz ama bu zihniyet devam ederse bizim basketbol şubelerinden hiçbirşey olmaz. Diyecek söz bulamıyorum.
 
Dee Bost mevzusu ne olacak peki, birilerinin artık ses çıkarması lazım bu adama. cidden ben konduramıyordum şu maça kadar biri bir şey dedi mi bana söylenmiş gibi oluyordum. ama yok ya, eleştirenler harbiden haklı sanırım. pek masum gelmemeye basladi gözüme
 
Nasıl rezalet bi takım kurmuşlar, sonradan 3 tane oyuncu aldık halla takıma kısa ,kanat,ve uzun lazım.
Hele calairo büyük maçlar'da ortada yok,küçük maçlarda istatistik kasıyor beyefendi.
Pistiolis desen gelişim gösterir dedik ,son maçlar'da batırdı. Dee bost millete küfür edeceğine az buçuk top oynasa maç bizdeydi.
Asvel'e gitmek istiyorsa versinler bi hayır gelmez bundan sonra ondan.
 
Kendimizi çok yukarda görmekten de aynı şekilde aşağı görmekten de aynı şekilde uzak durmaya çalışırım. Bu kadro Pistiolis’e dayatılan bir kadro değil abi. Orayı netleştirmek gerek öncelikle. Diğer bir konu da Pistiolis buralarda başarılı olmadan üst seviyelere çıkamaz. Yani ortada kadro kabul etmek ya da staj gibi bir durum yok.
Selamlar, ben de aynı şeyden rahatsızım zaten. Bu kadro ona dayatılmamıştır. Kendisi önerilerin içerisinden bu oyuncuları seçmiştir. Sorgum neden bunları seçtiği. Siz, ben ve diğer forumdaşlar gerçekten alternatifler içerisinden bu oyuncuları seçmezdi. Itouidis’in Banvit dönemini hatırlarsak devamlı büyüyerek ilerlediğini görüyoruz, keza Alimpijević için de aynı şey geçerli olacak. Allah aşkınıza bizde oynattığı basketbol ile EL in radarında mıdır? Tekrar selamlar
 
Elinde rakibin kariyer maçını oynayan uzununa undersize kalmayan 4 oyuncu varken maçı ona ve koçsuz maça çıkan takıma kaybediyorsan ortada kötü antrenörlük var demektir. Neymiş bu Morgan da prime Shaq değil heralde. Geçen hafta Telekom'un 2 kısasını tutamadın, bugün Konya'nın tek uzununu. Telekom'un 2 kısası geçen hafta 46 sayı atmış sana, bu hafta ittir kaktır 23 sayıda kalmışlar. Konya Morgan'ın 20 altında kaldığı her maçı kaybetmiş sen adama 4 uzunla 26 sayı attırmışsın. Bazı maçlar kadroyla filan açıklanamaz, bu da onlardan bir tanesi.
 
Savunmayı da iyi yaptığımızı düşünmüyorum perdelere takılıyoruz swichler bize değil rakibe fayda sağlıyor.
Bu kadar şutla ve 3 lukle yaşayamayız hücumda. Akıcı hücum edemiyoruz. İç dış dengemiz bozuk.

Elindeki Sadık Ristic gibi kaliteli uzunlar sutuyla öne çıkan tipte.
 
Selamlar, ben de aynı şeyden rahatsızım zaten. Bu kadro ona dayatılmamıştır. Kendisi önerilerin içerisinden bu oyuncuları seçmiştir. Sorgum neden bunları seçtiği. Siz, ben ve diğer forumdaşlar gerçekten alternatifler içerisinden bu oyuncuları seçmezdi. Itouidis’in Banvit dönemini hatırlarsak devamlı büyüyerek ilerlediğini görüyoruz, keza Alimpijević için de aynı şey geçerli olacak. Allah aşkınıza bizde oynattığı basketbol ile EL in radarında mıdır? Tekrar selamlar

Bize en yakın örnek olarak Bursa'yı görüyorum. Geçen sene o takımdan kaybettikleri oyuncuların yerine, bilinen potansiyeli sınırlı gelişimi durmuş Clemmons, Auguste gibi oyuncuları aldılar. Onlar da bize paralel sorunlar yaşıyorlar. Mesela Ben Banvit'in sakat oyuncuyu transfer edip idmanda beğenildiğini falan hiç hatırlamam. Bize kısmetmiş.
 
her şeyi geçtim, şu nef bir yapı olarak kuruldu benim bildiğim. uzun vadeli bir yapiydi, önce alt taraflardan takım alınıp Galatasaray'a pilot takım yapıldı, sonra altyapıya iyi yatırım yapıldı Erden Timur özel ilgileniyor dendi, gm çıktı ege tan oynayacak dedi, şahsen ben yunus emre hamlesini de ona bağladım, ege oynar yunus 2 olur şutu biraz daha keskin diye. bu muhabbet tamamen patladı bu birinci konu.

ikincisi, yapı dediğin bir onceki sene 2 koyar mesela şubeye, sonraki sene 2.5 koyar ondan sonraki sene 3 koyar bunlar temsili rakamlar, zamanla bütçe artar yani ilgi alaka artar verilen kıymet artar bu yapının sonunda şampiyonluk yada Euroleague gibi üst düzey turnuvalarda kalıcı takım olmayı kazanırsın. ve bu bütçe artışları ile de elindeki oyuncuları takımda tutarsın. mesela geçen yıl ki kadro elde kalsaydı ne kadar çıkacaktı cepten? 4 milyon mu 4.5 milyon mu, canaan gibi uçuk isteği olan biri yerine takviye yapar geçen yılın eksiklerini (yerli konusu) kapatır geçerdin. hem yapı kelimesi amacına ulaşır hemde bu sene daha potansiyeli yüksek, arkasında taraftar olunca her kupaya talip bir takım oluştururdun. ama sen ne yaptın, 1 sene top oynamayan sakat oyuncuyu bu takımın as yabancılarından biri yaptın. ya neyse, buraya girersem harbiden ağır konuşacağım. bu da ikinci konu.

geçen yıl marttan sonra beyaz sayfa açan ve taraftar kültürünü çok güzel bir şekilde yakalayan, 3 ay gibi kısa bir sürede insanların ayağını Sinan erdem'e alıştıran bir yapı kuruldu. o yapıdan bugün kimse yok, haliyle taraftar da Sinan Erdem'in yolunu unuttu. söyleyin şimdi, geçen yıl potansiyeli deli gibi yüksek, her an her şeyi yapabilecek ve havayı arkasına alınca yenemeyeceği takım olmayan takımdan bu seneki takıma düşen kulübü kim desteklemeye gider? Telekom maçına ilgi olur, salon dolar diyordum. salona girince epey bi hayal kırıklığına uğramıştım kimse gelmemişti neredeyse. bugün o maça gelmeyen insanlara hak veriyor olmak bana çok koyuyor.

işin özü, ne yapı kelimesi amacına ulaştı ne takım geçen yıl ki havayı devam ettirdi ne bizde umut kırıntısı kaldı. "fener veya efes gelene kadar" geleneği uzun yıllar devam edecek muhtemelen. ve bu durumu kabullenmek canımı yakıyor. öyle çıkarın 15-20 koyun diyen de yok, hak ettiği özeni gösterin yeter diyoruz onu da çok görüyorlar. ne diyim, zerre hakkım varsa haram olsun emeği geçenlere.
 
Oyuncuların umrunda değildi. Net olarak bunu hissettim salonda. Yani şunu gördüm bu seneden birşey olmaz ama bu zihniyet devam ederse bizim basketbol şubelerinden hiçbirşey olmaz. Diyecek söz bulamıyorum.
Takım havası düşük gıbı duruyor takimdaslik arkadaşlık oyundan ortamdan memnun olma konularında sıkıntı olabilir.

O değil de Kerem Tunçeri nerede? Gören var mı?
 
Son düzenleme:
2.193.192 usd, 10 centlik butce ile kurulan takimdan bundan otesini beklemen mucize. Avrupada rakiplerimiz Varsova, Turkiye'de Karsiyaka. Kurus,cent sayan butcede ne yapsan bos.
 
İyi, güzel, hoş da ilerisi için bir acil eylem planı var mi bu şubenin? Kriz var, yönetilemiyor, oyuncular vurdumduymaz, taraftar kızgın, oyun felaket. Futbol olsa birisi çıkar bir şeyler der, konu basketbol olunca kimse kafasını dışarı çıkarmıyor.
 

Üst